Влез

View Full Version : "Времето лекува"...,но всичко ли?

SuperBadSuperFresh
11-20-2010, 15:21
Фразата "Времето лекува" е известна на всички ни.Всеки от нас се е убедил по една или друга причина,че това е вярно.Но дали във всички случаи?Има ли неща,които времето просто не може да излекува?Пределно ясно ми е че ще се намери някой наскоро зарязан,който ще заяви че времето не може да излекува болката му.Не съм склонна да повярвам,че може човек да страда вечно за изгубена любов,особено на нашата вързаст.Както и да е,очаквам мнения. :)

d3viL
11-20-2010, 15:33
Колкото и да ни се ще времето не лекува.
Просто с времето свикваш в болката, научаваш се да я игнорираш, но това не значи, че я няма.
Тя е там и се появява винаги в най-скапаните моменти. След това се чувстваш като парцал, но отново вдигаш глава и продължаваш напред. Усмихваш се, същия си както преди, но не съвсем.

P. S.: Не говоря от името на "тукощо зарязано момиче". Нито пък само за "скъсване".
Говоря за загубата на любим човек попринцип.

ScarletBite
11-20-2010, 15:39
Лекува всичко, което трябва да бъде излекувано.

izlishna
11-20-2010, 15:44
Лекува това което преживяваме по-лесно, но не лекува това което не искаме да приемем..

Ssummerjam
11-20-2010, 16:20
Не лекува, просто след определен период болката в известна степен се притъпява.

tinkerbella
11-20-2010, 16:31
Според мене времето нищо не лекува. Ако става въпрос за загуба на човек, рано или късно свикваш с липсата му и болката не е толкова силна както в началото. А и ако сам не си помогнеш тая прословута болка няма да спре. Ако нямаш желание да я притъпиш, а тъпчеш на едно място нищо няма да бъде излекувано. :)

Wits
11-20-2010, 16:42
Има ли неща,които времето просто не може да излекува?

АIDS...и не само.

rebeccaa
11-20-2010, 17:29
Лекува това което преживяваме по-лесно, но не лекува това което не искаме да приемем.. !!!!!!

Di
11-20-2010, 17:34
не лекува,когато изоставиш всичко
както направих аз.

antifashionshit
11-20-2010, 17:47
така или иначе, времето си тече. важно е какво правим ние през това време, защото то няма да се върне ;д

Al3xA
11-20-2010, 17:48
До една степен,времето лекува...В смисъл,лично аз съм имала преживявания,които съм си мислела,че няма как да бъдат забравени..Усещала,съм обида и болка,които съм мислела че няма да минат с времето...и въпреки това в един момент спира да ми прави впечатление,че нещо ме е наранило и колкото повече време минава,ми става по-леко :) Не знам,дали времето лекува всичко..но почти всичко дам :)

mArMaLaDkA
11-20-2010, 18:06
Лекува всичко, което трябва да бъде излекувано.

И аз така мисля, като ще добавя и че времето лекува, когато човек иска да бъде излекуван. Имаш ли желание за промяна, работиш ли над себе си, рано или късно се справяш с драмата, която си преживял и продължаваш напред.

Само че, има разни тънки моменти, в които правиш всичко като по учебник, т.е жънеш успехи в училище/университета/на работното си място, намираш си чудесна компания, имаш си върволица от кандидати и съответно с някои от тях имаш много приятни мигове, максимално се опитваш да намалиш притока на мисли по бившата си изгора(примерно), обаче просто не се получава години наред. И ето тук вече идва противоречието и голямото изключение.

ivan_realmadrid
11-20-2010, 18:28
Фразата "Времето лекува" е известна на всички ни.Всеки от нас се е убедил по една или друга причина,че това е вярно.Но дали във всички случаи?Има ли неща,които времето просто не може да излекува?Пределно ясно ми е че ще се намери някой наскоро зарязан,който ще заяви че времето не може да излекува болката му.Не съм склонна да повярвам,че може човек да страда вечно за изгубена любов,особено на нашата вързаст.Както и да е,очаквам мнения. :)

Вечно да се страда за някой/някоя не но временно да :)

zority7
11-20-2010, 20:53
Лекува раните, но пак остават следи от всичко,което си преживял.Мен ме излекува,1 година страдах и вече не бях същатата.После срещнах сегашната ми любов,но пак не съм същата както преди да ме наранят :)

sweet_sorcerer
11-20-2010, 21:01
Всъщност времето не е някакъв аспирин за да лекува нещо. Просто с течение на ВРЕМЕТО осъзнаваме струва ли си да ни боли за въпросното нещо, дистанцията ни позволява по - добре да обмислим ситуацията. Не времето, а ние сами се лекуваме от това, от което решим...времето ни дава, е,всъщност време и съответно възможност за да го направим....

jghgh
11-20-2010, 21:09
Нещо не мога да се съглася, че болката винаги си оставала, ама просто свикваме с нея/игнорираме я и т.н.

Логиката е никаква.
Мен като ме е боляло дълго за един човек, наистина е имало случаи, в които съм си вярвала, че съм го преодоляла, обаче се е появявала болката "в най-скапания момент", но все пак това го говоря в мин.време, защото тези неща си останаха там. В миналото! Болката така или иначе ВСЕ НЯКОГА си заминава БЕЗВЪЗВРАТНО.

Времето лекува, да. Поне за любовните трепети.

За загуба на близък човек не мога да се изкажа, там е по-различно.

GossipGirl89
11-20-2010, 21:18
И аз не съм съгласна че болката се притъпява и забравяш за нея... Просто с течение на времето ти минава и се оправяш. Преди години страдах страшно много за 1 човек и накрая, след толкова неуспешни опити да го забравя, бях решила да се примиря с факта, че цял живот ще ме боли за него. И точно тогава, когато вече бях отказала да се боря, го забравих и се оправих. И не мисля че съм игнорирала болката - аз изобщо не чувствам присъствието й ;] Проблема е в това, че когато ни наранят много искаме.не искаме се променяме... и понякога тая промяна не е към добро.

Jessie
11-20-2010, 22:21
Лекува, лекува ... колко да лекува... след време вече почва да не ти пука, срещаш нови хора, нови приятелства ... :) Знам го от личен опит. :)

Li0nesS
11-21-2010, 05:39
Просто с времето свикваш в болката, научаваш се да я игнорираш, но това не значи, че я няма.
Тя е там и се появява винаги в най-скапаните моменти. След това се чувстваш като парцал, но отново вдигаш глава и продължаваш напред. Усмихваш се, същия си както преди, но не съвсем.
+100

xoxi
11-21-2010, 06:41
Не, времето не лекува всичко. Може да излекува примерно болката от раздялата с любимия човек, но дали може да излекува болката на една майка, загубила детето си? За нещастие познавам такава майка, която вече 14 години не може да излекува болката си.
Всичко зависи от това, колко ни е повлияло психически дадено събитие.
Миналата година едно момиче се хвърли от последния етаж на блок. Точно когато е паднала, долу е минавала жена и фактически момичето се е 'разбило' точно до нея. Според вас колко време ще трябва на тази жена за да се излекува от стреса? Въобще възможно ли е според вас да се излекува от такова нещо?
Има неща просто, които остават за цял живот.

Magic_Girl
11-30-2010, 09:35
Времето лекува само някои рани - други просто ги подтиска някъде дълбоко в нас, така че да не кървят...

w0sh
11-30-2010, 09:57
Изнасилване, убийство, понички.

Това са нещата/

Neftochimic
11-30-2010, 10:55
лекува, но не всичкo ;/

IndependentGirl
11-30-2010, 14:53
Времето не лекува, то просто ти дава възможност да приемеш по-спокойно това, което ти се е случило и да обмислиш и погледнеш нещата реално отстрани. ;]

Eos
11-30-2010, 15:37

P. S.: Не говоря от името на "тукощо зарязано момиче". Нито пък само за "скъсване".
Говоря за загубата на любим човек попринцип.
ахах. толкова вярно.
просто болката притъпява.

letmetellyou
11-30-2010, 17:37
Аз не мисля, че "времето" лекува. Всичко зависи от психиката на човека. Тя ни лекува.

tanch3t093
11-30-2010, 17:45
Не само времето, но и силна воля трябва ... Ако постоянно мислиш за това и си го поставяш на главата, няма начин скоро да се "излекуваш".

SuNsEt
11-30-2010, 17:56
Хората казват "Очи,които не се виждат дълго време се забравят" -нещо такова е.Времето лекува,но зависи от това колко си наранен.Понякога срещаш хора,които ти помагат да забравиш по-лесно колко те е боляло,въпреки моментите,които си се сещаш за миналото.Дори и да си сам дълго време...наистина се свиква и човек продължава напред-ако сам го е решил и наистина иска да продължи.

fenastz
11-30-2010, 18:39
Зависи как го прекарваш.

DeVilTerroR
11-30-2010, 18:57
Времето лекува абсолютно всичко или по-точно осъзнаваш дали си е струвало да страдаш за нещо !

Paramour
11-30-2010, 19:12
..минаха почти 7 месеца.. тогава за последен път му писах.. 2 седмици преди това за последен път го видях.. вече не ми е толкова болно.. преди беше много по-зле..
времето не точно лекува, а по-скоро притъпява болката. Някак си приемаш нещата..примиряваш се и ги оставяш на страна..
осъзнах, че колкото по-малко време прекарвах с него, толкова повече.. като, че ли се отърсвах от неговото влияние.. поглеждах от друга гледна точка..
вярно е, мислила съм за него.. през всичките тези 7 месеца, е добре де..последните 3 не се бях сещала. Последните няколко дни се сещам.. но като се сетя с кои хора бях миналата година по това време ии като знам, че с тези хора вече не мога да имам нищо общо.. убеждавам се, че е било за добро..
както и да е..отплеснах се..