PDA

View Full Version : тормоз

Ivandjelin93
09-01-2010, 19:16
:( Здравейте,аз съм на 16, живея с родителите си и със сестра ми и детето и. Откакто се помня живея в стрес заради тях- най вече заради сестра ми. Винаги е упражнявала както физически, така и психически тормоз върху мен. Детството ми беше повече от ужастно по нейна вина; настройваше децата против мен, биеше ме редовно, обиждаше ме и ме караше да се чувствам излишна. Когато бях на 11 и половина тя роди- почти аз отгледах детето и докато тя излизаше да си живее живота. Децата излизаха да играят а аз гледах детето и, но не получих никаква благодарност. Все още тя се отнася с мен като с боклук.Незнам какво да направя- каквото и да и кажа, тя отвраща с обиди, дори родителите ми я защитават повече от мен, обичат детето и повече от мен, дават и пари и всичко останало докато аз нямам и телефон пак по нейна вина. Незнам с какво съм заслужила тази омраза и злоба от собствената си сестра -сега дори настройва и племенницата ми срещу мен :( :shock: :-o Моля ви за съвет :( просто не се издържа вече :( :( :(

cxanitka
09-01-2010, 19:19
:shock: Ужас...Изнасяй са ;д тъпо зву4и ама....ако иска6 н6 по добро...Идид при някфа фр...на 16 си ай моля ти са е*и им майката и тфа е....!!! :neutral:

Ivandjelin93
09-01-2010, 19:23
мерси за отговора след година и 2 месеца правя 18 и наистина ще го направя :x до тогава ще тарпя :x

SuNsEt
09-01-2010, 19:27
Отиди да живееш при баба ти и дядо ти или при някоя леля или чичо... :? Ужас...Тая сестра ти е много гадна как може да се държи така с теб,та нали след години ще си останете 2те и ше трябва да си помагате,две сте...

Ivandjelin93
09-01-2010, 19:31
де да можеше и тя да го разбере :( ако можех бих отишла при баба и дядо но те са доста възрастни хора и живеят надалеч и няма как да стане но все пак мс за съветите много сте мили :-)

MissNothing
09-01-2010, 19:41
Е родителите ти не вождат ли как се държи с теб? Ужас.. :shock:

Ivandjelin93
09-01-2010, 19:44
виждат но са свикнали вече не им пука :o :-x :( :(

unfetter
09-01-2010, 19:50
На колко е племенницата ти? Щом казваш, че в общи линии ти си отгледала (ако не е прекалено малка) ще се е привързала доста към теб и на сестра ти ще й е трудно да я настрои против теб. На колко е сестра ти? Започни сериозен разговор (от личен опит знам, че ще ти е доста, ДОСТА трудно да постигнеш нещо), но ако не подейства, не си малка! Зашлеви и един (може да звучи гадно, но понякога на човек му трябва отрезвително средство !! ) и й кажи, че "нали си 'зрял' човек? започни да се държиш като такъв ! " . Това го правиш, АКО си сигурна, че вашите няма да те направят на нищо после !!!
Късмет :-)

едит: щом си на 17 започни работа и си събирай паричките. Може и стипендията (ако имаш) да събираш. Всяка стотинка е важна, още повече ако си решила да се махаш !!

danibebi
09-01-2010, 20:54
:shock: :shock: :shock:

nyxu
09-01-2010, 20:58
Ужасно е.. :(
И това ми било 'сестра'..

Ами.. както казаха - започни някъде работа, събирай пари и се изнасяй..
Ако няма къде, търпи още 1,2г. и се махай от там..
Щом на майка ти и баща ти не им прави впечатление вече.. не знам какви родители са (не се обиждай, но е така)..
Определено трабва да поговориш със сестра ти, с родителите си..
Може би те няма да искат да те слушат, ноо.. трябва да опиташ.

Успех! :)

unfetter
09-01-2010, 21:22
Тя и сега да иска, без пари за къде ? Звучи гадно, ама си е така. Събери достатъчно и се махай или просто си събирай и после (след година) отиди да учиш надалеко и изпозлвай спестяванията си и помощта от семейството ти (ако има такава, не знам как е при вас). :)

mecheeeee
09-01-2010, 21:32
Отиди да живееш при баба ти и дядо ти или при някоя леля или чичо... :?

:( искренно ти съчувствам

Ivandjelin93
09-02-2010, 06:23
Племеничката ми е на 5 годинки, а сестра ме на 23, въпреки че не се държи като 23 годишен човек! :o Това с шамарите съм го опитвала много пъти :? :? просто ще изчакам една година докато събера пари и стана пълнолетна и ще се махна от този ад :) благодаря на всички за съчувствието вдъхнахте ми кураж :)

gaska
09-02-2010, 06:30
Не можеш ли някак да я игнорираш. Все едно я няма.

Ivandjelin93
09-02-2010, 06:35
от известно време така и правя, но постоянно крещи,обижда и накрая и аз започвам и така :( мисля че тя е психично болна (даже майка и баба ми казват така).... толкова време я търпях ще я изтърпя и още 1 година.. скоро започвам училище, а тя може да почни работа така няма да се засичаме...

CrAzYanDlaZy
09-02-2010, 08:23
Охх, доста трудна ситуация :( И аз те съветвам- станеш ли на 18, изнасяй се! Вярно, че ще ти е доста трудно, но поне ще имаш спокойствие! Наистина не знам що за семейство е това, което имаш, просто нямам думи ... :o А за момента наистина се опитай сериозно да говориш с тях, сподели със семеен приятел!

Ivandjelin93
09-02-2010, 09:24
ще поговоря сериозно с нашите дано да направят нещо

Ivandjelin93
09-02-2010, 09:27
благодаря на всички за подкрепата :) моля темата да бъде заключена!