Влез

View Full Version : Падежи в руския

MouSe
11-27-2010, 10:20
Трябва ми спешна помощ с падежите и всикчите глупости в руския.Ако някой може да ми напише на всеки падеж окончанията при съществителните и прилагателните в мн.ч и ед.ч....и ако има някакви особености.Дано някой да може да ми помогне,че батака е голям ](*,)

Greennight
11-27-2010, 19:19
Не мисля,че някой ще ти помогне...просто седни и учи...Едва ли на някой ще му се занимава да пише всички окончания,защото всеки падеж има по няколко значения и въпроси,на които отговарят...То дори да ти напиша окончанията няма да научиш нищо,защото например в множоествено число родителен падеж рубль става рублЕЙ,но автобус става автобусОВ,и тва ти е само 1 падеж и само за съществителните...Седни си на г*за и учи...Научи си въпросите,на които отговарят съответните окончания така ще ти е най-лесно...

xWandereRx
11-27-2010, 20:18
щом учиш руски няма как да ги няма в учебника ти, провери ли последните 10тина листа, обикновено там ги слагат :D

MouSe
11-30-2010, 20:17
Езика го уча втора година,но не съм виновна аз,че първата година ни прецакаха с ужасен учебник и никой не научи падежите както трябва.Едва сега започнахме по сериозно да ги учим.То,че трябва да си седна на дупето и да ги науча е повече от ясно. ;) В този учебник по който сме сега ги няма. Все пак благодаря сглобя всичко което сме взели и се надявам да схвана нещо. Мерси все пак :)