View Full Version : Нашите ми сасипват живота !
Здравейте, незнам за какво пиша точно тук, но просто няма с кого да споделя проблема си.
Той е следния - живея с родителите си (майка ми и баща ми), на 19 години съм студент.Проблема е че баща ми в последно време започва да показва прекалено явно омразата си към мен.Аз съм приел факта, че този човек никога не ме обичал, но вече започна да заявява, че нищо свързано с мен не му пука, че нямало да ме издържа и съм щял да умра от глад..Това е накратко историята има и други интересни моменти, които ще ви ги спестя.
Искам да разбера дали само при мен се случва, защото не познавам хора със същия проблем ?
Smrazqvashta
09-22-2010, 23:18
Не е само при теб. И майка ми по някога ми подхвърлв тези реплики.
Виж щом 19години се грижи за теб, едвали туко така ще те остави. Понякога, когато хората са афектирани казват неща, които не мислят и за, които съжаляват. Не вярвам и да те мрази.
FunkyBoy
09-23-2010, 19:49
II. Права и задължения на потребителите
6. Да не публикуват теми и постове съдържащи само и единствено емотиконка, +1, цитат на предишна публикация, отговори, които с нищо не помагат на автора на темата, или едносрични и безсмислени отговори. Не се допуска цитиране на пост с повече от три "вмъкнати цитата".
kalpazanka
За съжаление нещата все още са така !
Лошото е че баща ми гледа още повече да ми почерни живота, а в момента има възможност да стана професионален състезател, но съм изправен пред дилема дали да продължа да уча(за да продължа ми трябват пари за университета, а няма от къде да взема освен ако не работя..) или да следвам мечтата си и да започна работа, но да прекъсна ученето..
iLovePussyJuice
11-23-2010, 02:53
а как хората да разберат, че не си поредната лигня, която само се жалва? :-o
нищо против теб нямам, но принципно говоря...
ти казваш, че те мрази, а не се разбра защо....
аз до колкото успях да прихвана от писанията, стигнах до извода, че иска да си намериш работа, което вече е съвсем нормално и не, определено не е само при теб
ние българите сме хората, които най-късно започват самостоятелен живот, издържат се сами и т.н
а относно питането ти, наистина по-добре го обмисли сам, от колкото един ден да си блъскаш главата, че някой 14-годишен олигофрен ти е да съвет базиран на житейския си опит и ти си взел та си го послушал и съжаляваш за това цял живот... (макар че съм на мнението, че не трябва да се съжалява, за нещо, което няма как да се промени)
но...!
има ли вариат да съчетаеш образование (съответно с работа за издържане) и преследване на мечтата ?
(до колкото разбирам за второто има опция да е без работа, защото само по себе си има доход) xD
сериозно...замисли се :)
успех =]
SmilezZz
11-23-2010, 06:55
Щом си на 19 години - можеш да се
изнесеш от вас и сам да се грижиш за себе си..
- А относно обучението - според мен недей го
прекъсва..Можеш едновременно да работиш
и да учиш..Да,трудно си е - но с времето ще
свикнеш..
- А откъде си сигурен,че баща ти те мрази ?
Щом не те е оставил досега сам,надали ще го
направи и след това.. ((:
Наистина съм пред дилема по кои път да поема, но си прав, че за нищо, което неможеш да промениш не трябва да съжаляваш.
Смятам, че ме мрази, защото нямам спомен някога да се интересувал от мене, а много пъти съм го канил на мои състезания и още от малък не е идвал..Пък все пак образа на бащата в семейството трябва да е на човек, който се грижи и закриля семейството си... е при нас този човек е един 42 годишен тинейджър, който гледа единствено собствения си кеф и не прави нищо за смейството си, но има претенций, че аз съм му крив.
iLovePussyJuice
11-23-2010, 15:36
И все пак не мисля, че те мрази...по-скоро е друго :>
xxcherry
11-23-2010, 18:33
Едва ли те мрази. Та вие живеете заедно вече 19 години. И ти е баща! Как може да ти говори така. :? Не е лесно ей така да се изнесеш от вас, но пък защо не потърсиш някакви квартири в града ти? Или поне временно. После може сам да те потърси...
CryToDie
12-25-2010, 17:29
Недей да си прекъсваш обучението :)
mArMaLaDkA
12-25-2010, 17:48
Независимо дали ще продължиш образованието си, или ще започнеш кариерата на спортист, все ще ти се наложи да започнеш работа.
Не може да си 19-годишен прав, здрав мъж, а да продължаваш да се държиш като келеш. Всичко, което родителите ти правят за теб, го правят съвсем доброволно. Не са длъжни нито да те издържат в университета, нито да ти дават пари, за да можеш да ходиш по студентски купони и да се правиш на мармалад. Да, навярно отношението на баща ти не е приемливо и това, че ти поема текущите разходи не го извинява. И именно затова трябва да се постегнеш, да се амбицираш, да се нахъсаш и да си налегнеш парцалите. Толкова много млади хора, момчета и момичета, успяват да работят, да ходят на някакви курсове/тренировки и да си учат висшето паралелно, а ти стоиш със скръстени ръце и понеже си неориентиран и не можеш да си подредиш приоритетите, решаваш, че е по-добре да стоиш и да не правиш нищо.
Когато човек има желание, намира и начин да съчетава нещата. А когато няма, мрънка по форумите и пише "неможеш" и "претенциЙ".
ralica55
12-29-2010, 10:39
Разбирам те :-# и на мен баща ми забранява всичко дори ми каза,че стига да може дори и да дишам ще ми забрани 8-[ :cry:
не се тревожи човече сичко ще се нареди и аз съм така с баща ми не обращаи много голямо внимание на проблема ако искаш сичко да се нареди прекарваи поиче време с баща си а не с приятели спорет мен бащати го е страх да не те загуби и да не искаш да го виждаш но е доста горделив за да ти го каже един път прекараи цял ден с него например отидете за риба или някаде другаде спорет мен сичко ще се оправи