Влез

View Full Version : Колко време трае любовта ?

xdennyx
11-15-2010, 07:06
Мексиканските учени смятат,че любовта е временно състояние на организма, което няма как да продължи повече от четири години.В първата фаза в мозъка се произвеждат особени химически съединения,които се разпространяват във всичките му неврони.Тогава влюбеният човек не може да мисли трезво и почти всичките му мисли и сънища са свързани с любимия.По физически причини любовта не може да продължи повече от четири години.Психичното състояние на влюбения човек може да бъде сравнено с доста трудни психични болести.Човек може да се влюби истински само един път -останалите пъти,когато той си хареса някого е поради две причини -или се е привързал към него,или изпитва чисто сексуално влечение. :-o

LiRRRa
11-15-2010, 07:13
Не вярвам.. При много хора, включително и при мен, тръпката я има от повече от 4 години вече и сякаш всеки ден съм все по-силно влюбена..

VikitoRia
11-15-2010, 08:24
На човек му отнема една минута да хлътне по някой, един час да хареса някой и един ден да се влюби в някой. Но и един живот не стига, за да забрави някой.

dimitar_ak
11-15-2010, 08:29
Понякога трае цял живот.

SummerSmile
11-15-2010, 08:29
На човек му отнема една минута да хлътне по някой, един час да хареса някой и един ден да се влюби в някой. Но и един живот не стига, за да забрави някой.

И аз бях така.
За няма и минутка хлътнах, за по-малко от час се опознахме и се харесахме, до края на деня вече бяхме заедно, а сега година и полувина по-късно седя пред дилемата дали да сме още заедно или да се разделим. :(

NeZaPoznat
11-15-2010, 10:31
Айде пак тия учени - писах и в статията :D

Ако утре американски учени вземат да си помислят че е по-добре да си смените пола какво ще направите :-P Вие глави нямате ли си :P а ако имате - ползувате ли ги по предназначение или само прически си правите :-P

Red21
11-15-2010, 13:18
нЯМА ЛЮБОВ само секс :-)

d3viL
11-15-2010, 14:35
Любов...
Нима има срок?!
И защо някой си мисли, че може да го определи?!
Нима след 4 годишна възраст спираш да обичаш родителите си/ брат/сестра?! Нима след 4 години приятелство спираш да обичаш приятелите си?!
Защо с любимия човек да е различно?!
Нима родителите ни живеят толкова години заедно без да се обичат?! Целуват се, галят се, прегръщат се... без да се обичат?!
Пълна глупост.

Обичаш независимо от времето. Независимо от разстоянието. Независимо от възрастта.

SunShinePearl
11-15-2010, 16:06
d3viL е напълно права!

neeDaBosS
11-15-2010, 16:12
Но и един живот не стига, за да забрави някой.
+.... :wink:

Ssummerjam
11-15-2010, 16:19
Колкото си го направят участниците във връзката. :)

xxcherry
11-15-2010, 16:42
Любов...
Нима има срок?!
Нима след 4 годишна възраст спираш да обичаш родителите си/ брат/сестра?! Нима след 4 години приятелство спираш да обичаш приятелите си?!
Нима родителите ни живеят толкова години заедно без да се обичат?! Целуват се, галят се, прегръщат се... без да се обичат?!
Пълна глупост.

Обичаш независимо от времето. Независимо от разстоянието. Независимо от възрастта.

Хаха, а много хора оттук смятат, че на 13-17, някъде там, не можеш да се влюбиш.
Иначе си напълно права.

miss_kiss181
11-15-2010, 16:47
Самото розово положение на влюбването не трае много време. Истинската обич трае много повече от самото влюбване. :)

NeRoX
11-15-2010, 19:11
Любов...
Нима има срок?!
Пълна глупост.

Чакай, малко. Намесваш обичта и уважението при любовта и влюбването. Това са две доста несравними неща. Дори в самия първи пост си е описано доста ясно:

...Тогава влюбеният човек не може да мисли трезво и почти всичките му мисли и сънища са свързани с любимия...
Това не вярвам, че го чувстваш към майка ти, баща ти или брат ти. Тези хора ги обичаш и уважаваш заради, това което са ти дали и са направили за теб. Не получаваш "пеперуди в стомаха" когато ги видиш и не мислиш по цял ден за тях. Даже в някои ситуации ти се иска въобще да ги няма. :D

По темата: Бих могъл да се съглася с твърдението. Сега точно да се дават точни срокове не бих се наел, но любовта се изчерпва в едно връзка рано или късно. Не бих се съгласил само в твърдението, че човек се влюбва 1 път в живота си. Това са глупости...

iveetyy
11-15-2010, 19:18
d3viL е напълно права!
И аз мисля така ..
Вярно е , че любовта към брат ми/майка ми/тоя и оня е по-различна от тази към момчето , което обичам , но това не променя другите примери.Мъж и жена биха могли да направят така , че да продължат да бъдат влюбени и след 10 години.Всичко си зависи от хората , от начина по който се държат един с друг и от това какво правят за връзката си.

vilito2589
11-15-2010, 19:27
Абе кви са тия простотии бе?? :D :D Ако любовта траеше 4 години дали хората щяха да имат бракове по 10,20 години? Чесно скоро не бях чела нещо по - тъпо!! :shock:

NeRoX
11-15-2010, 19:30
Абе кви са тия простотии бе?? :D :D Ако любовта траеше 4 години дали хората щяха да имат бракове по 10,20 години? Чесно скоро не бях чела нещо по - тъпо!! :shock:
Мислиш, че в голяма част от 20 годишните бракове има любов ли?! Хмммм....

fenastz
11-15-2010, 20:50
Явно...

d3viL
11-16-2010, 13:25
Любов...
Нима има срок?!
Пълна глупост.

Чакай, малко. Намесваш обичта и уважението при любовта и влюбването. Това са две доста несравними неща. Дори в самия първи пост си е описано доста ясно:

...Тогава влюбеният човек не може да мисли трезво и почти всичките му мисли и сънища са свързани с любимия...
Това не вярвам, че го чувстваш към майка ти, баща ти или брат ти. Тези хора ги обичаш и уважаваш заради, това което са ти дали и са направили за теб. Не получаваш "пеперуди в стомаха" когато ги видиш и не мислиш по цял ден за тях. Даже в някои ситуации ти се иска въобще да ги няма. :D

По темата: Бих могъл да се съглася с твърдението. Сега точно да се дават точни срокове не бих се наел, но любовта се изчерпва в едно връзка рано или късно. Не бих се съгласил само в твърдението, че човек се влюбва 1 път в живота си. Това са глупости...

1. Влюбването е нещо временно. С кратка продължителност. Увлечение.
Не говоря за това, говоря за обич.
2. Нима не изпитваш уважение към любимия човек?! Тогава какво е това?! Поредния фарс?!
3. Нима мислиш, че обичам родителите си само защото са ме отгледали?! Старая се да не се обидя от това.
Обичам ги, заради това, което са.
4. Защо любов трябва да е равно на влюбване?!
Това са съвсем различни неща.
Това, което ти описваш не е любов. Това си е чисто и просто влюбване.
Да, прав си, в живота си влюбваш много пъти...
Но обичаш един.

NeRoX
11-16-2010, 13:55
1. Аз разбрах, че говориш за обич. Просто в поста ти започна с любов и отиде при родителите... Аз затова се хванах.
2. Разбира се, че го уважаваш. Това е задължително в една връзка. Кой говори за фарсове?!
3. Разбира се, че ги обичаш заради това, което са ти дали. Било то финансово и духовно. Не обичаш съседите заради това, което са, нали?
4. Би ли ми дефинирала разликата м/у любов и влюбване?

d3viL
11-16-2010, 15:06
1. Аз разбрах, че говориш за обич. Просто в поста ти започна с любов и отиде при родителите... Аз затова се хванах.
2. Разбира се, че го уважаваш. Това е задължително в една връзка. Кой говори за фарсове?!
3. Разбира се, че ги обичаш заради това, което са ти дали. Било то финансово и духовно. Не обичаш съседите заради това, което са, нали?
4. Би ли ми дефинирала разликата м/у любов и влюбване?
Родителите ми са ми на първо място приятели. Винаги са се старали да се държат с мен като такива. Поради тази причина и много повече ги обичам заради това, което са, отколкото за това, което са ми дали.

Влюбване.
Страстно изживяване с продължителност до няколко месеца. Тъй наречения период на "пеперуди в корема". Време, през което всичко е силно, сякаш вълшебно. (особено в първите седмици) След това хората почват да си омръзват един на друг, отчуждават се все повече и повече.

Любов.
Сякаш ден всички са свикнали да я смятат за синоним на "влюбване". Думите "Обичам те" сякаш започват да значат все по-малко и по-малко за хората. Използват ги за щяло и нещяло. Превръщат това чувство (любовта) в прекалено относително и маловажно нещо.
Според мен "любов" е по-скоро синоним на "обич".
А обичта?
Мисля, че и сам си я дефинираш щом си разбрал за какво говоря.

Amorrous
11-16-2010, 15:30
В живота формули нЕма,бе,не го ли разбрахте?! :booooomb:

RoSKo0o0
11-16-2010, 15:30
Тъп въпрос!!! Колко вдишвания прави човек за 2 дена и половина, като не броим тези по време на ядене и докато спим????
Строго индивидуално...пеперудките могат и да не отлетят :>

jghgh
11-16-2010, 18:03
Самото розово положение на влюбването не трае много време. Истинската обич трае много повече от самото влюбване. :)
Да, и според мен не е задължително след 4 години да се изпари... :-o
Винаги остава едно топло чувство в теб и уважение.

Освен това далеч не искам да вярвам, че вече след като веднъж съм се влюбвала, 2ри път няма да има.. :lol:

Ами като трябва да се женя кво ще правя, ако това е истина, хаха.

Любовта не е наука, за да се изучава, тя е божествено явление; казвам го, защото е в основата на Християнството.
Мисля, че е чувство, което не може да се облече ТОЧНО в думи, а камо ли да се постави в научни рамки.
Може и да може де, но аз просто не искам да вярвам в това ;]
Според мен тя [любовта] просто се чувства, не се обяснява.

Spikeey
11-16-2010, 18:09
Да ги еба и учените, просто ТРЯБВА да намират обяснение за всичко :x хора без работа, любовта може и да е за цял живот...