Влез

View Full Version : права коса

Cucko0
10-06-2010, 11:21
Всяка сутрин си изправям косата за училище и докато стигна до училище тя се начупва и изглежда мн кофти ....нз какво да я правя вече ...някакви предложения как да я опазя права

cherrygloss
10-06-2010, 11:55
Или слагаш лак за коса, или по хубава преса.

vagarious
10-06-2010, 12:25
От времето е.
Един кичур го опъвай няколко пъти, като задържаш 2-3 секунди,особено по крайщата.
Или пък - по хубава преса.

Djuff
10-06-2010, 12:52
От влагата е..
вързвай си я докато ходиш към даскалото.

ri41
10-06-2010, 12:57
аз имам същия проблем, обаче я връзвам и бретона обръщам назад с фибичка и като стигна в даскало я развръзвам, много запазва косата, повярвай :)

MissNothing
10-06-2010, 13:24
А ако си скриеш косата под качулка ще се запази ли от влагата?Защото миналата зима не се изправях и нямам никаква идея..

Cucko0
10-06-2010, 13:42
А ако си скриеш косата под качулка ще се запази ли от влагата?Защото миналата зима не се изправях и нямам никаква идея..

няма да си я запазиш ...сутрин като тръгвам оставям косата под яката на якето ми и така донякъде издържа да е права ,а относно връзването ..ако се вържа ще се развали пак няма да е права даже ще стане по зле ще се начупи по ластика и ще вземе да стърчи .. ;[

vagarious
10-06-2010, 14:09
..ако се вържа ще се развали пак няма да е права даже ще стане по зле ще се начупи по ластика и ще вземе да стърчи .. ;[

Да и моята е така. :(
Аз зимата като я изправям, не я вадя, а си я оставям вътре.Само отпред издърпвам 2 средно дебели кичурчета, за да не изглеждам като дечко.Все трябва да имам нещо на показ.Заушвам се с шала,който повдига качулката и така отзад не изглежда никак зле.
А за времето, което е сега - просто ходя с вързана коса и квото стане с опашката.За мен по-важно е да имам обемче. :)

MissNothing
10-06-2010, 17:28

няма да си я запазиш ...сутрин като тръгвам оставям косата под яката на якето ми и така донякъде издържа да е права ,а относно връзването ..ако се вържа ще се развали пак няма да е права даже ще стане по зле ще се начупи по ластика и ще вземе да стърчи .. ;[

Ама дори цялата да е пок качулката и качулката на главата? :shock: Сериозно ли бе? :x

Cucko0
10-06-2010, 17:32

Ама дори цялата да е пок качулката и качулката на главата? :shock: Сериозно ли бе? :x

ами зависи колко ти е дълга косата ,но иначе да сер ще се начупи якооо ;dd

rosencetooo
10-06-2010, 18:01
И аз миналата година бях така, какво ли не пробвах и т.н само и само да я запазвам права.. но резултат никакъв :) Тая година не я изправям .. и нямам този проблем :P По-добре си оформяй някак косата отколкото само да я гориш и т.н

Cucko0
10-06-2010, 18:04
И аз миналата година бях така, какво ли не пробвах и т.н само и само да я запазвам права.. но резултат никакъв :) Тая година не я изправям .. и нямам този проблем :P По-добре си оформяй някак косата отколкото само да я гориш и т.н

ами ок да я оформям обаче тя е много странна отгоре си е права ,но най долни ми пласт се навива на масурчета нито да я къдря ,нито да я правя с пяна ..нз вече какво да я правя

SmilezZz
10-06-2010, 18:47
1. От влагата
2. ОТ пресата
3. Или се разваля от това,че косата ти е
доста изтормозена..
Но по-вероятно е да е от влагата..Слагай повече
лак за коса - макар,че при мен няма ефект..Първо
се втвърдява и после се разваля..
Или под качулката,или си връзваш - толкова,че да
не стърчат кичурите и да не е "силно" вързана :D

Claudette
10-07-2010, 08:11
Преди имах навика, преди да изляза, последно да си оправям косата. Сега обаче пробвам 1во да я изправя и после да си се оправям - така косъмът изстива и се чупи по-трудно. Ако решиш да си с права коса, след като я измиеш я изправи 1во със сешоар. Ако фризьорката ти работи с качествена професионална козметика, я попитай дали не може да ти предложи някакъв продукт.

Препоръчвам ти преди да излезеш, след като си си изправила косата, да я минеш съвсем леко с вакса, колкото да пригладиш косата, а не да я омазниш.

Minerva
10-07-2010, 11:04
От влагата е. Пръскай с много много лак или я крий на сухо. Ако пак не става не се мъчи да я изправяш.

Cucko0
10-07-2010, 12:22
Преди имах навика, преди да изляза, последно да си оправям косата. Сега обаче пробвам 1во да я изправя и после да си се оправям - така косъмът изстива и се чупи по-трудно. Ако решиш да си с права коса, след като я измиеш я изправи 1во със сешоар. Ако фризьорката ти работи с качествена професионална козметика, я попитай дали не може да ти предложи някакъв продукт.

Препоръчвам ти преди да излезеш, след като си си изправила косата, да я минеш съвсем леко с вакса, колкото да пригладиш косата, а не да я омазниш. винаги я изправям с сешоара ,но ако не подвия краищата навътре след 2 мин ще стърчат ..затова ги подвивам навътре и д/г успявам да я запазя права

radizz
10-07-2010, 12:25
и аз си изправям косата всеки ден .. и от тъпата влага спасение няма .. все се къдри .. попринцип метода със връзването помага ма не ако е с ластик :) с щипка става по добре когато си хващаш косата .. така нито се чупи нито се къдри .. обаче има и по добър вариант .. когато си обличаш якето си прибираш косата под него като гледаш да е права .. аз така се спасявам от влагата :) ии когато отида в даскало си ми е праваа [sun]] ;дд

kyky2
10-09-2010, 14:50
лак за коса би трябвало да помогне или ходи с качулка и си набутай косата въпреки че съм убедена че косата ти е страхотна и без да я изправяш не се сърди ама мисля че така я изтощаваш много имах една приятелка всеки ден си я изправяше и сега стана рядка рядка а имаше страхотна коса ... но ти си знаеш :-) :-)

xxcherry
10-09-2010, 17:39
Аз също съм така.
Изправям я и след няколко часа пак е подвита отдолу. :x
Винаги съм си мислила, че е от пресата, ама май не е така, защото видях в една тема, че само я хвалят.
Може би е заради самото ми изправяне. :D
Последния път пръснах малко лак за коса и се задържа 8-)
Пробвай и виж дали ти помага.

awesomesheepy
10-09-2010, 18:10
от влагата е,няма как
при всеки е така
или вземи преса от 100 лв
или,дръж на един кичур повечко време и после лак.

Minerva
10-09-2010, 21:05
^ И преса от 200 да си вземе, проблема не е в нея. Пак ще се скапва косата от влагата.

Cucko0
10-10-2010, 12:13
^ И преса от 200 да си вземе, проблема не е в нея. Пак ще се скапва косата от влагата.

и аз така мисля,а относно предложенията за лак за коса пак не върши работа косата ми е упорита :D и пак се подвива

rachel_billson
10-10-2010, 12:57
Имах същия проблем като теб миналата година.Тогава косата ми беше по-къса и още по-лесно се начупваше.Докато стигна до училище никой не можеше да разбере,че съм правила нещо с нея.Оказа се,че е било от лосионът,който си слагах преди изправене - просто не беше за моя тип коса.След като го смених,мога да изкарвам до 3 дена с идеално гладка коса.Имай впредвид,че говоря за професионални серии за коса от фризьорските салони. :)

Zarity
10-10-2010, 13:06
аз имам същия проблем, обаче я връзвам и бретона обръщам назад с фибичка и като стигна в даскало я развръзвам, много запазва косата, повярвай :)
+

francyzoi4ety
10-10-2010, 13:17
и моята беше така,но и хванах цаката.Значи задължително слагай някакъв балсам или маска като я миеш и после като изсъхне я минаваш с сешоар,изправяш я така после с пресата и косата не мърда на мен лично може да ми издържи и седмица,но не мога да стоя толкова дълго с немита коса ;)

radizz
10-10-2010, 13:53
тва с лака за косата и изправянето и аз съм го правила ма от влагата лака сее испарява кат0 дим .. ;д аа косата се изтощава още по-бързо и драстично ..

xKiFlA
10-10-2010, 16:13
мойта е чуплива тъмно руса...и зимата става и къдрава :D не я права нищо но от мн време я сплитам на 2 плитки и не личи :oops:

Cucko0
10-10-2010, 17:05
http://prikachi.com/images.php?images/524/2561524T.jpg ако не изправя моята изглежда така дори се навива повече

danibebi
10-10-2010, 18:13
Всяка сутрин си изправям косата за училище и докато стигна до училище тя се начупва и изглежда мн кофти ....нз какво да я правя вече ...някакви предложения как да я опазя права

мацка, повярвай ми, знам как се чувстваш. И аз съм в абсолютно същото положение, дори и не мога да я вържа, защото пак ще се начупи. :( Не знам и аз какво да я правя тая мойта коса, съветите за теб ще са полезни и за мен. :)

nef4y123
10-10-2010, 18:50
Имам абсолютно същият проблем! http://prikachi.com/images/693/2572693C.jpg
Ако си мислиш, че ти си зле аз съм още по-зле. След като си изсуша косата със сешоар всичко е ок, но след 30 минути по краищата се начупва и се извива навън! :-x Така както е на снимката. С каквото и да я изправям все същото ,с преса става но много си горя косата, а с кръгла четка, лакове, гелове, пяни нищо не става!

П.П. На снимката съм рошава защото тъкмо ставам :oops:

danibebi
10-20-2010, 20:18
Ако си мислиш, че ти си зле аз съм още по-зле. След като си изсуша косата със сешоар всичко е ок, но след 30 минути по краищата се начупва и се извива навън! :-x Така както е на снимката. С каквото и да я изправям все същото ,с преса става но много си горя косата, а с кръгла четка, лакове, гелове, пяни нищо не става!

да, и моята става по същия начин. :( Мисля,че на дългите коси, дори и да не начупи, не е толкова зле, но на късите е много гадноо. :(

SmilezZz
10-21-2010, 07:08
nef4y123:
- Сешоара гори повече косата..

POLLINA
10-21-2010, 09:44
nef4y123:
- Сешоара гори повече косата..
глупости

SWT
10-21-2010, 09:59
Уфф,имам същия проблем :(

Нищо не помага :(

n3zabrawiimaa
10-21-2010, 10:53
Как сешоара ще гори повече косата. :lol: :lol: Не сте добре.. Много ясно, че пресата гори повече. :grin: Но неразбирате, и пишете.. ;д

Cucko0
10-21-2010, 13:12

да, и моята става по същия начин. :( Мисля,че на дългите коси, дори и да не начупи, не е толкова зле, но на късите е много гадноо. :(

и аз съм на мнение ,че на по-дълга коса и да се подвие не изглежда толкова зле колкото на къса

danibebi
11-09-2010, 12:49
Аз вече и хванах цаката на моята коса и реших, че след като не мога да я опазя права, ще ми е къдрава. :grin: Къдря се на плитки и косата ми адски много се запазва. Тук обаче идва въпроса, че ти можеш и да не искаш да си къдрава, иначе повярвай, много ще ти се запази. :-)

MaLty
11-09-2010, 13:16
Носи си пресата в даскало,аз така правя 8-)

xSANYAx
11-09-2010, 13:18
Носи си пресата в даскало,аз така правя 8-)

Даа бе що за жестокост към косата..не стига че веднъж я е изгорила хубавичко,а после и в училище да я дъвче с пресата..охх ужас :?

MaLty
11-09-2010, 13:39
Е аз в училище изправям по 3-4 кичура дето са се начупили,не я изправям цялата на ново :-o

anonymous708973
11-09-2010, 15:15
^Тва е пълна идиотия според мен. Нямаш ли си друго занимание, че да си носиш пресата? ОМФГ! Ония попаднах на 2 такива в тоалетната... супер мощно се разхилих, а те ме гледаха обидено :Д

sunshine955
11-09-2010, 16:30
вземи си преса Белисима .. стои идеално права целия ден а сътринта не я изправям за повече от 10 минутки .. =]]

rebeccaa
11-09-2010, 17:28
Аз пък сутрин като си я изправя и отивам на училище, и си я мушкам в яката на якето, смис закопчавам си я заедно с якето и ми се запазва права цял ден.Иначе и на мен ми се разваля докато стигна до даскало.

fluffka1
11-09-2010, 20:44

имаш страхотна косичка!!! :-) ти да видиш моята, в момента немога да постна снимка обаче. Косата ми е мн гъста и самия косъм е дебел. в момента ми е на средна дължина. и от тая влага не само 4е се накъдря ами и бухва и става отвратителна...

bybit0o0
11-12-2010, 12:34
вземи си преса Белисима .. стои идеално права целия ден а сътринта не я изправям за повече от 10 минутки .. =]]
ЕМи и моята е такава и имам същия проблем..не е от пресата а от косата/влагата (; Аз пък като си правя плитки преди да спа и сутринта като ги разплета всичко е ок..но ако е влажно СЕ ИЗПРАВЯ САМА хахаха...същото е и с къдренето...тъпата влага е виновна ... :Д

lady_forever
11-12-2010, 16:00
Аз имам същият проблем , нно с времето се научих , сутрн си я пъхвамм в якето , закопчавам ципът до горе и ако времето позволява си слагам качулка . Моята коса се запазва . При мен съществува и друг проблем . По принцип и с влага и без косата ми много се начупва в краищата . Просто краищата ми явно са много непостоянни и става доста грозно . Много се боря с този проблем и ако имате идеи бих се радвала да разбера какво точно правите за да стоят краищата изправени . :x

deni15
11-12-2010, 16:07

боже аз мислех,че моята мн се чупи ама като видях това направо не е нищо в сравнение с моята ,тя само се подвива много навътре или навънка пък това на снимката :shock:

MaLty
11-12-2010, 16:09
^Тва е пълна идиотия според мен. Нямаш ли си друго занимание, че да си носиш пресата? ОМФГ! Ония попаднах на 2 такива в тоалетната... супер мощно се разхилих, а те ме гледаха обидено :Д
ми нямам си друга работа 8-) манячка съм на тема права коса :D

GossipGirl89
11-12-2010, 16:11
ами ок да я оформям обаче тя е много странна отгоре си е права ,но най долни ми пласт се навива на масурчета нито да я къдря ,нито да я правя с пяна ..нз вече какво да я правя

Мойта е същата - отгоре е някво супер яко гладко, право такова, а отдолу краищата ми се навиват и направо откачам :D Много мразя и от двете - обичам или да е изцяло права, или изцяло накъдрена, но е и отгоре права, отдолу-навита... Изобщо косата ми е толкова проблемна с тва изправяне, че вече последните месеци спрях щото само си тровех нервите... Изправям я половин час (всеки кичур по няколко пъти) и става перфектна... и в момента, в който изляза ми трябват точно 30-40 минутки навън, независимо дали е влажно или не, и почва да се чупи и да заприличва на г*з... :x Прабвала съм и с лакове, и с какви ли не простотии да я задържам повече време права, но просто не става - толкова е чуплива, че все се накъдря отдолу...