View Full Version : Срамежлива съм.
natalka9
08-19-2010, 18:13
MegiBoOm
08-19-2010, 18:18
ааами първо си казвай на ум, че няма смисъл да те е срам, защото той може и да е в същата ситуация и второ просто недей да го мислиш толкова, та нали и той е човек :D
Какво пък те е срам от момчетата? Ние не ядем жените (ако отидеш малко на юг, в Африка, там е другояче, ама да не се отплесваме). Просто се приближи до него и ако изпитваш същото, тръгнете. Тогава ще заминат и повечето ти страхове и опасения. А това, че сте от други градове - не е проблем. Щом е в твоето училище, значи в 5 от 7 дена поне ще е при теб, don't worry. Давай, не се стеснявай :)
Не се превземай,стегни се!Веднъж като говориш спокойно с момчето вече няма да имаш проблем :)
и аз съм същия като тебе брат
radeberger
08-19-2010, 18:42
Ами .. заглавието на темата оправдава за какво е. Почти съм на 16, а никога не съм имала сериозен приятел. Знам, че ще кажете, че живота е пред мен.. Та аз дори не мога водя разговор с момче. Само заеквам, червя се.. бягам, а накрая се смея на себе си колко съм глупава. Знам, че момчетата не ядат хора ама все пак си има напрежение. Едно момче с година по - голям от мен ми е мятнал око, но. . ме е страх да не го отблъсна. От едно училище сме, но от различни градове.. Споделете ми как "лекувате" тази болест защото ако не си махна скоро време тъпия срам вече..
Еми и аз съм почти на 16 , и аз никога не съм имал сериозна приятелка ... Когато си общувате повече време и се опознаете с това момче , срамът ще премине ;)
Nevyzmutim
08-19-2010, 18:52
Ако наистина си толкова срамежлива, колкото се описваш - вместо да се мъчиш да се превъзмогнеш, просто остави нещата в негови ръце. Щом ти е хвърлил око би трябвало да направи нещо по въпроса ... като дойде момента, не само ще си червена като домат, ами и ще преливаш от адреналин - въобще няма да помниш, че те е било срам някога. :>
soul1199
08-19-2010, 18:57
пишете си по скайпа
sasha_90
08-19-2010, 19:11
И аз съм същата или бях,зависи от ситуацията и компанията,в която съм.На мен ми помагат няколко неща:
-старая се винаги да изглеждам добре.Това ти дава допълнително самочувствие.
-казвам си-не съм грозна,нито крадла,нито убийца,че да се срамувам
-в живота трябва да си нахакан,за да успееш
Има и други,а и сама можеш да си създадеш такива....правила да ги нарека.Просто главната причина за срама е липсата на доверие в себе си и ниското самочувствие.
mnogoznaikO
08-19-2010, 19:49
Страх се преодолява когато се изправиш лице в лице с него :)
closeeee
08-19-2010, 20:59
Виж ако наистина си толкова срамежлива,не е сложно отпусни ,когато си с момче , помисли че приказваш с някоя приятелка ""ако не си махна скоро време тъпия срам вече"" а за то мога да ти кажа бях като теб но се промених и едно момче ми каза че ме е харесвал преди защото ,в това срамежливо момиче е имало нещо сладко и е ралична от другите !!!Бъди себе си!!!!Човека който ще е до теб трябва да те приема такава каквато си!!! :)
Срамът е най-трудно преодолявания проблем при тийнейджърите.Най-често се проявява при хора с ниско самочувствие.Така че поработи над въпроса със самочувствието-поддържай се,най-важното е да харесваш самата себе си,така и другите също ще те харесват ;) След като постигнеш тази първа спъка,следващата е общуването.Чувствай се свободна,когато говориш с някого,не е нужно да си премисляш темите или да се страхуваш че ще кажеш нещо грешно.Момчетата не хапят запомни това :P
awesomesheepy
08-20-2010, 10:44
Кво толкова..нема да те изядат,спокойно..даже момчетата са сякаш по-добра компания(поне за мен 8-) ) и са си спокойни..ама виж сега,махай го тоя срам,викаш си'отивам да говоря с него,пък квот стане,кво ми пука,не е последен - а пореден ' и тва е..пък вече допълнително - взимай му скайпа и постоянно си драскайте,така хем ще се опознаете,хем ще имаш ясна представа за него :)
vas4e3to0
08-20-2010, 10:52
Скайпа никога не помага. Или по-скоро помага, ама за връзка най-много седмица:)) ;)
t1nk3rb3ll
08-20-2010, 11:25
Е, пък не трябва и да си толкова "нахакана" както се изрази някой по-горе. Ще усети, че се опитваш да прикриеш срама си... Уверена в себе си звучи по-приемливо, защото с тази "нахаканост" може да паднеш отвисоко.По-добре е да опознае твоята истинска същност, вместо да те смята за някаква, каквато не си. Извинявам се предварително за това, което ще напиша, но само глупаците ( :oops: ) и егоистите не се страхуват *срамуват в твоя случай* от неизвестното... Така че срама според мен е нещо нормално, което с времето *като говориш с твои познати момчета, дори и такива, които не са "твой тип", момчетата от класа, съседи и тн и тн.* ще изчезне...Ще ти кажа нещо изтъркано, но работи в повечето случаи: бъди себе си.. А, то вече някой го е написал... Еми, това е основното 8-) Спирам да пиша, че доста стана... Успех! :-D
FunkyBoy
08-20-2010, 18:37
кат' не става с момчета, пробвай с момичета 8-)