View Full Version : Аз и сестра ми разбрахме, че баща ни си има любовница!!!
За първи път пиша в този сайт. Имам проблем и не зная как да постъпя. Вече прибегнах и към този начин, тъй като сами със сестра ми няма да се справим. Трябват ни мнения и от други хора. Надявам се, да успеете поне да ни посъветвате,а от там нататък..ще видим.
Аз съм момиче на 21 години, сестра ми сега ще е седми клас.
Семейството ми никога не е било в идеална хармония. Майка ми и баща ми са импулсивни и често изпадат в конфликти-повечето пъти ненужни.
Донякъде сме привикналис това положение. Но има друг проблем, с който нямаме идея как да се справим.
Баща ми е на 45 години, майка ми на 47. Може би ненужна информация, но все пак искам да Ви запозная възможно най-много със случея, за да няма излишни въпроси след това.
Баща ми е тип-работохолик, най-важно за него изглежда , че е работата му, на нас не ни обръща особено голямо внимание.
За първи път се усъмних, че може би баща ми има извънбрачна връзка, когато бяхме аз и той на екскурзия до Египет. Организирана беше от фирмата в която работи. Беше за 4 дена до град Кайро. Много се вълнувах и очакванията ми бяха да си прекарам страхотно- все пак за първи път излизах извън България. Това беше края на март, тази година. Още първата вечер, когато пристигнах, започна да получава съобщения на телефона си и съответно ,той отговаряше. В началото си помислих, че пише с майка ми или получава и-мейли, тъй като телефона му е Blackberry и има такава функция. Но проблема беше, че докато пишеше извърташе телефона, така че да не мога да видя дисплея.. започнах да се досещам, но все пак нямах никакви доказателства. Започнах страшно да се изнервям, но не посмях да го попитам. Беше ми на езика, но просто не успях.
На другия ден, когато разглеждахме забележителностите и пътувахме с автобус- същата работа, пак си криеше телефона докато пишеше. Реших, че няма как да не пише с жена, най-малкото го криеше от мен.
В главата ми постоянно се въртяха какви ли не неща „За тъпа ли ме смята; Ебахти идиота...; Ей сега ще му кажа”
Продължавах да си мълча. Молех се нещо да стане, да му стане неудобно и да спре..
И от никъде дошло, на следващият ден си блокира картата, тъй като си вкара пин-а 3 пъти грешно..
Накара ме,да се обадя на майка ми от моя телефон, за да намери ПУК-кода и да го прати на съобщение. Тогава ми мина през главата да й пиша нещо съвсем различно, с идеята да не му праща кода, докато не се върнем. Нещо като наказание, за това което правеше през цялото време и заради него, не можех да се насладя на миговете, които изживявах в Египет.
Но пак нищо не направих.. Майка ми намери кода, баща ми си разкодира картата и си оправи телефона. Забравих да спомена, че след като пратих смс на майка ми, отидох до банята ( тъй като се намирахме в хотела) и видях, че ми взима телефона и после ме попита „Диана, как се трият изпратени?” ???????????!!!!!!!!!!!!! Тогава стигнах до извода, че е писал ОТ МОЯ ТЕЛЕФОН на въпросната жена, че си е блокирал телефона и я уведомява, ако го търси, да не се притеснява......
Реших изобщо да не се бъркам, да прави каквото си иска и ще му мисля, като се върна в България.
Върнахме се, посъветвах се с приятелки и след време проблема беше забравен. Споделих на сестра ми, тя също каза да си мълчим, макар и да е гадно спрямо майка ни.
Сега нашите включително и сестра ми отидоха за уикенда на балкан, там имаме вила. Аз реших да не ходя.
Днес получавам неочакван смс от сестра ми „ Тати получи съобщение от някоя си Цветана от фирмата – Ок, Обичам те...
Докато сестра ми държала телефона му, се получило съобщението. Решила да го изтрие, за да не разбере баща ни, че е прочетен.
Това беше върха. Вече беше ясно, имахме си и доказателство, че нещата в Египет, не са били плод на въображението ми.
Видяла също, че на „изпратени”, пак към въпросната жена имало следните редове „ Отиди при мама, за да не си сама. Целувам те”
След това сестра ми видяла, че баща ми изтрил изпратените съобщения и пишел пак нещо..
Въпроса ми е какво да правим. Има няколко варианта и те са най-близките до акъла, но всеки си има своя риск.
-Да покажем на баща ни, че знаем..
-Да кажем на майка ни и тя да реши какво да прави
- Да се свържем с Цветана (тъй като и сестра ми е записала номера й, за всеки случей)
Надявам се, да сте разбра ли що годе ситуацията...
Claymore
08-28-2010, 12:39
Кофти тръпка. Аз ти препоръчвам да си поговорите хубаво с тази Цветана и после с баща си. Ако разбере грешката си едва ли ще я повтори. Ако ли не...нека и майка ви да разбере. Въпреки, че на тази възраст ще е трудно да започнат отначало в случай, че се разделят. По-добре се опитайте да решите проблема без знанието на майка ви.
И какво да й кажем на тази Цветана....? Явно нещата са сериозни и по мое мнение са още преди заминаването ни до Египет...
Направо давайте конкретни примери. Аз се сещам за следното: пишем и съобщение- Пише ти дъщерята на Краси.Знаем за връзката ти с него.Разваляш едно семейство!!!
И после какво? Цветана ще му изпее. Силно вероятно е. Ебахти неудобната ситуация.........
mim4ety_sara
08-28-2010, 13:02
И баща ми е изневерявал на майка ми доста години,раделиха се и след 3-4 години си имам сестричка от тази жена,но майка ми е знаела за изневерите,защото се е досещала.Та по-добре кажи на майка си,това е тяхна работа,не ваша.Голяма е и ще си реши как да действа. ;)
Досега не съм попадала в подобна ситуация. Изобщо не знам как би реагирала майка ми. Мислех си да се опитаме да я насочим по някакъв начин, а не да й го сервираме направо. Но и това нямам идея как да стане. Тя телефона не му пипа, тъй като и не знае как дори да го отключи. Така че, това се изключва като вариант. Разбирате ли, не мога да й го кажа. Но въпреки това не искам да е лъгана..
Определено ще стане още по-сложно, щом разбере.. Не ми се мисли каква ще е реакцията й. Едва ли би се примирила, ако е убедена, че баща ми и изневерява.. Не е такъв тип човек. И аз на нея съм се метнала по това отношение. Не бих мълчала.
А ако има вариант майка ми да знае за това и да е преценила, че така е най-добре за семейството. Защото иначе става прекалено сложно. Трябва да се разделят, сестра ми още е малка, да делят имущество и така нататък..? И ако ние решим да се набъркаме със сестра ми да стане кашата съвсем... :smt017
Biskfitka
08-28-2010, 13:31
Аз бих казала на майка си.Никой,че дори и баща ми,няма право да се подиграва така с майка ми (ако бях на твое място) :booooomb:
Чесно да си кажа, ако някой мен ме попита за съвет как е най-добре да постъпи в такъв момент, съм почти сигурна, че ще кажа, да сподели с майка си.
Но когато се случва на мен и сестра ми..някак си нещата не изглеждат така лесни и изникват куп въпроси от евентуалните последствия след това.
ignoretheagony
08-28-2010, 13:57
По-добре ще е да кажете на майка ви директно-ясно е, че ще я заболи и ще й бъде неприятно, но по-добре да й кажете без заобикалки. Послушай ме и ще видиш, че няма да съжаляваш-една приятелка имаше същия проблем и й дадох същия съвет, тя ме послуша и всичко вече е наред![/code]
didenceeto
08-28-2010, 13:59
Не съм попадала в подобна ситуация, но ако попадна бих си замълчала, защото накрая аз излизам виновна. Незнам прецени ти какво да направиш. Не си малка, но все пак това е живота на родителите ти. И наистина да има любовница един ден всичко ще излезе (рано или късно).
Успех :-)
Claymore
08-28-2010, 14:08
Виж сега...на Цветана ще й звъннеш ТИ! Сестра ти няма нужда да се намсва. Смятам, че ти си достатъчно интелигентна, за да се справиш сама. Срещни се с въпросната жена и й кажи, че не й е мястото след вас и, че ако иска семейство или пари е сбъркла човека.
givemereasontolive
08-28-2010, 14:16
Виж сега...на Цветана ще й звъннеш ТИ! Сестра ти няма нужда да се намсва. Смятам, че ти си достатъчно интелигентна, за да се справиш сама. Срещни се с въпросната жена и й кажи, че не й е мястото след вас и, че ако иска семейство или пари е сбъркла човека.
+1 :)
Чесно казано нямам си и идея какво да правиш,но би могла да намекна на майка ми или директно да й кажа,защото все пак това е техния живот много е кофти така,но .. Кажи й
или
nekabudelqto
08-28-2010, 14:31
според мен ще е по - добре да не се виждаш със тази цветана, защото не знаеш как може да реагира,мже да ти се нахвърли. по - добре кажи на майка си докато баща ти не е във вас, че след малко ще я викнеш да й покажеш нещо много важно. отиди в стаята си и напиши смс на цветана, кажи й, че разваля семейството ви и ме трябва д асе засрами, защото надали би й станало приятно някой да раздели така нейните родители. след това изчакай за отговор, ако не получиш до 5 мин викни майка си и й покажи темата, която си постнала тук. покажи й смс - ите и такам. според мен така е най - разумно, защото ако пишеш само смс на цветана, баща ти може да разбере и да ти вдигне скандал и майка ти ако пита какво става ще се обиди, че не сте й казали и ще стане още по - зле. успех :)
според мен ще е по - добре да не се виждаш със тази цветана, защото не знаеш как може да реагира,мже да ти се нахвърли. по - добре кажи на майка си докато баща ти не е във вас, че след малко ще я викнеш да й покажеш нещо много важно. отиди в стаята си и напиши смс на цветана, кажи й, че разваля семейството ви и ме трябва д асе засрами, защото надали би й станало приятно някой да раздели така нейните родители. след това изчакай за отговор, ако не получиш до 5 мин викни майка си и й покажи темата, която си постнала тук. покажи й смс - ите и такам. според мен така е най - разумно, защото ако пишеш само смс на цветана, баща ти може да разбере и да ти вдигне скандал и майка ти ако пита какво става ще се обиди, че не сте й казали и ще стане още по - зле. успех :)
това заслужава медал :Д така е най-добре според мен засега :-D
didenceeto
08-28-2010, 14:40
аз определено не те подкрепям! После може само да си навлече проблеми с баща й и да се скара с него. Не мисля, че тя е човека, който трябва да се меси в проблемите на родителите си!
Claymore
08-28-2010, 14:51
аз определено не те подкрепям! После може само да си навлече проблеми с баща й и да се скара с него. Не мисля, че тя е човека, който трябва да се меси в проблемите на родителите си!
Аз бих пожертвала отношенията си с баща си, който си е позволил да рискува неговите с мен заради една жена, за да предпазя майка си от ужаса, който би я застигнала ако разбере.
Cold_As_Ice
08-28-2010, 15:41
Аз бих пожертвала отношенията си с баща си, който си е позволил да рискува неговите с мен заради една жена, за да предпазя майка си от ужаса, който би я застигнала ако разбере.[/quote]
А не мислиш ли, че майка й е достатъчно ителигентна жена, която не би пропуснала да забележи нещо подобно? Тя сама каза, че отношенията им не са цветущи.Познавам семейството и според мен майката и бащата са имали разговор, според мен тя знае, но не предприема нищо, защото от тях зависят 2ма човека - децата им.Но както повечето от вас казват - това си е техният живот, те си преценяват и решават какво да правят.Аз ти казах, mahris, остави ги нещата, нека те се разбират, не предприемай нищо, знам, че би предпочела да чуеш друго, но...според мен така е най-добре - не е импулсивно, обмислено e и умно :) :smt007 :smt007 :smt007 :smt097 <-- Тва е за бащатко ти :P
Claymore
08-28-2010, 15:48
Щом майка й няма смелостта да предприеме нещо, тя ще е до нея и ще го направи вместо нея. Смятам, че й го дължи!?
VerryBerry
08-28-2010, 16:22
Аз също не съм попадала в такава ситуация и не знам,дали съветът ми ще ти бъде от полза,но все пак си мисля,че е по-добре да поговорите първо с баща си.Ако моят баща се държеше по този начин,и аз по някакъв начин разбера,че си има друга,бих говорила първо с него,а след това с въпросната жена.Успех
Както и предположих, получих различни мнения, което беше ясно. Всеки си има гледна точка все пак. Не мисля ,че съм в състояние да се изправя срещу тази Цветана. Нито я познавам, знам по думи на сестра ми, че била доста привлекателна, синеока, с черна коса. Нищо повече.
Единствено знам, че си е позволила връзка с женен мъж с 2 деца, което хич не и прави чест.
Телефонния й номер го имам, но не искам да правя необмислени и прибързани действия спрямо нея.
С баща ми не съм така близка, какво с майка ми. По принцип с нея си споделям всичко-проблеми, какво ме тревожи от всякакво естество. Тя ме издържа..всичко тя прави за нас със сестра ми. С баща ми, тъй като не съм споделяла почти нищо, даже сега като се замисля дори и съвет не съм му искала за нищо, следователно не ми и така близък, колкото и странно да звучи на някой от Вас.
И от това следва, че в такава нелепа, неудобна и крайно деликатна ситуация, не бих имала смелост да поговоря с него.
Споменах по-горе, че нямах смелостта в Египет, когато бяхме само двамата, че камо ли сега, когато са ни обтегнати отношенията. ( такива са, тъй като той разсъждава по много глупав начин и отказва да ми дава каквито и да било пари, но този въпрос не ми се обсъжда, а и донякъде съм си го приела по свой начин)
Claymore
08-28-2010, 17:20
Виж сега...ти сама предложи тези варианти и несъзнателно ги отхврляш. Единственото, което остана е да говориш с майка си, но в случая това е най-крайната точка, до която трябва да стигаш.
И още нещо. Май изобщо не бих се опитала да се свързвам с тази жена.
Каквото и да направя и да й кажа, е ясно, че ще каже на баща ми. Ясно е , че работата си е сериозна.
Склонна съм да насоча майка ми, за да разбере сама, или направо да й кажа. Само като се замисля за това и осъзнавам какви ще са евентуалните последствия..Просто не ми се мисли 3-та Световна ли ще стане...Лесният вариант е отново да се правим на луди със сестра ми и да чакаме. Но не е честно спрямо майка ни..
Другото, за което се сетих е ,че е най добре когато реша да съобщя лошата новина, да прикрия сестра ми, все едно аз сама съм разбрала, тъй като първата й реакция ще бъде " Не трябваше Николета (сестра ми) да разбира, още е малка" и така нататък.
Майка ми, не е наясно, че Николета разбира за какво става въпрос, въпреки, че е още 7-ми клас..
Claymore всичко, което съм казала първоначално е било от факта, че научих днес и ако съм казала нещо, в следващия момент може и да го отхвърля като вариант. Просто разсъждавам на глас. Не мога за няколко часа да взема крайно решение. Ако някой от Вас в такава ситуация може да се справи- Евала. Аз просто се опитвам да мисля за всички едновременно и ако мога да предотвратя гадните последствията за семейството ми..Но явно няма как. :(
Biskfitka
08-28-2010, 17:33
И още нещо. Май изобщо не бих се опитала да се свързвам с тази жена.
Каквото и да направя и да й кажа, е ясно, че ще каже на баща ми. Ясно е , че работата си е сериозна.
Склонна съм да насоча майка ми, за да разбере сама, или направо да й кажа. Само като се замисля за това и осъзнавам какви ще са евентуалните последствия..Просто не ми се мисли 3-та Световна ли ще стане...Лесният вариант е отново да се правим на луди със сестра ми и да чакаме. Но не е честно спрямо майка ни..
Другото, за което се сетих е ,че е най добре когато реша да съобщя лошата новина, да прикрия сестра ми, все едно аз сама съм разбрала, тъй като първата й реакция ще бъде " Не трябваше Николета (сестра ми) да разбира, още е малка" и така нататък.
Майка ми, не е наясно, че Николета разбира за какво става въпрос, въпреки, че е още 7-ми клас..7ми клас никак не е малко...аз на 14 разбирах много добре подобни неща :) ,но ако прецениш не казвай,че и сестра ти знае... :)
Имам предвид, че майка ми би реагирала така. Силно вероятно е, доколко я познавам. Така, че до тук реших само едно нещо категорично. Ще прикрия сестра си и ще кажа, че само аз знам.
По-добре ще е да кажете на майка ви директно-ясно е, че ще я заболи и ще й бъде неприятно, но по-добре да й кажете без заобикалки. Послушай ме и ще видиш, че няма да съжаляваш-една приятелка имаше същия проблем и й дадох същия съвет, тя ме послуша и всичко вече е наред![/code]
Какво по-точно имаш предвид с думите " Всичко вече е наред" ?
marinkof
08-28-2010, 18:07
Claymore
08-28-2010, 18:07
"Вече всичко е наред" осначава, че сега семейството й е разбито и не смее да каже на никой...
Колкото до теб mahris не мисля, че можеш да мислиш "трезво" в момента. Аз лично изказах личното си мнение. Не мисля, че си толкова слаба, че да се изправиш срещу човека опитващ се да разруши живота ти. Ти сама избираш какво да правиш. Колкото и тъпо да ти звучи - трябва да бъдеш по-силна. Щом я видиш думите сами ще излязат. Предупреди я, че не искаш баща ти да знае за срещата ви и може просто да си тръгне без да проваля живота ви. :(
Човека, който поема риска да разруши семейството си е баща ми. Колкото до онази..наистина не знам как да процедирам. Ужасно ме е страх. Не става въпрос за страх от изправяне пред нея и водене на разговор, а до последствията.
Докато говорих с приятелят ми и обсъждахме какво е най-добре да се направи, ми изникна отговора на въпроса : Какво ще стане, ако му съобщя, че знам за връзката му. Мисля, че ще ми отговори, че не е моя работа и да не се бъркам. Дори и да си признае, при най-добрият вариант склонна съм да мисля така.
Ако му отговоря, че няма как да не се бъркам, при положение, че виждам, че лъже майка ми по най-долният и грозен начин, той би казал "Щом искаш да стане по-зле, кажи й" Все пак живея с тези хора, мисля, че донякъде мога да направя предположение, какви биха казали и каква ще бъде тяхната реакция.
liim0nka
08-28-2010, 20:37
Недей да звъниш на тази жена! Не знаеш как ще реагира, дали ще ти се изрепчи..не я познаваш.Най- малкото тя ще каже на баща ти, той ще ти се развика, че се месиш и така нататък. Това са отношения между "големите" както се казва и е редно вие да не се месите. Не вярвам майка ти да не подозира, но просто може да премълчава. Замисли се пък, ако кажеш на Цветана да не се вижда повече с баща ти, ок, и тя спира. Аама баща ти? Няма да отиде при друга ли-да, звучи кофти, но явно не е щастлив и търси щастието си някъде другаде.На твое място бих казала на баща ми, че знам за това без значение как съм разбрала, смятам, че е длъжен да обясни на майка ми нещата(по-добре той да й каже, отколкото да разбира от трети лица) , да се изяснят, а не тя да живее в заблуда- по-добре истината, макар и понякога болезнена..мисля, че това е най-добре. Вие и да искате няма как да ги съберете, ако нещата са тръгнали......нааататък. Просто е нужно истината да излезе наяве, а вече последствията-хубави или лоши не се знае-зависи от тях.
Радвам се ,че всички откликнаха така бързо и ми дадоха толкова разнообразни съвети за проблема, който открих.
Сега все повече се убеждавам, че човек е добре да премисли нещата, когато научи нещо подобно, тъй като ако действаш импулсивно, е много вероятно да не постъпиш правилно и да влошиш обстоятелствата, повече отколкото са в момента.
Днес, когато научих, бях склонна да се набъркам много яко там, където наистина не ми е работа. Да, става въпрос за семейството ми, но някакси острани не би било правилно 21- годишно момиче, да се бърка в отношенията на 45-годишен човек. Лесно е да осъдиш някого, било то и родител. Те също грешат, цял живот грешиш. Просто нещата, който ние по на 20 години правим, стават много по-сложни на възратта на родителите ни , тъй като рискуваш много повече, а именно в случея- едно семейство. Тук беше споделен подобен случей и след съвета на приятелка да сподели за съответната изневяра, сега семейството било разбито. Предпочитам да бъдат заедно тогава...
Трудно ми е да седя безучастно. Но ще стане по-зле ако се намеся.
Може баща ми да не е щастлив и е почти сигурно, че не обича майка ми,но все пак ако реши да запази по някакъв начин семейството си, дори и по този глупав начин..аз ще замълча. Предполагам, че ако нещата с Цветана станат още по-сериозни, разводът ще е неизбежен.Но това пак зависи от тях..или от него.
Мисля, да подхвърля някой ден, когато си говорим с майка ми, дали някога се е съмнявала в баща ми, че би кривнал и така нататък. Както всички казаха, тя е достатъчно голям човек, сама да реши как да постъпи. Мисля, че от отговора й, ще разбера дали тя е наясно с положението.
anonimchetou
08-29-2010, 11:39
а защо изобщо трябва да се виждаш с Цветана ? Всички това я съветвате ,а някой замисля ли се какво ще стане като се видят ? Ок ще поговорят и ако тази Цветана е съвестна ще спре да отговаря на баща им !! Но самата мисъл, че той си има друга жена е ужасна.. и този факт навява на това ,че няма смисъл той да е с майка им (освен заради сами тях (децата) ). Щом баща им си има връзка с друга жена то значи ,че с майка им просто не върви, или просто не я обича вече (което до една степен е нормално след години брак..) Какъв е смисъла да крият от майка си !? Според мен най-добрият вариант е да кажете на майка ви за какво става въпрос. Те са големи хора и ще се говорят , ще се разберат (надявам се). Според мен е супер глупаво ти да се виждаш с тази Цветана..
Ако се срещнеш с тази въпросната, аз мисля, че тя моменталически ще издрънка на баща ти и тогава може да стане по-голям скандал. Ще ти се скара най-много или...не знам, аз не го познавам, но предполагам какво може да стане.
Ако бях на твое място, единственото, което бих направила, колкото и да обичам баща си, е да спра да му говоря. Той сам ще се усети. Ама да, де, и да се усети, все едно. Не бих му проговорила. А ако ме пита защо - ще отговоря - сам да си намери отговора на този въпрос.
Кажи на майка ви за случая, за смс-ите и постоянното им писане (от баща ви).
Ако майка ти се срещне с оная?! Не, това е по-лошо ......
Най-добре ТИ, защото си по-голяма. Сестра ти не е нужно да се меси. Достатъчно, че и тя се е натъкнала на един смс..
rosencetooo
08-30-2010, 06:52
Амии от личен опит ще ти кажа , че щом я има любовницата от дълго време при всички положения майка ти също го знае или подозира :) Ако прецените и кажете..
Slamdancer
08-30-2010, 09:43
Плащате на някой мангал 20 лева и я вкарва в пирогов :Д :D
Аз ако трябва да съм искрен не видях наистина убедително доказателство за изневяра.Какво разбирате вие под изневяра?
Съвет - не се месете.Родителите ви са заедно от много години.След толкова много години тази така наречена \"изневяра\" не само се разбира,а и се усеща.Майка ви ще разбере всичко рано или късно.
Трябва да сте доста смели ,за да разкриете тази истина.Може живота ви да се превърне в ад.Доста проблеми може да имате при един евентуален развод.
Мое мнение - не се месете!
За сега наистина решихме да не се бъркаме. Не е вярно, обаче, както някои от вас твърдят, че не сме имали убедителни доказателства. Логично е ,че щом се е стигнало до такива съобщения, има и нещо друго обезпокояващо.
Днес сестра ми провери е-мейла на баща ни за съобщения от Цветана. Нищо не е имало, в което бях почти сигурна, тъй като там си пращат неща, главно по работа. Обаче вече и знаем и фамилията и проверхиме дали случайно има фейсбук. Има. Статуса й е " Сложно е"
Няма да пишем нищо, въпреки, че ни мина през главата.
unfetter
08-30-2010, 18:42
Гадното е, че едва ли ще имаш голямо доверие на баща си след като знаете какво крие от всички ви. Чесно казано си нямам представа какво бих направила на твое място. Следя темата отначалото, но просто си нямах идея какъв съвет да ти дам. Едва ли ще има голяма полза от мнението ми, но все тая. 8-)
Като се позамислих.. в главата ми изникват няколко варианта.
1: Да се обадите на въпросната жена и да си уредите среща. (По-добре би било да я причакате след работа - знаете къде работи или поне аз така разбрах.) По-скоро ти я причакваш, по-добре не намесвай сестра си, дори и тя да настоява. Ако е сама по-добре. Гледай да не е с баща ти, че ще стане тя една.. Издебни я и й изскочи отпред, представи се и й кажи, че ако има малко уважение към жените попринцип, ще остави този женен мъж с 2 деца. (Или нещо такова, ама хубаво измислено, че да не знае какво да каже) Преди да реагира се обръщаш и си тръгваш. Ако онази каже нещо на баща ти и той тръгне да ти говори нещо си "Направих това, което е добре за семейството ни ! .. Или трябваше да говоря с мама ? "
2: Отиваш при баща си и му казваш, че знаеш. (имаш 2 варианта - да му зачвиш, че ще кажеш на майка си или да му кажеш, че му се налага да избира : семейството си - ти, сестра ти и майка ти- или онази. (ама това е рисковано) . Може би като поговориш с него той ще се осъзнае, обаче съществува риск и да ти каже "Това са си мои работи, не се меси !"
3: Отиваш при майка си и й казваш какво знаеш. Ако тя разбира от теб ще й окажея възможно НАЙ-голямата подкрепа на света какъвто и да е изборът й - да напусне баща ви или да му даде 2-ри шанс. Ако тя знае, поговорете си и ако е с него заради вас двете със сестра ти ще се наложи да намесиш и нея. Тогава вече и трите трябва да сте твърди и да отстоявате позицията си пред баща ви. Затова сте 3 - за да се подкрепяте !
Общо взето това ми е в главата. Аз не бих стояла и да гледам лъжите на този човек. Изборът е ваш. Ако решиш да намесиш сестра си, може да се изненадаш каква голяма подкрепа може да предложи малкият човек. :wink: Успех !
Biskfitka
08-30-2010, 18:57
За тая идея да я чакаш след работа..не можеш ли да разбереш къде се виждат с баща ти и ''случайно'' да отидеш там? :)
Благодаря за съветите и идейте Ви. Засега реших да не правя нищо.
Работата, която работят те, не е на едно място. Те са фармацевтични представители, а баща ми е на по-висок пост.
Как изглежда отстрани, а : Шефа с колежката. Чудна картинка.
Няма къде да ги причакам. Трудно ще е да следя баща ми, наистина не знам кога се вижда с нея. Най-много ми допадна идеята да ги видя някъде, тогава ще е супер. Те сами ще се почувстват гузни, даже няма за какво да казвам нещо. Но е много трудно да създам такава ситуация. Той постоянно обикаля с колата насам-натам, а и не само в Пловдив се задържа през повечето дни.
Днес научих, че ще ходи с колегите в Банско за 5 дена и днес споделя на майка ми, че ще кара Цветана и още някоя до там, за да не пътуват с всички коли.( Тъй като те всички си имат служебни) Голяма изненада, няма що. Ясно е, че като се събират някъде са, заедно. Забележете как го съобщи на майка ми: " Моите мадами неска ме питат, с какво ще се ходи до Банско?. Аз им викам всеки с колата си. А те- нямаме място в багажника, пълен е с рекламни материали и ме помолиха да ходим с моята" хахаха Как да не помогнеш.....
unfetter
08-30-2010, 22:39
И на мен ми хареса. Просто да ги засечеш случайно, но определено няма да е лесно. Едва ли ще се разхождат хванати за ръчичка по центъра. Да ти кажа.. Не мисля, че майка ти не знае. Или трябва да му вярва безрезервно или да стиска зъби заради вас. Може би ако случайно започнеш тази тема.. Да се пошегуваш "мамо колко любовника имаш" или нещо такова..
Просто идеи, но щом си решила НЕ прави нищо засега. Обмисли го добре и тогава действай, ако още имаш желание. :)
незнам,но за мен е нормално един мъж да изневерява,но така ,че да не го разбират или съм на мнение ,че след някоя друга година ако се задомя да намеря мъж,който харесва разнообразията(суинг)...Бащ ми пътува по корабите ясно е ,че изневерява все се базикат за някакви бразилки с комшията и нз си какво,но както казва майка важното е ,че от нищо не ни е лишил ,винаги е до нас той изкарва парите и всичко,казвам на майка да си хване някой любовник уж на базик,но тя вика не съм такава...така,че това си е до човека,щом той изневерява значи нещо му липсва,нещо,което не получава дали в самата връзка общувайки сексуално само той си знае.... с една дума ако ще той да си има любовник ,ако ще тя (говоря за моите родители) все ми е тая важното е да им е добре пък и нали на мен ми е добре вкрайна сметка,това си е тяхна работа
unfetter
08-31-2010, 16:03
За мен пък не е нормално един човек да изневерява. :-o Като иска друг - прав му път. Ако има уговорка вече всеки да си прави каквото иска по-става или пък ако го правят с други хора (размяната на партнъори :D ) . Ама да го прави зад гърба ми.. :o :shock:
theonlyone123
08-31-2010, 20:51
И баща ми е изневерявал на майка ми доста години,раделиха се и след 3-4 години си имам сестричка от тази жена,но майка ми е знаела за изневерите,защото се е досещала.Та по-добре кажи на майка си,това е тяхна работа,не ваша.Голяма е и ще си реши как да действа. ;)
Дам , така може би ще е най-добре :)
в момента не мога да прочета всичките страници в темата, само едно ще ти кажа - не мисли майка си за малоумна. мъжът й, в криза на средната възраст, й изневерява. да, обаче, тя има 2 деца. от един момент нататък приоритетите на човек се разместват и той спира да мисли само за себе си, защото други са важните неща.
//знам през какво преминаваш, чувството е ужасно, но не и най-гнусното на този свят;
ggirl4eto15
09-01-2010, 15:12
или просто не я обича вече (което до една степен е нормално след години брак..)
Не съм съгласна :? .Колкото повече си с един човек ти го обичаш (по един или друг начин) независимо от всичко. А относно проблема, ако бях аз щях да поискам да се срещна с нея (което не е правилно!) и щях да и осигуря един хубав бой (нямаше да съм сама) и да я предупредя, че ако каже на баща ми за това ще и направя живота черен. Но това е много грешно и необмислено за един зрял и мислещ човек (аз не съм такава :-D ). Съветвам те да говориш с майка си, защото никоя жена не заслужава да я лъжат по този начин, но това ако се направи има риск семейството да се развали! :( Успех и дано всичко да се оправи :) .
RedJeans
09-01-2010, 15:25
^Не го обичаш повече,а привикваш към него.Свикваш с него.
Любовта е емоция,която все някога си отива.Като занимание е.Искаш да се научиш да свириш на китара,научаваш се и все някога ти писва и почваш да правиш нещо ново.
Пък и любовницата не е виновна,а бащата,който си я е търсел ;)
Според мен трябва да кажеш на майка си,защото колкото по рано разбере,толкова по-лесно ще го приеме.Ами ти като и обясниш за Египет и тя ще ти кажа "от толкова време не си ми казала" и ще стане още по-зле :?
unfetter
09-01-2010, 18:11
Как може да говорите така ?! "Любовта е емоция,която все някога си отива." ?? МОЛЯ ?? :shock: Ама вие сериозно ли го мислите ? Сега ще ми кажете и че след време преставате да обичате родителите си. Просто така, защото се знаете от дълго време. :lol: Стига глупости ! Ако се обичат истински и след 100 години пак ще са си така. Истинската любов е рядка, но да ми кажете, че все някога ще си отиде.. :? Разделете ги хората, поставете ги в съвсем различни среди, променете характерите им, но винаги ще има част от вас, която все още обича другия ... дори и да не си го признавате е така! Да не бъркаме любовта с увлечението. Понякога хората като млади правят неща, които мислят, че са добри за тях, а всъщност.. 8-)
Пребийте Цветана,това се казва нахалство
Ако се срещнеш с тази въпросната, аз мисля, че тя моменталически ще издрънка на баща ти и тогава може да стане по-голям скандал. Ще ти се скара най-много или...не знам, аз не го познавам, но предполагам какво може да стане.
Ако бях на твое място, единственото, което бих направила, колкото и да обичам баща си, е да спра да му говоря. Той сам ще се усети. Ама да, де, и да се усети, все едно. Не бих му проговорила. А ако ме пита защо - ще отговоря - сам да си намери отговора на този въпрос.
Кажи на майка ви за случая, за смс-ите и постоянното им писане (от баща ви).
Ако майка ти се срещне с оная?! Не, това е по-лошо ......
Най-добре ТИ, защото си по-голяма. Сестра ти не е нужно да се меси. Достатъчно, че и тя се е натъкнала на един смс.. това с цупенето е детска работа,най-добре ,кажи на майка ти и я попитай кво мисли да прави,но както си решиш но не оставяй нещата така btw според мен единствения виновник е бащати :o
До сега не съм попадала в такава ситуация (не искам и да попадам),но ако съм на твое място първо ще асимилирам нещата,защото в началото действаш импулсивно и може да допуснеш грешка.След това ще кажа на майка ми,нека тя да направи това,което според нея е най-добре.Аз мисля,че щом баща ти си има любовница значи може би не обича майка ти и не мисля че тогава те трябва да са заедно.А това че някой по-горе беше написал че е нормално да се изневерява-мм не мисля така,и че е щом на момичето/момчето което бе написало това му е добре значи няма да се бърка.Ама извинете как ще живеете с човек,който се прибира да ви носи само пари и да ви казва здравей и лека нощ :-x .Според мен това е неприемливо.
Това е моето мнение:Не трябва да си мулчиш,а да кажеш на майка си,дори и да се стигне до развод(не ти го пожелавам).Може би след раздялата ще заживеете по-добре и по-спокойно като знаете че вече никой не ви лъже! :)
Успех!!! :-)