Влез

View Full Version : ЗА фармацефт///трудно ли е?

neizvestnaaa
10-05-2010, 13:15
Искам да уча за фармацевт.Насочете ме какво трябва да направя и какво трябва да знам.Притеснява ме химията,Всичко ли трябва да знам ;(Не може ли само с биология.Кои учебници включва химията от кой клас?КОйто знае каквато и да е информация моля да каже .Всичко ще ми е от ползва.Трудно ли е да стана фармацевт?Чакам да помогнете :)

vagarious
10-05-2010, 13:41
фармацеВт :wink:

За фармация се кандидатства с биология и химия.Навсякъде.
Не може само с биология.
За изпитите, трябва да знаеш всяка дума, всяка запетая от учебниците за 9,10 и 11кл. по БИОЛОГИЯ + някоя друга тема.
За химия нямам информация, защото не съм се интересувала.
Ами да, трудно е, но щом човек има желание - всичко е ок.
:-o

Galadriel7
10-05-2010, 19:25
Хаха, това, което каза vagarious е вярно, по биология трябва да знаеш МНОГО, по химия също. В изпитите влиза учебен материал от 8-ми до 12-ти клас, така че без химия категорично няма да стане. Даже в Европа като кандидатстваш за фармация, ти искат химия, физика и математика, биологията никой никъде не те пита за нея. ;)
Ако си 8ми или 9ти, или даже 10ти клас и имаш желание, може да станат нещата, но си трябва здраво учене. Кажи-речи колкото за изпит да влезеш медицина... :D

No5
10-05-2010, 20:35
Химията е по-важна от биологията, ако искаш да учиш това. И да, МНОГО трудно се влиза (само пълни 6ци ти трябват).

BlueKnife
10-05-2010, 21:13
щом е свързано с биология и химия значи е трудно.. според мене

mrtn
10-05-2010, 21:28
Фармация, обезателно си стягай гъза по биология и химия. Само с биология е невъзможно да влезеш, жалко.
Фармацията си е буквално химия, но не трябва да се пренебрегва биологията, защото ще изучаваш биологични дисциплини, като молекулярна биология, биохимия, биофизика и др. Много ученици я пренебрегват и после се оплакват.
Приготви се за химията, а ако не я разбираш въобще не се захващай..

SmilezZz
10-06-2010, 08:05
Да,както ти казаха - за фармацията по-важно е химията + биологията..Няма как да влезеш само с биология..В изпитите се включва учебния материал от 8 до 12 клас - така,че седни и яко учи...
А относно - "Трудно ли е" - че то има ли лесни неща..
Щом си имаш поставена цел - положи и доста усилия,за да я постигнеш..

GossipGirl89
10-06-2010, 09:20
Чувала съм, че медицината като цяла е една от най-трудните (ако не и най-трудната) специалности за завършване :)
Една позната преди 2 години я приеха в МУ София и си спомням, че се късаше дупето от учене... Изпитите й бяха по Химия и Биология на материал от 8-12 клас, а до колкото си спомням май държа и матури по двете :? Абе доста трудничко й беше.
Сега чета в сайта на МУ, че максималния бал при класиранията е 36, а минималния 28... демек бая ще трява да се потрудиш :) Пък и то номера не е само да те приемат - след това също е доста трудно

Vereto123
10-20-2012, 13:35
здравеите,аз в момента съм 7-ми клас,другата година 6те вляза в испанска паралелка а изкам да у4а за магистар фармацевт,но не знам какво да правя след 8-ми клас моля кажете ми!!!!!!!

marilyn
10-20-2012, 18:23
^^Имаш време. Учи химия и биология. И български език... явно имаш затруднения.