View Full Version : Трикове за безплатно или по-евтино отопление
SexualHealing
11-28-2010, 23:11
Братя българи, преди два месеца дойдох да уча в Англия и се настаних в квартира. Отначало беше добре, но наскоро започна да се усеща прииждащата зима и взема да става все по-студено. В таксата, която плащам за квартирата се включва всичко без електричеството в моята стая. Това означава, че не плащам за тока в кухнята, който ползвам. Та въпросът ми към вас е, имате ли някакви хитри идеи как да си отоплявам стаята без да ползвам тока в нея. Бих инвестирал в някакви отоплителни техники, но стига да си заслужава.
Благодаря :)
bieberlover2
11-28-2010, 23:14
съчки събирай!
SexualHealing
11-28-2010, 23:22
Имам противопожарна система, или там както се казва, в стаята си. Усети ли дим, започва да пищи. Нестава. :(
bieberlover2
11-28-2010, 23:27
завий се с родопско одеало
аз лично не се сещам за друго, освен печка - духалка. купи си няква, която харчи по - малко ток и това е...
Biskfitka
11-29-2010, 11:29
Духалките и подобните харчат мнооого ток,по-икономично е климатика,но ще ти излезе скъпо да го купиш... :-o
SexualHealing
11-29-2010, 14:38
А случйно някои от вас да знае дали има някакви печки или духалки на батерии, които мога да презареждам в кухнята, където токът е безплатен. :?
Един-два раклонителя, вкл ги в кухнята и в твойта стая като стигне раклонителя там вкл нещо
SexualHealing
11-29-2010, 14:43
А случйно някои от вас да знае дали има някакви печки или духалки на батерии, които мога да презареждам в кухнята, където токът е безплатен. :?
SexualHealing
11-29-2010, 14:45
Но се притеснявам, ако хазяйна ме види може да каже нещо. Не че живее с нас, но от време на време идва на 'визитация' :(
Greennight
11-29-2010, 16:30
Зимай си една печка и ходи да си насечеш дърва :lol:
gandalfepi4
11-30-2010, 07:57
ми и аз съм така горе-долу и решението е да се навличаш просто. ако минават някакви тръби из стаята ти и са топли съм чувал че пенсиите закачали за тях капачки от буркани и така се топлели ама сигурно немаш тъй че земай дрешките и така
Значи приятелю българин това с разклонителя е доста добра идея въпросът е че трябва да скриеш кабела или под някакви килими нещо от рода или и аз не знам как но с една духалка би било добра идея. Въпросът е в това че трябва да внимаваш много с кабелите които ползваш хубаво е да се консултираш с вещо лице за това тъй като духалките са доста мощни уреди и на едно разстояние да кажем 5-6 метра не знам колко ти е там не всеки кабел ще държи :) Уча го това за това ти ги разправям тези не че ти говоря празни приказки :D та кабела може да го свържеш директно в някой контакт без да се налага да го включваш изключваш когато идва хазяйна обаче трябва или да извикаш майстор или страшно много да внимаваш как и какво бърникаш другото е, че не знам къде ви е бушона и е възможно да нямаш възможност да изключиш тока когато правиш тази манипулация :D . Ако е така СИЛНО препоръчвам техник да го направи, защото работата под напрежение не е опасна само и единствено тогава когато се спазват някои правила за безопастност.
xKiFlAxx
12-01-2010, 02:22
за квии духалки пишете бе те харчат мнннн мн ток :booooomb: :?
иначе топлат и аз имам ама я пускам малко