View Full Version : Вече започвам да се плаша !!!!!
Аз съм на 20г., имам приятел от 5г., вече май е време да се съберем да живеем заедно.Да обаче баща ми е уникален човек и това просто няма как да стане.До преди едно година не ме пускаше да илизам след 12 часа след редица скандали и циврене от моя страна незнам как се получи, но вече излизам и след 12 :shock: .Да не говорим за това , че ни ми дава да работя и това е странно нали , но има и още !Аз вече съм студентка втора година и ме е срам, че до сега не съм работила не ми разрешава дори да мина задочно, защото съм щяла да прекъсна!А и пропуснах да споделя , че учих в гимназия в друг град и живеех на квартира сама и успеха ми беше много добър - с което искам да кажа , че не съм давала повод за съмнение в мен нито веднъж...смятам дори ,че съм добра дъщеря!Писна ми да ме смята за глупаво дете - аз вече съм голям човек по ред причини ми се наложи да парастна бързо.Не мога да говоря с него не ме слуша, а само ми вика.Дори и за дребни неща е недоволен от мен удрял ме е само ,защото ме беше страх да му помогна да отреже едно дърво в градината с резачка, а мен ме стах от такива уреди - може и да е смешно, но е така.Днес пак ме заплаши , че ще ме удари чашата преля и станах и излезнах!Искам да имам нормален живот да уча, да работя , да живея с приятеля си , да съм щастлива много ли е?Сигурно се питате къде е майка ми-винаги е била до мен подкрепяла ме е с две думи страхотна, но и на нея и е писнало от кавги и се е примирила,за това гледам да не я мешам.Незнам какво да правя , да се примиря или какво незнам отчаяна съм.!Искам да запазя добрия тон и с всички да съм в добри отношения само за това си мълча и преглъщам...а май тук ми е била грешката през цялото време!
UnkNoWn12
08-21-2010, 14:59
Амии съвета ми може да е малко краен,но в никакъв случай не трябва да се примиряваш.Това,че ти е баща не означава,че той трябва да решава какъв да е живота и още по-малко да те бие при положение,че си ПЪЛНОЛЕТНА :) Мойте уважения,ама някои родители биха дали всичко да видят в детето си желание да бъде самостоятелно.Не мога да разбера баща ти,честно. :?
Hiph0pgirl
08-21-2010, 15:11
Амии съвета ми може да е малко краен,но в никакъв случай не трябва да се примиряваш.Това,че ти е баща не означава,че той трябва да решава какъв да е живота и още по-малко да те бие при положение,че си ПЪЛНОЛЕТНА :) Мойте уважения,ама някои родители биха дали всичко да видят в детето си желание да бъде самостоятелно.Не мога да разбера баща ти,честно. :?
Съгласна съм :)
Най-добре е да се отделите с приятелят ти.Нормално е баща ти да го е грижа за теб,но това е прекалено.
Издебваш когато го няма, събираш си багажа и с приятеля ти се изнасяте. Та ти си пълнолетна, каво ще дойде да те прибере с полиция ли? Постави го пред свършен факт, трябва да порявиш твърдост иначе ще си живееш така докато станеш на 50...
Не може и вълкът сит и агнето цяло.Време ти е да си поемеш по твоя път даже още повече,че и ти самата го искаш.Наложи се като голям човек.На него и да не му харесва-това е положението.Все пак трябва да си вземеш хляба в ръцете,а не винаги да живееш на гърба на ваще.Мисля,че колкото и да искаш да предпазиш майка си,тя тук трябва да те подкрепи.Все пак говорим едва ли не за твоето бъдеще.
StolenBliss
08-21-2010, 23:18
Искаш да си в добри отношения със всички, но това не зависи само от теб. Опитай да поговориш с него сериозно и му кажи какво те мъчи, а ако той дори не ти даде възможност да говориш мисля че трябва да се откажеш от разговорите и просто да заживееш с приятеля ти,все пак си на 20 години и живота си е лично твой, а той дано в последствие осъзнае всичките си грешки.
FunkyBoy
08-22-2010, 12:22
Изнеси се от вашите, ако имаш възможност...
Carmen_Kass
08-22-2010, 15:51
Теглиш му една майна и се изнасяш...
Сорри,за грубостта,но има родителии,които понякога наистина прекаляват.Не могат да осъзнаят,че сме пораснали,а те остарели и се опитват още да ни контролират.
Еми щом баща ти те издържа ще трябва да се съобразиш с него. Наистина е жалко, но просто нямаш друг избор. Лесно е да се изнесеш с приятеля си, ще си намериш работа, но с мизерните 300-400 лева какво ще правиш? Помисли за това :)
Аз бих се изнесъл..моите родители биха дали всичко да ме видят в университет и да ме оставят да се оправям сам вече като зрял човек и те да си починат от мен от всичките 18 години прекарани с мен .. незнам твоя баща какъв е ,, та той е пристрастен към тебе , трябва да отвикне!
sasha_90
08-23-2010, 10:19
Добре,че поне само баща ти е такъв.У нас е ужас.Все трябва да съм до нашите,иначе само глупости вършат.....
Мислила ли си да се изнесеш от вас?
puppy666
08-23-2010, 13:40
И аз бях така но не ги слушах и един ден просто спах в приятеля ми. Така се почна 1-2 пъти в седмицата да спя у тях докато в момента СЕ ВРЪЩАМ в нас 1-2 пъти в седмицата. В отлични отношения сме с нашите вече, говорим си като зрели хора. Така че въобще не се замисляй ами си събирай багажа или направи като мен. Дори и да скача и да не е съгласен баща ти, ще свикне ;)
puppy666 :D харесва ми ! ма нямам смелост дори да кажа , че искам да спя у тях ще стане ужасен скандал сигурно
ма аэ преди да се изнеса трябва поне 1 , 2 месеца да сам работила нещо , че без пари незнам :) па от баща ми нищо немога да правя ... само мога да гледам телевизия,на компа и вечер с приятели и то не до мн късно, че той като си ляга аз да съм в нас!Моето положение е смешно по-зле едва ли има!
puppy666
08-24-2010, 10:29
puppy666 :D харесва ми ! ма нямам смелост дори да кажа , че искам да спя у тях ще стане ужасен скандал сигурно
Ей, ти си на 20, а не на 10. !вия път като спах в приятела ми просто казах на майка ми по тел че ще спя у тях. Караше се, разбира се но й обясних, че имам дълга и сериозна връзка, на която тя няма как да попречи. Беше трудно в следващите няколко седмици да свикне, но накрая видя, че ще-не ще.... няма какво да направи. Какато казах, сега сме в нормални взаимоотношения. Винаги, когато ми каже се прибирам, а ако не ми каже, 1-2 пъти седмично си спя в нас. Рискувай, това си е твоят живот. Иначе никога няма да разберат, че вече не си малкото им момиченце, а жена, която иска и може да се справя сама ;)
Ако си зависима от родителите си и ако те те издържат, няма как да се изнесеш...ами, според мен най-добре поговори с баща си за това...обясни му, че може да ти има доверие, и че вече не си дете...
Bonita1991
08-24-2010, 19:07
...ами, според мен най-добре поговори с баща си за това...обясни му, че може да ти има доверие, и че вече не си дете...
И аз съм на това мнение :) Седни и поговори с баща си :) ;-)
za normalen razgovor i duma nemoje da stava ! nai mnogo pak do shamari da se stigne :x
LuxurySk0B
08-25-2010, 14:53
значи на баща ти му пука кво става с детето му :? лошо има ли?
e izvinqvai chak tolko da mu puka, che da mi obsebva jivota ne e normalno ! iska da jiveq kakto toi kaje ne kakto az iskam typo e i otvratitelno ... kogato az imam deca nqmada se darja tolko otvratitelno
anonimchetou
08-26-2010, 09:27
Според мен баща ти много държи на това да си завършиш образованието без да си натоварена. Може би е малко по-твърд,но мисля че с времето ще започне да се примирява ,че си голяма и имаш свои собствен живот. Моят баща също е с подобен характер. Аз съм на 17 ,а до скоро ме имаше за дете. Не ме пускаше да остана нито вечер в приятеля ми и аз ходех когато него го нямаше в града (в това беше доста често де..) Но с времето започна да се примирява и представи си почти 3 месеца ЖИВЯХ в приятелят ми с негово знание и се прибирах в къщи на седмицата веднъж.. Просто трябва да намериш правилният начин,как да подходиш..
denkata0baby
09-10-2010, 21:17
Ха-ха да не ги е раждала една майка нашите татковци. Моят не би ми посегнал ама ме действа с наказания и лишения. Случаят ми е същият и виждам че и приятелят ми вече негодува много, но както винаги ПАРИТЕ са проблема. Нямам представа какво ще правя, но май все аз ще изгубя :o