View Full Version : Бихте ли се жертвали за благото на света?
Sashakiss
11-06-2010, 17:47
Един от основните проблеми на нашия мил свят е постояннорастящото население, което води до пренаселеност. Повече хора - повече потребление - повече магии за откриване от страна на икономиката.
Ако населението рязко намалее - например с 2-3 милиарда - би трябвало много от проблемите свързани с животоподдържането на населението да изчезнат.
И тук въпросът ми е:
Бихте ли се жертвали доброволно, за да може светът да просперира?
Nam3less3
11-06-2010, 18:08
Не ми пречи да умра, смъртта е дар. Но ако гледаме доброто на света, то трябва да се жертват тези, които не биха могли да му помогнат много, а кадрите и учените хора да живеят. Засега не съм много от 2рите заради това бих се жертвал, но ако бях по-полезен за обществото, щях да живея заради доброто на човечеството колкото и да не ми се иска :D
SchoolSucks
11-06-2010, 18:24
Много плоско мислене! Светът не е пренаселен! Просто 80% от ресурсите на планетата отиват за 20% от населението, а другите 80% от него се задоволяват едвам с останалите 20%. А гъсто населените места като градовете си имат проблеми от съвсем друго естество и не са такива защото няма останали места по планетата, които да се колонизират.
gandalfepi4
11-06-2010, 18:26
принципно да. ако са излезат двама пичаги и ми каят че ако се дам да ме ебът в гъзо три дена и после да ме изкормят ще спрат гладът по света ще им се дам (всяка секунда един човек умира от глад, на всеки 5 умира дете)
но ти грешиш доста фундаментало - храна има даже и в излишък, за'тва има толкова дебели хора. проблема е в разпределението и точно от икономически съображения тази храна не се разпределя. не е проблема в многото хора. :?
Проблемът не е в голямото население, проблемът е в това, че населението расте постоянно, при това с огромна скорост...
А оттука идва уравнението...как ще се поддържа човечеството, след като броя му е неограничен, а ресурсите ограничени ? И отговора е: никак.
Ако ситурацията не се реши умно и рационално(пример - Китай), най-верoятно ще доведе до невиждана катастрофа...
7 милиарда души при правилно разпределени расурси и без свръхносумация ще си живеят перфектно, въпросът е какво ще стане след 20-30 години когато 7те милиарда станат 15-20 ?
не съвсем ...
всеки има право да живее , независимо от обстоятелствата ако ще и 9 милиарда да станат хората , което е невъзможно пак никой няма да се жертва :? земята се чисти пренаселените раьони , така че то било - земетресения , цунами , урагани и т.н :)
Nam3less3
11-10-2010, 17:14
не съвсем ...
всеки има право да живее , независимо от обстоятелствата ако ще и 9 милиарда да станат хората , което е невъзможно пак никой няма да се жертва :? земята се чисти пренаселените раьони , така че то било - земетресения , цунами , урагани и т.н :)Всички я дрънкат тая думичка "право" - имам право за това, за онова... И повечето забравят, че имат и задължения към тия права. Особено тук, виж ги циганите с тяхното право на живот - колко деца раждат, а за повече от 1 нямат пари да го отгледат(трябва да има драконов закон за това), и ние ги издържаме. А и задължения нямат - не си плащат сметките, не искат да се интегрират, нищо не искат. Не благодаря, който не си изпълнява задълженията, не трябва да има и права.
WaterLilly
11-10-2010, 17:56
По-скоро предпочитам да осиновя дете вместо да си раждам мое, а не да се "жертвам". Нищожен принос е, но е нещо.
не съвсем ...
всеки има право да живее , независимо от обстоятелствата ако ще и 9 милиарда да станат хората , което е невъзможно пак никой няма да се жертва :? земята се чисти пренаселените раьони , така че то било - земетресения , цунами , урагани и т.н :)Всички я дрънкат тая думичка "право" - имам право за това, за онова... И повечето забравят, че имат и задължения към тия права. Особено тук, виж ги циганите с тяхното право на живот - колко деца раждат, а за повече от 1 нямат пари да го отгледат(трябва да има драконов закон за това), и ние ги издържаме. А и задължения нямат - не си плащат сметките, не искат да се интегрират, нищо не искат. Не благодаря, който не си изпълнява задълженията, не трябва да има и права.
така де , никой неможе да те задължи да правиш това което не желаеш , пр. да се жертваш за света :-D ами в България става не Интеграция а Циганизация !
HRaBr0TyYKeBaPcHe
11-17-2010, 12:10
ZipFail, Китай не е проблем от много време.Озъптиха нещата там.Индия е пролема сега.
Nam3less3, много точно казано.
WaterLilly, така викаш сега, но като настъпи часа ще искаш собствено.Така че не бързай да говориш :)
А инак, Земята е пригодена да издържа около 3 милярда народ, а ние сме кат баили(образно казано).Ако не се контролираме сами Земята ще се справи сама.