View Full Version : Как да се отървем от стриите?
Е, слушам ви ...
има ли въобще начин и какъв е той?
Claymore
08-19-2010, 17:38
Няма много ефективни начини. Това е разкъсана кожа. Има някакви козметични кремове, но те са само за да гепят парите на хората. 8-)
Оф,аз имам много...четох някъде из форума преди време,че ако ги намажеш със свинска мас,но не солена се махали.Не съм пробвала...ама от опит глава не боли.
krokkrok
08-19-2010, 17:48
Лекарите са казвали много пъти,че с кокосово олио и различни кремове,докато стриите още са ярко червени,може да се заличат по-бързо,но те си остават като белег.След време са почти незабележими,но ако се вгледаш са си там.
smallbab
08-19-2010, 18:04
има 1 крем
revita
От "Карлоиовска роза" или подобен магазин се копува.Струва 5.05 лв
и 1 приятелка на майка ми ското роди и каза че изчеззнали благодарение на този крем.Аз обаче ползвам вече 2ра кутийка ии пак са си там,обаче не се отказвам ,целолита ми намаля ии стрите са малко по малко. но пак се виждат ужасс
unstable
08-19-2010, 18:05
а ако са ти вече бели?
аз червените ги разкарах с едни билкови мазила, скриха се повечето .. но имам някои по-стари, които са си вече бели ..
sixtenfix
08-19-2010, 18:29
и аз имам :cry:
Появиха ми се докато бях по-малка и тогава не знаех какво е това и вече са си бели..
ама някъде в нета четох ,че зехтина помагал та аз се мажа вече месец май и вече малко ,но започнаха някак си да се позаличават естествено пак си се виждат ама .. Имам и на прасеца а там някои от тях започнаха да имат леко розов цвят.Така,че май това действа :(
Но се иска много време :(
Lillyann
08-19-2010, 18:33
А какво правим като се появяват направо бели ... така изобщо не е честно, тъпите стрии даже не са ми дали шанс да се опитам да ги разкарам.Според мен, с пиене на много вода и масаж с някакъв крем може и да се позаличат леко, но махане нямат.
Claymore
08-19-2010, 18:34
unstable я сподели кои са тия мазила. Имам 2-3 малки и все още ярки стрий отдолу на гърдите и на коляното. [излязоха ми след употреба на кортикостероиди]
А зехтина и маста ще ги махнат ли?
Ами моите не са някакви червени и мисля че не са и бели, а са г/д като цвета на кожата ми.. не се забелязват кой знае колко, но не ми харесва :(
пп. моите са на дупето :(
бях чувала за някакво масло на Икаров ..какво ще кажете за него?
unstable
08-19-2010, 18:39
моите червените се махнаха, като ги мажех с маслото на икаров (едно синичко е, нали?), но в комбинация с въпросните билкови-какви-бяха .. не мога да се сетя името, съжалявам :/
но познати са ползвали маслото на икаров, то не е и скъпо, така че - от опит глава не боли ^^
teddyx33
08-19-2010, 18:44
Маслото на Икаров е против появяването на стрии.
А с пиене на много вода и масажи едвали ще стане ,различно е от целулита.
Маста е най-ефективното решение,но миришела ужасно.
Каквото съм изчела основно пише,че зехтина или какаовото масло помагали.
Но поне веднъж на всеки ден трябва да се мажеш за да има ефект.