View Full Version : Контролиране на цикъла
lilit_666
08-25-2010, 08:41
Първо да кажа, че съм изчела др подобни теми и не намерих нищо конкретно, за това пускам нова.
Значи, пия ДИАНЕ 35 (противоза4атъ4ни- препоръ4вам ги, който го интересува пове4е да пише на ЛС) на 30 сутринта тръгвам за морето с приятеля си за само 3 дни, които искам да изживея пълноценно. Та попринцип днес трябваше да изпия последното и да ми доиде то4но тогава, заради което лекаря ми ме посъветва да взема последно в неделята (на 22)и следователно да ми дойде утре, пък не дай си боге да ми закъснее с ощте ден. Попринцип ми трае по 5-6 дни, което пресметнато е, 4е на 30 6те ми е 5ия, което не ме устройва, пък лекаря вика, нп и тн, оба4е на мен не ми е приятно докато все о6те ми цапа.
Ако някой може да ми каже нещо с което да ми мине по- бързо... Знам, че от витамин Ц минава по- леко, но трае пове4е, понеже то количеството, което трябва да се изхвърли си е 1 и също...чудя се, ако пия 1 аспирин дали ще стане по- зле работата или....Ако някой знае нещо без рецепта или някоя бабешка дивотия, дето действа да пише, който не знае само да следи темата. МОЛЯ БЕЗ СПАМ и мерси мн :-)
Така или иначе съм пуснала тема, ако някой е ходил тая година на Обзор да сподели как е плажа, дискотеката(не 4ух хубаво за нея ), да даде съвет за евтинко и хубаво заведение и къде е бил отседнал
henrietta
08-25-2010, 09:07
Пий витамин B, който ще ти отложи цикъла, докато го пиеш.
1.Научете се,че просто ей така НЕ МОЖЕ да препоръчвате противозачатъчни!!!За тази цел си има специалисти,които предписват лекарства,съобразени с нуждите на всеки един пациент!!!
2.Толкова ли не можете да изместите малко морето?!
3.Витамин Ц забавя цикъла,а Аспирина/Ацетизала го засилва,защото разширява кръвоносните съдове.Другият вариант е да си с тампон ...
Пий витамин B, който ще ти отложи цикъла, докато го пиеш.
Това съвсем ще обърка нещата, още повече, че тя приема таблетки.
По-добре не прави нищо. Ако петият ден само ти цапа, не е болка за умиране. Но е по-добре отколкото да се разбъзикаш окончателно с някакви други хапчета. Може да си сложиш от мини тампоните, които са.
А колкото до Диане 35, аз пък съм изключително НЕдоволна от тях. За всеки организъм се предписват различни хапчета. И от тук нататък се въздържай да даваш препоръки за препарати, които се приемат с лекарско предписание.
lilit_666
08-25-2010, 10:50
1.Научете се,че просто ей така НЕ МОЖЕ да препоръчвате противозачатъчни!!!За тази цел си има специалисти,които предписват лекарства,съобразени с нуждите на всеки един пациент!!!
3.Витамин Ц забавя цикъла,а Аспирина/Ацетизала го засилва,защото разширява кръвоносните съдове.Другият вариант е да си с тампон ...
Aз не предписвам лекарства- най- малкото никой няма да ги даде без рецепта. Просто казвам, 4е съм доволна и всяко моми4е може да се престраши да поиска от лекаря си съвет дали може да са подходящи И за нея. Правя го, понеже мн момичета се страхуват да пробват (аз включително), но от както ги вземам косата и кожата ми са страхотни, цикалът ми е редовен и се съкрати с 1 ден, по-леко обилен е и без никакви болки. Сексът стана пълноценна част от живота ми ( 1, че се притеснявах да не се скъса презерватив (случи се и е мн опасно, а ескапел е зна4ително по- вреден) , 2, 4е и двамата не усещахме по4ти нищо заради кондомите и 3- мн по- икономи4но е) И това се водят едни от най- леките хормонални таблетки. За това го написах, пък и това е форум и мога да споделя вс, което искам, а ве4е който ще ме послуша си е на негова отговорност. Вярно, 4е влизат и всякакви неуки пикли, но заради тяхната безопасност не мисля да слагам цензура на думите си, които биха помогнали на моми4етата, които могат да разсъждават.
Ина4е не, не можем да го изместим, защото спазваме отпуската :( Тампоните няма да ми помогнат в леглото....
YouDontKnowMe
08-25-2010, 11:15
Ще го правите в банята , не е толкова зле ^^ Пък и последният ден са няколко капчици, нищо няма да ви стане от тях, ако си ползвате презерватив. Пък ако толкова ви пречи - един ден без секс - може да го заместите с орална от твоя страна.
Аз като се сетя, последтине ми морета все бяха придружении с менструация, пък това не ми пречеше да се забавлявам.
Пък и сексът също не е гаранция за забавление.
Недей да си тровиш организма в името на нищо.
Princessani
08-25-2010, 11:23
Aз не предписвам лекарства- най- малкото никой няма да ги даде без рецепта. Просто казвам, 4е съм доволна и всяко моми4е може да се престраши да поиска от лекаря си съвет дали може да са подходящи И за нея. Правя го, понеже мн момичета се страхуват да пробват (аз включително), но от както ги вземам косата и кожата ми са страхотни, цикалът ми е редовен и се съкрати с 1 ден, по-леко обилен е и без никакви болки. Сексът стана пълноценна част от живота ми ( 1, че се притеснявах да не се скъса презерватив (случи се и е мн опасно, а ескапел е зна4ително по- вреден) , 2, 4е и двамата не усещахме по4ти нищо заради кондомите и 3- мн по- икономи4но е) И това се водят едни от най- леките хормонални таблетки. За това го написах, пък и това е форум и мога да споделя вс, което искам, а ве4е който ще ме послуша си е на негова отговорност. Вярно, 4е влизат и всякакви неуки пикли, но заради тяхната безопасност не мисля да слагам цензура на думите си, които биха помогнали на моми4етата, които могат да разсъждават.
Ина4е не, не можем да го изместим, защото спазваме отпуската :( Тампоните няма да ми помогнат в леглото.... Що пак задължително трябва да правиш секс ?
^ Е, то да отидеш на море и да не си вкараш малко пясък в... трибуквието, все едно не си ходил, дае...
krem4et0
08-25-2010, 14:48
Миналата година бях така. Просто си взех друг блистер и го пих до предпоследния ден на морето. 1 ден след като се върнах ми дойде. Посъветвай се с гинеколога си, но това е вариант. За другия (да не довършиш започнатия блистер), вече е късно.
Пила съм доста години Диане и само те ми действат на кистите, но изобщо не ги препоръчвам без консултация с гинеколог. Както и всяко друго противозачатъчно. Изобщо не са от най-леките, дори напротив.
Princessani
08-25-2010, 15:50
Миналата година бях така. Просто си взех друг блистер и го пих до предпоследния ден на морето. 1 ден след като се върнах ми дойде. Посъветвай се с гинеколога си, но това е вариант. За другия (да не довършиш започнатия блистер), вече е късно.
Пила съм доста години Диане и само те ми действат на кистите, но изобщо не ги препоръчвам без консултация с гинеколог. Както и всяко друго противозачатъчно. Изобщо не са от най-леките, дори напротив.Само аз ли невиждам смисъл от хапчета ,протизочатачни и всякви такива медикаменти? Аз използвам кондоми от 15 годишна ,а вече съм на 19 и не съм имала проблеми,нито пак съм забременявала или квото и да е там .
frozendeath
08-25-2010, 23:56
Мда, Princessani, разбрахме вече за негативните ти възгледи към противозачатъчните, не е нужно да го повтаряш във всяка тема.
Иначе по темата: няколкото капки накрая не са болка за умиране. Пък ако толкоз много ти пречи, не можете ли една вечер да пропуснете и да се забавлявате с нещо друго....
Пила съм доста години Диане и само те ми действат на кистите, но изобщо не ги препоръчвам без консултация с гинеколог. Както и всяко друго противозачатъчно. Изобщо не са от най-леките, дори напротив.Само аз ли невиждам смисъл от хапчета ,протизочатачни и всякви такива медикаменти? Аз използвам кондоми от 15 годишна ,а вече съм на 19 и не съм имала проблеми,нито пак съм забременявала или квото и да е там .
Те противозачатъчните не се пият единствено за да пазят от бременност.
rali4ka1
08-26-2010, 07:01
1.Ако искаш цикъла да се отложи,просто продължи с хапчетата още един цикъл.
2.Точно тези противозачатъчни са гола вода.Посъветвай се с доктора ти за Ясмин.
kalpazanka
08-26-2010, 11:04
1.Ако искаш цикъла да се отложи,просто продължи с хапчетата още един цикъл.
2.Точно тези противозачатъчни са гола вода.Посъветвай се с доктора ти за Ясмин.
На Диане 35 казваш "гола вода"?! :lol:
Всички контрацептиви имат в упътването си схема за прием при изместване на менструалоподобното кървене, не само Ясмин е "привилегирован". 8-)