View Full Version : Наргиле
В какви магазини се продават наргилета? :-o
И ако някой знае, колко струва тютюн за наргиле? :-o
На женския пазар има един индийски магазин, на Ботев имаше още един, абе почти навсякъде.. Тютюна за наргиле струва около 4 лева, а имаше и по голям, зависи от количеството
Е кажи от къде си да ти кажат с подробности.
Поринцип се продават в индийски магазини, или магазини където продават сувенири. А тютюна също може да с екупи от там, но също си има магазини специализирани за това, за маркови алкохоли и тем глупости.
nefchi_bs
11-14-2010, 20:01
Наргилета продават в идийските магазини..Тютюн може да си купиш и от тези магазини,където продават цигари и алкохол,там има и въглени..Тютюна е 3-4лв , а въглените са 1,50-2лв.
Наргилета продават в идийските магазини..Тютюн може да си купиш и от тези магазини,където продават цигари и алкохол,там има и въглени..Тютюна е 3-4лв , а въглените са 1,50-2лв.За какво се ползват тези въглени? :-o
И наргилето имали ефект върху мозака както тревата или е като цигарите?
anonymous708973
11-16-2010, 12:03
Заблуденият той... За чий ... си тръгнал да си взимаш наргиле, като дори не знаеш, че имаш нужда от въглени?
Най-отгоре на наргилето има една чинийка, върху нея има чашка. Тая чашка се пълни с тютюна (може да е миришещ - череша, ягода, пъпеш, мента, та дори Баунти), отгоре за слага от онова лъскавото фолио, правят се мъънички дупчини на него (с игла, клечка за зъби, фиба) и отгоре се слага запален въглед. Той има нужда от известно време да се разгори. После разпалване наргилето и сте готови.
По мое мнение е 100 пъти по-приятно да пушиш наргиле, а не цигари :)
Заблуденият той... За чий ... си тръгнал да си взимаш наргиле, като дори не знаеш, че имаш нужда от въглени?
Най-отгоре на наргилето има една чинийка, върху нея има чашка. Тая чашка се пълни с тютюна (може да е миришещ - череша, ягода, пъпеш, мента, та дори Баунти), отгоре за слага от онова лъскавото фолио, правят се мъънички дупчини на него (с игла, клечка за зъби, фиба) и отгоре се слага запален въглед. Той има нужда от известно време да се разгори. После разпалване наргилето и сте готови.
По мое мнение е 100 пъти по-приятно да пушиш наргиле, а не цигари :)Това фолио за многократна употреба ли е? Ако не е, от къде се купува и кви пари? :-o
SwEeTMuFFiN
11-16-2010, 13:38
Наргилета продават в идийските магазини..Тютюн може да си купиш и от тези магазини,където продават цигари и алкохол,там има и въглени..Тютюна е 3-4лв , а въглените са 1,50-2лв.
маи да. и във някой павилиончета продават
northernice
11-16-2010, 14:00
Това фолио за многократна употреба ли е? Ако не е, от къде се купува и кви пари? :-o
Алуминиево фолио за готвене 2 лева ролката
Това фолио за многократна употреба ли е? Ако не е, от къде се купува и кви пари? :-o
Алуминиево фолио за готвене 2 лева ролката
Кво ти алуминиево фолио това няма да ти свърши работа, защото е тънко. Продават си се специални дето са по-дебели и са си специално за тази работа. Също както въглените и другите неща ги има в индийските магазини и някои от тези със сувенири... :?
anonymous708973
11-16-2010, 15:52
Баш алуминиево, напълно обикновено. :wink:
Може от шоколад също, използва се еднократно.
Абе таака и така има такава тема, я някой моля ви се да ми каже колко струва вазата за наргиле.. нз дали така му се вика, най-долното, дето се пълни с вода.. стъкленица ли к'во бееше.. че стана гаф и строшихме стъкленицата или както там се вика на една позната наргилето и ся не мога да й го върна строшено ии нали на женския пазар би трябвало да продават? смис там има магазин за наргилета и имаше мн неща .. спешно е ;х
anonymous708973
11-16-2010, 18:05
Не съм сигурна, но мисля, че "ваза" отделно не може да се купи.
Трябва и да му слагам вода на наргилето ли?
И някой да каже правилно ли съм разбрал.
Слагам тютюна в чашката на наргилето, отгоре чашката я затварям с фолиото и и правя няколко дупчици, после слагам върхо фолиото въглена и са кефа, така ли? 8-)
Слагам тютюна в чашката на наргилето, отгоре чашката я затварям с фолиото и и правя няколко дупчици, после слагам върхо фолиото въглена и са кефа, така ли? 8-)
Не няколко, доста ще ти трябват, защото от въглена (когато се рони) се запушват.
Не няколко, доста ще ти трябват, защото от въглена (когато се рони) се запушват.Аха, иначе всичко друго правилно съм разбрал?!
Ами за вода нещо ?! ;d
anonymous708973
11-16-2010, 19:14
Да, в съдинката долу (кръгла е една такава).
сериозно ли не се продават.. лелелеле екстра са тряа зимам ново наргиле еб*сиииииииииии :-x
Да, в съдинката долу (кръгла е една такава). Значи доло в стъкалницата се слага вода?
Нека повторим правилно ли съм разбрал... :D
Слагам вода доло в стъкалницата, след това слагам горе в чашката тютюна, закривам го с фолиото и му правя повечко дупчици, отгорен на фолиото слагам въглена.
Така ли? 8-)
belejkata
11-17-2010, 18:04
Значи за тоя със счупената ''ваза' :D в царстеото на наргилетата на Христо Ботев има такива мисля че бяха по 15 лв но не съм сигурна...
за тоя дето си няма идея как се прави наргиле...взимаш вазата :D пълниш я с вода..колкото 1-2 сантиметра да се потапя маркуча...надрубяваш тютюна на малки парчета (които струва 2.50лв) ,слагаш го в порцелановата чашка..не го тъпчеш!...слагаш г/д догоре на чашката (гледай да не пшрекалиш) отгоре слагаш фолио (кухненското пак става) ама слагаш по голямо парче фолио зада може да го стиснеш отстрани...и да няма откаде да излиза въздух...след тва взимаш една игла и правиш много дупчици и една малко по голяма по средата ..... купувай си самозапалими въглени (които се палят със запалка,но не се прецаквай да си вземеш от тея дето са за 50 стинки..по-добре си вземи от тея за 2 лв аз съм най-доволна от тях) иии накрая дърпаш докато не се разпали като се разпали ще почне да излиза по гъст дим... айде успех :)
l0verch0y
11-17-2010, 18:12
По принцип в бутилката може да сложите най-обикновена вода. Ако искате да допълните вкуса обаче, може да сложите всякакви сокове или да нарежете някакви сочни плодове, примерно лимон или ягоди. Ако сложите лед, вкуса става по-лек и при повече пушек. Чувал съм, че в Търция слагали мляко и ставал по мек аромата, а пък в Ливан слагали алкохол и предполагаемо те е удряло в главата, но се съм пробвал нито едното. Каквото и да сложите, гледайте да не препълвате бутилката, защото пушенето става по-тежко и се губи ефекта. Ако сложите пък малко, пушека не се филтрира като хората. За мен 1-2 пръста вода над долната част на металната тръба са достатъчни.
Тютюн за наргиле Тютюнът трябва да е сочен. За целта трябва да се държи винаги добре увит. Аз дори го слагам в ония кутии, които се затварят вакумно и го слагам в хладилника. Ако тютюна изсъхне, вече не се топи толкова добре, вкуса го няма, а и вредните вещества се увеличават, защото по-сухите му части започват да тлеят. Ако пък сте взели по-голяма разфасовка, продават нещо подобно на сироп, с който може да се попие тютюна преди да се пуши. Не съм го използвал, но знам, че всеки сироп си пасва с определен вид тютюн, така че трябва да се пита в магазина.
Главата на наргилето Когато слагате тютюна в главата, не го тъпчете трябва да се слага леко без да се натиска. Така се оставя пролуки вътре в него, през който да горещия въздух и да гори равномерно. В противен случай се получават няколко неща: трудно се вдишва, защото главата е практически запушена; дима става много тежък и пропорционално вреден; горната част на тютюна изгаря бързо, а долната не може и в един момент започвате да дишате сажди. Да не говорим, че така се хаби безсмислено много повече тютюн. Чувал съм, че някой точно така го харесвали, може би защото не знаят как се прави.
Алуминиево фолио на наргиле Намират се метални пластини с малки дупки, които могат да се сложат отгоре главата и върху тях въглена. Удобното при тях е, че няма нужда да се слага фолио всеки път и да се дупчи. Ако нямате обаче, трябва да сложите алуминиево фолио. Хубаво е да е добре опънато и да има много и малки дупки – малки за да не гори бързо, а много за да влиза достатъчно въздух и да не е тежко поемането. Аз използвам върха на малък нож.
Украсени глави за наргилеГлавата на наргилето, където се слага тютюна било по-добре да е керамична. Ахмед ми каза, че имало разлика в начина на горене, а от там и във вкуса. Аз не знам, защото съм пушил само от керамични, но знам че турските са направени от глина и се развалят по-бързо, защото скоро самата глина започва да рони.
Металната част на наргилето е по-добре да е от ламарина, а не от мед, защото ламарината се чисти по-лесно, а и медта придава малко тежък вкус. Медните естествено са по-евтини.