Влез

View Full Version : Консервативни родители

mishetymalky
09-09-2010, 19:08
Аз съм едно момиче....И имам малък проблем с родителите си.
7 клас съм.Родителите ми,ми забраниха:
-Да излизам от вкъщи и да се виждам с най-добрата ми приятелка(K) защото решиха че се подиграва с тях,като им отказа да я закарат в 9ч и каза,че ще се прибере сама.
-Тъй като живеем в малък град,след 7 клас изкам да уча в Пловдив,но когато разбраха,че К. също ще учи там-категорично отказаха :shock: :shock: :shock: (те мислят,че тя е много провалено момиче,а това изобщо не е така)
-Също така не ми дават да седя пред нас след 9 и 30.
Има и още мнооого неща,но реших да спра до тук.
За вас предполагам проблемите ми са нищожни,но за мен е важно,особено това с училището.

YouDontKnowMe
09-09-2010, 19:44
Кажи им , че държиш на образованието си ! И питай за София, или Правец, Пазарджик. Общежития и там има.
Горката ...

CuteBaby
09-10-2010, 08:54
Поговори с тях,обясни им че си отговорна и могат да ти имат доверие.Също така както каза YouDontKnowMe - обясни им,че държиш на образованието си и че не искаш да учиш в Пловдив заради приятелката ти,а за това,че искаш да получиш по-добро образование и да имаш възможност след това да продължиш да учиш.

SmilezZz
09-13-2010, 15:06
Наистина поговори с тях..
Обясни им,че трябва да ти се доверяват..
....и че наистина държиш на образованието си..
Кажи им,че не е задължително да учиш в Пловдив,а
в някой друг град..
....че искаш да учиш и да постигнеш целите си..
Просто поговори с тях..
Успех (:

PepSsSi
09-13-2010, 20:18
Хич не са консервативни, ти се правиш на много голяма. Малка пикличка не трябва да скитосва безнадзорно по тъмното. И колко си живяла ти,че да знаеш дали приятелката ти е пропаднала? То и моята най-добра приятелка не я харесваха нашите, говориха ми, говориха ми, ама аз слушам ли? И какво се оказа, а? Курволяк, дет забива ножове в гърба, ама нали бях и аз 14 годишна, голяма и разбираща :D . Евала им пък на вашите, това не е консерватизъм. Консерватизъм ще е , ако те карат да си лягш в 6.30 вечерта, да носиш дрешките на мама, дет са здрави, че модерните нови много месце показват и т.н и т.н ;) Стегни се малко де....
Относно образованието , поговори нормално с тях, преценете приоритети ти, обмислете условията на живот в Пловдив, намери доказателства и ги накарай да ти вярват,4е 6те се справиш тук и ще те пуснат. Трябва само да ти имат доверие