Влез

View Full Version : Въпрос и към двата пола

SuNsEt
08-21-2010, 11:23
Момичета ако знаете,че гаджето ви си има най-добра приятелка и много държи на нея,а тя най-вероятно го харесва бихте ли имали повод за притеснение?
Момчета,задавам ви същия въпрос-ако знаете,че приятелката ви има най-добър френд и той най-вероятно я харесва,бихте ли ревнували?

Аз наскоро разбрах,че моя имал най-добра приятелка,разказа ми някои неща за нея и си личи,че много държи на това момиче.Хубавото(за мен) е че тя е от друг много далечен град и са се виждали 1-2 пъти за 6-7 години,но явно постоянно си пишат по скайп.Мисля,че тя го харесва от това,което той ми каза за нея...за това как тя се държи с него.Дори един път,когато си писали и станало дума за мен тя му казала "Нали знаеш,че ще си имаш много проблеми с тва момиче понеже се познавате отдавна".Аз и той имаме много дълга история заедно и смея да твърдя,че освен роднините му аз съм следващата,която го познава толкова добре.Знам,че между нас не е просто връзка...но това е дълга история,просто исках да отбележа,че и аз съм Някой в живота му...НО тази ме притеснява.Не я познавам,а и не иска да се запознавам с нея.Въпреки това знам,че тя ако поиска би могла да го манипулира по някакъв начин или да му пусне няква муха за мен,нали?Много се раздразних като ми заговори за нея вчера,но се държах нормално.Не казвам,че той не трябва да има приятелки момичета,обаче не съм очаквала чак такова нещо... :(

FuckedUp
08-21-2010, 11:30
Зависи от човека :)

sweety11
08-21-2010, 11:37
Аз такова нещо не мога да търпя-ревнива съм. Приятели-да, приятелки-АБСУРД (освен ако не са братовчедки)! А ако иска той може да избира между приятелката и мен ! Просто такова нещо няма да допусна !!!

Elenichkaa
08-21-2010, 11:49
Ами в много от случчаите най-добри приятели се влюбват доста силно,защото преди това се опознават и разчитат един на друг,както беше в моя случай....
мисля,че не бива да се тревожиш чак толкова,ако те обича и държи на теб,дори и тя да го харесва това не ви пречи!
Ако пък нещо застане на пътя ви ... тя например... нищо не можеш да направиш.
А ако започнеш предварително да го ревнуваш шансовете тя да го спечели,а ти да го отблъснеш и сама да го тласнеш към нея стават все по-силни.Прави си изводите сама@!

king95
08-21-2010, 11:52
Много съм ревнив и не бих го допуснал. Същия като sweety11 съм.

vikitolove
08-21-2010, 12:17
няма смисъл да ревнуваш ако си сигурна в чувствата му към теб,а и замисляла ли си се,че тя може да има приятел(не видях никъде да пише какео ти е разказвал той за нея),а и щом са се виждали толкова малко пъти за толкова години,според мен ревнуваш напразно.

soul1199
08-21-2010, 12:19
аз много бих се издразнила,зашо не поговориш с него?

notlike
08-21-2010, 12:35
Отговорът е - НЕ. Ако обичаш достатъчно човека до себе си, ти трябва да го познаваш, ако ли не - значи не сте един за друг. Сънсет, относно твоя проблем, аз не мисля, че е паранормално. Не би трябвало да ревнуваш, защото той ти казва, което значи, че иска да знаеш, че няма нищо повече от приятелство между тях. Щом ти казва, трябва да си спокойна и да вярваш в приятеля си :)

Smrazqvashta
08-21-2010, 12:47
Има логика в това, което каза notlike макар, че пак няма гаранция. Можеш да поговориш с него, няма нищо лошо в това.

mnogoznaikO
08-21-2010, 12:54
:razz: При мен положението е такова :grin:
мило , стига чете :-x :o

GossipGirl89
08-21-2010, 13:06
Аз също съм ревнива, но то си зависи от човека и ситуацията. Ако го харесва, но не му го показва постоянно и не вреди по никакъв начин на връзката ни няма да имам нищо против да си общуват и да бъдат пирятели, но ако нон-стоп му вре в очите че иска да е с него и прави някакви интриги и магарии, с които да ни навреди на отношенията... естествено, че няма да го търпя това нещо. Ще му кажа да избира или аз, или тя макар че тия улптиматуми не ги обичам... При мен се случи така че бившото ми гадже се оказа най-добрия ми приятел след връзката ни. Но сегашния направо издивяваше от ревност като чуеше за бившия и за това, че сме приятели и си споделяме и т.н. и ме накара да избера. Аз не исках, но в крайна сметка положението накрая беше станало много сериозно и се наложи да избера сегашния и да разваля приятелството си с бившия... Тъпо от моя страна, но нямах друг избор...

Ако твоя се вижда с онова момиче 1-2 пъти на 6-7 години значи няма никаква опасност нещо между тях да се получи, защото едва ли ще се захване с виртуална скайп връзка...

Nikasa
08-21-2010, 13:13
Мен ако питаш веднъж ти го попитай нещо за нея. Ако ти отговори и продължи да обсъжда темата пред теб значи няма нищо страшно(поне не още), защото не се притеснява да ти каже.. Но ако се опита да отбегне въпроса значи.. :-s ...значи има нещо.

SuNsEt
08-21-2010, 13:19
С него се познаваме от 16 години,били сме приятели дълго време.Той много пъти ми е казвал,че аз съм единствения човек в целия свят,който го разбира толкова добре.Много пъти през годините сам ме е търсел и никога не се е отказвал от мен въпреки отказите ми.След всичкото това време накрая осъзнах,че искам да съм с него и наистина го обичам.Много пъти ми е казвал,че му давам 100 пъти повече от колкото той някога може да ми даде...Звучи логично той да не изпитва нещо повече от приятелство към нея след като с мен има такава история,но след като държи толкова на нея,може би тя му дава нещо,което аз не мога? :-o Знам,че понякога момчето има нужда да поговори с някой приятел...а защо не приятелка(?!) и...да сподели разни работи..абе не знам.
Това,което той каза за нея е че винаги му давала съвети и му била помагала(което не мога да разбера как би могла да му помогне след като живее толкова далече) и била най-свястното момиче,което някога познавал(каза го така сякаш не съм там...).Не знам дали тя си има гадже,но съм сигурна,че приятелство между момиче и момче няма,все един от 2та ще хареса другия(пък отделен въпрос е дали ще го покаже).Попитах го дали някога са били гаджета,а той каза "Кви гаджета като е на другия край на света" и аз му отговорих "Ами нищо,може да ходиш да я виждаш" при което той "Ха,ебал съм я ,тя ако ме харесва тва си е лично неин проблем".
Знам как й е скайпа,той ми го показа...но ...не ми се иска да я търся и да се представям.Не мога да направя нищо,но когато стане въпрос за нея трябва да си мълча,защото както каза Elenichkaa може да го отблъсна...Според мен ако момичето живееше в нашия град щяха да са заедно. :( Кофти ми е че гледа по тоя начин на нея...въпреки всичките неща,които е казал на мен(как се чувства,какво го кара да ме обича и т.н.).

Знам,че не мога да запазя цялата му любов само за мен или да искам цялото му внимание да бъде към мен,нямам това право...но от вътре ми стана гадно като осъзнах как я приема той.

zvezdichkaaa
08-21-2010, 13:20
Аз знам,че бих изревнувала,но знам че и няма никакъв смисъл.
Ако той я почувства,като заплаха за връзката ви смятам,че сам би я премахнал от живота си.
В случая тук от ревност файда-няма.

7227
08-21-2010, 13:31
Аз такова нещо не мога да търпя-ревнива съм. Приятели-да, приятелки-АБСУРД (освен ако не са братовчедки)! А ако иска той може да избира между приятелката и мен ! Просто такова нещо няма да допусна !!!
+1
И аз съм така!Това няма да го търпя!Да държи на нея,да си пишат по скайпа ,тя да го харесва-уЖАС!Е той какво мисли за нея,май вярва повече на нея,отлкото на теб!Тя ше го манипулира и тн.Вземай мерки да избира между теб и нея! :-x

SolemnityOfDeath
08-21-2010, 13:32
Не бих се притеснил особено. Може би е продиктувано от това, че аз имам много добра приятелка (както и няколко също добри такива), тъй че защо тя да няма? Човек винаги има нужда от приятели, близки такива. А между близките приятели няма как да се мине без обич, след като държат един на друг.

Всичко друго за мен са ограничаващи неща, които рано или късно ще избият по един или друг начин.

bloodyred
08-21-2010, 13:41
Зависи, но мисля, че бих се подразнила, абе не е за ревниви хора тая ситуация. .

sasha_90
08-21-2010, 14:03
Момичета ако знаете,че гаджето ви си има най-добра приятелка и много държи на нея,а тя най-вероятно го харесва бихте ли имали повод за притеснение?
Бих ревнувала само,ако прекарват доста време заедно и въпросната приятелка е необвързана.

plaYanDwin
08-21-2010, 16:27
Амии аз не съм от ревнивите [[ не, че не проявявам ревност изобщо де :D ]] така че едва ли би било проблем. Щом ми е гадже значи му имам доверие :) Не мога да му забраня да има приятелки, а и не искам ;pp

Josefinne
08-21-2010, 18:20
Мисля, че няма нужда да се притесняваш. Нещо повече - сигурна съм, че ако те хван параноята, не само че той ще е на нейна страна, но и ти самата ще си докараш много главоболия. Истината е, че няма какво да направиш. Най-добре приеми, че между тях няма връзка или нещо подобно и се наслаждавай на живота си с него. Ако ти си перфектната приятелка, разбираща, дори подкрепяща го, още повече в това да контактува със своята приятелка - тя нама как да му вкара каквато и да е бобулечка в главата :). Така разсъждавам.
Мога да го кажа и от собствен опит. Аз също имам много добър приятел, който дори си живее в моя град и то доста близо до нас. Виждаме се от време на време и аз знам, че той много много дълго ме харесваше, дори понякога се чудя дали все още не ме харесва. Приятели сме от доста време, през което аз съм била и сама и с гадже. Но въпреки всичко това, въпреки че дори аз мисля, че той е страшно готин по характер, просто между нас няма да се получи. Предполагам, че така е и в случая на приятеля ти , дори може би и в по-лек вариант. Не се притеснявай :)

MaLkaTa_LaDy
08-21-2010, 19:58
Аз не съм от ревнивите и наистина много мразя ревниви хора. Как може да се притесняваш за такова нещо, главата ми не го побира...Мисля, че вече ти отговорих индирекно, но все пак - няма да имам нещо против.

zlonamerena
08-21-2010, 20:26
И аз съм много ревнива, но не бих му направила проблем ако се виждат един-два пъти в годината.. но пък не бих му се месила,защото не ми трябват главоболия.. но ти не се притеснявай,тяхната връзка няма просперитект :) успокой се.. и си се радвай на момчето,а онази колкото и да му говори лоши работи за теб,ако момчето те познава достатъчно,ще разбере сам,че тя го прави с лоши мисли :)

didi0804
08-21-2010, 23:03
Зависи от човека...

ScarletBite
08-21-2010, 23:28
Хмм... никакво критикуване или ревнуване. Поне външно.
Отвътре бих се изяла от яд, но това е друг въпрос.

В последствие бих поискала да се запозная с нея чисто приятелски, при това без да го казвам директно на гаджето си - просто ще наредя така ситуацията. Без значение що за характер е, веднъж разменила няколко думи с нея, за да имам определена представа. Най-трудно е да се бориш с невидим враг.
В крайна сметка, бих се държала повече от добре с нея - все едно е сестра на гаджето ми, да речем. Това с цел той да се чувства свободен и не-под чехъл.

elfinka
08-22-2010, 04:26
Ние с приятеля ми сме си имали много проблеми по този въпрос, защото той е доста ревнив.. Преди имах много приятели от мъжки пол, а той ми повтаряше, че са ми приятели само защото искат да спят с мен.. Аз естествено много се дразнех, защото си държах на тях и мислех, че той просто се опитва да ме отдалечи, но в крайна сметка се оказа, че приятелство между мъж и жена много рядко може да има(особено ако има повече от приятелски чувства), а ако единия от двамата е обвързан, това почти сигурно наранява половинката му...
Аз също съм доста ревнива и може би в началото бих го допуснала, но съм убедена, че след това ще е голям проблем....

kalina90
08-22-2010, 09:50
Да бих се притеснявала от нея.Не бих го помолила да избира между мен и нея,защото ще е твърде егоистично от моя страна,ако той се чувства добре с нея,ако тя е добър събеседник,няма смисъл да го карам да я игнорира.Бих го помолила да не и споделя всяка подробност от взаимоотношенията ни,въпреки че съм сигурна,че няма да ме послуша.Нали за това са уж най-добрите приятели за да им споделяш...до тук добре,но може да настъпи и обрат в отношенията им.Например приятелството да прерасне в любов.Възможно е!Така,че стигаме до извода,че ревността е напълно нормална да я има тук,и не се притеснявай да ревнуваш.И според мен ще е добре,ако не я отбягваш,а да се запознаеш с нея,да разбереш какво цели,или що за човек е.Нищо не губиш,ако по този начин,туко виж случайно спасиш връзката ви от "лошата най-добра приятелка" или пък другата крайност-може да станете приятелки,и да я харесаш :).Успех.

fenasf
08-22-2010, 14:58
Да.

DqVoLsKoJeLaNiE
08-22-2010, 16:59
Ами, съветвам те да се запознаеш с нея...Вместо обаче да й заявиш пълномощно, кажи на гаджето си "Ами айде да направим един общ с тримата, да си говориме малко глупости, да убиваме време". Няма как да ти откаже, ако наистина държи на теб. :) Опознай това момиче, за да видиш какъв човек е и дали е способна да направи нещо такова (под "такова" имам предвид да те раздели с гаджето).

zwezzdichka
08-22-2010, 18:41
от най-добра приятелка може да стане и нещо повече особено ако тя го харесва ... все пак той и има доверие и тя много лесно може да го манипулира не го позволявай и поговори с него ... поне се запознай с момичето и всичко ще ти стане ясно
:wink: