Влез

View Full Version : Писна ми.

YouDontKnowMe
10-09-2010, 18:41
Писна ми от мисли за учене и образование.
Писна ми.

Всичко започна в 9ти клас, когато завърши с 6.00 ..
По-скоро когато бях в 7ми клас и ме приеха в елитна гимназия в столицата, няма да конкретизирам, че съм инкогнито тук.

Та .

То не са ходения по семинари за образованието в чужбина, то не са планове , то не са глупости.
Непрекъснато сънувам как съм 12ти клас и изпускам разни срокове за изпити и кандидатстване.

Писна ми вече.
Сядаме с приятеля ми у тях и аз само вървя напред-назад, издавам звуци.
После се осъзнавам и почвам да го тормозя, че на входните има не хубави оценки, да ги оправя.
Имам чувството , че няма да оцелея.
Всичко ми се върти около това да имам 6.00 , да си изкарам сиското, тойфела и да наблегна на програмирането.

Вече не мога така. Почвам да си мисля- добре, като завърша, ще започна хубава работа и после какво - сиво ми се вижда някак всичко.

И на сън да ме бутнете знам сроковете и процедурите за кандидатстване в Англия, както и програмите на разни специалности, датите на разни изпити , и т.н.
Даже и за Софийския така.
Просто вече ми идва в повече всичко.

Утре ще ходя в Хилтън (Интеграл ще се представят). Добре, последният път в Радисън просто се появих за 15 минути, огледах се около мен и останових, че това което ме интересува го знам, а другото даже няма смисъл да го разучавам.

Обсебена съм от това.
Ако не от това, то от това, че ще умра от рак на дебелото черво/ тумор в тиквата и т.н.

Знам, че трябва да правя нещо странично, ама някак няма сила и воля вече.
А навън става студено, аз съм втора смяна, уж сутрин ставам рано, ама от както живея на майната си нещо нищо не ми идва от вътре да правя.

И това е вече от няколко години.
Непрекъснато ме спамят у нас за образование, аз непрекъснато се самонавивам и тъпча с информация.

Всъщност съм едно леко глуповатичко момиче. В класа на математиците съм от безхаберниците.
Ако нямам важни предмети/контролни, даже не се весвам понякога.
Почти не уча. Просто изкарвам някакви високи оценки без никаква причина и заради това много се ядосвам на себе си. Приятеля ми повече учи от мен, пък все има лош късмет и му се пада по-неприятната група и горкия - прецакан.
Сега ми е много тъжно за него.
Средният му успех от дипломата е около 5.70 за сега , надявам се тази година ако не 6.00, то да има поне 5.90 .
Идеята ми е , че искам да съм с него там (на майната си) , но пък нещо с ученето той го е закъсал леко (или си внушавам много здраво).

Извинявам се много , просто изтрещявам вече.

Не мога да се преборя с това, само за него мисля (образованието ми).
От девети клас не съм спряла и се обсебвам все повече и повече.

Онзи ден сядам с приятеля ми в едно кафе , и се чудя - какво да си поръчам, какво - ай безалкохолно коктейлче.
Не смея да пия алкохол, защото се страхувам, че ще ми замъгли главата. Преди си пийвах малко, сега хич. Не смея да пия изобщо.
Имам чувството, че има 50 неща на главата си, които и да се разкарат- няма да ми стане по-леко, пак ще съм в отчаяно състояние.

И секс не ми се прави. Аз съм много сексуално животно, това вече е проблем. Не ми се прави с никого нищо.

Някой да е имал подобно състояние ..
Ако е имал - нека да сподели, поне да не се чувствам тъжно.
И съвети може да приема, макар, че не понасям да ми се казва какво да правя и да ме съветват.
Както и да ме анализират, добре си го правя и сама.
И все пак - нямам измъкване. Притисната съм леко от майка ми, притисната съм от другите.
Защото ако ме приемат (да речем на майната си, не ми се конкретизира) - няма да е ново за семейството ми, те това очакват всички.

Леле, понякога се чувствам като кукла на конци.
Така ми е втълпено, че трябва да завърша еди какво си еди къде си , че вече съм се роботизирала изцяло.

Ама по-добре така, от колкото в 12ти клас да се чудя какво искам , или да стана певица/актриса/психоложка, за което не бих възразила в друг живот.

Абе, днес съм се наспала и съм накиснала от прекалено много спане , при това у нас.
Извинете ме, трябваше да споделя.

GossipGirl89
10-09-2010, 19:20
Просто те е налегнала предизпитна депресия. Общо взето всички, които мислим за бъдещето си, сме минали през този период. За родителите е ясно, че постоянно пискат как не учим, как се подмотваме, как трябва да влезем еди къде си - те просто са си такива всичките, защото ни мислят доброто и искат светло бъдеще за нас :) Не им се впрягай толкова.

След като ти самата си достатъчно амбициозна да постигнеш целите си, тогава не виждам за какво се притесняваш и от какво се тормозиш. Интересувала си се от всичко, разбрала си всичко, което ти трябва, знаеш че трябва да учиш много, за да влезеш и когато дойде точния момент за това ще го направиш. Кой клас си сега? (разбрах, че не е 12-ти). Карай го малко по-позитивно и спокойно. В крайна сметка живота не е само учене и университети. Човек трябва отвреме-навреме да се отпуска, да излиза с приятели, да се забавлява, да се напива ако щеш... И споко - алкохола няма да ти изтрие знанията :D Дори и да се напиеш на следващия ден ще изтрезнееш и всичко ще е по старо му.

В училище все някак ще си вържеш оценките и дипломата - там е лесно, а до кандидатстването в университет все още имаш малко време, в което да си поживееш :)

YouDontKnowMe
10-09-2010, 19:48
Лошото е , че нашите не ми пискат да уча.
Те знаят, че уча колкото ми трябва.
Като не ми се ходи на училище - не ходя и това си е , никой няма проблем :D

Ама е факт, че такава самодисциплина съм си наложила..
Имам чувството, че ако за момент се отпусна- всичко ще рухне.
Позволя ли си да направя нещо странично- отвращавам се от себе си , защото почвам да се чувствам безотговорна и т.н :D

Мисля тези дни да си сменя прическата, това винаги ми помага :D

За алкохола - тъкмо знанията си бяха на лице, ама главоболието ме отказа.
Помня, в 8ми клас как пиех, как се напушвах и как само по мъже ходех.
Имах 5.50 , даже за малко повече, ако не се бях чупила от последната седмица. :D

Леле, сега ако се върна на този режим - няма да издържа.
Пък и колко глупости правех , леле ..

Ни така, ни така.

Иначе , в 11ти клас съм.

Като се замисля, май билярда ми се отразява добре.
:D

Ти как се справи с твоята криза, ако си имала такава де ^^?

TeenageDream
10-09-2010, 20:35
А аз от седми клас съм се побъркала по образование в Лондон. :D
И аз съм така - не уча много, но изкарвам високи оценки, а когато не ми се ходи на училище - не ходя. Например от 1.10. не съм ходила на училище. Пътувам си извън града. :D
Миналата година имах 5 само по химия. Всичко друго беше 6. А си мисля, че много мързелувах..
И нашите не ми пискат да уча. Казват ми, че успехът ми е много добър, но аз не съм доволна от себе си. Винаги мога още и още.
Понякога се упреквам заради безотговорността ми към ученето...
Е, не помня ден, в който да не ми се е прави секс. :D

Може би рязката промяна в настроението ми се дължи на зодията ми до някаква степен..

GossipGirl89
10-09-2010, 20:36
Ами ти имам чувството, че си се вманиячила винаги да имаш 6:00 :) Това е хубаво, но все пак нали знаеш, че човек не трябва да прекалява? Не може постоянно да киснеш само над учебниците и да си тормозиш нон-стоп главата само с контролни,изпитвания,изпит и и т.н. ;) Давай си почивка и разпускай. Не е казано, че всеки ден ще се напиваш :D 1 път в месеца примерно е напълно достатъчно, за да релакснеш и да презаредиш. И споко, нищо няма да рухне :) Щом имаш волята и амбицията нищо не може да те спре ;)

Иначе аз го карах малко през просото :D Е учех си де, не мога да кажа, че не учех - бях заета с уроци, училище, допълнително готвене за матури и бал иии общо взето беше бая тегаво, но се оправих някак :) Просто си бях разпределила времето - от еди кога си до еди кога си уча, след това разпускам и така :) Даже имах един период,в който така 4лееекичко" бях обърнала гръб на учебниците и се бях отдала само на купони и дискотеки :D ама след това си наваксах :) Ауе споко, ще се справиш. Просто си организирай добре нещата. Имай дни само за учене и такива само за излизане. А най-добре е ако и двете неща ги правиш в един ден - така след уморителното четене ще можеш да разпуснеш и да се заредиш за следващия ден :)

fenastz
10-09-2010, 21:07
Тровите си здравето и двамата. По-добре правете секс.

bebe7o
10-09-2010, 21:11
Абе не знам как да се справиш с положението, ама мисля , че и мен почва да ме гони същатата параноя. 10 клас съм а ходя на какви ли не неща. В седмицата няма ден, в който да нямам някакъв допълнителен урок.
Понеделник - Рисуване
Вторник - Школа по математика
Сряда - Английски
Четвъртък - Рисуване
Петък - Рисуване
Събота сутринта - Английски
И всичко това е с цел да мога да вляза във ВИАС след като завърша (без английския там се подготвям за CAE не се знае през кой период от живота ми ще ми потрябва). Отделно пък е училището... Там тряа да уча изключително много заради дипломата. Ииииии даааа... И аз вече имам усещането че лудвам.. Знам какви са изпитите, как сеобразуват балове... Ужас.. И по-лошото е , че започва да ми става нещо като фикс идея... Не знам , не знам.. Направо не ми се мисли... :-o

YouDontKnowMe
10-09-2010, 21:18
Разбирам те, разбирам те, вярно си е ужас :D
Треска за учене.
Както каза колегата - секса е решението :D

@Тийнейджърската мечта да не е водна зодия ? Риби ?

@Клюкарката - много си права. Ама , мамка му - изляза ли, пак за глупости (учене :D ) си мисля.
Човек би казал, че съм някое амбицирано тесногърдо същество.
Ако ме познава добре- ще знае, че това не е истина и съм много разхайтана :D И като си го внуша - почвам да се стремя към обратното и накрая някое невинно същество изяжда скандала :D

TeenageDream
10-09-2010, 21:21
Близнаци съм.

YouDontKnowMe
10-09-2010, 21:26
Близнаци съм.
Е, че вие сте някакви интелигентни типове. Малко несериозни де :D Ама Рибите май по-често си сменят настроенията.

Честно, имам бегли познания по астрология и гледам да не се базирам на тях, че понякога хич не важат. През повечето време даже :D

GossipGirl89
10-09-2010, 21:30
Я си намерете документалния филм The Secret и ако не сте го гледали (дари и да сте го гледали) го гледайте. Ще ви помогне малко да се поуспокоите :)

YouDontKnowMe
10-09-2010, 21:40
Я си намерете документалния филм The Secret и ако не сте го гледали (дари и да сте го гледали) го гледайте. Ще ви помогне малко да се поуспокоите :)
Оо, ето какво ще гледам утре, мерси :D

GossipGirl89
10-09-2010, 21:45
Моля, моля :) И пиши след това да кажеш с какво впечатление си останала c(:

Аз лично след като го изгледах и станах нов човек :D
Оттогава всеки път като усетя, че почвам да се сдухвам или да си мисля някви тъпотии се сещам за него и се оправям :)