View Full Version : Как да спра да ги стискам???
Не знам какво ми става, но видя ли, че имам някъде черна точка или пъпка, и веднага почвам да я чопля. Знам, че е напълно погрешно и вредно, но не мога да спра. Правя го дори несъзнателно! :cry: :cry: :cry: След което съжалявам страшно много, защото стават ужасни белези, пък и понякога дори местата се възпаляват. Все си казвам, че повече няма, но така и не спирам!
Какво да правя? Имам чувството, че ако спра да го правя, положението ще се подобри, но не мога да се понасям така. Сега цялото ми лице е червено и в рани от тия работи! :shock: :cry: :cry: :cry: Какво да правя...
Темата може да ви се стори тъпа, но все пак има ли някой друг с моя проблем?
thinkgreen
12-04-2010, 22:43
И аз имам подобен проблем и освен лицето си стискам и ръцете , ужасно е от доста време се опитвам да спра . Сега заради зимата спрях , но проблема на лицето остава понякога спирам за няколко дни , но после пак почвам , мисля че е дори на психологична основа , като да си ядеш ноктите :( ще следя темата
Незнам, какво да ви кажа за да спрете да ги пипате, но знам с какво ще ви се заличът. От известно време околко 5/6 седмици г/д ползвам ето тези продукти http://prikachi.com/images/75/2728075j.jpg към тях ползвам от същата марка и лосион с розмарин пак за акне. И да ви кажа имах малки пъпчици, но сега нямам. Само понякога ми излизат, но като ги намажа с коректора на сутринта няма и следа от тях. Но се иска редовно прилагане на лосиона и коректора за да има дълготраен ефект. Аз си го купих от аптека " Санита" има го и в другите аптеки и не е изобщо скъпо. А иначе това е сайта --> http://amritalab.eu/amrita_laboratory/face/antiakne/acne_touch_up_mask_saw_palmetto
Незнам, какво да ви кажа за да спрете да ги пипате, но знам с какво ще ви се заличът. От известно време околко 5/6 седмици г/д ползвам ето тези продукти http://prikachi.com/images/75/2728075j.jpg към тях ползвам от същата марка и лосион с розмарин пак за акне. И да ви кажа имах малки пъпчици, но сега нямам. Само понякога ми излизат, но като ги намажа с коректора на сутринта няма и следа от тях. Но се иска редовно прилагане на лосиона и коректора за да има дълготраен ефект. Аз си го купих от аптека " Санита" има го и в другите аптеки и не е изобщо скъпо. А иначе това е сайта --> http://amritalab.eu/amrita_laboratory/face/antiakne/acne_touch_up_mask_saw_palmettoПроблемът ми не е толкова самите пъпки. Ако не ги пипам, няма изобщо да се забелязват. Проблемът е този лош навик, който съм си изградила... И ето преди малко пак! Изобщо не се усещам кога го правя.. ;(
KumchoValcho
12-05-2010, 07:44
Много гадно, хораа
На мен ми излезна една подкожна пъпка, която дори не се виждаше, но болеше адски много
И нали съм умник, опитах се да я боцкам с игла, за да я изстискам - не стана, но пък си спуках явно капилярче от стискането и сега е адски червено. И аз не мога да спра да ги стискам, а имам хубава кожа по принцип, сам си я съсипвам -.-
+1, аз тези дни вече попрях, защото кожата ми действително се подобри като не ги стискам, но сега имах една на брадичката и не издържааах :lol: ама иначе като ги третирам и нямам никакви почти.. , просто примерно като застанеш пред огледалото и видиш някоя пъпка и си помисли как ще изглеждаш ако имаш такива пъпки по цялото лице и БЪРЗО се махни от огледалото и отиди да правиш нещо друго.. стискай антистрес топка :D , седни на компа, нещо такова..
sToyAncHo
12-05-2010, 09:34
аз заради тези проблеми ще махам огледалата от нас :D а това, което предложи ira90 ще го пробвам :) надявам се да ми помогне. А за черните точки някакво решение?
webmast3rche
12-05-2010, 12:58
Въпрос на време .. като изчезнат ще спреш :booooomb:
herassmant
12-05-2010, 15:03
Да,и аз мисля,че е нещо заради психиката.. просто трябва да се опиташ да спреш някак си,и аз не знам,не трябва да реагирваш така,много хора имат пъпки,не си само ти,просто опитай да мислиш за нещо друго,като ти е нервно в даден момент,просто си кажи''няма пак да почна!'' и почни да се занимаваш с друго нещо. :-o
StolenBliss
12-05-2010, 15:03
Оф и аз съм така, тва е като няква дрога... И наистина може да е на психологическа основа, щото като го правя май ме успокоява .. :?
Greennight
12-05-2010, 15:55
Защо просто не отидете на козметик ? Така ще знаете,че сте чисти и няма да се пипате 1-2 седмици :lol:
SladkaZagadka
12-05-2010, 18:33
Хора, тя пита как да спре да прави това механично чоплене, а не как да ги заличи !
Пробвай следното : Ако пъпките ти са на челото, си вземи една лента за коса , например
http://www.kosa-bg.com/userfiles/productthumbs/thumb_2915.jpg
и я сложи на челото - там, където е пъпката . Така ръката ти ще посяга към лентата и по-скоро към плата, а не към пъпката . :smt035 Късмет ..
angel4eto966
12-06-2010, 09:11
Хора, тя пита как да спре да прави това механично чоплене, а не как да ги заличи !
Пробвай следното : Ако пъпките ти са на челото, си вземи една лента за коса , например
и я сложи на челото - там, където е пъпката . Така ръката ти ще посяга към лентата и по-скоро към плата, а не към пъпката . :smt035 Късмет ..
да ама се замисли че като няма пъпки няма какво да стика. Най-добре отиди на дерматолог да ти предпише мазила за твоя тип кожа :)
TheBeliever
12-06-2010, 12:30
Ако не ги виждаш няма да ги чоплиш. Не се зяпай в огледалата през час и няма да се сещаш даже за пъпките. А за да не изстискаш пъпка, когато я видиш трябва воля. И аз съм така на моменти - стискам, чопля. Даже да нямам пъпка нарочно започвам да търся някоя малка черна точица да стискам.
Единственото, което ми помогна бе отвличане на вниманието. Всеки път като ми се прииска да се чопля се насилвам да мисля и правя нещо друго. Ако се "извиняваш" пред себе си, че стискаш черните точки, за да ги махнеш, опитай да си правиш процедури за лице всеки път като се уловиш, че се чоплиш. Така ще заместиш вредния навик с полезен такъв.
днес пак се поддадох :lol: спирааааааааааам! :lol:
sexa_na_kompleksa
12-06-2010, 15:46
Просто си кажи, че повече няма да ги стискаш. Също така трябва и да полагаш грижи за кожата ти. Ето ти една статия как да се справиш с проблемната кожа:
http://www.neznam.bg/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8/31-%D0%BA%D0%BE%D0%B7%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%BA%D 0%B0-%D0%B8-%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D1%88%D0%B5%D0%BD-%D0%B2%D0%B8%D0%B4/107-%D0%A1%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0-%D0%B8-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D0%B6%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B6%D0%B0
BrokenInnocence
12-06-2010, 19:39
Като чак толкова не може да проявите воля и да не ги чоплите съвсем, поне не го правете с нокти... когато ми се случи нещо да не издържа и да поискам да разчопля някоя пъпчица винаги вземам две тампончета за уши, напоени с лавандулов спирт и така изстисквам пъпката, после минавам отгоре пак със спирт и това е.
Ох, много гаден навик е... Аз го имам даже от доста малка, някъде 6-7 клас може би. Бях с толкова чисто лице... Не знам дали е от този навик или от самия пубертет, но по едно време кожата ми беше ужасна... И аз я влошавах още повече като се чоплех постоянно. И все още го правя. Много добре знам какво имаш предвид. Поглеждаш се в огледалото уж да се огледаш, но в следващия момент виждаш някоя дреееебна пъпчица, не се сдържаш, после виждаш друга и т.н., докато накрая като се погледнеш и лицето ти не е зачервено... :shock: Аз все още нямам "лек" за този гаден навик. Понякога просто когато нямам достатъчно време да си "кисна" ( :lol: ) пред огледалото, не ми остава време и да се чопля. И наистина когато не го правя, лицето ми е много по-добре. Просто трябва много силна воля или просто да не се заглеждаш чак толкова много в огледалото. Или както някой каза по-рано, когато ти се дочопли, земи си направи примерно някоя домашна маска за лице или го почисти просто... Успех! :)
Не мсиля, че най- добрата идея е да си сложиш нещо, което ще ти спарва. Как може да не можеш да спреш. Просто се замисли, че като стискаш пъпката, а ти 100% я стискаш по грешен начин, гнойта се разсейва и е много вероятно на нейно място да излязат повече. Не е въпрос на навик, просто не мислите. Пъпките те дразнят и искаш да ги махнеш, ами щом искаш просто не ги пипай. Не е сложно!
SmAllViILee
02-07-2011, 13:00
Оффффф моя проблем е подобен , само че вместо пъпчици аз си гриза кожичките около ноктите на ръцете :( :-k