PDA

View Full Version : Плитка в косата като диадема

kiki1991
12-01-2010, 13:50
Как се прави тази прическа(ако може да обясни някой) и може ли в домашни условия или да ида на фризиор:

http://prikachi.com/images.php?images/747/2714747O.jpg

j_adore2
12-01-2010, 14:46
Като малка ходех само така.На една приятелка майка и ме правеше.Аз не мога да ти обясня точно как с е прави защото само съм гледала,а пък аз не съм се опитвала да го правя.Но опитай се се едно плетеш рибена кост .. не знам :(

kyklichka01
12-01-2010, 14:50
Ами на морето една наша позната ми беше направила такава.
Не съм много сигурна, но мисля, че след като се отдели косата за плитката се започва като негърските плитки.

Ето една подобна прическа: http://www.dreamweaverbraiding.com/braids/lace.htm

Надявам се да съм била полезна :) :)

hugelipsskinyhips
12-01-2010, 16:54
аз си правя такава с плитка, но плитката ми не е рибена кост, а е най-обикновена :) .Ако косата ти е по-дълга взимаш кичур от задния пласт, който е по-дълъг, плетеш го.След това го увиваш около главата и закрепяш с фибка и става също много ефектно.
А спец за тази плитка виж нещо по ютюба, няма как да няма :)

pilencaaa
12-30-2010, 19:12
Това е рибена кост. Прави се по следния начин:
1. Отделяте косата отпред, която ще плетене.
2. Останалата коса назад връзвате за да не ви пречи.
3. Сресвате косата,която ще плетете и започвате обикновенна рибена кост като вкарвате кичури само от едната страна!

Успех! Дано да съм помогнала.

marin4itu
12-31-2010, 08:12
Колко съученички съм плела така...
Може и от 2те страни да се вкарва коса, обаче самата плитка да е изместена на една страна, за да изглежда по-подредено.
Ако имаш приятелка, която може да те направи, не е нужно да ходиш на фризьор.

novasum
12-31-2010, 08:47
Изглежда мн хубаво :-) и аз искам така ,но не мога сама да си го направя :(

taamara
12-31-2010, 09:36
Ооо, сама е много трудно... : ( разбирам техниката, но като пробвам нищо не става, иначе на друг човек, предполагам, че ще се получи.. :-o

MeLikesPie
12-31-2010, 09:55
Ооо, сама е много трудно... : ( разбирам техниката, но като пробвам нищо не става, иначе на друг човек, предполагам, че ще се получи.. :-o

Същата работа съм и аз...

Ама мисля, че на тая снимка е правено от фризьор.

Аз понякога си правя подобна прическа, но с два кичура и е 100 пъти по-лесно:
1. Изместваш си пътя от едната страна
2. Взимаш малко коса от едната му страна и я разделяш на две
3. Слагаш предната (откъм челото) половина върху другата, така че да си разменят местата;
4. Взимаш малко коса и я добавяш към кичура, който е минал отдолу и е дошъл на мястото на горния;
5. Повтаряш 3-та и 4-та стъпка докато стигнеш до ухото
6. Хващаш с фиба
7. Правиш същото от другата страна на пътя

Не е задължително да си със път на една страна, нито изобщо да си с път (обаче така ще е по-трудно).

Надявам се да разбра нещо, не го написах много ясно 8-)

Късмет \:D/

DesireToFire
12-31-2010, 11:08
http://www.youtube.com/watch?v=_J3R34JbD3w Просто почваш по-отвътре.

Hiph0pgirl
12-31-2010, 11:27
по-добре отиди в салон, за да си сигурна, че ще е добре и стегнато сплетена.. :)

PinkMojo
12-31-2010, 11:57
http://www.youtube.com/watch?v=9c_1IZdWLpc
Ей тва ми се струва по-лесно, ако искаш пробвай го

Elenichkaa
12-31-2010, 12:51
в ютуб има клипчета..
иначе мога да ти го обясня..много е просто.
оставяш бритона (независимо къс или дълъг) отпред (забележка:ако е къс остави и от останалата коса малко,за да ти е по-лесно) и завързваш косата на опашка(с ластик или шнола).Сресваш я с ситен гребен и започваш обикновенна рибена кост,като се стараеш да не я накривяваш.започва се от единия край на челото до другия.Накрая стягаш със силиконови ластичета(аз слагам 2или 3 за да е по-сиг и здраво).Можеш и от черните обикновени фиби(една или 2 не повече!,че стой грозно) да сложиш ако искаш да е по-дълготрайно.
Успех!И ако от първия път не стане,пробвай пак!
Забравих да добавя,че зависи от типа коса но е хубаво да пръснеш малко лак, при мен не се налага,но ти си знаеш най-добре!