Влез

View Full Version : По-кротката любов,по-дълго трае ?!?

SuperBadSuperFresh
09-11-2010, 11:48
Люби със мярка!Стар закон това е :По-кротката любов,по-дълго трае!
"Ромео и Жулиета"-У.Шекспир

Та...попаднах на този цитат и се замислих.Дали например това да се запознаеш с някой,да се харесате,да тръгнете.без излишни драми и емоции...Дали би продължило по-дълго от една например "невъзможна любов",която те държи буден нощем с месеци?
Зависи от хората де,тръпката от първоначалното влюбване в повечето случаи изчезва.Макар и не винаги,разбира се.Дали остава нещо след това?
Личен опит?Наблюдения?Просто разсъждения?

sh3_1s_7h3_0n3
09-11-2010, 11:58
Не разбрах нещо.
Я дефинирай по-добре 'по-кротката любов'? Защото понякога може да става въпрос за някаква скучна, досадно и бавнопротяжна любов... предполагам, ако живеете в някое село или свръхмалко населено място, по-простовати хора сте, възможно е и да ви е по-спокойна и кротка любовта, и да трае ехеее...докато смъртта ви раздели и след това. ;)

Ама в 21 век, дето всичко тече на високи обороти, водиш мобилен начин на живот - днес си тук, а утре там, срещаш се с милион хора, ходиш на сума места, има емоции, възможности, множество избори... не е мн кротка любовта. ;)

kradinero
09-11-2010, 12:03
Е за мен не е така.. Когато любовта е най-пламенна и гореща е най-хубаво.. То не зависи от вида на любовта.. зависи от хората и действията им.. Това дали любовта е кротка и спокойна или "невъзможна" или както си искате я наричайте.. няма абсолютно никакво значение.. Примерно може да е кротка и в един момент момичето или момчето бърка.. прави грешка,която не може да се прости.. И тогава какво?? Много дълга ли ще е връзката им?! Че чак докато смъртта ги раздели?! :? Нещо не ми се връзва този цитат.. някак си безсмислен е.. :(

SuperBadSuperFresh
09-11-2010, 12:07
Не разбрах нещо.
Я дефинирай по-добре 'по-кротката любов'? Защото понякога може да става въпрос за някаква скучна, досадно и бавнопротяжна любов... предполагам, ако живеете в някое село или свръхмалко населено място, по-простовати хора сте, възможно е и да ви е по-спокойна и кротка любовта, и да трае ехеее...докато смъртта ви раздели и след това. ;)

Ама в 21 век, дето всичко тече на високи обороти, водиш мобилен начин на живот - днес си тук, а утре там, срещаш се с милион хора, ходиш на сума места, има емоции, възможности, множество избори... не е мн кротка любовта. ;)

Не мога да го дефинирам,не мога и да обясня..не съм Шекспир.И на мен ми е малко странен тоя цитат,за това искам да видя други мнения.

Amorrous
09-11-2010, 12:58
Задължително ли е любовта,заради която не можеш да спиш с месеци, да е невъзможна? 8-) Все пак аз избирам нея.Нали това е любовта..Когато остарея,вече може да се гради и на сигурност и т.н.,ама аз все още съм младичка :oops: :lol: :lol:

GossipGirl89
09-11-2010, 13:30
Не си падам много по кротките неща :? В смисъл обичам да има някакво напрежение, динамика, емоции, случки... иначе ми изглежда прекалено скучно и еднообразно

kombarka
09-11-2010, 13:35
Мога да кажа само едно нещо.. :)

Предпочитам кратка, но разтърсваща и зомняща се лобов пред скучна, тиха и спокойна връзка.

agapiseme
09-11-2010, 14:37
Не знам защо ,но разсъждавайки върху "Ромео и Жулиета" конкретно, си мисля ,че авторът е имал предвид страстта.Тя е изпепеляваща,но се гради само на емоция,не на истинско чувство,така че рано или късно отмира.

Докато обичта е друго нещо.Тя може да е дори между обикновени приятели и да трае цял живот.

А и дори в обикновените ,ежедневни условия,предпочитам по-кротките неща.Знам кого обичам и искам да знам ,че и той ме обича и обратното.Не обичам изненадите,а за мен рутината дава сигурност.Въпрос на натура и нагласа.

BlindedAngel
09-11-2010, 16:47
Според мен ако е по - спокойна няма да е чак толкова вълнуваща, по - скучна ще бъде...Нооо това си е мое мнение 8-)

wasch0
09-11-2010, 16:54
Две двойки тръгнаха на една и съща дата в един и същ месец. Едната двойка не се оставяше и за секунда и се разделиха на 4тия месец. Другата.. някак си се държат по-дръпнато и не личи чак толкова да се обичат, но все още са заедно.

7227
09-11-2010, 16:56
Едва ли е вярно това.Кротка или не никой не може да каже колко ще трае 8-)

PyCoKoCkA93
09-11-2010, 17:17
За мен е елементарно-искам да имам силни чувства към човека отсреща,както и той към мен и щом това е така нямам претенции каква ще е връзката...Тя е такава,каквато си я направите :) ВСЯКА ИСТИНСКА любов може да издържи дълго,ако има чувства и желание :)