View Full Version : Двоумя се..
Скоро ще трябва да си избирам професия.. Т.е какво образование да карам след основното.. И се двоумя между "Информационни технологий" и "Право".. Можете ли горе - долу да ми кажете.. Коя професия е по - доходна и за коя се изисква повечко учене. Благодаря.
една и съща е професията, която е по-доходна и се учи много за нея.. ти интереси нямаш ли? По-добре да работиш нещо, което искаш, отколкото каквото се плаща повече..
почвай право, щото не мож написа "информационни технологии" правилно..
KumchoValcho
10-01-2010, 14:26
Прави това, което ти харесва повече, иначе най-вероятно няма да успееш кой знае колко
BeezyJey
10-01-2010, 15:13
Прави това, което ти харесва повече, иначе най-вероятно няма да успееш кой знае колко
Вярно е, но не е и изключено да се справи добре с правото и с технологиите. :)
Почвай Право, че там се учи български, а на теб определено ти трябва..
Програмистите печелят най- много..
BeezyJey
10-01-2010, 15:17
Почвай Право, че там се учи български, а на теб определено ти трябва..
Стига бе хора, написал едно "й" не на място, и вие го изядохте. :lol:
Добре де, лично аз предпочитам Право и с това смятам да се занимавам за напред.. въпреки, че мразя История :o
и аз съм съгласна с това ,но понеже искаш мнение аз казвам- право...
и на мен ми се учи право ,но мисля право или актьорско
Rashugun
10-01-2010, 17:16
Информационни.
Greennight
10-01-2010, 17:25
Ебаси... ти си в 2те крайности,за Правото се учи БЕЛ и История за информационните компютри.... :lol: Иначе ако станеш добра,в което и да е от 2те можеш спокойно да изкарваш по 5000 лева на месец.Иначе и за 2те се учи много :wink:
la_loba_mariana
10-02-2010, 14:01
Добре де, лично аз предпочитам Право и с това смятам да се занимавам за напред.. въпреки, че мразя История :o
И аз съм така :)
YouDontKnowMe
10-02-2010, 15:24
Скоро ще трябва да си избирам професия.. Т.е какво образование да карам след основното.. И се двоумя между "Информационни технологий" и "Право".. Можете ли горе - долу да ми кажете.. Коя професия е по - доходна и за коя се изисква повечко учене. Благодаря.
Това значи , че нямаш засилена подготовка по предметите за изпитите.
Разбирам да се чудиш между история/някаква филология/психология/право , или между математика/ИТ инжинерство/Компютърни науки/Икономика/Статистика, ама ти те първа да се чудиш коя от двете крайности ?
Звучиш ми много несериозно.
Ама и то в университетите ни лесно се влиза, даже и в СУ вече е паднала много летвата..
Ако ти вървят математиката, програмирането, ако имаш интерес да се развиваш в тази насока- давай. Но ако не разбираш от математика и нямаш много интерес в компютърните науки като цяло - не мисли за парите, няма да завършиш.
Но по-лесно се завършва, искат се повече изобретателност и акъл.
Ако пък ти харесва да зубкаш по история, и темите по БЕЛ са ти окей - давай с право, ама толкова щристи се навъдиха напоследък, че някои са почнали да стават продавачи. Докато за ИТ инжинерството се иска талант, старание , за да те харесат и да те вземат на работа, то за правото нещата са много по-субективни и особени. Там трябва или да си много пробивен, или да си връзкар.
Не става просто да си учиш право ей така, защото е много тежко.
Учи се повече , излизаш направо магистър. Тежка е материята.
Защо не се насочиш към нещо по-леко, като Психологията .. И лесно се завършва, и е приятно за учене , и се влиза лесно. Вярно, че и много психолози се навъдиха, само влезли ей така, защото искат "више".
Икономисти също търсят ..
Преориентирай се, докато имаш време.