Влез

View Full Version : Забременяването

kremen4eto
10-18-2010, 11:03
Понеже масово се твърди, че може да се забременее по всяко време на месеца, имам един въпрос. Ситуацията е следната: Жената е в последния ден от менструацията си. Яйцеклетка от другия яйчник е годна и бива оплодена. Къде ще се загнезди тя, при положение, че необходимата обвивка на матката току що е изтекла?

Благодаря за отговорите предварително. :)

kremen4eto
10-18-2010, 20:02
Никой ли не може да ми отговори ? :-o

GreenFairy
10-18-2010, 20:13
Според мен яйцеклетка от другият яйчник не би трябвало да е годна, след като е последният ден на цикъла, а овулацията би трябвало да настъпва по-късно... Винаги има изключения, но не зная там каква е системата...

SummerRain
10-18-2010, 20:13
Зиготата се закрепя в лигавицата на матката на 6 ден след оплождането.

kremen4eto
10-18-2010, 20:19
Зиготата се закрепя в лигавицата на матката на 6 ден след оплождането.

Добре де. Ами ако е оплодена по време на менструацията и на 6тия ден още няма натрупана обвивка?

Мисълта ми е, дали има възможност в някаква част от менструалния цикъл, яйцеклетката да бъде оплодена, но да не се закрепи за матката.

SummerRain
10-18-2010, 20:21
Такава вероятност по принцип има във всяка част от цикъла. Също така обаче е факт, че има жени, забременели по време на менструация.

kremen4eto
10-18-2010, 20:26
Такава вероятност по принцип има във всяка част от цикъла. Също така обаче е факт, че има жени, забременели по време на менструация.

По време на цикъл ми е по-ясно как става. Все пак тогава още не е изтекло всичко.

Значи по тази логика не може да се забременее в последните дни от менструацията, дори и да има оплождане. Просто няма логика да е възможно.

SummerRain
10-18-2010, 20:35
Разни цитати:

"А по темата - една приятелка и тя робуваше на подобни митове, позволи на един купон приятелят й да свърши в нея, понеже знаеше, че не се забременява... и сега се радва на близнаци. Да са й живи и здрави."

"Човекото тяло е много сложен и променлив "механизъм".Кажи речи невъзможно няма. А по въпроса за забременяване по време на цикъл, ще кажа само че колега на моя гинеколог се сдобил с близнаци точно като са лудували с жена си по време на цикъл. Не че близнаците стават така ама при тях е станало точно тъй. Но по принцип по време на цикъл няма узряла яйцеклетка , която да бъде оплодена, обаче само по принцип, а дефакто?"

"Една моя позната забременя по време на цикъл. И това е сигурна информация"

Определено правенето на секс без презерватив по време на мензис не е добра идея. Сперматозоидите могат да живеят 2-3 дни. Правиш секс на 6-ти ден от цикъла (примерно), оплождането става на 8 и 6 дни до закрепването на зиготата в матката -14 ден от цикъла, нищо невъзможно.

kremen4eto
10-19-2010, 10:56
Не желая да се успокоявам по някакъв начин и да правя необезопасен секс. Просто се зачудих и питам. :)

krem4et0
10-19-2010, 17:41
Ако правиш секс последния ден на менструацията (да кажем 6-ти от цикъла), то забременяването и самата имплантация стават на 6-ти ден СЛЕД края на менструацията. Да, маточната стена е тънка, но да знаеш какви фрапиращи случаи съм чувала и чела (включително забременяване след кюртаж). Борбата за живот е огромна сила.
А иначе само 1 от 5 оплождания водят до имплантация. Негодност на лигавицата или други фактори. Да не забравяме, че има и извънматочни бременности. Там положението си е направо страховито. Да, вероятността е минимална, но нищо не се знае в тоя живот.