View Full Version : Джентълмените на изчезване ли са ?
ChalgaBoy
09-08-2010, 13:05
Джентълмените на изчезване ли са ? Това е въпрос ,който си задавам много често сам на себе си ? И защо се получава така ,каде изчезнахме ?
Че ти джентълмен ли си? В другата тема се оплакваш, че жените винаги закъсняват и то без предупреждение. На един джентълмен няма дори да му направи впечатление. :smt011
Е къде вече ги няма има грубоста и парите това харесват жените както и скъпите коли.Никой не ти гледа дали си джентълмен. :)
Аа и аватарът ти е пример за джентълментска постъпка. :)
ChalgaBoy
09-08-2010, 13:10
Че ти джентълмен ли си? В другата тема се оплакваш, че жените винаги закъсняват и то без предупреждение. На един джентълмен няма дори да му направи впечатление. :smt011
:shock: Никога не съм си тръгвал от среща , седял съм и по 30 минути да чакам ,без да направа забележка или да попитам какво става :-o Мисля ,че имам обноските за да се нарека така 8)
Относно аватара ми :shock: :shock: :shock: :shock: извинявай ,но нещо което едва слиза от рейса ,не мисля ,че е дама ,а по-скоро е ДАМИЩЕ и все пак , пак ще и подам ръка :-o
Аа и аватарът ти е пример за джентълментска постъпка. :)
Леле Лоли направо ги правиш да не знаят къде се намират :lol:
категорично да .. за съжаление
Това ми звучи много повече като реклама от колкото като запитване или някакъв вид дискусия
ChalgaBoy
09-08-2010, 13:51
Това ми звучи много повече като реклама от колкото като запитване или някакъв вид дискусия
Не съм го правил с мисълта за реклама ,а просто искам да се информирам, дали не се самозалъгвам ,като си мисля ,че сме на изчезване. Но като го погледна от твойта гледна точка си изглежда като реклама :oops: :oops:
Е къде вече ги няма има грубоста и парите това харесват жените както и скъпите коли.Никой не ти гледа дали си джентълмен. :)
прави разлика между "кифли" и "жени" :smt021
valdesbg
09-08-2010, 16:19
За да има джентълмени трябва да има и среда, в която да виреят и да се развиват. Трябва да има и дами, към които да се държат джентълменски. Останалите членове на фауната трябва да уважават джентълмените за да може псоледните да намират балгопдиятна среда за съществуването си.
В противен случай ще се адаптират към промените и вече няма да са джентълмени, а това, което средата иска от тях за да оцелеят. Или ще загинат... и в двата случая просто няма да ги има.
Щото джентълмен е нагласа и поведение към хората. А ако няма хора, които забелязват/оценяат/заслужават подобна нагласа?
И да.. винаги можем да кажем че логиката е обърната, и трябва да гледаме в своята паничка. Ми то точно това и правим - окей, аз ще се държа уважително и респектиращо към теб, и ти ако си дама би трябвало а ми отвърнеш със същото. А ако не ми отвърнеш.. ами окей, явно съм нежелан и ще е оттегля.
И така :)
ScarletBite
09-08-2010, 16:37
За да има джентълмени трябва да има и среда, в която да виреят и да се развиват. Трябва да има и дами, към които да се държат джентълменски. Останалите членове на фауната трябва да уважават джентълмените за да може псоледните да намират балгопдиятна среда за съществуването си.
В противен случай ще се адаптират към промените и вече няма да са джентълмени, а това, което средата иска от тях за да оцелеят. Или ще загинат... и в двата случая просто няма да ги има.
Щото джентълмен е нагласа и поведение към хората. А ако няма хора, които забелязват/оценяат/заслужават подобна нагласа?
И да.. винаги можем да кажем че логиката е обърната, и трябва да гледаме в своята паничка. Ми то точно това и правим - окей, аз ще се държа уважително и респектиращо към теб, и ти ако си дама би трябвало а ми отвърнеш със същото. А ако не ми отвърнеш.. ами окей, явно съм нежелан и ще е оттегля.
Кой може да го каже по-добре от Влади?! :)
SmilezZz
09-08-2010, 17:32
Категорично "НЕ"...
Просто вие не познавате такива,та
за това слагате всички под общ знаменател...
И авторе,не знам какво разбираш под
"джентълмен",но ти определено не си такъв..
А това,че си чакал някакво момиче 30 минути
и не си искал да ти даде "отчет" защо е закъсняла
не те прави джентълмен..
извинявай ,но нещо което едва слиза от рейса ,не мисля ,че е дама ,а по-скоро е ДАМИЩЕ и все пак , пак ще и подам ръкаДжентълмените не правят "дискриминация"..
За тях няма значение дали дамата е "по-едричка" или "дребна"...
Оф,няма да се обяснявам повече..
soul1199
09-08-2010, 18:25
да определено,сега на мода са `играчите`
Определено за изчезващ вид.
Ами според мен поне по нашите земи са отдавна изчезнали за жалост. И не става въпрос за познаването в подробности на всички правила по етикет, но фактът, че в около 90 процента от случаите аз съм тази, който отваря вратата и прави път на момчетата, защото на тях и през ум не им минава...е ами мисля, че това говори само за себе си...
Ъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъ ъъъъъъм, вече не сме в 17-ти век а в 21-ви...
DevilWish
09-10-2010, 17:01
Познавам 3-4ма, така че извода е ...
honeybabe
09-10-2010, 17:22
да,сега само простаци и селяци под път и над път...
Ми, то като са само простачки и селянки насреща какво очакваш?
Greennight
09-10-2010, 17:35
Определено изчезват.То сега 70% от момичетата харесват върли и невъзпитани селяни(поне по мои наблюдения,ако не е така нека бъда поправен.)
honeybabe
09-10-2010, 17:58
Определено изчезват.То сега 70% от момичетата харесват върли и невъзпитани селяни(поне по мои наблюдения,ако не е така нека бъда поправен.)
няма да бъдеш поправен. :lol:
RoSKo0o0
09-10-2010, 18:05
...
аз съм женталмен майна, никога не отказвам 8-)
honeybabe
09-10-2010, 18:18
еми аз се считам за такъв и е така... но след като ми разбиха днес сърцето не ви ебаам кучки ;)))) само по-възрастните ше се уважават :) :D
грешно се считаш...джентълмените не говорят по този "възпитан" начин и не поставят всички жени под общ знаменател,имайки в предвид само една ;)
Ми, то като са само простачки и селянки насреща какво очакваш? Напълно съгласен съм, в 21 век когато угодиш на някое момиче и се държиш мило с нея тя решава че "не си интересен" и те къса щото няма интрига! Извода който момчетата и мъжете си правят е да се държат като написа по горе Soul1199 "играчите"
Какви джентълмени като момичетата не го оценяват .. :?
То вече не останаха и прилични момичета..
и също като се държиш мило мислят, че ги свалят и в повечето случаи не грешат де :oops:
сичко е кypви и разврат майна
RoSKo0o0
09-10-2010, 19:40
...
honeybabe
09-10-2010, 20:42
еми аз се считам за такъв и е така... но след като ми разбиха днес сърцето не ви ебаам кучки ;)))) само по-възрастните ше се уважават :) :D
грешно се считаш...джентълмените не говорят по този "възпитан" начин и не поставят всички жени под общ знаменател,имайки в предвид само една ;)
Да... всички сте различни една от друга, а винаги правите едно и също ;)))
:lol: големи мисли и логики вадиш за човек,който не познаваш...продължавай в същия дух и скоро никоя няма ти се върже :)
AnIcHkAtA
09-10-2010, 20:57
прави разлика между "кифли" и "жени" :smt021
НЕ НЕ НЕ джентълмени има и ще има, стига да знаем къде да ги търсим, а България определено не е най-точната дестинация.
Към GD- категорично не съм съгласна с нито една дума от мнението ти.
Към darsit0 - аз казвам да правим разлика между сметкаджийки и несметкаджийки.Кифлите и жените доста се застъпват.
прави разлика между "кифли" и "жени" :smt021 точно така :x
LoVeLiFe
09-11-2010, 20:30
Да,но и момичетата,които ги заслужават не са в изобилие.
+1 :?
an0nimnata
09-11-2010, 22:34
за съжаление са на изчезване,аз лично през моя живот,кавалери много малко съм видяла :? в днешно време момчетата в такава вързаст са леко откачени,не се знае какво ще им роди ума.
DePutaMadre
09-12-2010, 07:33
ако нямаш много пари и хубава кола .. си за никъде братоо ...
Жалко , ама повечето жени гледат да си богат ;]]
За какво по-точно имате предвит..на изчезване? Не мисля..Това ,че повечето са станали прости селяци,а ЯВНО момичетата са почнали да си падат по тях не говори добре и за нежния пол..И това че отварям вратата и давам път в магазина,или подавам рака за да слязат от автобус или нещо такова,прави ли ме някакъв голям ДЖЕНТЪЛМЕН ?..Мисля , тоест мисля че ТРЯБВА всяко момче да го прави ..и това не може да се определели с дума,просто или го правиш или не..за да не го правиш начи си тъп олигофрен,щом не можеш да направиш нещо толкова дребно за момиче,при условие ,че повечето пъти те ти връщат усмивка или благодаря ..
RoSKo0o0
09-12-2010, 08:35
Да... всички сте различни една от друга, а винаги правите едно и също ;)))
:lol: големи мисли и логики вадиш за човек,който не познаваш...продължавай в същия дух и скоро никоя няма ти се върже :)
Логика я вадя от опит ;) За мен има едно момиче ;)
mrazqkindergarten
09-12-2010, 09:52
Да.. Ако случайно се намери такъв, все ще попадне на момиче, дето няма да го оцени...
Elenichkaa
09-12-2010, 09:53
на изчезване ли са джентълмените???
Първо научете значението на думата,пък тогава да говорим дали има такова явление.
А и всъшност разбирането на всеки за джентълмен е различно,с нотки на еднаквост 8-)
За едно възпитано момиче думата означава едно,а за едно ...хм...аиде ограничавам се с невъзпитано-друго!!!!
ПП:Човече на 13-14-15-16-17 не е джентълмен!!!!Защото не е само държанието и поведението а има значение и мисленето и опита!!
bilqnavod
09-12-2010, 09:54
+1 Браво за хубавото изказване...
Точно така е, ако на някои момчетата им е заложено да бъдат джентълмени, то те ще се държат така само в присъствието на истинска дама. Ако дамата липсва нямат - шанс, просто ще бъдат принудени да се оттеглят. Аз лично обичам джентълменското отношение, макар че то наистина се среща изключително рядко в наши дни. Винаги бих обърнала внимание на младежа, който ми отворя вратата и ми дава път. И от друга страна никога не бих обърнала внимание на този, който ми подсвирва на улицата или си ме гледа по оня противен "свойски" начин, чрез който смята че ще му бъда вързана в кърпа.
Джентълмените никога няма да изчезнат напълно, докато има макар и малко останали свестни момичета... :)
SolemnityOfDeath
09-12-2010, 10:00
Да,но и момичетата,които ги заслужават не са в изобилие.
+1 :?
О, много точно.
'щото всеки мрънка, а в същото време се вживява в хитчета тип love the way you lie, само че в реалния живот.
MaLkaTa_LaDy
09-12-2010, 10:07
[quote=valdesbg]Щото джентълмен е нагласа и поведение към хората.
Съгласна съм, въпреки че аз бих казала по-скоро, че е начин на мислене...
Джентълмените не са на изчезване, нито в България, още по-малко пък в по-развитите страни като Англия. Но когато се движиш в среда на посредствени, няма да се запознаеш с джентълмени. Смятам, че прекалено много започна да се подценява обществото. Има много хора, които са наистина стойностни личности, но от масовото настроение, че те не съществуват, дори не биват забелязвани. Имам чувството, че до толкова се е втълпило разбирането, че всичко е ужасно, у хората, че им пречи да виждат красивото. Аз си падам голямо оптимистче, де... (sun)
BeezyJey
09-12-2010, 10:28
bilqnavod
09-12-2010, 10:32
[quote=valdesbg]Щото джентълмен е нагласа и поведение към хората.
Съгласна съм, въпреки че аз бих казала по-скоро, че е начин на мислене...
Джентълмените не са на изчезване, нито в България, още по-малко пък в по-развитите страни като Англия. Но когато се движиш в среда на посредствени, няма да се запознаеш с джентълмени. Смятам, че прекалено много започна да се подценява обществото. Има много хора, които са наистина стойностни личности, но от масовото настроение, че те не съществуват, дори не биват забелязвани. Имам чувството, че до толкова се е втълпило разбирането, че всичко е ужасно, у хората, че им пречи да виждат красивото. Аз си падам голямо оптимистче, де... (sun)
+1
Правичка си! Определено толкова ни е замъглено съзнанието, че не забелязваме, това което ни заобикаля... :o
veronikakostova
09-12-2010, 11:02
Естествено,че са на изчезване.Ако ви кажа,че отдавна не съм се сблъсквала с така наречените "джентълмени"..Сега има само боклуци,които искат само и единствено да се възползват от теб
tanch3t093
09-12-2010, 12:17
и аз съм на това мнение ..
Да,но и момичетата,които ги заслужават не са в изобилие.++++ :D
ForzaFelipe
09-12-2010, 23:36
Може би сме на изчезване за жалост...но това се получава защото е трудно да си мил и грижовен и в същото време да си фитнес манияк и да го играеш лошо момче за да те хареса момиче...Е все пак по лесно е да спечелиш момиче като си лошо момче и повечето избират лесното...
Вие май не може да разберете ... че призванието джентълмен и при жените кифла ... не може да си го сложите сами ... това са думи които другите хора ... трябва да кажат за вас ... а не тук да си правите реклама ... вярно е че рекламата продава ... ама просто тук не върви ..
flyingmonkey
09-13-2010, 08:32
Вие май не може да разберете ... че призванието джентълмен и при жените кифла ... не може да си го сложите сами ... това са думи които другите хора ... трябва да кажат за вас ... а не тук да си правите реклама ... вярно е че рекламата продава ... ама просто тук не върви ..
+1
подтикнат от темата Нормалните момичета на изчезване ли са,изчел тамошните мнения,за това как кифлите вече са на мода... да ви попитам как едно момче/мъж би се държал джентълментски със кифла? :?
Аз лично се държа джентълментски с истинските момичета/жени ,а и с останалите джентълмени като мен,на останалите просто не им падам на ниввото за да им покажа колко струват.
И тези които казват ,че има само боклуци които искат да се възползват-ами мили дами не е ли това породено от съществата от вашия пол наречени кифли? Не се ли държат като лесни насам натам?
SunShinePearl
09-13-2010, 13:34
познавам както джентълмени така и олигофрени :D мога да се похваля че приятеля ми е страхотен джентълмен
MartyParty
09-13-2010, 14:35
Имам странното чувство ,че всеки месец има по една такава тема и всеки месец се стига до едно и също заключение ,но уотевър...
Значението на "джентълмен " в тълковния речник : благовъзпитан и благороден господин.
И не знам как си го разбирате вие и по колко различни начина ,обаче джентълмен съвсем не е мъж ,който ти отваря вратата ,подарява ти цветя ,обаче пред приятелите си те има за трофей .
То си е един определен начин на мислене за жената, на отношение към личното и пространство ,пък и пък това на мъжете също.Съвсем не са някакви повърхностни неща.Едно време (времето от което датира това понятие) тези качества са възпитавани у мъжа от самото начало на неговото израстване като личност.
познавам както джентълмени така и олигофрени :D мога да се похваля че приятеля ми е страхотен джентълменНа фона на олигофрените около теб ,човек казал ти 2 приказки нормални автоматично се превръща в джентълмен . Далеч от значението са някакви 16 годишни момченца
radeberger
09-13-2010, 14:40
Не, че са толкова на изчезване. Просто момичетата които го оценяват са намалели и "джентълмените" се правят на такива каквито не са, за да ги впечатлят по-лесно.
Всичко е до възпитание и средата в която общува. Не се имам за джентълмен , но поне внимавам какво говоря пред момичета , като сме коч компания си говоря к'вото ми дойде на акъла, появи ли се момиче внимавам в приказките, просто немога да говоря простотии , незнам до възпитание ли е .. или какво :? Не само да отваряш врати и да помагаш да слезе от автобуса, това са черти и жестове на тези хора. Представете си един селянин да отвори вратата на едно момиче, к'во ще и каже - "Аре Влизай/Излизай." :? Значи и начина на говорене към женския пол играе роля, в крайна сметка само жена може да каже дали един мъж е джентълмен. И наистина са малко момичетата на които тея малки жестове правят впечатление. Когато тя заслужава да ги правя ще ги правя , и то с радост. Убеден съм че повечето от вас ако видят някой младеж да им подаде ръка или да им отвори вратата (говоря за момичетата) , ще им мине през ума "Какво пък иска тоя?" или "Какво прави тоя сега?".
А за кифлите ... те са си кифли , достатъчно е просто да им кажеш кифли и повече не ги убиждай.