Влез

View Full Version : Малко помощ плс.

Saidie
08-20-2010, 20:41
Здравейте!
Нова съм и не знам дали точно тук трябва да потърся помощ.
Взех кученце на 3 месеца.Проблемът ми идва от там,че не мога да го науча да ходи до тоалетната на правилното място.Карам й се но няма голям ефект.Тъй,като още не може да се стиска я държа в коридора,а искам да я наъча да ходи по нужда в банята,която винаги е отворена,
Забелязала съм,че ходи до тоалетната само на килими явно си ги е харесала,но искам да я отчуча.

Ако можете да ми дадете съвет.Мерси предварително. :) :-)

П.п Извинявам се ако има грешки.

Sigrina
08-20-2010, 21:27
На 3 месеца е прекалено малко, трудно ще го научиш на нещо. Казвам ти го като човек, който има опит в гледането на кучета. Едиствено ще я стресираш като й крещиш. Най-добре е да има всички ваксини и да я изкарваш навън по 2-3 пъти на ден.
Иначе като се изпишка някъде, където не трябва, водиш я там, топваш и муцунката в напишканото и веднага я водиш в банята после и я оставяш за малко там. Подразбира се, че винаге трябва да е отворена вратата на банята, за да ходи там като свикне.
Каква порода е кучето, бтв?

Phobiaa
08-20-2010, 21:46
На 3 месеца е прекалено малко, трудно ще го научиш на нещо. Казвам ти го като човек, който има опит в гледането на кучета. Едиствено ще я стресираш като й крещиш. Най-добре е да има всички ваксини и да я изкарваш навън по 2-3 пъти на ден.
Иначе като се изпишка някъде, където не трябва, водиш я там, топваш и муцунката в напишканото и веднага я водиш в банята после и я оставяш за малко там. Подразбира се, че винаге трябва да е отворена вратата на банята, за да ходи там като свикне.
Каква порода е кучето, бтв?

Болонка

mnogoznaikO
08-20-2010, 22:05
Малко е още кученцето , но бъди тръпелива и опорита :) На 3 месеца и ти не си знаела къде се пишка :P

Reall
08-21-2010, 20:53
Моето кученце също е малко. На 55 дни е. Взехме й "кучешки памперси". Сложихме един в банята. И при нас вратата постоянно е отворена. Първите дни (а е при нас вече от 2 седмици) тя също "ходеше до тоалетна" на килима. 8-) Но я занесох при памперса, тя го подуши и оттогава си ходи там да си върши работите. 8-)

П.С. Пекинез е моето.