PDA

View Full Version : 91 НЕГ или 114 АЕГ

bebzgirl
11-14-2010, 20:49
Здравейте хораа <3 тая година ще кандидатствам и исках да ви попитам какво ви е мнението за тези 2 гимназий и в коя е по добре да кандидатствам според вас =) Искам да уча английски и немски но не знам в коя е по добре =)

И моля ви не правете спорове ... аз искам просто вашето мнение =)

Greennight
11-14-2010, 20:51
91 НЕГ,е училището с най-високият бал в България последните няколко години,онова другото да нямаш в предвид 112 АЕГ ? 114 такава английска няма...112 не е лошо училище,но със сигурност е класи под 91 и има наркомани...

bebzgirl
11-14-2010, 21:03
да моя грешка =) 112 =)

SmilezZz
11-15-2010, 12:24
91 НЕГ - София..
Вече две години е с най-висок бал
за страната и от приятели съм
чувала,че образованието е много добро...
- Но трябва много добре да се подготвиш за
изпитите..

katal
11-15-2010, 16:26
Познавам ученичка, която е учила в 91 НЕГ. В 12 клас трябваше да се запише на уроци по български и математика за да си вземе матурата- това елитна гимназия ли е? Най- добрата гимназия е СМГ (софийска математическа гимназия). Миналата година тя бе най-желаната и учениците от 12-и клас изкараха предимно шестици. НЯМАШЕ ЧЕТВОРКИ (за оценките им по математика няма нужда да споменавам)!!! Всяка година има приети в Харвард, Оксфорд и др. известни университети. Немската паралелка е само една, но и най-желана с втори език английски. Другите пет паралеки са английски с втори немски или руски. Ако решиш да учиш в СМГ с английски ти препоръчвам Таня Николова- много изисква, дава много домашни, но ще те научи на английски. Обикновено взима Б клас с втори език руски.
И все пак решението си е твое. Успех!!!

LeDa
11-15-2010, 16:34
112-то АЕГ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Просто в сградата на ПЪРВА АЕГ се помещава и 112то училище, което попринцип е само до седми клас, но тази година има и осми клас /няма да коментирам какви са учениците в него/. Английската е едниственото ПЪРВО училище, сичко друго е 91 НЕГ, 164 ГПИЕ, 9 ФЕГ, няма първа немска, първа френска и т.н. Аз уча в 1 АЕГ и е едно училище според мен на доста високо ниво. Влезеш ли там, ще научиш английски на едно, нека не казвам перфектно, но поне доста високо ниво, и ще можеш за си вземеш изпитите по английски за кандидатстване в чужди университети.

zdrasti9182
11-15-2010, 17:43
да моя грешка =) 112 =)

:smt018 Твоя поредна ТЪПА грешка. :-x
Направиха ти забележки - вземи оправи поне заглавието.
Даже не знаеш кое е училището - определено не си за там.

SmilezZz
11-15-2010, 17:51
^ Изкара се за най-грамотния/грамотната в
целия свят..пфф..Сякаш ти въобще
не си допускал/а грешка - аман от
такива индивиди...

zdrasti9182
11-15-2010, 18:30
пфф... поне не се изкарвам най-компетентния човек в целия свят пфф...
И не давам мнения за училищата в Русье щот' някой ми е разказвал.

SmilezZz
11-15-2010, 18:59
пфф... поне не се изкарвам най-компетентния човек в целия свят пфф...
И не давам мнения за училищата в Русье щот' някой ми е разказвал.Окей,но правиш забележка на хората,когато не виждаш себе си..Погледни се първо какъв си и след това ми се обяснявай какво да правя или не..За една грешка,едва ли не нападна авторката..Пфф..
- ДА,разказвали са ми,но ако се правиш на толкова умен и следиш какво става с образователната система,с кандидатстването - ще видиш,че 91 НЕГ е най-елитната и в нея се приемат ученици с най-високите балове..Минималната мисля,че беше 31-32..
- Спирам да се занимавам с такива хора като теб,че вече ми е втръснало от такива индивиди

FlowerPower
11-15-2010, 20:38
Едва ли ще те приемат в тези гимназиЙ ;)

bebzgirl
11-16-2010, 11:34
съжелявам за грешките но просто ползвам кирилизатор ... нямам бг на компа ...
и мерси на всички отговорили :)

anonymous708973
03-07-2011, 13:20
Не съм запозната с гимназиите в София, но моят съвет е: Ако наистина искаш да научиш немски, пиши го като първи език. Английски можеш да учиш навсякъде, но немският е доста по-различен, има много по-малко ДОБРИ курсове (в Пловдив е едно реномирано училище и още 2 много добри, останалите са някакви самопризнали се). В моята гимназия 10 клас, които учат немски като втори език, в момента са на ниво A2 - това стига тамън да кажеш името си и какво правиш в свободното си време. Това, че от английска гимназия (в моя случай) излизаш с два западни езика, важи само за немските паралелки - защото научаваме и немски, и английски.
НЕДЕЙ да учиш немски като втори език.

LeDa
03-07-2011, 14:07
Не съм запозната с гимназиите в София, но моят съвет е: Ако наистина искаш да научиш немски, пиши го като първи език. Английски можеш да учиш навсякъде, но немският е доста по-различен, има много по-малко ДОБРИ курсове (в Пловдив е едно реномирано училище и още 2 много добри, останалите са някакви самопризнали се). В моята гимназия 10 клас, които учат немски като втори език, в момента са на ниво A2 - това стига тамън да кажеш името си и какво правиш в свободното си време. Това, че от английска гимназия (в моя случай) излизаш с два западни езика, важи само за немските паралелки - защото научаваме и немски, и английски.
НЕДЕЙ да учиш немски като втори език.
Съгласна. Ако ще учиш втори език, нека да е някой по-лесен. Испанският е доста, ДОСТА по-лесен за научаване от немския, затова избрах него. :)