PDA

View Full Version : За какво всъщност използвате противозачатачни ?

Princessani
08-25-2010, 15:52
Аз използвам кондоми от 15 годишна ,а вече съм на 19 и не съм имала никакви проблеми ,нито пак съм забременявала или каквото и да е там.Цикала ми си е напълно нормален ,редовен и безболезнен и без никакви медикаменти? За какво изощо пребягвате към хапчета ,протизачатъчни или там каквото и да е ???

Cucko0
08-25-2010, 15:56
За удобство можеби ?!

BiGBaDWolF
08-25-2010, 15:58
Някой болести се лекуват с противозачатъчни ...

Princessani
08-25-2010, 16:02
За удобство можеби ?! За да може мъжкото да свършва в теб ,сякаш ако свърши някъде другаде удоволствието може да бъде по -малко? Защото съм сигурна ,че полувината пикли тука ,за това ги използват.На даден етап тинейджарите си мислят ,че това е ''любов''и си позволяват без кондоми ,а след известно време се разделят ,изневеряват си и т,н .А риска от венерически болести е голям. :? :?

Princessani
08-25-2010, 16:04
Някой болести се лекуват с противозачатъчни ... Например? Аз пък мога да ти кажа,че знам случай на използване на противочатачни предписани от лекар уж за нещо си,а след известно време жената трудно забременява ,когато пожелае да си има бебе.

Cucko0
08-25-2010, 16:04
За удобство можеби ?! За да може мъжкото да свършва в теб ,сякаш ако свърши някъде другаде удоволствието може да бъде по -малко? Защото съм сигурна ,че полувината пикли тука ,за това ги използват.На даден етап тинейджарите си мислят ,че това е ''любов''и си позволяват без кондоми ,а след известно време се разделят ,изневеряват си и т,н .А риска от венерически болести е голям. :? :?

Не казвам ,че рискът от венерически болести е малък. Имам предвид ,че е по-удобно в някой случай ,а и без презерватив някой хора изпитват по-голямо удоволствие

Princessani
08-25-2010, 16:06

Не казвам ,че рискът от венерически болести е малък. Имам предвид ,че е по-удобно в някой случай ,а и без презерватив някой хора изпитват по-голямо удоволствиеДа ,но тенейджарите не са с постоянни гаджета (е повечето ) и не мисля ,че изощо е подходящо. :? За маничко по-голямото им удоволствие :?

bEbsI
08-25-2010, 16:24
За намаляване на болките при цикъл или изобщо за ПМС. За кисти в яйчниците противозачатъчните също се препоръчват.Освен това,когато имам постоянен партньор и вече сме се тествали за венерически болести -не виждам какъв е проблемът ,ако съм преценила да ги пия след естествено преглед при лекар.Не казвам ,че няма странички ефекти зависи си от всеки организъм- при мен няма.Но ти имаш супер отрицателна нагласа,което си е твоя работа ,но при така зададен въпрос не можеш да очакваш обективни отговори ,нали се сещаш?

krem4et0
08-25-2010, 16:25
Препоръчват се при поликистоза например...Аз ги пиех заради киста.

Princessani
08-25-2010, 16:29
За намаляване на болките при цикъл или изобщо за ПМС. За кисти в яйчниците противозачатъчните също се препоръчват.Освен това,когато имам постоянен партньор и вече сме се тествали за венерически болести -не виждам какъв е проблемът ,ако съм преценила да ги пия след естествено преглед при лекар.Не казвам ,че няма странички ефекти зависи си от всеки организъм- при мен няма.Но ти имаш супер отрицателна нагласа,което си е твоя работа ,но при така зададен въпрос не можеш да очакваш обективни отговори ,нали се сещаш? Не съм толкова отрицателно настроена :?

miroandonow
08-25-2010, 16:59
За кво вика ги използвате - ми сигурно ги ползват за да забременеят по -лесно - бати уникално глупашката тема!

Qnkishhh
08-25-2010, 17:07
Аз използвам кондоми от 15 годишна ,а вече съм на 19 и не съм имала никакви проблеми ,нито пак съм забременявала или каквото и да е там.Цикала ми си е напълно нормален ,редовен и безболезнен и без никакви медикаменти? За какво изощо пребягвате към хапчета ,протизачатъчни или там каквото и да е ???
Всичко се върти около Теб. А не ти ли два на ума, че хората са различни и не всички имат твоя късмет с редовния безболезнен цикъл и т.н. (аз лично всеки месец проклинам пола си, като ми дойде, защото се превивам от болки). Както ти казаха по-горе, има и болести, които се лекуват с противозачатъчни. И не на последно място, противозачатъчните са създадени за хора, които не желаят да използват презервативи, спирали и тем подобни поради една или друга причина. Ако в техния случай не можеш да се досетиш за какво ги използват...

MakeMeLaugh
08-25-2010, 21:32
Уф, много си ограничена :?

Shia
08-25-2010, 21:43
Защото са ги създали да се позлзват,защото така увеличават шанса си от предпазване и да има разлика кой,къде свършва...

6sense
08-25-2010, 21:45
личи ти че не си правила натурален секс :D

DqVoLsKoJeLaNiE
08-25-2010, 23:24
Риска от всякакви болести, предавани по полов път наистина е по-голям, но има и доста митове за заветните противозачатъчни. Хапчетата намаляват последиците от ПМС,може да ти се поизчисти лицето от ранички и пъпки и т.н. заради някаква съставка, не помня каква...

rali4ka1
08-26-2010, 03:58
Някой болести се лекуват с противозачатъчни ... Например? Аз пък мога да ти кажа,че знам случай на използване на противочатачни предписани от лекар уж за нещо си,а след известно време жената трудно забременява ,когато пожелае да си има бебе.
Използват се за премахване на кисти.А това за забременяването хич не е така,зависи какви хапчета изпозваш.Аз ги използвам защото мразя презервативите,удоволстви то без кондом е много по-голямо и за двамата.

kremen4eto
08-26-2010, 07:44
Авторке, някъде написа, че тийнейджърите нямат сериозни връзки. А истината е, че има доста 16-17-18 годишни с връзки по година-две-три. Има хора, които изпитват по-голямо удоволствие без презерватив, даже са не малко.
Аз също се радвах когато ги пиех и му давах да свършва вътре, защото той си умираше от кеф. Пък и откъде знаеш къде им е по-хубаво, не си мъж.
Пиенето на противозачатъчни, премахва мисли като "Купих ли презерватив?", "Дали не се е скъсал?" и т.н. Някои мъже не могат да улучат точния размер, изнервят се докато го открият. Аз пък се овлажнявам по-малко с презерватив.

Изобщо, да се пият хапчета си има своите плюсове, но и МНОГО минуси.

kalpazanka
08-26-2010, 11:02
А това за забременяването хич не е така,зависи какви хапчета изпозваш.
Тук си в огромна грешка. Подтиска се отделянето на Gn-RH, хипоталамус и хипофиза свикват да "си клатят краката", а в момента, в който спреш противозачатъчните, няма кой да възстанови овулацията. Може да няма овулация за няколко месеца, но може да няма овулация и с години.

Авторке, това, че ти 4 години си нямала проблем с презервативите далеч не означава, че трябва да се мислиш за застрахована от проблем. ;) Вземи прочети някоя и друга статийка. Няма да е излишно. ОК се използват за лечение на ендометриоза, СПКЯ, кисти, дисменорея, метрорагия и т. н.

rali4ka1
08-26-2010, 11:13
kalpazanka:Сестра ми има генекологичен проблем,и доктора и изписа ясмин за премахване на кисти на яйчниците.Преди време загуби дете в трети месец.При консултацията с доктора кога ще може да започнат наново опити за дете,доктора е казал,че са нужни около 3 месеца приемане на ясмин,за да премахнат кистите,и след като ги спре ще може да забременее много по-лесно,още до следващата менструация.Преди да загуби детето им трябваха 6 месеца за да забременее.

kalpazanka
08-26-2010, 11:17
1. rali4ka1, съжалявам за загубата.
2. rali4ka1, страничните ефекти са си странични ефекти. При по-продължителен прием рискът да се проявят расте. Малка част от контингента на форума пие Ясмин за 3 месеца, нали? ;) Рисковете от липсата на овулация си остават, без значение кой гИнЕколог ги е предписал.

kremen4eto
08-26-2010, 11:20
Авторке, аз също съжалявам за загубата.
Вече знаем защо си настроена толкова скептично към противозачатъчните. Но на всеки организъм действат различно.

rali4ka1
08-26-2010, 11:21
Авторке, аз също съжалявам за загубата.
Вече знаем защо си настроена толкова скептично към противозачатъчните. Но на всеки организъм действат различно.
Аз не съм автор на темата!!! :-D

kalpazanka
08-26-2010, 11:21
kremen4eto, бъркаш раличка с Принцеса Ани. ;)

kremen4eto
08-26-2010, 11:22
А верно. Ами напече ме слънцето :D

t0d1t0
08-27-2010, 10:03
личи ти че не си правила натурален секс :D