Влез

View Full Version : кариес

l3thal
11-02-2010, 17:19
Леле хора на скоро ходих на зъболекар , и ми откри 3 кариеса . Незнам защо , мия си всеки ден зъбите и не мога да си го обясна. Но вчера ходих да ми слагат пломбите и накрая зъболекарката ми каза че имам още 2 на долното чене . И аз направо се травмирах имам чувството че на 20 години ще бъда беззъб . Просто много се травмирах и исках да го кажа на някой.
Имам чувството че "е края на света" мн ми е гадно . :( :(

MissDeadly
11-02-2010, 17:50
Успокой се края на света няма да идва скоро заради кариеса ти! :) Това си е нормално. Факта, че си миеш зъбите редовно не означава, че като си похапнеш нещо сладко то не ти работи по зъбите докато не ги измиеш. Споко ще ти го изчистят, ще ти сложат пломби и т'ва е :) няма да се умира. Намали сладкото и дъвчи орбит.. знам ли :-D

l3thal
11-02-2010, 17:57
Права си , наистина ям много сладко .

bloodyF
11-02-2010, 18:13
мен пък ме е страх изобщо да отида. много ме е страх. припадам и т.н. ;д

amk933
11-02-2010, 18:15
Предпоследния път като ходих на зъболекар имах 11 кариеса. А си мия зъбите всяка сутрин и всяка вечер. На 17 години съм, имам 16 пломби в устата. Няма страшно.

l3thal
11-02-2010, 18:21
ок това ме утеши :) аз УМИРАМ ОТ СТРАХ като се сета за зъболекарския кабинет :Д :D

Wojczek
11-02-2010, 18:53
Спокойно и аз съм така. :D Баща ми мисли, че преигравам но просто ме е страх. :D Аз имах нерв за вадене и два кариеса. Гадеше ми се от страх, но ето жив съм :grin: Мисълта ми е, че не боли. На мен проблема ми е друг..

SmilezZz
11-03-2010, 09:37
Спокойно и аз съм така..
Последния път имах два кариеса и
още един зъб - за вадене на нервите :lol:
А преди това колко пломби съм имал - споко.. :lol:
По-добре е да са пломбирани - отколкото да се мъча
с болките или да рискувам на "20 години да остана
без зъби" :lol:

l3thal
11-03-2010, 11:46
:D :D

ImmortalSportFreak
11-03-2010, 16:55
Не се шашкай.Повярвай че има и по-зле от тебе.Аз съм на 16 и имам пломби почти на всички зъби + 2 мъртви зъба;а си мия зъбите редовно.От 4-5ти клас запознаха да ми се появяват много кариеси и до към 7ми клас с често ходене на зъболекар успях да излекувам повечето кариеси и до ден днешен ходя през 3 месеца на контролен преглед и.. почти винаги имам кариесче(дори и малко..). :( Добре че нямам страх от зъболекари,иначе досега щях да умра от стоматологофобия. 8-) :lol: Успех и дано нямаш повече кариеси. ;)

PullMeCloser
11-03-2010, 17:29
Спокойно,нищо ти няма.
Аз също имам кариес,виждам го.Като бях на зъболекар преди около...7 месеца,казах на зъболекаря,че е кариес,но според него не беше.Идиот си е явно човека.Точно кариес си беше,и още е,защото не съм се наканила да отида на моя си зъболекар.Пък и имам такава невероятна фобия,че просто не мога да ви опиша.Няма причина да ме е страх,обаче просто при мисълта за зъболекар направо изтръпвам,а като седна на стола и сърцето ми...от страх място не мога да си намеря. 8-) Чак се чувствам смешна,но... 8-)
Нямам нито една пломба иначе в устата,но имам кариес,както казах вече.И скоро и пломба ще имам.
А да ви питам,понеже този кариес ми е от около година (срам,срам,ама с тая фобия...),възможно ли е да е стигнал до нерв и да се наложи да ми го вадят или нещо такова?Не ме боли,обаче се притеснявам да не стане нещо по-сериозно,докато събера смелост да отида.Причернява ми само като говоря за това. 8-)

ImmortalSportFreak
11-03-2010, 18:13
Нямам нито една пломба иначе в устата,но имам кариес,както казах вече.И скоро и пломба ще имам.
А да ви питам,понеже този кариес ми е от около година (срам,срам,ама с тая фобия...),възможно ли е да е стигнал до нерв и да се наложи да ми го вадят или нещо такова?Не ме боли,обаче се притеснявам да не стане нещо по-сериозно,докато събера смелост да отида.Причернява ми само като говоря за това. 8-)
Невъзможно е кариесът ти да е стигнал до нерва,защото иначе щеше да те боли. ;) Отивай на зъболекар и хич не му мисли! Не чакай да стане по-сериозно! Давай смело! Няма от какво да се страхуваш.Успех! :)

PullMeCloser
11-03-2010, 20:01
Невъзможно е кариесът ти да е стигнал до нерва,защото иначе щеше да те боли. ;) Отивай на зъболекар и хич не му мисли! Не чакай да стане по-сериозно! Давай смело! Няма от какво да се страхуваш.Успех! :)

За нерва и аз го знам това перфектно,но от доста време стои и се притеснявам,то е нормално.А ако знаеш какъв страх изпитвам,просто... 8-) А съм голяма вече.Помня как преди десетина години,като ми вадеха първия зъб,на 7 бях,не се страхувах толкова,а сега... 8-) Все се навивам-ту днес,ту утре,ама...

ImmortalSportFreak
11-05-2010, 11:26
^^ Ами как е по-добре - да се стреснеш малко като отидеш на зъболекар за час максимум или всеки ден да живееш с притеснението дали имаш кариес или не. 8-) Давай смело и тичай на зъболекар. ;)

PullMeCloser
11-05-2010, 17:14
^^ Ами как е по-добре - да се стреснеш малко като отидеш на зъболекар за час максимум или всеки ден да живееш с притеснението дали имаш кариес или не. 8-) Давай смело и тичай на зъболекар. ;)

Повярвай ми,стреса няма да е малко,а ще е едно от най-стресовите ми преживявания през живота. 8-) Не се шегувам въобще,страшно сериозен е тоя страх.То така или иначе скоро ще ходя.Колкото и смела да съм докато отивам,вляза ли в кабинета-всичката смелост на мига се изпарява.Последния път така треперех,че човека с побърка с мен. 8-)

kalpazanka
11-06-2010, 16:08
Пили ли сте си флуорните таблетки "на младини"? 8-)

Препоръчвам ви това:
http://www.amperel.net/news_once/new_sensodyne_pronamel