View Full Version : ревност
LuniChkaa
10-06-2010, 09:07
Адски много ревнувам! Имам приятел от половин година. Когато тръгнахме не ревнувах, но не знам какво стана и кога стана но даже когато си пише с някое момиче аз полудявам и се караме, знам че всичко аз го правя, но не мога да спрааа :? В момента даже пак сме скарани и този път май е сериозно .... Не искам да ревнувам, не искам да съм такава, но не мога и да спра. Някой ако знае как да спра или по малко да ревнувам ще съм благодарна, някаква терапия ли незнам :lol:
SmilezZz
10-06-2010, 09:13
Имай повече доверие в приятеля си..
Вярвай наистина в него и се опитвай да не
си мислиш за това..
Аз лично не знам какво друго може да се
направи,за да спреш да ревнуваш..
Сама трябва да прецениш-ако си се държи добре с теб и се разбирате,няма смисъл да го ревнуваш.Като започнеш да се дразниш за нещо ,си кажи,че той няма да направи нищо и само си въобразяваш и така се абстрахирай : )) или поне ако го ревнуваш ,не му го показвай,зада не го задушаваш и да се карате за нищо :) :) :)
TheBeliever
10-06-2010, 09:31
Бъди по-уверена в себе си. Ревността се поражда от страха, че не си достатъчно добра, за да задържиш любимия човек. Ако се научиш да цениш себе си и да вярваш, че и другите те ценят, ще имаш по-голямо доверие на човека теб.
NeZaPoznat
10-06-2010, 09:56
Споко ! Като те зареже ще спреш :lol:
kobrichka
10-06-2010, 10:02
Няма как ние да ти помогнем. Първата крачка си я направила- осъзнаваш, че прекаляваш с ревността си. С ревността си единственното, което ще постигнеш е да го загубиш. Имам приятелка, която е много ревнива. Спря да му показва прекалената си ревност и всичко се оправи. Тя продължава да го ревнува безумно много, но вече премълчава, за да нямат излишни проблеми. :)
dimitar_ak
10-06-2010, 10:49
Ще ти кажа според мен защо ревнуваш. Това е ниска самооценка. Поработи в тази посока.
Ревността НЕ е ниска самооценка. Мога да ти кажа,че доста високо ценя себе си и съм доста ревнива. Ревност се получава или когато си бил лъган и предаван или когато има повод. Колкото пъти съм ревнувала, толкова пъти съм била права. Дори за Голямата ми любов, който беше готов да даде дясната си ръка за мен, в периода в който го ревнувах след години разбрах, че е имало защо- да, било е дребно, но и ние бяхме деца тогава. Той успя да ме укроти и да ме увери с действията си,а не с празни думи,че няма за какво да го ревнувам и съм му имала абсолютно доверие.
Така,че такива заключения не са нито уместни, нито подходящи за случая- момичето е отчаяно,дай сега да й начукаме в главата,че е и комплексирана или с ниско самочувствие.
dimitar_ak
10-06-2010, 17:14
Като имаш висока самооценка, защо го подозираш, че ще те зареже заради друга? Противоречиш си.
BaffaLsc
10-06-2010, 17:43
Ако не спреш това ще ти изиграе лоша шега рано или късно.. просто го пази за себе си и когато наистина мислиш ,че има повод за притеснение тогава му се '' карай '' . :)
Като имаш висока самооценка, защо го подозираш, че ще те зареже заради друга? Противоречиш си.
хееххехе къде написах,че става въпрос изобщо за друга, въпросът е да не бъде наранеш- не са ме зарязвали заради друга (изпреварвам въпроса ти).
Бъркаш страха,че не си в състояние да задържиш човека до себе си(това е ниска самооценак) с това да не позволяваш някой да те смята за глупак и по този начин да те наранява!
dimitar_ak
10-06-2010, 19:30
Ревността е емоция и типично се свързва с негативни мисли и чувство на несигурност, страх и притеснение относно нежелана загуба на нещо, което човек цени, като например любовна връзка. Ревността често е смес от други чувства като гняв, тъга и дори отвращение. Ревността се различава от завистта по това, че ревността се отнася за нещо, което човек се страхува да загуби, докато завистта представлява желание на човек да има нещо, което не притежава, или да попречи на някого другиго да го получи.
Ревността пак казвам е комплексно състояние ,по-точно комплекс за малоценност.
Зависи си и какво предлага отсрещния ,аз също съм много ревнива ,но едни по-малко други повече ,някои съвсем не . И те играят роля
Когато мишката я няма котката е спокойна ,дай му да разбере че на тебе не трябва да се дават поводи ,не ги понасяш просто .
Когато опитът говори и GOOGLE трябва да замълчи :P Хубаво е да съветваме и говорим от опит и лични преживявания, а не от това, което някой е казал, пък бил той и чичо ти Гуги :wink:
Внимавай с тая ревност за да не си прецакаш цялата връзка ! С последният ми приятел скъсахме преди няколко дни именно заради това! Ревността разваля всичко ..
щом той е с теб значи иска да е с теб .. а за ревност не мисля че има място .. така само рискуваш нещата м/у вас да се провалят .. имай му доверие щом сте заедно от толкова време заедно не мисля че трябва да се съмняваш в него :)