View Full Version : Противозачатъчни
Така, първо да отбележа - прочетох темите за противозачатъчните, просто не намерих отговор на моя въпрос.
Та, искам да попитам жените, които използват този вид контрацепция, как сте започнали? Тоест, всички ли сте ходили преди това на гинеколог (и какъв точно беше прегледа), какви хапчета пиете (или сте пили), какви са страничните ефекти, които сте наблюдавали?
Просто ми е интересно (и няма да правя избора си на хапчета на базата на вашите мнения - ще отида на гинеколог) .. Сега обмислям да започвам да пия такива хапчета и се притеснявам малко. Ще се радвам ако отговорите на въпросите ми.
Мерси предварително :)
VerryBerry
08-22-2010, 14:21
Аз съм на "Ясмин" от почти година вече.Гинекологът ми ги предписа за регулиране на цикъла,но се възползвам и от другото им "свойство"-противозачатъчни 8-) Разбира се,прегледите при гинеколког са задължителни,ако ще пиеш такива хапчета
А помниш ли какъв беше прегледа при гинеколога? :oops: Понеже ще ми е за пръв път и от това се притеснявам доста.
Иначе аз съм си харесала Ясмин-а понеже четох във всякакви сайтове и доста са доволни от него и го препоръчват.
d3d0ks7eR
08-22-2010, 15:47
А помниш ли какъв беше прегледа при гинеколога? :oops: Понеже ще ми е за пръв път и от това се притеснявам доста.
Иначе аз съм си харесала Ясмин-а понеже четох във всякакви сайтове и доста са доволни от него и го препоръчват.
Ще ти бъркат с 8 пръста (с по 4 от всяка ръка) в вагината ти , ще я дърпа като локум ,две гладни циганета , и ще ти пита дали боли ако бръкне по-навътре...Поне това съм чувал ..
^^гениален отговор просто.. питам сериозно, защото една приятелка ми каза, че само ще ме пита разни работи, а друга, че ще си ме прегледа..
Qnkishhh
08-22-2010, 17:21
Щом като така са ти казали, значи просто си зависи от гинеколога. На мен ми предстои същото нещо, само дето страхът ми се изпари покрай хилядата ми прегледи за гъбички, имай предвид, че тогава бях девствена и направо си умирах от срам.
...Така че ще ти следя темата, благодаря, че си сетила да я създадеш. :) :)
LovelyGirl
08-22-2010, 19:40
Щом водиш полов живот и досега не си ходила на гинеколог, е нормално да те прегледа, а не само да ти задава въпроси.Не се притеснявай, няма нищо страшно. Малко е неприятен самият преглед, дискомфортно си е, но ако ти е добра и внимателна гинеколожката, няма да имаш проблеми. Би трябвало да ти направи изследвания, за да разбере кои хапчета са най-подходящите за теб.
Аз бях на Линдинет 20 и след това Линдинет 30. Страничните ефекти бяха само 1-вия месец - гадене 2 или 3 пъти и някаква отвратителна безпричинна депресия. Друго нямаше. За всеки си е различно обаче, не при всеки има странични ефекти :)
LovelyGirl - да се надяваме само да е гинеколожКА :-D Колкото и да не е все пак пред жена ще ми е по-комфортно.
Мерси много за отговорите!
maistorluk
08-22-2010, 23:07
А ве вий тея противозачатъчни почнахте да си ги земате като корасанчета ве. За вас кондоми няма ли ??
kalpazanka
08-23-2010, 08:58
Странични ефекти- уголемяване на гърдите /мда, може и да се хилите в момента, но не е приятно да не можете да си намерите точното чашка/, 14 дни преди края на блистера стават и чувствителни, топли, болезнени; високо артериално налягане; отоци; задължителна двигателна активност /иначе има опасност от образуване на тромби и тромбемболия/; зачестяване(поява на несъществуваща до момента) мигрена и т. н.
Qnkishhh
08-23-2010, 09:07
А ве вий тея противозачатъчни почнахте да си ги земате като корасанчета ве. За вас кондоми няма ли ??
И като се скъса кондомът, какво правим? Търчим до апетката за хормонопобъркващ Ескапел и после влизаме във форума и питаме дали все пак има шанс да сме бременни?? Ъъъм, no thanks.
kalpazanka
08-23-2010, 09:09
Ако си мислиш, че с противозачатъчните си "пей, сърце" и нямаш притеснения, си на светлинни години от истината.
Qnkishhh
08-23-2010, 09:14
Далеч съм от тази мисъл, но ако са точните за мен, със сигурност е по-добре от нищо.
kalpazanka
08-23-2010, 09:16
Дори да са точните за теб, пак ще се замисляш дали да пиеш антибиотика, който ти е предписало джипито за раздиращите болки в гърлото и противната кашлица, дали диарията е започнала преди или след 12 часа от приема на хапчето, дали е подействало, дали като отидеш на дискотека, ще си поръчаш повечко алкохол и дали съответно няма да ти се догади от него и т. н.
Всеки метод си има минуси. Трябва да започнеш да мислиш, обаче, и да си отговорна. Винаги, когато лекар ти изписва нещо, трябва да уведомиш, че пиеш противозачатъчни. Скоро писах в друга тема, че ако пиеш ензимни индуктори, за да лекуваш други заболяваия, можеш да си забременееш от раз ей така, докато уж си на ОК.
kremen4eto
08-23-2010, 09:21
Аз пих 5 месеца Ригевидон. Предписаха ми ги като едни от най-слабите хормонално. Не забелязах други странични ефекти освен, че апетитът ми беше доста повишен, качих килограми видимо. Затова и ги спрях.
Вече съм на мнение, че не си залужава да се гълтат. Сексът може да е също толкова хубав и без притеснения, дори и да не се пият хапчета, стига с партньора да знаете как да се пазите. :)
Qnkishhh
08-23-2010, 09:22
Относно антибиотиците - и така се замислям, защото след всяко пиене на антибиотик ми се появяват гъбички (наследство от майка ми). Алкохол почти не консумирам, защото не ми доставя удоволствие - мога и без него.
kalpazanka
08-23-2010, 15:27
Относно антибиотиците - и така се замислям, защото след всяко пиене на антибиотик ми се появяват гъбички (наследство от майка ми). Алкохол почти не консумирам, защото не ми доставя удоволствие - мога и без него.
Като приключи лечението на гъбички, сменяш ли изцяло бельото и самобръсначките? КЗП правен ли е?
Josefinne
08-23-2010, 17:53
Аз пия противозачатъчни вече 3 години. Първо ми предписаха Регулон, сега минах на Ясмин. Ефекти - качих около 6 килограма за това време, но като се има предвид заседналия ми начин на живот, липсата на ВСЯКАКЪВ спорт и периодичният стрес, мисля си, че не мога да обвинявам само хапчетата. Друг ефект - намалено либидо. Това съм почти сигурна, че се дължи на продължителната употреба на този вид контрацепция. Но иначе има и доста положителни ефекти - махнаха ми се пъпките, цикълът ми идва МНОГО редовно и без НИКАКВО закъснение ( мога да преценя точно деня, в който ще ми дойде, обикновено е сутрин ); чувствам се доста по-спокойна.
Всичко започна след като пих Постинор, още преди да го изтеглят от пазара ( ако не знаеш това беше алтернативно на Ескапел средство, само че беше 3 пъти по-евтино ). Въпреки че и преди го бях взимала в този последен път нещо се обърка. Започна да ми идва през 2 седмици и аз страшно много се стреснах. Веднага щом успях ( и не бях в цикъл ) отидох на лекар. Откриха ми киста на единия яйчник, причинена от този хормнален дисбаланс ( вероятно заради Постинор-а). Та Регулона беше част от лечението ми. За щастие само след месец вече нямаше и следа от кистата и цикъла ми се нормализира. На един от профилактичните прегледи гинеколожката ме попита дали имам сериозен приятел и дали водим редовен полов живот и ми препоръча да продължа да взимам Регулона като контрацептивно средство. Аз имах намерение и без това да започвам някаква контрацепция от този род, така че просто продължих да го взимам.
Само да отбележа, че изледвания специално не са ми правени, за да се определи точно какво средство да взимам. Тя направи преценката по-скоро на база възрастта ми и модерните и ефективни лекарства. Увери ме, че противозачатъчните вече не са това, което са били едно време и сега са много по-безвредни. Все пак възнамерявам да взимам не повече от още 2 години. След това влизам в рисковата група за развитие на рак на гърдата. Тогава ще мисля за други средства за предпазване.