PDA

View Full Version : Напълно блокирала ... /малко помощ ако може ?!

srebyrna
11-14-2010, 15:10
Здравейте ... имам един проблем и един вид запитване?!
Всичко се отнася конкретно до литературата аз съм ученичка в 11-ти клас. Нямам проблем с предмета дори мога да кажа че ми е любим!!! Но работата е там че не мога да се съсредоточа по принцип съм супер добра в писането на ЛИС- ове Есета и какво ли не още но сега направо съм блокирала! Тази година започна и подготовката за ДЗИ ... В часовете съм концентрирана внимавам слушам водя си дори и записки.. Но когато госпожата зададе за домашно някой ЛИС или някакъв анализ и аз просто забивам прибирам се у дома сядам и аха да напиша нещо и не мога !!! #-o Чувствам се направо празна стоя и гледам листа като последния идиот ... Не мога да създам едно смислено изречение като хората... (а не искам да се опирам на готово написаните теми в нета) От първи клас винаги ми се е отдавало писането а сега просто в един момент всичко се е изпарило. :shock: Не мога да проумея защо се получава така?!?! Ако някой има същия или подобен проблем нека сподели а може би и решението...
Защото имам спешна нужда от някакъв съвет тъй като с този проблем нещата с времето се задълбочават и успеха ми пропада драстично ...

ПСП: не съм зубрачка или нещо такова но просто обичам да показвам максималните си знания а сега просто имам ужасния проблем с писането ( което всъщност ми се налага почти 2-3 пъти в седмицата .... а просто немога :cry: :cry: )

anonymous546178
11-14-2010, 16:57
eм причети анализ в интернет да видиш как е необхдимо да се изразиш... прочети записките, урока, произвидението и почни да пишеш, най-трудно е първото изречение

Crazytu
11-14-2010, 17:04
Agree with горното мнение. Разгледай няколко готови ЛИС, може да ти дойде музата. Сигурно е нещо временно, ако имаш някакви проблеми или не знам нещо, което да те разсейва.

LoupGarrou
11-14-2010, 18:43
На всички ни се случва да не сме в настроение за писане, да ни мързи или чисто и просто да нямаме муза и да не върви самото есе. В такива моменти аз се насочвам към нещо друго - излизам навън, било то с колелото или не, или просто си пускам музика и свършвам нещо. Понякога, ако имам време просто отлагам за друг ден и тогава се получава.

Иначе и аз рядко чета теми от нета, ако чета го правя след като напиша моята работа. За съжаление това не се оценява особено в училище, но го правя за собствено удовлетворение.

Така че по-ведро : ) ! Напълно нормално е, а ако знаеш произведението, имаш собствено мнение, дори и да не можеш да пишеш кой знае колко ще се справиш, така че горе главата :)