Влез

View Full Version : Аз съм пълен боклук

Kido
09-03-2010, 16:47
Здравейте на всички след активн следене на форума дойде време да сподела как живота ми се преобърна тотално.Вчера вечерта когато се прибрах в нас отидох в хола да се вида с родителите ми, за моя голяма изненада на масата стоеше бонга ми и 3 грама трева,наще ми бяха намерили кашето :( присъединих се към вечерята и започна разговор на тема наркотици и тн. Обедих наще че тревата и бонга не са мои , и си отидох в стаята, след 15-тина мин. майка ми влезна с сълзи на очите и ми каза "Като твой родител и приятел ти вярвам че не би направил такова нещо" прегърна ме и излезна. Чуствам се като най-големия деградирал боклук,че излъгах собствената си майка в очите и тя ми повярва... Дойде ми малко акъл в тъпата глава да откажа напълно тревата и да не разочаровам повече родителите си.
ПП:
На 16 години съм и пуша от близо 1 година всеки ден ако някой има някакъв съвет за спиране моля да пише вече 2 дена съм чист.
Извинете за правописните грешки. Peace

yoanka7
09-03-2010, 17:38
ако искаш наистина да ги откажеш малко ще ти е трудно,щом всеки ден си пушил без да спираш,но с желание всичко се постига

bilqnavod
09-03-2010, 17:56
няма спирачка тъп наркоман

Хей, не обиждай! Момчето има проблем.
Виж какво ще ти кажа: Сълзите и притесненията на майка ти са основния мотив, за да спреш да използваш това средство.
Виж колко ти е станало гадно. Представи си следващия път, ако видиш майка ти да плаче за същото нещо. Помисли си как ще се почувстваш тогава, а как ли ще се чувства тя?
Не си боклук. Сгрешил си. Всеки греши. Едва сега започва живота ти. Имаш време да се поправиш. Съответно - когато помислиш за тревата си спомни за майка си...

SuNsEt
09-03-2010, 18:28
Хубаво е че имаш угризения...Трябва да си упорит и всеки път,когато ти се прииска да се сещаш за тази неприятна вечер.Потърси помощ от приятелите си и спри контактите с тези,които са те привикнали към този лош навик.Успех.

anonimchetou
09-03-2010, 18:30
Първо не си пълен боклук. Има хора, които пушат от 10 години и не смятат дори да се откажат. Самият факт, че си се почувствал виновен и си решил да се откажеш означава , че имаш акъл и съвест. Един блоклук няма нито акъл нито съвест !!! : ) Ако си решил наистина да се откажеш го направи !! Не ги слушай като ти казват, че заради това , че си пушил "ЦЯЛА" една година е трудно : ) Един човек иска ли да се откаже ще се откаже. Знам как се чувстваш, защото ми се е случвало същото само дето тревата наистина не беше моя, а и аз не пуша. Пушила съм преди , но много малко и супер рядко просто защото не ми доставя въпросния кеф. Баща ми тогава се почувства много зле както и аз.. След време ще отмине и ще гледат на теб по същоят начин. Не се безпокой. Пожелавам ти успехи: )

fatrat
09-03-2010, 18:30
няма спирачка тъп наркоман
ти си ми идол братле :razz:

NeverTheSame
09-03-2010, 18:33
Е недей да бъдеш толкова самокритичен.На 16 си..нормално е да опитваш различни неща.Кофтито при теб е явно прекаляваш с `пробите`,но си още на 16..живота е пред теб,сигурна съм,че ще се справиш.Както каза някой в предните коментари,хубаво е,че имаш угризения..значи не си някъв непукист.Според мен майка ти малко е приграла в случая,защото до колкото разбирам ти е неприятно най-вече това,че се е наложило да ги излъжеш,за да спасиш кожата [ако мога да се изразя така].

Относно това как да спреш..ами започни да си разнообразяваш ежедневието.Да си повече време навън,за да избягваш срещата с бонга.Когато си с приятели избягвай темата...т.е.,когато стане въпрос за трева,измести обекта на обсъждане.Най-важното от всичко е наистина да имаш воля и желание да спреш да го правиш.

sasha_90
09-03-2010, 18:56
Колкото повече пушиш,толкова повече нараняваш вашите.Това трябва да те стимулира да си чист.Друго,което може да ти помогне е,всеки път,когато си помислиш за тревата,да се сетиш,че тя ти вреди.Ако тези две неща не ти помогнат,не знам какво друго може.Дано успееш да оздравееш.Но, за да стане това,ти трябва силна воля и най-вече желание.Виждам,че имаш такова.