View Full Version : не ме пускат!
ElinoOor
09-20-2010, 17:36
Ядосах се.
На 15 съм.
Тази събота съм поканена на рожден ден с преспиване. Първата реакция(сигурно и оправдание) на баща ми беше 'а ненене,никви пари,никъв рожден ден'.
Казах му,че не му искам пари,а да ме пусне.' Категорично не.' Вече няколко пъти ме канят ей така на гости или на рожден ден и не ме пускат.
Предложих им вариант майката на момичето да ме върне вкъщи в 11. Пак не. Предложих им да говорят с родителите,защото си помислих,че се опасяват да не би да отивам у момче или нещо такова. И пак не.
Сега, WHAT THE FUCK?!?!
Как да ги убедя? Аз дори не им искам пари,за Бога! Искам да отида мамка му,момичето ми е много близка приятелка..
Кажете ми къде е проблема,защото аз наистина не виждам такъв.
Преди време съм искала и приятелки да спят вкъщи и пак са ми отказвали. Къв им е проблема,ВЕ.
ImmortalSportFreak
09-20-2010, 17:53
В доста гадна ситуация си.Опитай се да поговориш с вашите и да разбереш точната причина,поради която те не те пускат.Не може просто да кажат "не!".Има си и причина за това... Ако е в твоя град и кажеш на вашите,че няма да преспиваш(от теб да мине например..) не би трябвало да се притесняват,особено щом не им искаш пари. о.О
DesireToFire
09-20-2010, 18:02
И мен миналата година не ме пуснаха на рожден ден с преспиване, и аз бях на 15. Ядосвах се, умолявах ги, на баща ми даже спрях да му говоря защото не виждах причина да не ме пуснат. И все още не я виждам, но както и да е. Тогава майка ми се уговори с майката на друго момиче, което също щеше да е там и бащата на момичето ни взе към 1-2 и спахме у тях.
След месец някъде ги питах дали може да спя в същото момиче и ми дадоха и от тогава вече ме пускат, но в повечето случаи е с доста уговорки и ми звънят постоянно.. Последният път когато ме пуснаха на рожден ден с преспиване даже не ми звъняха, но аз им се обадих за да са спокойни. Мисля че им трябваше време да си изградят някакво доверие, защото баща ми примерно беше сигурен, че ще тръгнем някъде по улиците или по дискотеките..
И честно казано не съжалявам за онзи път, когато не ме пуснаха. Нищо не съм изпуснала, а и ще има много други пъти. Кажи им примерно, че всички други са ги пуснали, но под всички други гледай да кажеш малко хора, защотто могат да излязат с оправданието, че не е удобно толкова хора да останат. Може да им дадеш и домашен телефон и да ти звънят. За сега нищо друго не се сещам.
TheBeliever
09-20-2010, 18:18
Защото си малкото им момиченце. Защото ти нямат доверие и/или нямат доверие на приятелите ти. Защото не падат от Марс и знаят какви неща се вършат по тийнейджърските купони. И още стотина подобни причини. Няма какво да направиш по въпроса. След време ако успееш да ги убедиш, че си достатъчно голяма, зряла и отговорна (каквато в момента не си) няма да ти забраняват излизания. До тогава можеш само да се стараеш да спечелиш доверието им.
radeberger
09-20-2010, 18:23
Мислят си, че ще направиш някоя глупост. Нямат ти доверие поради някаква причина. Опитай се да го спечелиш. И аз съм на 15, но ме пускат на всякъде стига да им кажа къде съм. :)
anonimchetou
09-20-2010, 18:36
Проблема е , че се притесняват за теб. Все пак си на 15. Родителите никога не мислят лошо на децата си.
ElinoOor
09-20-2010, 18:46
'Мероприятието' ще се проведе в апартамента на момичето. В съседния квартал.
Като толкова се притесняват,да говорят с родителите,бе!
'Нямам никакво намерение да говоря,никъде няма да ходиш.'
Реакцията е същата като искам аз да поканя някой. Поне за това ми казват причината - не искат да поемат отговорност. (Само дето не я напсувах майка ми като ми каза великата причина.)
Обаче аз да отида някъде - не! Без обяснения,без уговорки. 'По тъмно да си вкъщи' омг? Прибирам се в 9-9:30,като съм на училище в 8-8:30.
Не че нещо,ама си подбирам приятелите. Не знам що си мислят,че съм няква патка дето ще се събира с друсалките от техникумите.. (образно казано)
Нито отивам да се еба нито да се напивам като свиня в някакъв бар. НЕ ВИЖДАМ ПРОБЛЕМ.
Влезте ми в положението. Толкова се ядосвам за тия неща понякога,че чак ми избиват сълзи от яд. :/
ImmortalSportFreak
09-20-2010, 19:19
Гадно,но нищо не можеш да направиш.Те отговарят за тебе и ако решат че не те пускат,не те пускат и точка.Няма как да постъпиш.Може би са по-притеснителни от обикновено.Разбирам,че положението ти е неприятно.. но още 3 години и няма да имаш тези проблеми.Сигурно ще те пускат на рожденни дни,които се осъществяват по-рано - през деня.Единствения начин сега да се измъкнеш от това положение е просто да избягаш от вкъщи и да отидеш на въпросния рожден ден,но не ти го препоръчвам.
ElinoOor
09-20-2010, 19:44
Ама аз като излизам през деня дори не съобщавам къде отивам. Не им пука. Като толкова се притесняват,имам си телефон мамице..
Ся пак говорихме.. 9 часа(а аз и в 10 без 15 съм се прибирала,нищо не ми казват.. кво ми се прави сега на много загрижена като ги боли фара къде съм и кво правя!). Изритах майка ми от стаята и приключихме въпроса. :x
petersl55
09-20-2010, 19:51
Ъфф сети се сама защо не те пускат .. щом не им пука през деня къде ходиш а вечер не те пускат значи им е на ум само едно(1) нещо :smt017 \:D/ =;
ElinoOor
09-20-2010, 19:55
На тъпа ли ти приличам? :lol:
Точно затова им предложих да говорят с родителите. На 'тъпото детско парти за рожден ден' ще има 10 момичета и го знаят. Аз ако съм майка(влизам им в положението) не бих се притеснявала. И за чии 'уй да се притеснявам,като там има 10 момичета,родител и дъщеря ми ще я върнат С КОЛА в 11 ? :x
п.п. Освен ако не подозират някви хомосексуални наклонности и оргии с 15 годишни момичета в присъствието на родител.. :-o
MissNothing
09-20-2010, 20:21
Настоявай да ти кажат причината, поради която не те пускат. Има ли причина да ти нямат доверие? В крайна сметак, пир положение, че даже си придложила с родители да говорят, не виждм защо не те пускат въобще. Да не си мислят, че някой се преструва за майка бе. :lol:
Мнгоо гадно настина, аз ся съм в подобна ситуаци, но поне не ми пука чак толкоав много. :oops:
Paramour
09-21-2010, 12:34
Оф и моите са така... :? :?
Много ме ядосват понякога... даже последно време се държат отвратително.
А по твоя проблем... ти си пробвала това със говоренето с родителите ии с връщането до вас. Най-много да ги поканиш да дойдат с теб(базикам се ;д)
Не ми хрумват никакви идеи, съжалявам.
Ааа ето една: Изчакай още 2-3 години. Като станеш на 17 не вярвам да не те пускат, а и като станеш на 18 няма как да те задържат у вас.
TheBeliever
09-21-2010, 12:54
като станеш на 18 няма как да те задържат у вас
Само вие така си мислите. Докато не станете напълно самостоятелни, т.е сами да се издържате и да не живеете с вашите, родителите ви винаги ще упражняват контрол над вас. Тъжно, но факт. :lol:
Paramour
09-21-2010, 12:59
Само вие така си мислите. Докато не станете напълно самостоятелни, т.е сами да се издържате и да не живеете с вашите, родителите ви винаги ще упражняват контрол над вас. Тъжно, но факт. :lol:
Е, да, освен това и някакъв респект внушават, НО друго си е да си на 18... вече ще я мислят за голяма... е, добре де, малко по-голямо хлапе... абе ще я пускат като порасне. Ще видиш!!
TheBeliever
09-21-2010, 13:13
Е, да, освен това и някакъв респект внушават, НО друго си е да си на 18... вече ще я мислят за голяма... е, добре де, малко по-голямо хлапе... абе ще я пускат като порасне. Ще видиш!!
Трудно ще "видя", но както и да е.
И аз си мислех, че като стана на 18 нещата коренно ще се променят, ще се държат с мен като с възрастна, като с равна, но в действителност много малко неща се променят. Отпада най-вече предлога "Малка си, ще те набарат полицаите и ще плащаме глоби". Общо взето всичко друго си остава в сила.
Дали единия ден си на 17, а след седмица на 18 за родителите не е от голямо значение. Важното е как се държиш и какво впечатление оставяш. Ако се глезиш и се държиш като невъзпитано хлапе с бушуващи хормони, ще се отнасят с теб като с такова ако ще и на 30 да станеш. И обратното - ако се държиш като зрял човек, разсъждаваш разумно, и ако съумееш да докажеш, че може да ти се има доверие годините няма да имат значение.
ElinoOor
09-21-2010, 17:16
Аз след 3 години няма и да ги питам,бе.
'Изчакай три години' не е решение на ситуацията.
Както и да е,локвайте темата.
sasha_90
09-21-2010, 18:18
Научи се,че щом родителите ти ти кажат нещо,това е закон.Ще изпълняваш,щеш нещеш,все пакоще си под техен контрол,освен това си и непълнолетна.
Само вие така си мислите. Докато не станете напълно самостоятелни, т.е сами да се издържате и да не живеете с вашите, родителите ви винаги ще упражняват контрол над вас. Тъжно, но факт. :lol: пълни глупости,кво изкаш да те направят някаф задръстеняк и до 40 г. да ти казват до колко ше излизаш :?
Paramour
09-21-2010, 20:18
Само вие така си мислите. Докато не станете напълно самостоятелни, т.е сами да се издържате и да не живеете с вашите, родителите ви винаги ще упражняват контрол над вас. Тъжно, но факт. :lol: пълни глупости,кво изкаш да те направят някаф задръстеняк и до 40 г. да ти казват до колко ше излизаш :?
Чак до 40-не. Но винаги ще имат някакъв контрол над теб, те няма да го упражняват нарочно... просто започвап да се вслушваш в съветите им.
Може би ще прозвучи малко странно, но сичко е въпрос на "дресировка" според мен.
Аз съм на 17(дете на разведени родители) и майка ми я работя още от 10 годишно лапе. В началото започнах с неща, като докато играя навън не искам да ми званиш преди 20:00. С годините постепенно си изградих лично пространство а и така тя рабираше, че съм самостоятелна личност а не кукла на конци.От осми клас не искам разрешение като излизам или като отивам на партита и тнт това, което и казвам е само информативно за да знае къде съм. В крайна сметка ролята на родителя е да наставлява а не да се налага. Да отбележа само, че като не си искам разрешение не значи, че я заплашвам и и крещя а просто си имаме взаимно доверие и тя знае, че на какъвто и купон да съм няма да върша прототии от рода на тва да ме прибират от токсикологията на другия ден. Също знам, че няма какво да направи за да ме спре. Не може да ми спре джобните... Е може, но ще преживея и без мизерните 10 лева, които ми дава от малката си учителска заплата, не може да ме остави на улицата, и също не може да ме пази 24/7 да не изляза.
Преди някой да каже нещо от рода на "то само с един родител е по лесно" ще кажа, че имам един съученик също на 17 години, който не е оставал на парти до по късно от 23:00. Дори и на собствения си рожден ден, който празнува в апартамента на един приятел си тръгна в 23:00. Техните също са разделени и живее с майка си. Сега даже мислим да се събираме за нова година и сме му казали, че ако и тогава си тръгне в 23:00 много ще ни падне в очите. :D
Та по накратко. По някога и ние си имаме вина за държанието на родителите. Не може до вчера да си си играла пред блока а от днеска да искаш да ходиш на купони с приспиване.
Относно рожденния ден, ако толкова искаш да отидеш отиди и без тяхно разрешение, но това не е много добра идея.