PDA

View Full Version : ;(

gabito1995
09-17-2010, 17:51
Майка ми никога не ме е подкрепяла в нищо.Винаги съм била една от най-добрите ученички в класа,печелила съм награди..Когато искам да направя нещо и тя вика "добре" и после нито ми помага,нито нищо.
Например:Искам да отслабна.Винаги съм и го казвала.Тя казва "виж колко си напълняла.Направи нещо по въпроса" и аз след 5 мин отивам и и казва нали какво да прави за обяд,вечеря....Тя на другия ден не е оставила нищо и аз трябва или д ане ям,за да си спазя режима или да ям каквото има,но ще го разваля.Аз от 3 години за рожденният си ден си пожелавам да отслабна и заради майка ми не мога.Казвам и да не купува сладко,а тя всеки ден.Аз на следващият ден като се прибера за обяд и няма нищо освен сладкото,което на вечеря не съм изяла,но понеже няма какво друго да ям на обяд го изяждам.Така от 3 години :shock: .Аз съм забелязала,че майките на децата с проблемни килограми правят всевъзможни неща,за да помогнат на децата си,но пък децата не искат.Когато не са в тях ядът закуски,пици,а аз искам само майка ми да ме подкрепи и да ми помогне

DesireToFire
09-17-2010, 18:24
На връщане от училище си купувай някоя ябълка или крастажици и домати да си направиш салата. Кажи й, че ти сладките неща няма да ги ядеш и че ако продължава да купува ще е просто загуба на пари.

Cveti097
09-17-2010, 18:54
Аз нямам проблем с килограмите, но мисля, че не майкати трябва да се съобраява с яденето ти! Като не искаш да ядеш сладко просто не го прави. Купувай си плодове или нещо здравословно и разбира се малко спорт няма да ти навреди (ако споруваш това не го брой) :) .

xWandereRx
09-17-2010, 19:18
а ти толкова ли не можеш да си купиш това, което трябва да ядеш
виждаш сладко - тичаш до магазина, научи се да готвиш това, което трябва да ядеш и си готова
не обвинявай майка си, ти имаш проблем, а не тя
не можеш да разчиташ всичко тя да прави, още малко ще искаш и тя да е на диета вместо теб

radeberger
09-17-2010, 22:19
Айде сега майка ти виновна, че нямаш воля :) . Това, че е купила нещо сладко не значи, че трябва да го ядеш. Както и като си на диета майка ти не е длъжна да ти готви нещата за режима. Сама си ги прави.

А и е хуваво да спортуваш нещо не само диета. Разбира се за да има ефект пак си трябва постоянство. Което не съм сигурен, че ще постигнеш (така като чета какво си писала).

YouDontKnowMe
09-17-2010, 22:52
Не се оправдавай с майка ти . И аз все се нервя, че ме захвасват с хубава храна , ама не сами виновни нашите.
Пък и едно момиче не трябва да си позволява да се изпуска.

fuckme
09-18-2010, 07:04
да бе, сериозно, майка ти не е виновна. има сладко-кво толкова, купи си плодове.

Serendipitys
09-18-2010, 08:56
Ти толкова ли не можеш сама да си купиш/ направиш нещо различно за ядене?

gabito1995
09-18-2010, 09:00
Ми майка ми не ме учи.Аз и казах да ми опмогне.Това за отслабването беше приемр има много случей.Да нямам голяма воля,но аз помолих мама да ми помогне,защото знам,че сама няма да се справя,а тя сякаш не ме слуша и не иска да се занимава с мен.Когато и кажа да ми даде пари и тя казва "защо ще купуваш като има".Не ми дават да готвя и не ме учат.Ако можеш естествено щях.Никога не ме е подкрепяла

NoShTnO_iZkUsHeNiE
09-18-2010, 09:19
Нещо не ти е добре,яко те тресе пубертета! Какво има да те учи,отиваш купуваш си ябълки,молиш я да ти купи портокали и грейпфрути,правиш си фрешове,режеш си домати краставици,зелена салата и ядеш салати.Хапвай сухари или обикновени бисквитки за закуска...ама не цял пакет,а 2-3...не ти е виновна майка ти,ти си виновна,сигурно жената работи,да не мислиш,че си мисли само как да ти направи храна

MartyParty
09-18-2010, 09:23
Аз не мисля,че става въпрос за това може или не може да си купи ябълка или да си сготви.По- скоро проблема се корени в липсата на подкрепа от старна на майката. Когато се стараеш много и видиш ,че човекът ,на когото си разчитал досега най-много не е зад теб ,това те обезкуражава по някакъв начин.
Поговори с нея сериозно. Ако не те чуе,значи е дошло време да се справяш сама. Винаги идва и такъв момент- майка ти няма да е винаги наблизо така или иначе.
За отслабването има изписани тоолкова много книги ,рецепти колкото щеш. Сигурна съм ,че ако се захванеш сериозно парите няма да са проблем.

gabito1995
09-18-2010, 09:39
аз от 6 годишна си готвя сама,но не такива "манджи" ами полу-гхотови спагети,попара,салати..Даже съм и давала пари когато е направила някой гаф и не иска да разбере баща ми(например изхарчила парите за сметката за ток).Баба ми ми дае пари за рожденния ден и аз всичките си пари и ги дадох.После на сурвакница събрах 150 лв и тя ми ги взе пак.Сякаш аз съм голямата.Искам само подкрепа .Тя казва,че иска и тя да почне с мен диета(направо цялото семейство) и на другия ден пак отначало и така до безкрай.
MartyParty описа точно как се чувствам и защо съм го написала

biskvitkatata
11-29-2010, 19:45
Абе какво нападате само момичето. Аз преди 1 година също имах проблеми с теглото и с това, че не можех без сладко и ден дори. Реших се и започнах диета ама на нашите секи ден като ядат каквото с иискат и купуват сладко пред теб еми не не става. За тва трябва и семейството ти да се съобразява малко с теб. Неможе един да е на диета а другите около него да плющат квото им падне. Аз им казах и те спряха така и свалих 15 кг. Айде успех! :-D