PDA

View Full Version : Тя ме копира

LuFlee
11-23-2010, 15:43
Истина е че си обичам най-добрата ми приятелка,защото тя много пъти е била до мен в трудните ми моменти както и аз до нея.За това съм на мнение,че й дължа много(а и тя на мен де).
От доста време насам ми прави впечатление,че ме копита много често за какво ли не.Тя говори за оригиналност и идентичност.Всеки път казва,че няма никой друг като нея ,сякаш че всичко,което прави го прави само тя.НО...всъщност не е така.Особено от лятната ваканция до сега станахме по-близки и виждам,че дори и държанието й до няква степен заприличва на моето.Например:вижда,че в училище си подчертавам нещо или го пиша по специфичен начин(за да си го разбирам аз)-и тя прави същото.Трябваше да си сменя почерка,защото започна да пише като мен(с малки разлики).Ако аз си купя нещо и на нея й хареса и може да си го купи си го купува...Понякога ми взима идеите в час или преписва от мен(защото аз просто не обичам да отказвам помощ) и после като учителката види,че нейното е правилно казва "браво" -и тя се радва че го е написала. :-o
Помагам и почти по всичко.Тя казва,че на мен са ми лесни едни предмети,а на нея други и ако имам нужда от помощ щяла да ми помогне,НО не е така.Първо,че някак си не ми е приятно да искам от нея помощ и второ,че ми е помогнала само 2-3 пъти от както сме в един клас.
Дали всичко е така,защото много си приличаме и често мислим еднакво?Дразня се,защото все повече и повече копира от мен и в училище аз съм тази,която й помага и тя започва да се издига с оценки,докато аз си седя на едно и също място...Не искам да се карам с нея за това,защото ще стане много неудобно между нас.Как да процедирам?

ПП:на 17 сме и двете.

chemist9009
11-23-2010, 15:51
Еми тя те използва...а от такива по-далече 8) 8)

LuFlee
11-23-2010, 16:03
Не ме използва.Познавам я много ама много добре.Личи си,че ме копира без да се усеща,обаче аз го усещам и ме дразни.И точно по причината,че ми е като сестра не мога да й кажа "спри да ме копираш,щото ме дразниш".

diksi
11-23-2010, 16:11
Всичкоо добрее си го описалаа ама като прочетох послеписа гледах катоо гръмната..Е тетака :shock:

На 17 години имаш проблемите на някой 7-8 клас :X Какво като те копира нали и другите го забелязват и нали и в техните очи е смешна?!

LuFlee
11-23-2010, 16:25
Почти никой не го забелязва,защото просто не обръщат достатъчно внимание.А мен ме дразни,защото тя обира лаврите или се оказва,че все тя е оригинална...

Вас няма ли да ви дразни ако помагате на някой или той ви копира и накрая се оказва,че той се издига,а не вие?

Аз не казвам,че искам винаги да е по-зле от мен или нещо такова.Не ми харесва,че дори не си признава,че всичко е благодарение на мен.Радва се като малко дете на оценката,която добре,че съм аз...

Може би темата тук е "Кое е по-важно за вас- личният ви успех или това да помогнете на приятел,застрашавайки издигането ви в дадената сфера"

bebzgirl
11-23-2010, 17:28
Бъди над тези неща с почерга и глупостите =)
В един момент всички ще вземат да забелязват какво става дори и без да полагаш никакви усилия и интриги ...
Относно другото ... просто трябва да се научиш да казваш НЕ защото живота ще го иска от теб в бъдеще =)

suNnykaty96
11-23-2010, 17:29
Ми какво да ти кажа. Нормално е при две мн близки приятелки да се получи момент, в който едната да копира малко или много от другата. Може би по този начин тя са усъвършенства, виждайки в теб качества ( или дори дрехи, тетрадки ), които самата тя би искала да притежава. И най - лесното е да те изкопира. Не се впрягай, а поговори с нея и й кажи, че искаш приятелка, а не близначка. Кажи й че я харесваш тъкмо такава, каквато е и не би искала тя да се променя, за да бъде нещо, което не е т.е както се подразбира от това, което си написала - твое копие. А що се отнася до дрехите - може би просто харесва стила ти на обличане, и иска да е като теб. Предложи й заедно да отидете на шопинг, купете си яки дрешки, дори можеш да й помогнеш с избора - така хем тя ще види че харесваш нещата, които носи, хем ти няма да бъдеш копирана.
И все пак нали знаеш - с какъвто се събереш, такъв ставаш, затова е нормално като две толкова близки приятелки да си приличате в малко или много отношения. Успех :-)

Pattett0
11-23-2010, 17:44
Ми какво да ти кажа. Нормално е при две мн близки приятелки да се получи момент, в който едната да копира малко или много от другата. Може би по този начин тя са усъвършенства, виждайки в теб качества ( или дори дрехи, тетрадки ), които самата тя би искала да притежава. И най - лесното е да те изкопира. Не се впрягай, а поговори с нея и й кажи, че искаш приятелка, а не близначка. Кажи й че я харесваш тъкмо такава, каквато е и не би искала тя да се променя, за да бъде нещо, което не е т.е както се подразбира от това, което си написала - твое копие. А що се отнася до дрехите - може би просто харесва стила ти на обличане, и иска да е като теб. Предложи й заедно да отидете на шопинг, купете си яки дрешки, дори можеш да й помогнеш с избора - така хем тя ще види че харесваш нещата, които носи, хем ти няма да бъдеш копирана.
И все пак нали знаеш - с какъвто се събереш, такъв ставаш, затова е нормално като две толкова близки приятелки да си приличате в малко или много отношения. Успех :-)

Присъединявам се към коментара ии :)

iLovePussyJuice
11-23-2010, 18:14
ПП:на 17 сме и двете.FAAAAAAAAAIL! :razz: :razz:

Infection
11-23-2010, 18:26
Бъди над тези неща с почерга и глупостите =)
В един момент всички ще вземат да забелязват какво става дори и без да полагаш никакви усилия и интриги ...
Относно другото ... просто трябва да се научиш да казваш НЕ защото живота ще го иска от теб в бъдеще =)

+1 8)

ameli
11-23-2010, 18:27
Тоя послепис не трябваше да го има :lol:
След като си е харесала нещо твое, много ясно, че ще си го купи. А и на 17 не може да си промени почерка, колкото и да иска. Като не искаш да преписва от теб - вземи си един несесер, дето се разтяга и си крий тетрадките с него :lol:

TheNewReligion
11-23-2010, 20:25
ПП:на 17 сме и двете.FAAAAAAAAAIL! :razz: :razz:
И аз реагирах така. :/

1. Явно не се познавате толкова добре, че тя да разбере, че теб това те дразни.
2. Сама си си виновна, защото продължаваш да й правиш мечешки услуги.
3. Както виждаш ти си преебаната в случая и не знам какво трябва да стане, за да й кажеш всичко.
4. Нещо ми се струва, че си свикнала винаги да доминираш във връзката мюу вас. Трябва да има баланс и трябва да го постигнете, защото е много грозно отстрани ( не знам дали се пише така).

WaterLilly
11-23-2010, 20:42
И какво като са на 17? Вие да не мислите, че след 15-16 години изчезват тия детски проблеми, които сме имали? Не, нещата са си същите.

Просто й кажи.

bloodyF
11-23-2010, 20:46
ако сте най-добри приятелки,както казваш,не би трябвало да се занимаваш с подобни..глупости :)
а и най-вероятно сте приятелки откакто сте в гимназията, точно когато се изгражда вкуса на тийнейджърът и той пораства и става човек..та като сте били близки вече няколко годинки и имате сходни интереси ( в това се състои приятелството) следователно и нещата, които ти правиш ще ги прави и тя

това е лично мнение
и ако толкова те дразни сподели й го, ако сте толкова "BFFs" ще се опита да се поправи тя .. ;)

iLovePussyJuice
11-23-2010, 22:24
И какво като са на 17? Вие да не мислите, че след 15-16 години изчезват тия детски проблеми, които сме имали? Не, нещата са си същите.

Просто й кажи.не съм чувал са 30+ годишни хора да се жалват, че най-добрата им приятелка ги копира :razz:

fuckme
11-24-2010, 09:58
не сравнявайте 30 със 17л пък и не е виновна авторката, а приятелката й. и то не е детско поведение, а комплексарско. определено не се изказвате добре.

xKiFlA
11-24-2010, 10:56
мен ме копират не една а две от моя клас :?
от външния вид..до начина ми на говорене.
ама аз разбирам щото всеки иска да е като мен.. :P
:-)

iLovePussyJuice
11-24-2010, 12:27
не сравнявайте 30 със 17л пък и не е виновна авторката, а приятелката й. и то не е детско поведение, а комплексарско. определено не се изказвате добре.я прочети пак :)

че е комплексарско, съгласен съм...

iLovePussyJuice
11-24-2010, 12:29
:-)леко леко :lol:
не си вЕрвай чак толкова

fuckme
11-24-2010, 14:41
не си вЕрвай чак толкова

имената ви са уникални :lol:

LuFlee
11-24-2010, 16:58
И как да спра да и правя мечешки услуги?Да спра да й помагам в училище и да й кажа "Няма да ти помагам повече понеже накрая аз съм прецаканата"? Не вярвам след това да се почувствам по-добре.
Иска ми се сама да се усети по някакъв начин...а колкото до това дали ще разберат останалите,че ме копира-не.Няма да разберат,защото целия ми клас лети някъде из облаците и никой не се интересува от никой(освен ако не са клюки).Интересувам се за учителите...виждам,че от известно време дори започва да им се подмазва и гледа да намаже,когато й трябва помощ. :-o Направо ме отблъсква като я видя така 8-)

iLovePussyJuice
11-25-2010, 01:51
не си вЕрвай чак толкова

имената ви са уникални :lol:нали, особено моето :D

venera9
11-25-2010, 05:30
Миличка спокойно аз съм преживяла същото каквото и ти!Когато най-добрата ми приятелка влеезе в моето училище неможехме да се гледаме,но лека полека се опознахме и започнахме да ставаме приятелки,даже си направихме група:Д.Всички мислят че сме една за друга :Д след като и на двете антената ни се е откачила :Д Тя има много яки лафове аз също....Мразя да ме копират но тя го правеше...крадеше си от лафовете ми аз няколко пъти и го намекнах тя поспря после пак започна,но след това реших че след като аз си взимам от нейните лафове защо и тя да не взима от мойте?!Така днес сме най-добри приятелки дори днес има РД :grin:

fuckme
11-25-2010, 13:55
^някви филми, някви филми...

iLovePussyJuice
11-25-2010, 16:27
^някви филми, някви филми...more like...някви комплекси, някви комплекси 8-)

и не важи само за venera9 8-)

mimitu
01-26-2011, 16:02
Ако чакаш тя да спре да го прави значи ще има да си чакаш :-D .По добре и го кажи защото както ти го каза излиза, че тя е оригинала и накрая всички ще повярват, че е така и тя самата ще започе да казва, че ти копираш от нея.Ти си решаваш какво да прави!