PDA

View Full Version : обиеца на пъпа ..

Frappe
09-09-2010, 10:48
Hallo :-$ ;d
преди около 3 месеца си направих обеца на пъпа, потдържах си я, пръсках я с противовъспалителни спрейчета. минаха 2/3 седмици и почна да ми тече някакъф секрет или нещо такова ;д бяло. имам приятелка която също има обеца там и каза, че няма страшно, било нормално, на нея спряло да и тече след 2/3 месеца от самосебе си. и така де ;д преди около месец си смених обецата и от тогава положението стана много злеее.. почна да се въспалява, да тече гной и все си махах обецата да я почиствам, обаче от толкова много махания и слагания почна да ми се разкъсва месото около дупката :( преди малко пак реших да я махна и да я почистя и сега немога да я сложа.. адската болка :Х а ако не я сложа сега има вероятност повече никога да не успея заради тея разкъсани месенца, може да се запълни дупката :х немога да кажа на наще, защото ще ме накарат да я махна и няма да ми позволят да си правя повече обеци кадето и да е, а аз съм доста запалена по пиърсингите. някой имал ли същия проблем? и ако е как се е справил с него?

FernandoTorresIkerCasilla
09-09-2010, 16:42
Малее .. :shock: Леля ми има обеца там, ама т'ва не се е случвало .. В смисъл, тя си я направи и нито е текло нещо нито нищо .. :? След 1-2 седмици и зарасна раничката .. Посъветвай сее ... с някой .. Т'ва не е нормално .. :? :?

YouDontKnowMe
09-09-2010, 16:47
Сложи си тази, с която си била в началото, изчакай да спре кървенето, промий с кислородна и си пръскай отново спрея. И не я пипай много-много, не я сваляй. Отиди при личния за всеки случай, да не се получи сериозна инфекция, че тогава лошо.

N0_feAR
09-09-2010, 20:31
Сложи си медицинската обица. Не мога да разбера какъв е тоя мерак на всички да си ги сменяте още в началото. Остави я да заздравее като хората и тогава я ръчкай колкото си искаш. И кой ти каза, че при всяко почистване трябва да вадиш обицата? Достатъчно е просто да я раздвижиш в дупчицата. Сега - промивай 1-2 пъти на ден с кислородна вода (НЕ спирт), след това мажи с антибактериално кремче ( гентамицин, банеоцин или медисепт). Когато се къпеш в продължение на 1-2 седмици можеш да промиваш мястото с антибактериален сапун (бебешки например). Правиш сапунка на ръката си и мацваш върху обичката и после отмиваш с вода. Ако имаш още въпроси - ЛС.
пс: можеше да ползваш търсачката, има доста такива теми за същия проблем

dydka
09-09-2010, 20:35
преди три години си бях пробила пъпъ и аз поддържах всичко ,но течеше,течеше,псоле взе да се разранява ,накрая обицата седеше на едно месенце,което всеки момент все ендо ще се скъса и накрая я махнах нямаше и месец а сега имам мн кофти белег на пъпъ като ме приеха в болница тази зима за операция хирурзите на визитация ме питаха хернийка ли съм имала викам не от обица ... така ,че не рискувай

Frappe
09-15-2010, 14:33
мерси за съветите. сложих си медицинската обеца и всичко е на ред за сега.а колкото до другата, явно са ми пробутали някакво менте.. :(