View Full Version : епилатора и подкожните косъмчета
DoomShadow
08-17-2010, 14:10
здравейте. горе-долу съм запознат с методите на епилация. един приятел използва епилатор, но забелязвам че му излизат много пъпки по краката. това нормално ли е, винаги ли се получава и може ли по някакъв начин да се предотврати? та интересуват ме пъпките и може ли без тях; болката не е проблем. ще съм благодарен за всеки свестен отговор
LoveSick95
08-17-2010, 16:24
Ако не се лъжа това не са пъпки ами просто порите се отварят и изглежда като обрив. Последния път като си епилирах краката, неочаквано и за мен цялата станах на червени петна, но за няколко часа изчезват. Ако искаш ги мажи с някакво кремче, което успокоява кожата или нещо такова, попитай в някой козметичен магазин ^^
blueberryyy
08-17-2010, 16:49
Нормално е след епилатора да се появи обрив обаче ичзечва след около 8-9 часа ... Чувала съм , че при момчетата и след това остават едни обривчета , като пъпчици , защото имат повече окосмяване , предполагам...
j_adore2
08-17-2010, 16:55
От епилатора се появяват не само тези червени точици,за които говорите,но и подкожни,които са най - големия ужас.Самоя епилатор обръща косъма и той започва да расте навътре и се получават едни като черни точки и като се загледаш виждаш отдолу косъма как се е навил,а пък ако тръгнеш с игла или нещо да го извадиш става рана.
Таа .. на който му се получават такива да хвърля епилатора в боклука и да отива на козметик.Друго решение няма.
nymphetaminegirl9
08-17-2010, 17:01
понякога като се епилирам ми се появяват едни пъп4ици , не ги знам какви са единствено знам 4е се полу4ават като косъма не може да пробие :D ако е тънък или малък
Доколкото разбрах авторът не говори за червените петънца, които се появяват непосредствено след епилация и изчезват максимум за ден. Тези пъпчици се появяват заради поникващия под кожата косъм, който не може да я разкъса. Затова става издутинка под кожата, която прилича на пъпка. От години ползвам епилатор и съм забелязала, че при различните хора различно - едни имат, други не. На мен примерно ми се появяват много такива, докато мои приятелки изобщо нямат. Според мен причината е или в по-грубата кожа, през която косъмът не може да проникне, или ако косъмчетата са прекалено тънки. Избавление няма - единственото решение е да се откажеш от епилатора и да минеш на самобръсначка. Така че пробвай с епилатор няколко пъти и ако ти се появят пъпчици мини на самобръсначка.
WaterLilly
08-17-2010, 17:07
Изчела съм много по въпроса и каквото и да правя, не се махат напълно, но определено има неща, които помагат - да не се мокри кожата ден след епилирането (т.е. не преди, а след къпане да го правиш), да се търкаш с гъба луфа (пак поне ден след това), някакъв крем/бебешко олио/бадемово масло...