Влез

View Full Version : Какво да правя?

vpowerrr
09-24-2010, 15:24
Здравейте! :)

При мен се получи една доста неприятна и направо болезнена ситуация :(
Надявам се, че ще можете да ми помогнете или поне да кажете какво мислите.
Има едно момиче, което познавам от години, но от няколко месеца започнахме да поддържаме доста добри приятелски отношения...стана ми наистина много добра приятелка. Споделяхме си всичко, говорехме си, излизахме чисто приятелски...до преди 2 седмици. Една нощ се събудих, мислих за нея,така и през деня...беше ми много притеснено и ми се свиваше стомаха като се сещах за нея...реших, че ако й кажа ще ми олекне..казах й какво чувствам и ми олекна. Говорихме за това и тя каза, че ме е приела като приятел и не знае дали може да стане нещо повече. Така само се измъчвам, а и на нея й е гадно , че на мен ми е гадно, но от приятелски чувства.
Също така съм притеснен, че може приятелството да се развали..така де, аз да спра да я чувствам като приятелка..а не искам. Искам ако не друго, то да си останем добри приятели, щото такова момиче не се среща всеки ден.
Писна ми да съм като умрял и да немога да спра да мисля за това. Дали я обичам?
пс: на 15 съм, тя е на 14
е стана дълго, но благодаря на тези, които са го прочели цялото :) айде със здраве :) :)

xNiKx
09-24-2010, 15:35
Забрави за нещо повече от приятелство, допуснал си грешката да и станеш приятел, нищо повече не може да се получи. Ако я искаш за приятел, спри да показваш друг интерес, иначе и така ще я загубиш.

dimitar_ak
09-24-2010, 15:44
Ти си на стълбата на приятелите. Честито!

Теория на стълбата (http://debian.fmi.uni-sofia.bg/~vls/public/ladder/Ladder%20Theory.htm)

vpowerrr
09-24-2010, 15:45
От самото начало исках да ми е просто приятелка :? Другото дойде от самосебе си. А дали чувствата ми към нея ще се уталожат с времето? И доста време ли ще трябва да мине?

Crazytu
09-24-2010, 16:05
Разбира се, че ще се уталожат, но няма как да ти кажем колко време ще отнеме, зависи колко си хлътнал по нея. От опит знам, че след такова признание предишното приятелство едва ли ще се върне. Първо, защото на теб ще ти е трудно да си около нея и второ, защото на нея сигурно ще й е малко неловко.

vpowerrr
09-24-2010, 16:08
Разбира се, че ще се уталожат, но няма как да ти кажем колко време ще отнеме, зависи колко си хлътнал по нея. От опит знам, че след такова признание предишното приятелство едва ли ще се върне. Първо, защото на теб ще ти е трудно да си около нея и второ, защото на нея сигурно ще й е малко неловко. Точно така е. Е..до колкото може ще бъдем приятели..мерси..благодаря и на модератора, за примера със стълбата. Не ми хареса, но ми беше много полезно :)

sasha_90
09-24-2010, 16:12
Не се изненадах,когато каза,че имаш чувства към нея.Това е доста често срещано.Първо сте приятели,после един от двамата има чувства или и двамата имате.Съветвам те да оставиш нещата така.Ако има възможност бъдете си пак приятели и надеждата не я губи.И на мен ми се случи нещо подобно,аз също продължих да вярвам,че ще стане нещо повече от приятелство и стана.Така,че ако я искаш толкова много,имай надежда,но не я притискай.Нека сега сте си приятели,а по-късно кой знае,може и тя да започне да те харесва като повече от приятел.

vpowerrr
09-24-2010, 16:20
Не се изненадах,когато каза,че имаш чувства към нея.Това е доста често срещано.Първо сте приятели,после един от двамата има чувства или и двамата имате.Съветвам те да оставиш нещата така.Ако има възможност бъдете си пак приятели и надеждата не я губи.И на мен ми се случи нещо подобно,аз също продължих да вярвам,че ще стане нещо повече от приятелство и стана.Така,че ако я искаш толкова много,имай надежда,но не я притискай.Нека сега сте си приятели,а по-късно кой знае,може и тя да започне да те харесва като повече от приятел. Това също го бях мислил, нo "стълбата" ме обърка доста. Изглежда ми остава само да чакам това състояние да отмине с времето.

sasha_90
09-24-2010, 19:26
Не се изненадах,когато каза,че имаш чувства към нея.Това е доста често срещано.Първо сте приятели,после един от двамата има чувства или и двамата имате.Съветвам те да оставиш нещата така.Ако има възможност бъдете си пак приятели и надеждата не я губи.И на мен ми се случи нещо подобно,аз също продължих да вярвам,че ще стане нещо повече от приятелство и стана.Така,че ако я искаш толкова много,имай надежда,но не я притискай.Нека сега сте си приятели,а по-късно кой знае,може и тя да започне да те харесва като повече от приятел. Това също го бях мислил, нo "стълбата" ме обърка доста. Изглежда ми остава само да чакам това състояние да отмине с времето.
Това за стълбата и аз не го разбрах.При всеки е различно и не мисля,че може да се определи нещо по някаква си "стълба".Гледай какво става в действителност и не се доверявай на такива неща.

SmiLe3e
09-24-2010, 19:45
много позната историяя ... : |

jabkaaa
09-24-2010, 19:46
Доста често с приятелствата момче-момиче става така.Опитай се да се абстрахираш от това,че я харесваш и ако искаш да си до нея й бъди простоо приятел,без да я притискаш и да искаш нещо друго :)