PDA

View Full Version : СКЪСЯВАТ НИ КОЛЕДНАТА ВАКАНЦИЯ

Ewa
11-04-2010, 15:58
СКъСЯВАТ НИ КОЛЕДНАТА ВАКАНЦИЯ ! ВСИЧКИ УТРЕ ПРЕД УЧИЛИЩАТА ДА НЕ ВЛИЗАМЕ В ПЪРВИ ЧАС В ЗНАК НА ПРОТЕСТ !!!

anonymous546178
11-04-2010, 16:00
Аз няма да влеза цял ден :D

someonerandom
11-04-2010, 16:04
Контролно ли имаш първия час? :D

KumchoValcho
11-04-2010, 16:10
Оф, аре майната ви на всички
Като не искате образование, НЕ ХОДЕТЕ НА УЧИЛИЩЕ ИЗОБЩО

Протест ще праи тя, смръдла

someonerandom
11-04-2010, 16:16

Дай малко по-спокойно пък ти...какво няма да се ядосваме,всяка година се чудят откъде да извадят 1 месец грипни и дървени ваканции,'щото нямало пари за отопление и не знам какво си,ама иначе на 2рия ден след Нова Година на училище.

BaffaLsc
11-04-2010, 16:17
смръдла
:razz: :razz: Яко я затапи.. :lol: Съгласна съм..
Който не иска образование да си заминава и готово. :D

ChoiYoNa
11-04-2010, 16:21

Вземи ти да отидеш на училище ..
Идеята за протест е тъпа ,но все пак много ме дразнят всички многознайковци.Все пак за 4 месеца учене толкова ли не сме заслужили едни мижави 4 дена почивка?Вие какво искате , да ходим и събота и неделя и само да поискаме почивка на някой празник веднага да ни замервате с камъни ,така ли?Успокойте се малко ,знам ,че повечето от вас вече са завършили училище и щом сте се отървали си мислите : "А , аз не учех много ама скъсявайте им на другите ваканциите ,че да поучат малко" ама да бяхте Вие на наше място и Вие щяхте да искате още малко почивка.Успокойте се ,не е като да искаме да ни се продава дрога по бутките.Само още 2 дена примерно ваканция и всички "Ааа ,пикльовци ,дрисли ,лигльовци ,нищо не заслужавате , заминавайте още сега да учите" ... :?

chemist9009
11-04-2010, 16:26
СКъСЯВАТ НИ КОЛЕДНАТА ВАКАНЦИЯ ! ВСИЧКИ УТРЕ ПРЕД УЧИЛИЩАТА ДА НЕ ВЛИЗАМЕ В ПЪРВИ ЧАС В ЗНАК НА ПРОТЕСТ !!!

:lol: :lol: Протест! Кой ще ви чуе като сте капка в океана! :D :D Вървете на даскало и не се оплаквайте :D :D :D

Nestlee
11-04-2010, 16:38
Много знаете тези, които изобщо не ви късае!! Давате акъли, знаете, ама ако ви стигне до гъза на друго мнение ще сте !
Писнаха ми все други да решават НАШИЯ ЖИВОТ. Другата година ако искат и на 1 януари ще започнем, ама да не ни мрънката после (учителите) ,че през ВАКАНЦИЯТА не сме учили и да НЕ ни дават гигантски домашни за през мижавите 7 дена от ""ваканцията".

Да празнувам ли ,да уча ли през Коледната ""ваканция"....?

Greennight
11-04-2010, 16:42
Не влезнах,и знаете ли къв беше ефекта ? Накараха ни се,писаха ни отсъствия и ни казаха,че ще ни изкключат ако го направим пак.

mlakniwe2
11-04-2010, 16:43
Имам контролно по математика :-x

Nestlee
11-04-2010, 16:45
Не влезнах,и знаете ли къв беше ефекта ? Накараха ни се,писаха ни отсъствия и ни казаха,че ще ни изкключат ако го направим пак.

8-) 8-) ..кой клас си? = ))

Greennight
11-04-2010, 16:50

8-) 8-) ..кой клас си? = )) 8... Тва за изгонването беше малко пресилено,защото ако изключат 4 паралелки по 30 човека губят 120 000 лева на година :lol:,но беше голяма караница,голямо нещо...

elito0o0o0
11-04-2010, 17:01
Оф, аре стига сте се оплаквали бе...
Авторке, твой проблем си е дали ще влизаш в часовете, не го прави проблем и за други... ;) Като не искате да ходите на училище -> вратата. Образованието след 8 клас не е задължително. :)

SHEsaREBELxxx
11-04-2010, 17:16
Аз пък ше вляза..бляя

Не стига, че и тая коледна ваканция е къса, пък те още повече я правят...дебеемм, дебеееммм..не стига пък, че ще ни дадат огромно домашно..абе аз ще празнувам ли или ще пиша домашни?? и после по литература като праим съчинение как сме прекарали Коледата...еми писах домашни и зубках цял ден, инак ще ни пишат двойки
8-) така и за Великден всяка даскалка ни беше дала по няколко страници :lol:

Nestlee
11-04-2010, 17:21

8-) 8-) ..кой клас си? = )) 8... Тва за изгонването беше малко пресилено,защото ако изключат 4 паралелки по 30 човека губят 120 000 лева на година :lol:,но беше голяма караница,голямо нещо...

:D Питам, защото и аз съм 8 клас,но НЕ много често ни пишат отсъствия. Забравят ли ,правят ли се,че забравят, не забелязват ли ,незнам. Например вчера 2 момичета ги нямаше първия час ,но не им писаха отсъствия. Иначе училището ни се води най-хубавото в мъничкия ни градец. ;д

KumchoValcho
11-04-2010, 17:24
Аз съм 9ти клас, само да вметна, че ме изкарахте тука на 30 години
ChoiYoNa, аз граматиката и правописа си ги знам, не ми бери грижа
това, че тук си пиша както ми идва е друг въпрос

130995
11-04-2010, 17:45
Значи протест а? Аз пък ще си вляза в часа...щото ми е гот...и не ми дреме скъсяват ли я, удължават ли я...все ми е тая....

Lorein
11-04-2010, 18:07
Оле как се нападнахте, по-спокойно !
Идеята не е особено обмислена и т.н. Но въпреки всичко я се замислете... Стоите на Нова година цяла нощ будни, после на 1 януари ще искате да си наваксате съня, някои ще спят до обяд, други до следобяд, а някои може чак и до вечерта. След което ни се дава 1 ДЕН, за да се климатизираме, да се върнем към редовния си режим и да се настроим отново за учене, ставане рано и т.н. За това извинете ни, ако "не ни се учи" един ден след като сме се разделили с празниците, приповдигнатото настроение и седенето до късно. Който не му се учи, не си учи цяла година, а не само тогава. Аз примерно мисля да отсъствам първата седмица след това, защото си познавам организма и ако отида на училище още на 3ти, няма да съм в състояние да уча. Не казвам, че ще съм все още неизтрезняла или нещо подобно, както някои биха се изразили, просто знаете как е като рязко се смени графика ви.
Затова преди да почнете да се нападете един друг, се замислете малко.

П.С. PEACE! :smt023

HoKKurT
11-04-2010, 18:26
Аз също нямам намерение на трети януари да влизам. Дори се чудя и за 4-ти, ама пък и цяла седмица за климатизиране ми се вижда доста :D
Както и да е, всеки си решава за себе си. Тука ако ще и 100стр да изпишем, в групата във Фейсбук ако ще и 50 000 ученика да кажат, че няма да учат на 3-ти, това няма да накара някой на който му се ходи или му е все едно, да ходи да протестира или каквото ще правим там на 3-ти.

Поне на мен не би ми повлияло това.

Lorein
11-04-2010, 18:40
Въпрос на избор. :) Който иска, ще отиде. Който не - ще си направи почивка, независимо само за него ден или за повече време. Все пак никой не ви е опрял пистолет в главите да ви каже ТИ НЯМА ДА ХОДИШ НА 3-ти НА УЧИЛИЩЕ! :booooomb: :razz: Важното е да си отстоявате избора и да не позволявате някой да ви разубеди от това, което сте си решили. :)

Нещо ме удари мисловната вълна. оО

Yoana
11-04-2010, 18:53
Боожее... записали сте се на училище и ходите, за да се учите! Щом като ви пречи това, че на 3 сме на даскало, пропуснете ги тия дни, стойте си във вас :) Но не- по-интересно е да казваме "Айде простест, утре да не ходим на училище". Има време и за протести - след няколко години ще протестирате, че са ви ниски заплатите и не можете да си издържате семейството ;) А и правите ли сметка, че тези дни стават учебни, за да може да се предаде учебния материал?

Lorein
11-04-2010, 19:11
Мен просто ми е интересно как минали години, когато се е случвало да сме ваканция до 10-ти даже и пак материала е бил предаван...

florence
11-04-2010, 19:13
Ах да, през тези няколко дни може да се предаде огромно количество учебен материал и имат пряко влияние върху бъдещите ни заплати..

kindergarden
11-04-2010, 19:17
Кой учебен материал да се предаде?
Как успяваха да ни предадат материала преди,когато ваканцията беше до 11ти януари?Как,когато имаше стачка около месец и нещо,успяха да ни предадат материала и отново бяхме с по-голяма зимна ваканция?Това с материала изобщо не е така.Има достатъчно време за всичко!Факт е,че тази година са решили да увеличат учебните дни и да намалят неучебните ,но не е ясно на какво основание са го направили.Според мен също не е нормално да искат от нас да идем на училище на 3ти.Дори и да има грипни или дървени ваканции,замислете се,че през това време имаме контролни или класни по график,то ще ни излезе през носа.Нищо нямаше да стане ако бяха дали поне още 2-3 дена ваканция.Преди имахме време преди Коледа да си украсим домовете,да купим подаръци и да усетим тръпката от приготовленията преди празника.Сега на 22 декември имам класно.И последно изобщо не става въпрос дали ни се учи, или не.Просто искаме да си починем малко повече след като всяка седмица са ни заредили по 2 контролни.Нямате основание да кажете,че на мен примерно не ми се учи, след като искам по-голяма ваканция,при положение,че ходя на сипове и школи,дори и събота имам уроци по английски

Lorein
11-04-2010, 19:42
Кой учебен материал да се предаде?
Как успяваха да ни предадат материала преди,когато ваканцията беше до 11ти януари?Как,когато имаше стачка около месец и нещо,успяха да ни предадат материала и отново бяхме с по-голяма зимна ваканция?Това с материала изобщо не е така.Има достатъчно време за всичко!Факт е,че тази година са решили да увеличат учебните дни и да намалят неучебните ,но не е ясно на какво основание са го направили.Според мен също не е нормално да искат от нас да идем на училище на 3ти.Дори и да има грипни или дървени ваканции,замислете се,че през това време имаме контролни или класни по график,то ще ни излезе през носа.Нищо нямаше да стане ако бяха дали поне още 2-3 дена ваканция.Преди имахме време преди Коледа да си украсим домовете,да купим подаръци и да усетим тръпката от приготовленията преди празника.Сега на 22 декември имам класно.И последно изобщо не става въпрос дали ни се учи, или не.Просто искаме да си починем малко повече след като всяка седмица са ни заредили по 2 контролни.Нямате основание да кажете,че на мен примерно не ми се учи, след като искам по-голяма ваканция,при положение,че ходя на сипове и школи,дори и събота имам уроци по английски

+1

Аз също съм така, 12 клас съм, имам да уча за матури и изпити, ходя на курсове по английски, тъй като юни месец ще карам тест за сертификат. Наистина изобщо не е до "искам/ не искам да уча". Няма да станем по-умни за няколко дена. Няма и да отъпеем, ако ни дадат още малко почивка. С извинение, ама не сме роботи. Още сме в началото на годината, а аз вече се чувствам ужасно уморена! Мисля, че ако никой не би отказал малко повече време, за да усети коледните и новогодишните празници, вместо да ги усети просто като поредния уикенд... :?

mim4enceto00
11-04-2010, 19:50
kindergarden, подркепям с ръце и крака!
Обаче, авторке, няма смисъл да бягаме от училище, защото ще ни го изкарат през носа и нищо няма да постигнем(освен отсъствията :D ). Не знам дали знате, но във фейсбук се организира групов протест на 20 ноември(събота). Ние от нащо даскало ще се съберем пред общината и там ще протестираме(уау, сега си представям - идваме 5 човека на кръст с плакатите, обикаляме в кръг и викаме:"Искаме ваканция!" :razz: :razz: :razz: ). Ще идват и учители - и те искат ваканция... поне класната ни каза, че ще дойде...

florence
11-04-2010, 19:58
Нали помните какво стана след учителската стачка.. смятайте какво ще стане след ученическата :-D

DREAM95
11-04-2010, 20:31
да много гадно :? ...

BlackEyedPeas
11-04-2010, 20:34
Еми гадно, но един ден всички ще викаме, че училището ни липсва, там поне си мяташ краката и не се иска кой знае колко да правиш, а на работа ще работите цял ден за .. едвали не едно нищо! Ще се скъсвате от работа за нищожни пари! И само ще се ядосвате за к'во не сте били на даскало и сега сте на т'ва диридже!

kindergarden
11-04-2010, 20:41
Еми гадно, но един ден всички ще викаме, че училището ни липсва, там поне си мяташ краката и не се иска кой знае колко да правиш, а на работа ще работите цял ден за .. едвали не едно нищо! Ще се скъсвате от работа за нищожни пари! И само ще се ядосвате за к'во не сте били на даскало и сега сте на т'ва диридже!оф Боже!Това няма нищо общо с темата!

DREAM95
11-04-2010, 21:08
Еми гадно, но един ден всички ще викаме, че училището ни липсва, там поне си мяташ краката и не се иска кой знае колко да правиш, а на работа ще работите цял ден за .. едвали не едно нищо! Ще се скъсвате от работа за нищожни пари! И само ще се ядосвате за к'во не сте били на даскало и сега сте на т'ва диридже! да съгласен съм с тебе ама да си имаме ваканции и ние да си починем верно на мене малко ми остна да завърша даскало , липсва ти ,но ваканциите да не ги пипат може да ги удължават но не и скъсяват неморално е :? и ние сме хора :-P много си права :)

florence
11-04-2010, 21:30
Еми гадно, но един ден всички ще викаме, че училището ни липсва, там поне си мяташ краката и не се иска кой знае колко да правиш, а на работа ще работите цял ден за .. едвали не едно нищо! Ще се скъсвате от работа за нищожни пари! И само ще се ядосвате за к'во не сте били на даскало и сега сте на т'ва диридже!
глупости..

Lorein
11-04-2010, 22:19
Някой по-горе беше споменал за едно организирано събитие във Facebook. Ето го: http://www.facebook.com/event.php?eid=128989210488809 Тук са включени градовете София, Пловдив, Варна и Шумен. Силистра вече направиха такъв протест.

Аз направих и такова за Русе. Ето го:
http://www.facebook.com/event.php?eid=114723228591385

Някои ще се изсмеят, други ще го пренебрегнат. Аз обаче този път искам да направя нещо полезно - за себе си и за другите. :!:

mlakniwe2
11-05-2010, 15:16
И ко мъ ибе, че скъсяват ваканцията все ми е тая :-o

SuNsEt
11-05-2010, 15:38
Това с каква цел е?Да ни направят лятната по-дълга ли или да имаме повече малки ваканции?Аз нещо такова разбрах...и ако е вярно,то кога са ни ваканциите ? 8-)

danibebi
11-05-2010, 19:20
Аз съм 9ти клас, само да вметна, че ме изкарахте тука на 30 години
ChoiYoNa, аз граматиката и правописа си ги знам, не ми бери грижа
това, че тук си пиша както ми идва е друг въпрос

:-) :-)

Spikeey
11-05-2010, 19:28
Аз така или иначе не влизам в първия час... винаги ни е английски език и понеже госпожата е фен ми позволи да не влизам шот имам добри оценки :D

ImmortalSportFreak
11-05-2010, 20:09
То по тая логика айде цяла година да не ходим на даскало за протест,че Коледната ваканция е много къса... 8-) Безмислени са тези отсъствия от даскало.Няма да променим нищо,освен да вкараме номера си в графата отсъствия и да отнесем гнева на няколко даскали. 8-)
Но и аз съм против това,че скъсиха тази ваканция.. та това са едни от най-хубавите празници в годината! Трябва да си ги изкараме максимално хубаво и без мислите ни в обикновения уикенд - ааа.. за бога,трябва да уча за понеделник!.. Напълно подкрепям мнението на @kindergarden и другите подобни мнения.. :)

tarlyo
11-06-2010, 05:22
имам чувството, че в тоя раздел повечето са некви книжни плъхове дето живота им е даскало, учене, форум O.O

bybz
11-06-2010, 08:03
EE пък не съм съгласна с тези, дето казват, че един ден заплатите ни щяли да бъдат ниски и да сме ходели на даскало ! АЛООООО тия 3-4 дена няма да ми оправят заплатата... Ще ми я оправят останалите дни. Още повече, нито знаете тогава какъв ще е стандарта на живот в България, нито дали ще работим тук! Много ви знаят устите 'к'во се се размрънкали..' а-у - тем подобни!Аз Не съм бягала от този първи час...когато ми се иска тогава ще избягам и не заради някакъв протест... Песимистично съм настроена към варианта някой да ни чуе и ваканцията от 3-ти да я одължат до 6-ти примерно както беше миналата година! :? :? :? :? :? :?

Cybershot
11-06-2010, 09:06
Никой не ви е задължил да ходите на училище. Който иска да върви, който не иска - да пасе патките.

BeezyJey
11-06-2010, 09:15
Никой не ви е задължил да ходите на училище. Който иска да върви, който не иска - да пасе патките.

Сега ако ми кажещ, че можеш един ден след Нова година да отидеш на даскало, се гръмвам !

BlackEyedPeas
11-06-2010, 09:57
Хах.. не съм искала да споря с никой! Мислете си к'вото искате, но т'ва е самата истина! Хората работят цяла година без почивка, само за лятото им дават по 1-2 седмици и т'ва е, а вие тука се оплаквате от Коледната! Въобще не съм съгласна със скъсяването, но ние к'во можем да направим? К'во като направите един мизерен протест? Като че ли ще има ползва от него, министъра много го боли гъза за ваканциите ни! Ако избягаме, какво ще покажем? На никого не му пука! Просто ще си отнесем отсъствия! Аз лично съм твърдо против намаляването на ваканциите, има хора, които заслужаваме почивка, но какво да се прави, на тъпите министри им е все тая!

someonerandom
11-06-2010, 10:30
Хах.. не съм искала да споря с никой! Мислете си к'вото искате, но т'ва е самата истина! Хората работят цяла година без почивка, само за лятото им дават по 1-2 седмици и т'ва е, а вие тука се оплаквате от Коледната! Въобще не съм съгласна със скъсяването, но ние к'во можем да направим? К'во като направите един мизерен протест? Като че ли ще има ползва от него, министъра много го боли гъза за ваканциите ни! Ако избягаме, какво ще покажем? На никого не му пука! Просто ще си отнесем отсъствия! Аз лично съм твърдо против намаляването на ваканциите, има хора, които заслужаваме почивка, но какво да се прави, на тъпите министри им е все тая!
Аре стига сте ми обяснявали кой колко работи.След 5-6 години и ние толкова ще работим.Само че сега сме на училище.Извинявайте,ама баща ми почива до 5ти,а ние на 3ти сме на училище... И проблемът на министрите е,че както казах и в предишен пост,предвиждат дървени ваканции и се оплакват как нямат пари,обаче скъсяват Коледната.Какво излиза?Ще ни натресат дървена ваканция,заради която ще трябва да учим поне 2-3 съботи,обаче няма да им дойде наум просто да не скъсяват Коледната ваканция...

Cybershot
11-06-2010, 10:55

Сега ако ми кажещ, че можеш един ден след Нова година да отидеш на даскало, се гръмвам !

Нова Година, Коледа, Великден, дни като дни. И лятната трябва да я орежат, защото образователната ни система е под всякаква критика, този раздел говори достатъчно колко необразовани и неграмотни стават поколенията, с темите които се пускат. Време е да се направят хубави реформи, защото в край на сметка излизат идиоти, а не образовани хора. Дано след време да направят образованието платено, тогава ще осъзнаете за какво съм говорил, но ще е късно.

ecstazy
11-06-2010, 11:00
И ко мъ ибе, че скъсяват ваканцията все ми е тая :-o+ пазарите се за някакви си 3 дена или колкото са там.. Вярно, че е тъпо един вид ставаме от масата на нова година и аре на даскало ама признайте че нямате к'во да направите.. 3 дена през зимата не е голямо нещо.. изобщо не държа да мръзна навън или да си седя в нас, щото времето е кофти : )

BlackEyedPeas
11-06-2010, 11:22
Според мен това го правят заради Дървената ваканци, но амо през декември я няма, може и да удължат зимната!

Tempest
11-06-2010, 11:34
Някой по-горе беше споменал за едно организирано събитие във Facebook. Ето го: http://www.facebook.com/event.php?eid=128989210488809 Тук са включени градовете София, Пловдив, Варна и Шумен. Силистра вече направиха такъв протест.

Някои ще се изсмеят, други ще го пренебрегнат. Аз обаче този път искам да направя нещо полезно - за себе си и за другите. :!:

хубаво протест, ама в събота?! хахахахх

kr
11-06-2010, 11:39
мм да то ако има и дървена ваканция и дълга зимна ваканция ще се испусне много материал. Аре тия дето са 5-6 клас ДА ми 7-мите класове като после ще кандидатстват а не знаят нищо ...? Ваканции та ваканции, като не ви са ходи на училище за кво сте записани ?? :(

BlackEyedPeas
11-06-2010, 11:44
Абе някой ще може ли да ми каже песента от клипа :D :D
http://www.kvorum-silistra.info/index.php?st=new&id=1463

someonerandom
11-06-2010, 12:17
мм да то ако има и дървена ваканция и дълга зимна ваканция ще се испусне много материал. Аре тия дето са 5-6 клас ДА ми 7-мите класове като после ще кандидатстват а не знаят нищо ...? Ваканции та ваканции, като не ви са ходи на училище за кво сте записани ?? :(
Аз като бях 7 клас имаше и дървена,и учителска стачка.Обаче не изпуснахме материал,нали?
Хайде сега някой да ми каже защо изобщо ще има дървена ваканция?

xKiFlA
11-06-2010, 13:08
И да я скъсяват не ме интересува. аз на 3ти Няма да отида!

bybz
11-06-2010, 13:56
Аз пък до сега и веднъж не съм чула да има дървена ваканция за нас, само за студентите се говори... :? :? :? :?

Lorein
11-06-2010, 19:55

хубаво протест, ама в събота?! хахахахх

Не съм измисляла аз датата, просто за всички останали градове беше за 20-ти и затова сложих и тази дата за Русе. :) А иначе може би са го измислили събота, за да няма именно от тези бягства 8-)

Spikeey
11-06-2010, 20:06
Aбе я се стегнете?!?! Къв материал ще изпуснат за 3 дена?!?

GossipGirl89
11-06-2010, 20:20
Еее световен проблем стана тая ваканция :D
Вярно е че вече съм завършила и не ми дреме колко ще е дълга ученическата ваканция ама се замислете малко - и миналата година ви е била от 24.12 до 03-01 включително - тва е разликата... 1 ден повече. По-миналата година пак от 24.12 само че до 04.01. Е добре де, става дума за некви умрели 1-2 дни повече, не за 20... Ще кажете че за тия 2 дни ще си починете страаашно много, ще ходите на екскурзии в чужбина, при баба etc. 8-) Така или иначе на който не му се ходи на училище няма да отиде на 3-ти, и с протести, и без тях. А от протести смисъл няма щото освен че ще си изгубите времето, после ще ви излезе хептен през носа всичко :) И когато аз все още учех ваканциите не бяха кой знае колко дълги, но никой не е оспорвал нищо. И нас ни заливаха с купища домашни, контролни, класни и какво ли не за тая ваканция ама кво - справили сме се някак. Да не говорим че в мойто училище примерно дървена ваканция не е имало почти никога - дори когато 70-80% от училищата в София бяха разпуснати ние си учехме :) Имате толкова много други почивни дни освен зимната - дървени ваканции, национални празници, празници на училищата, празници на градовете, междусрочни ваканции, пролетни и т.н., и т.н. А пък тези, които са 12-ти клас изобщо нямат право да се оплакват даже - те са до Април 8-)

Lorein
11-06-2010, 20:35
2000 ---> 22.12. - 09.01. ( 19 ДЕНА )
2005 ---> 23.12. - 10.01. ( 19 ДЕНА )
2006 ---> 22.12. - 08.01. ( 18 ДЕНА )
2007 ---> 22.12. - 06.01. ( 16 ДЕНА )
2008 ---> 24.12. - 04.01. ( 12 ДЕНА )
2009 ---> 24.12. - 03.01. ( 11 ДЕНА )
2010 ---> 24.12. - 02.01. ( 10 ДЕНА )

Сами виждате разликата... То като всяка година се намаля с 1-2 дена почти не се усеща, ама като се направи една равносметка, че преди години при значително по-голяма ваканция пак сме успявали да си вземем материала, дори и при учителски стачки, грипни и дървени ваканции... Не виждам какво толкова им стиска на тези министри да ни дадат малко повече време да си отпочинем като хората, да се насладим на празниците, както би трябвало и да се върнем отпочинали и готови отново да си поемем отговорностите в училище. Не мисля, че тук става въпрос за това на кого му се учи и на кого - не. За няколко дена повече няма да научим кой знае колко, така или иначе после този материал ще бъде преподаден, пък който си го учи, си го учи. Мисля, че на всички е ясно, че тези, които нямат желание за учене, си клатят краката целогодишно, независимо дали има ваканции или протести или т.н. Целта на тези протести, които се организират в момента и на този в Силистра, който вече мина, е не да се отървем от отговорност, а да се прояви нормално човешко разбиране към нас, да ни се даде малко повече време ( ще се повторя ) да се насладим на празниците подобаващо и да си отпочинем.

Spikeey
11-06-2010, 20:37

Ми те май ни взимат за някакви роботи?!
Тази статистика като я видя направо ми се повдига...
Не разбирам ОТ КАКЪВ ЗОР ще я намалят всяка година..

Lorein
11-06-2010, 20:44
Не съм абсолютно сигурна, че точно това са датите, но това е информацията, която намерих в интернет след като се поразрових. И наистина е плашещо. А както е тръгнало така, догодина как ще стоят нещата? :-s Не ми се мисли. Именно за това трябва да се чуе гласа ни! Може и да не се постигне особен ( или изобщо някакъв ) резултат, но важното е да опитаме. Проблема на България е, че се примирява с всичко и не прави нищо по въпроса положението в страната да се подобри. Било то за каквото и да е. Търпим си, мълчим си и се оставяме да ни тъпчат. За какво?! За да може министрите да си прибират големите пачки в джоба, а ние да се мъчим да учим и работим като побъркани, за да може да имаме после очевадно по-малки заплати от тях, които просто седят и си клатят краката, спят по събранията, пускат си дълги почивки, а оставят на нас да вършим мръсната работа. Не, мерси!

Tempest
11-06-2010, 20:46

така се е случило, мамка му... случило се е 24 да е петък, а 3ти да е понеделник... от средата на седмицата ли да почнем?

WaterLilly
11-06-2010, 20:54
Честно казано не ми дреме особено, стига да не ми посегнат на лятната ваканция. Ще го преживея.

Spikeey
11-06-2010, 20:57
Честно казано не ми дреме особено, стига да не ми посегнат на лятната ваканция. Ще го преживея.
Aбе ше дойде време когато и лятната ще ни скъсят...

Tempest
11-06-2010, 21:05
и като я съкратят? Няколко дена по-малко да се напиваш като казак..

xKiFlA
11-06-2010, 21:40

ми аз на 3ти януари ще сам още пияна :razz:
как ще ида?

Spikeey
11-06-2010, 21:45

как ще ида?
Ще се обадя на майка ти да ти бие шамари докато не стигнеш до училището.

Tempest
11-06-2010, 21:46

как ще ида?

с махмурлука под мишница.. задавате тъпи въпроси... тва колко ше сте пияни, зависи само от вас.. кой как ше се напие си е негов проблем и на министерството им е през дувара и отатък кой как ше отиде на даскало... зле!

chemist9009
11-06-2010, 21:46

така се е случило, мамка му... случило се е 24 да е петък, а 3ти да е понеделник... от средата на седмицата ли да почнем?

Бъдещи планове за ваканцията:
2011 ---> 24.12. - 01.01.
2012 ---> 24.12. - 31.12.
2013 ---> 24.12. - 30.12.
2014 ---> 24.12. - 29.12.
2015 ---> 24.12. - 28.12.
2016 ---> 24.12. - 27.12.
2017 ---> 24.12. - 26.12.
2018 ---> 24.12. - 25.12.
2019 ---> 24.12.
2020 ---> Няма ваканция
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 8-) 8-) 8-)

Lorein
11-06-2010, 21:50

2019 ---> 24.12.
2020 ---> Няма ваканция

Мога ли да те цитирам? :lol: :lol: :lol: :razz: :razz: :razz:

xKiFlA
11-06-2010, 22:08

как ще ида?

Майка ми не живее в бг. Живея сама от 12 годишна и се оправям сама за разлика от теб
глупако
последното нещо на което ти отговарям.

xKiFlA
11-06-2010, 22:09

как ще ида?

с махмурлука под мишница.. задавате тъпи въпроси... тва колко ше сте пияни, зависи само от вас.. кой как ше се напие си е негов проблем и на министерството им е през дувара и отатък кой как ше отиде на даскало... зле!

Ами една нова година има в година :D
точно тогава ли ще ми каже някой да не пия
:?

Spikeey
11-06-2010, 22:13

как ще ида?

Майка ми не живее в бг. Живея сама от 12 годишна В дом за бавноразвиващи се деца и се оправям сама за разлика от теб
глупако

ImmortalSportFreak
11-06-2010, 22:21
Абе някой ще може ли да ми каже песента от клипа :D :D
http://www.kvorum-silistra.info/index.php?st=new&id=1463
Да вярноо!!! Айде кажете името на тая песен! :grin: 8)
Иначе доста глупости изчетох в тая тема.. на който толкоз му се учи да ходи на навечерието на Нова година на даскало бе! :lol: :lol:

2019 ---> 24.12.
2020 ---> Няма ваканция
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Cool Cool Cool :razz:

xKiFlA
11-06-2010, 22:56

как ще ида?

Майка ми не живее в бг. Живея сама от 12 годишна В дом за бавноразвиващи се деца и се оправям сама за разлика от теб
глупако

бавно развиваща е майка ти бе да ти ебат деба глупака мръсен идиот
боклук си пред мене айде изчезвай

Tempest
11-07-2010, 01:27
2019 ---> 24.12.
2020 ---> Няма ваканция

олеле, кажи ми, че се майтапиш, защото умирам от смях!! Къде е проблема, не мога да разбера? Преди е нямало коледна ваканция в България... Преди са учили и съботите.. кажете ми един ден, в който сте на училище за повече от 8 астрономически часа (колкото е и един работен ден; не бройте СИП-овете, сами сте избрали да си тровите живота с тях)... see?

Кифлата, по това, че псуйеш като дърт каруцарин, показваш.. о, колко парадоксално - показваш колко си незряла.. нямаш логично, добре премерено изказване (а във форума е възможно да премислиш всичко преди да го постнеш.. така правя аз, за да не изглеждам като идиот...), вместо това, ти избухваш емоционално и.. псуваш :) за да си на 12 и да живееш сама.. а като добавим и самооправянето.. е, най-малкото трябва да се сдържаш от такива коментари ;] успех следващия път при доказването на зрелостта ти :)

о, щях да забравя - не псувай и мене, ше изглеждаш още по-тъпа в очите на другите.. а нали точно обратното искат кифлите? 8)

xKiFlA
11-07-2010, 02:02
^ абе глупако първо НЕ съм на 12
и ще псувам когато и който си искам !
махам се от темата на идиоттчета боклуци
чаао

bybz
11-07-2010, 06:32
Олеле .. ба*ти форума.. пълен е със злобариииииии...... :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D 8-)

GossipGirl89
11-07-2010, 08:52
^ не става дума за злоба - просто се вживявате прекалено много :) Така или иначе квото и да правите едва ли някой ще ви увеличи ваканцията с 1-2 дни. В България, за съжаление, квото и да се прави - ефекта все е нулев. Жалко, но факт.

А я се замислете колко още хора ще са на работа или ще се обременени с други ангажименти на 3-ти? Родителите ви какво да кажат като и те са на работа тогава? Да вземат на протест да излязат и те ли? Ами студентите? Мойта изпитна сесия примерно е от 3-ти до 20-ти Януари, като миналата година имах изпит точно на 3-ти, точно след НГ, точно след пиянското празнуване... Тая година вероятността пак да имам изпит на тая дата е огромна :) Но в крайна сметка всеки разумен човек го приема и изпълнява.

Кофти е наистина, не отричам, защото знам, че ви затрупват с какви ли не простотии за тая Коледна ваканция, но дали та ще продължи с 1-2 дни повече е все тая. За тия дни нито ще изпуснете кой знае какъв материал от училище, нито пък ще успеете да научите кой знае колко :)

А на въпросите "Ама аз как ще изтрезнея толкова бързо?" отговороа е прост - НГ се пада в Петък, на 1-ви (Събота) ще спиете цял ден и ще изтрезнявате и на 2-ри ще се настроите за даскало. Или искате да кажете, че всички ще са толкоаава препили, че ще им е нужна 1 седмица за да изтрезнеят?

Lucho
11-07-2010, 09:03
Ваканцията нарочно е толкова малка. Както всяка година, и тази се очертават грипни ваканции по 2 - 3 седмици. Така, че не ревете, първо, нищо няма да бъде постигнато, второ, ако излезете 3 седмици грипна и почивате до 7-ми Януари, съгласни ли сте да ходите още 5 дена през Юли месец ?

kindergarden
11-07-2010, 09:28
С риск да се повторя тази хипотетична грипна ваканция ще ни излезе през носа.Ще се налага всяка седмица да правим по n+k контролни :?
Нека видим колко ще е тая грипна ваканция...

JCoutureJunkie
11-07-2010, 09:51
Ох,колко са ми смешни коментари от типа,че ваканцията е толкова мижава заради грипни и дървени ваканции...вие чувате ли се?Оракули ли сте,че сте 100% сигурни,че такива ще има,че ще ги има навсякъде,и кога ще ги има.Тази година можем и да се разминем без грипна,защото за да има грипна ваканция,трябва да има епидемия.Аз за токова нещо не знам,няма ни кучешки,ни свински,ни никакъв по-сериозен вирус в момента.Да не говорим,че тая ваканция е за отделните градове и области.За дървената ваканция - кой е сигурен,че няма да съвпадне с коледната примерно?А и няма да ти е до дървена ваканция,ако си изпочупиш крайниците,мъчейки се да се добуташ до даскало,защото ваканцията не е обявена навреме...Може нито една от тези две ваканции да не бъде обявена тази година.А предвидените няколко седмици,които НЕ зависят от планираните седмици за почивка,никой няма да ни ги върне,в случай,че не са използвани,нали?Отгоре на всичкото,вместо 36 учебни седмици,тази година се падат 37.Т.е.,тази 37ма седмица преспокойно могат да я дадат като част от коледната,без да има промяна в учебния процес.
А и освен това,коледната ваканция е да празнуваш и да си починеш.Много ме грее като ми цвъкнат някоя ваканция по никое време.По време на коледните ваканции хората заминават на почивки,други им идват гости.Как ще си починеш,ще усетиш,че все пак е празник,и ще смогнеш да научиш всичко,което ти дават за даскало.Януари е месец за оформяне на оценки,при по-дълга ваканция,човек би-могъл по-добре да си научи.

Tempest
11-07-2010, 10:38
при по-дълга ваканция няма да имаш време да се оформиш по всичко...

ДА - на 31 ше се събираме много народ в една къща, ДА - на 1ви имам имен ден... това не ми пречи на 2ри и 3ти да съм репичка.. не че ше уча, аз по принцип не уча, просто не ме бърка дали ше е 1 или 2 седмици...

ameli
11-07-2010, 11:57
Айде сега, ще ми изтрезнявате 3 дена?! Деца на по 14, 15 не им е работа да се напиват като свине.

+Ваканциите заради снега, някъф патешки вирус и какво ли още не. А и при по-дълга ваканция ще изгубим материал, на който после няма да могат да ни изпитат и да поправяме оценки за края на срока... Като на някой толкова му се почива, взема си бележка и си седи у тях.

Spikeey
11-07-2010, 12:05

как ще ида?

глупако

бавно развиваща е майка ти бе да ти ебат Д**а глупака мръсен идиот
боклук си пред мене айде изчезвай
Много обичам да видя няква бавна как се нерви, направо ДУШЕВЕН ОРГАЗЪМ!

kindergarden
11-07-2010, 12:19
Айде сега, ще ми изтрезнявате 3 дена?! Деца на по 14, 15 не им е работа да се напиват като свине.

+Ваканциите заради снега, някъф патешки вирус и какво ли още не. А и при по-дълга ваканция ще изгубим материал, на който после няма да могат да ни изпитат и да поправяме оценки за края на срока... Като на някой толкова му се почива, взема си бележка и си седи у тях.Много се дразня на хора,които се правят на зрели.Никакъв материал няма да се изгуби!Не говорете преди да мислите :? Щом толкова ви се ходи на училище да сте си седели на гъзовете и да сте си учили,за да не ви се налага да си поправяте оценките. Тези няколко дни ваканция,които искаме няма да навредят на поправянето на оценките,напротив ще дадат повече време за учене...Не всеки може да си вземе бележка и да си седи у тях ей така,не всеки е толкова безотговорен.Който би си позволил този лукс,изобщо няма право на глас в тая тема :?

Pantheratigris
11-07-2010, 12:20
Да си кажа правдата,въобще не ми пука за зимната ваканция-то и без това ще е пълен студ ,само вкъщи да стоиш пак не е работа.Виж обаче ако за лятната направят нещо подобно ще се ядосам

Cybershot
11-07-2010, 12:34

+Ваканциите заради снега, някъф патешки вирус и какво ли още не. А и при по-дълга ваканция ще изгубим материал, на който после няма да могат да ни изпитат и да поправяме оценки за края на срока... Като на някой толкова му се почива, взема си бележка и си седи у тях.

И мен много ме кефят тия лапетии на по 13-14 години, дето на Нова Година техните им дават 50гр ракия и след това изтрезняват 3 дена :D :D

bybz
11-07-2010, 16:43
Абеее я стига... На тези, дето мрънкат студенти, работници, като били на работа тогава! Ми тях не ги грее за нас, закво мен да ме грее бе! Още повече, не всички родители са на 3-ти на работа. ПЪК КАТО ГЛЕДАМ СТУДЕНТИТЕ СА СЕ СКЪСАЛИ ДА ХОДЯТ НА ЛЕКЦИИ ... И в България никой нищо не прави, защото ние така сме си го направили, защото всеки си мълчи. Ние обществото трябва да направим нещо, за да може да получим това, което искаме. Няма да ни падне от небето... :smt097 :smt097 :smt097 :smt097 :smt097

chemist9009
11-07-2010, 16:51
Абеее я стига... На тези, дето мрънкат студенти, работници, като били на работа тогава! Ми тях не ги грее за нас, закво мен да ме грее бе! Още повече, не всички родители са на 3-ти на работа. ПЪК КАТО ГЛЕДАМ СТУДЕНТИТЕ СА СЕ СКЪСАЛИ ДА ХОДЯТ НА ЛЕКЦИИ ... И в България никой нищо не прави, защото ние така сме си го направили, защото всеки си мълчи. Ние обществото трябва да направим нещо, за да може да получим това, което искаме. Няма да ни падне от небето... :smt097 :smt097 :smt097 :smt097 :smt097

Първо на студентите ваканцията им не е до 3-ти януари.Всеки университет сам си определя ваканциите.Причината е,че са автономни институции и нямат връзка с МОМН относно това.Пък и в крайна сметка висшето образование си е концерт пожелание....

Tempest
11-07-2010, 17:05

хубаво е не да го говориш във форума, а да го крещиш на мегафон на митинга, който ше протече еди къде си в еди колко си часа.... щото тука никой няма да те чуе, а някои ше се хванат за съвсем странични неща, като например пунктуационни грешки, граматически и т.н...

Greennight
11-07-2010, 17:10
Злета,кой е казал,че ще се изтезнява 3 дни...Просто е леко неприятно за 2 дни от лягане в 6 да си промениш метаболизма на ставане в 6 например ? Или пък да речем,че сте отишли на село и на 1ви няма с кво да се приберете,защото тогава почти никой не работи и трябва на 2ри да се прибереш съспиан от празниците и да седнеш да учиш,не е ли леко неприятно ?

Lucho
11-07-2010, 17:46
Ох,колко са ми смешни коментари от типа,че ваканцията е толкова мижава заради грипни и дървени ваканции...вие чувате ли се?Оракули ли сте,че сте 100% сигурни,че такива ще има,че ще ги има навсякъде,и кога ще ги има.Тази година можем и да се разминем без грипна,защото за да има грипна ваканция,трябва да има епидемия.Аз за токова нещо не знам,няма ни кучешки,ни свински,ни никакъв по-сериозен вирус в момента.Да не говорим,че тая ваканция е за отделните градове и области.За дървената ваканция - кой е сигурен,че няма да съвпадне с коледната примерно?А и няма да ти е до дървена ваканция,ако си изпочупиш крайниците,мъчейки се да се добуташ до даскало,защото ваканцията не е обявена навреме...Може нито една от тези две ваканции да не бъде обявена тази година.А предвидените няколко седмици,които НЕ зависят от планираните седмици за почивка,никой няма да ни ги върне,в случай,че не са използвани,нали?Отгоре на всичкото,вместо 36 учебни седмици,тази година се падат 37.Т.е.,тази 37ма седмица преспокойно могат да я дадат като част от коледната,без да има промяна в учебния процес.
А и освен това,коледната ваканция е да празнуваш и да си починеш.Много ме грее като ми цвъкнат някоя ваканция по никое време.По време на коледните ваканции хората заминават на почивки,други им идват гости.Как ще си починеш,ще усетиш,че все пак е празник,и ще смогнеш да научиш всичко,което ти дават за даскало.Януари е месец за оформяне на оценки,при по-дълга ваканция,човек би-могъл по-добре да си научи.

Хайде, бележкарски истории, цял Януари няма да ви стигне да ви оформят. Глупости на търкалета. Просто през различните години е нормално ваканцията да е различна заради различният ден, в който се пада 1-ви Януари. През 2012 например ще излезем на 24 Декември и ще се върнем на 7-ми Януари, понеже 31-ви е Понеделник. За сметка на това, ако някой не забелязват, последните две години пролетната ваканция не е три дни, а е седмица и половина - две. Други социални групи изобщо не излизат в толкова дълги ваканции. Така, че по-спокойно. Ще имаш време и да си научиш, и да те изпитат.

Greennight
11-07-2010, 19:50
Аз предпочитам пролетната да ми е 5 дни,щото тогава е топло и приятно,а не зимата 2 дни след Нова Година да сме онлайн! :?

ecstazy
11-07-2010, 20:03
Просто през различните години е нормално ваканцията да е различна заради различният ден, в който се пада 1-ви Януари. През 2012 например ще излезем на 24 Декември и ще се върнем на 7-ми Януари, понеже 31-ви е Понеделник. З хаахахаха намери се кога да е до 7ми.. няа да сме живи тогава :lol:

Moderatorius
11-08-2010, 06:17
Бе аре, бе. Тука за 1-2 дена повече направихте циркове. Няма да ни я увеличат, никой не му дреме за мнението на учениците. :D

JCoutureJunkie
11-08-2010, 06:21
^не 1-2,а цели 7.Научете се колко са дните в седмицата :?

NqkfaNikakva21
11-08-2010, 07:39
много е смешно това с поправянето на оценки :lol:
ми няма да изкарвате лоши и после накрааааааааааая да се сетите, че края на срока идва 8-)

JCoutureJunkie
11-08-2010, 09:05
^Не става въпрос поправянето,а оформянето.Като ти набухат 3-4 класни само първата седмица след ваканцията началото на януари никак няма да ти е весело.За ваканция,през която има 24ти,25ти,31ви и 1ви,на които на дали някой ще учи,то ти остават в най-добрия случай 5 дена.Мен като ми набухат една книга поне 100стр с един куп думи и още не знам какви условия,резюмета и т.н.,и като трябва да преговарям за 7-8 класни,то става е*ахти и ваканцията.

GossipGirl89
11-08-2010, 09:25
Ми говорете си с учителите. Нали някой по-напред беше споменал, че и те били съгласни с вас за късата ваканция? Говорете и го помолете да ви влезнат в положението и да не ви затрупват с 1000 неща :)

bybit0o0
11-09-2010, 09:39
Ми говорете си с учителите. Нали някой по-напред беше споменал, че и те били съгласни с вас за късата ваканция? Говорете и го помолете да ви влезнат в положението и да не ви затрупват с 1000 неща :)
Отговорът им знаеш ли какъв е.. " Мен не ме интересува по какво колко са ви дали..вие научете, което ви дам аз"..и това го казва всеки учител и се събират 12-13 предмета,по които да учиш.... еми НЯМА ПЪК ДА ОТИДА НА 3ТИ :)

lazyboy
11-09-2010, 11:54
аз не влезнах тогава, защото имахме информатика 2 часа, а сме на групи и ... :D :D :D протестант съм :smt046 :smt046