View Full Version : Химиия
rawrrSophiee
10-14-2010, 06:37
Охоо.Химия. . мнг готин предмет :grin: ама имам малко проблеми с четенето на химични формули& знаци [7клас] :D
Писала съм някви простотии в учебната тетр. за домашно дето г-жата ги даде ,ама нз дали са верни ?
Пет свободни атома кислород - 5O
Една молекула кислород - O
3 mol молекули кислород - 3O
3 mol молекули хлор - 3Cl
Три молекули хлор - 3Cl
3 свободни атома хлор - 3Cl
4 mol натриеви йони с един пол.заряд - 4Na+
четири натриеви йони с един пол.заряд - 4Na+
лелеееее.колко грешки сигурно имам. :? аййде помагайте,pleasee ! :D
DarkWhisper
10-14-2010, 11:04
Една молекула кислород - О2, а не О
Три мола молекули кислород - 3О2
Три мола молекули хлор - 3Cl2
Три молекули хлор - 3Cl2 пак
4 мола натриеви йони с един положителен - 4 Na 1+
четири натриеви йони с един пол.заряд - 4Na+ пак същото.
Тея са много лесни.. Миналата година химията ми беше любим предмет :) За жалост в 8ми клас не я учим и може да съм я позабравила.
:)
MissNothing
10-14-2010, 11:14
Охоо.Химия. . мнг готин предмет :grin: ама имам малко проблеми с четенето на химични формули& знаци [7клас] :D
Писала съм някви простотии в учебната тетр. за домашно дето г-жата ги даде ,ама нз дали са верни ?
Една молекула кислород - O2
3 mol молекули кислород - 3O2
3 mol молекули хлор - 3Cl2
Три молекули хлор - 3Cl2
3 свободни атома хлор - 3Cl2
4 mol натриеви йони с един пол.заряд - 4Na+тия вече не ги помня
четири натриеви йони с един пол.заряд - 4Na+тия вече не ги помня
blo0dc0untess
10-14-2010, 12:15
Ам ако можете да помогнете и на мен? Просто не се сещам как се чете това-Na2CO3?
Cybershot
10-14-2010, 12:46
Ам ако можете да помогнете и на мен? Просто не се сещам как се чете това-Na2CO3?
Натриев Карбонат.
Cybershot
10-14-2010, 12:50
Три молекули хлор - 3Cl2
Ама ти не правиш разлика между атом и молекула?
Cl2 --> МОЛЕКУЛА!
Cl --> АТОМ!
MissNothing
10-14-2010, 14:17
Натриев Карбонат.
Не, ДИнатриев Карбонат. След натрия има индекс две и затова е динатриев.
MissNothing
10-14-2010, 14:18
Три молекули хлор - 3Cl2
Ама ти не правиш разлика между атом и молекула?
Cl2 --> МОЛЕКУЛА!
Cl --> АТОМ!
Аз ли? Ако съм аз, съжалявам,ако има грешки, 8 клас не учих химия и ся всичко тр да си припомням.
Ааа и сега видях над мен момичето, което е отговрила, по същия начин мисли явно, ама не знам..
blo0dc0untess
10-14-2010, 14:51
А динатриев карбонат към коя група вещества се отнася? киселина ли е?
Cybershot
10-14-2010, 15:34
Натриев Карбонат.
Не, ДИнатриев Карбонат. След натрия има индекс две и затова е динатриев.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%B2_%D0%BA% D0%B0%D1%80%D0%B1%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D1%82
!!!
Би трябвало да се води към веществата с основен характер.
chemist9009
10-14-2010, 15:36
А динатриев карбонат към коя група вещества се отнася? киселина ли е?
Na2CO3 принадлежи към клас Соли.Тя е сол на силна основа и слаба киселина и затова водния разтвор на динатриев карбонат има основен характер.Тази сол още се нарича калцинирана сода. 8) 8)
LoupGarrou
10-14-2010, 16:34
^ Не, че ми влиза в работата, ама, chemist, защо си поискал да заключат темата. Твоя си работа, де, ама те хората пак си отварят теми, апък имаше и още 2-ма химици :)
chemist9009
10-14-2010, 16:48
^ Не, че ми влиза в работата, ама, chemist, защо си поискал да заключат темата. Твоя си работа, де, ама те хората пак си отварят теми, апък имаше и още 2-ма химици :)
кои са двамата химици ?!?! :-o Преди темата като я имаше хората пак си отваряха теми по химия :D Няма разлика от преди :)
BlackEyedPeas
10-14-2010, 17:06
Една молекула кислород - О2, а не О
Три мола молекули кислород - 3О2
Три мола молекули хлор - 3Cl2
Три молекули хлор - 3Cl2 пак
4 мола натриеви йони с един положителен - 4 Na 1+
четири натриеви йони с един пол.заряд - 4Na+ пак същото.
Тея са много лесни.. Миналата година химията ми беше любим предмет :) За жалост в 8ми клас не я учим и може да съм я позабравила.
Е, че вие в 9 клас пак ще я учите :)
LoupGarrou
10-14-2010, 17:28
Имах впредвид, че дори и да нямаш време пак може някой да поназнайва нещо достатъчно, че да помогне на другиго. :)
Иначе за двамата химици визирах "Kifla", чиито акаунт може да е просто бъзик. Знанията ми по химия са ограничени и тя може да си дрънка врели-некипели, а аз хич даже няма и да разбера, но ми изглежда знаеща :) ! Ако не се лъжа muscle и той беше отговорил веднъж-дваж на нечии въпрос. То вярно, че без тебе темата ще западне и накрая ще станат 1000 поста един след друг и всеки ще иска помощ, а никой няма да може да решава, но все пак ... Току-виж се намерил някой. Апък и някои потребители си знаеха химия - общата темата ...
Нвм де, ще се спасяваме поединично 8-) .
Тема за химия без теб е като тема по математика без "Chacho" - то просто не върви :D.
chemist9009
10-14-2010, 17:32
Имах впредвид, че дори и да нямаш време пак може някой да поназнайва нещо достатъчно, че да помогне на другиго. :)
Иначе за двамата химици визирах "Kifla", чиито акаунт може да е просто бъзик. Знанията ми по химия са ограничени и тя може да си дрънка врели-некипели, а аз хич даже няма и да разбера, но ми изглежда знаеща :) ! Ако не се лъжа muscle и той беше отговорил веднъж-дваж на нечии въпрос. То вярно, че без тебе темата ще западне и накрая ще станат 1000 поста един след друг и всеки ще иска помощ, а никой няма да може да решава, но все пак ... Току-виж се намерил някой. Апък и някои потребители си знаеха химия - общата темата ...
Тема за химия без теб е като тема по математика без "Chacho" - то просто не върви :D.
xKiFlA знае химията колкото аз математиката :D :D Тя се свърза с мен преди 3 месеца и до близките дни си писахме постоянно.Искаше да ми стане протеже ама не успя.Аз съм и обяснявал повечето неща и тя ме питаше и отговаряше на задачите.Пък и може да провериш че аз не бях активен много в темата.Отколкото до muscle да той разбира химия.А не ми и пречи да направя нова тема по химия. :) :) Даже аватара и подписа(снимката) на xKiFlA аз съм й ги пратил 8) 8) Тя просто искаше да се докаже че знае повече от другите :)
Cybershot
10-14-2010, 18:11
Ко се грабвате кой колко знае, химията е просто дял от физиката и тва е ... Иначе на мен ми е супер полезно че все още я чаткам :)
chemist9009
10-14-2010, 18:14
Ко се грабвате кой колко знае, химията е просто дял от физиката и тва е ... Иначе на мен ми е супер полезно че все още я чаткам :)
Химията е дял от физиката :D :D от това следва че химията е дял и от математиката.Щот във физиката има много математика.Хибридната наука е Физикохимия в нея има много физика и математика и малко химия :D :D
Cybershot
10-14-2010, 18:18
Химията е дял от физиката :D :D от това следва че химията е дял и от математиката.Щот във физиката има много математика.Хибридната наука е Физикохимия в нея има много физика и математика и малко химия :D :D
Химията е нищо в сравнение с Физиката, пък математика почти навсякъде има. В химията ако най-малките частици са електрони, протони, неутрони, то във физиката има частици много по-малки от тях :)
chemist9009
10-14-2010, 18:22
Химията е нищо в сравнение с Физиката, пък математика почти навсякъде има. В химията ако най-малките частици са електрони, протони, неутрони, то във физиката има частици много по-малки от тях :)
Няма кво да спорим...науката си една единствена.Просто е разделена за удобство.Всяка отделна част не може без другата.Ако я нямаше химията нямаше да ги има и другите науки.Всяка отделна наука е толкова важна колкото останалите. 8) 8)
xKiFlA знае химията колкото аз математиката :D :D Тя се свърза с мен преди 3 месеца и до близките дни си писахме постоянно.Искаше да ми стане протеже ама не успя.Аз съм и обяснявал повечето неща и тя ме питаше и отговаряше на задачите.Пък и може да провериш че аз не бях активен много в темата.Отколкото до muscle да той разбира химия.А не ми и пречи да направя нова тема по химия. :) :) Даже аватара и подписа(снимката) на xKiFlA аз съм й ги пратил 8) 8) Тя просто искаше да се докаже че знае повече от другите :)
как може да има такива боклуци а цяло лято писахме за всичкко...
мнного важен стана откато си в софия за тва спрях да пиша.
сравняваш се с момиче по химия в 8 клас ?
няма смисъл теб да пиша щото катоо човек не си нищо само дето късно разбрах 4 месеца минаха :D
ти написа решенията..да си доволен
chemist9009
10-15-2010, 07:49
как може да има такива боклуци а цяло лято писахме за всичкко...
мнного важен стана откато си в софия за тва спрях да пиша.
сравняваш се с момиче по химия в 8 клас ?
няма смисъл теб да пиша щото катоо човек не си нищо само дето късно разбрах 4 месеца минаха :D
ти написа решенията..да си доволен
Хахх това че съм в София не ме прави важен :D :D Пък и в крайна сметка вината може да я търсиш само в себе си....ти почна да ми пишеш 8) Няма кво да се сравнявам с момиче от 8 клас?!?! аз знам че си под нивото ми...на няколко светлинни години си от мен по знания 8-) :D Няма смисъл да пиша с кифла тя винаги си знае своето....
ти кво искаш..аз съм 8клас
нe мe карай да те излагам в фогума с хронологията..пиши решавай задачите не се занимавай с мен :?
голяма работа като в софия следваш..:о не си нито първи нито последен
аз напраийх лятото да мине бързо и темата 10 страници и всяка вечер пишеше а сега аз съм ти виновна че съм писала..нз как има такива съжалявам въобще че писах 4 месеца изгубих а на теб ти минаваше времето :?
xKiFlA, престани. Първото, което е, пиши по-грамотно, понеже две думи не разбирам от написаното от теб (и ако някой каже - Е, какво толкова, ако ми помага, не ме бърка как ще пише - да, ама, не, не всички обичаме да четем подобни неграмотно написани постове). Също така, има един интервал на клавиатурата ти, който не е само за украшение, използвай го. Всеки помага когато и с каквото може. А сега нека престанат глупавите спорове.
xKiFlA, престани. Първото, което е, пиши по-грамотно, понеже две думи не разбирам от написаното от теб (и ако някой каже - Е, какво толкова, ако ми помага, не ме бърка как ще пише - да, ама, не, не всички обичаме да четем подобни неграмотно написани постове). Също така, има един интервал на клавиатурата ти, който не е само за украшение, използвай го. Всеки помага когато и с каквото може. А сега нека престанат глупавите спорове.
ти пък кой ти иска мнението бе глупак :razz:
мълчи там
Тука става интересно.. :lol: :lol:
Cybershot
10-15-2010, 21:39
Много разбирачи станахте, време е за катинара.....
BaffaLsc
10-16-2010, 06:47
Една молекула кислород - O
3 mol молекули кислород - 3O
3 mol молекули хлор - 3Cl
Три молекули хлор - 3Cl
3 свободни атома хлор - 3Cl
4 mol натриеви йони с един пол.заряд - 4Na+
четири натриеви йони с един пол.заряд - 4Na+
И аз имах абсолютно същата задача ,но се справих.. не ме разбирай погрешно,но то ако това ти е трудно не знам за по нататък..
BaffaLsc
10-16-2010, 11:25
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=328087 тук пиши ,ако имаш някакви затруднения.
anonymous546178
10-17-2010, 18:24
Всеки, коъто повече харесва физиката прави взаимовръзките:
физиката е наука за взаимодействие между частиците- квантова физика, динамика на флуидите, електростатика и тн.
взаимодействието между атомите също е физика, обаче за да не става по-сложна материята са нарекли материята химия
ако при взаимодействие между атоми се образува жив организъм (съвсем образно казано)- това пак е физика, обаче се нарича биология
От гледна точка на химията пък е:
Ако не беше взаимодействието между атомите изучавани в химията нямаше да има физика, химията е навсякъде около нас и в нас
сложно е да се определи коя е водещата наука, но общо взето са взаимносвързани
п.п. едно време и аз си имах тела за химия ама нещо запустя и изчезна в архивите