PDA

View Full Version : Мнението ви за комунизма.

ludiqtzubar96
12-07-2010, 15:43
Всеки е чувал ''Едно време....................''.Та какво ви е мнението за това време,макар че никой не е живял по него.

Greennight
12-07-2010, 17:15
Че не е ставало за нищо :?

radeberger
12-07-2010, 17:22
За комунизма в русия или тук. То тук май не достигаме чак до комунизъм, а нещо като по-леката му форма - социализъм.

Ами според това, което знам - има си и някои добри неща, но има и доста глупави.

No5
12-07-2010, 17:22
Мнението ми за комунизма като цяло, или за комунизма в България ?

Spikeey
12-07-2010, 17:33
Имало си е добри и лоши страни, като например през комунизма в не е оставал човек без работа и да рови в кофите за боклук, но пък са били забранени неща като слушането на музика която не е българска например.

SmilezZz
12-07-2010, 18:16
Както ми го обясняват нашите,за мен тогава
по-доброто време е през комунизма..Наистина всеки
си е имал работа,цените не са били чак толкова
високи,управителите са били по-сериозни в работата
си (не знам как да го кажа)..
Но наистина си има и лоши страни,както всичко
останало..Жителите,които не са били българи,трябвало
е да си сменят имената май (или нещо такова)..

FlipY
12-07-2010, 18:29
Прочети малко за военния комунизъм , за гладът в Украйна , за насилствена колективизация и сам ще си направиш изводите . В България е било по - смегчено , но и доста издевателства е имало.
Ако си доволен да живееш сиво и спокойно - комунизма е за теб , но ако имаш мечти и собствено мнение , може да останеш много разочарован .

WTFBBQ
12-07-2010, 18:35
SmilezZz директно са ги махали от Бг хахаха както сега трябва и циганите и турците да се махнат от Бг

NawleK
12-07-2010, 20:03
И как ще имате мнение след като не сте го изживяли? :-o

WaterLilly
12-07-2010, 20:04
Ти как имаш мнение за Хитлер, като не си го срещал?

NawleK
12-07-2010, 20:15
Ти как имаш мнение за Хитлер, като не си го срещал?

Кой казва че имам? :lol: :lol:

mog1
12-07-2010, 21:10
и как всички пишете: "ами май е било по-добре тогава".

Вие чувате ли се какво говорите: да не можеш да излезеш зад граница (дори за постоянно от града в който си роден!),да няма свобода на печата и словото, за една неподходяща шега да те вкарат в Белене,нямаш право на собствен бизнес- всички работят за едни приблизителни еднакви пари,докато една малка част от хората имат по няколко западни автомобила,яхти,къщи и какво ли още не. Това че чакаш с години за една лада или един москвич- навярно всички искате на 18-19 да сте с коли,нали?
Насилственото приемане на чуждо мнение или решение. Примерно, ако не се съгласиш да влезеш в ТКЗС, жална ти мамица.

А всички издевателства над хората,репресии и какво ли още не. Хрумва им нещо и те обявяват за враг на народа-край вече си обречен. А това,че църквата и религията, като цяло е потискана до неузнаваемост...

Комунизмът е осъден от П.А.С.Е. !

Spikeey
12-07-2010, 22:33
и как всички пишете: "ами май е било по-добре тогава".

1 човек го е написал това бе пич... иначе и комунизма и демокрацията си имат добри и лоши страни.

iLovePussyJuice
12-07-2010, 22:43
аз пък си мисля, че повечето от вас нямат никаква представа за какво става дума, ами просто са чули от някъде нещо... :>

пс- ^ alestorm xD
на тия им бях на концерт преди около месец пфха xD

Spikeey
12-07-2010, 22:45
аз пък си мисля, че повечето от вас нямат никаква представа за какво става дума, ами просто са чули от някъде нещо... :>

пс- ^ alestorm xD
Е госпожата по БГ по цял ден ни говореше за комунизма.
И кво кефиш ли им се :lol: :lol:

iLovePussyJuice
12-07-2010, 22:51

пс- ^ alestorm xD
И кво кефиш ли им се :lol: :lol:на мен няколко години xD

иначе са нестандартни...и са идиоти xD
бяха със Сабатон тук 8-)

mog1
12-08-2010, 17:24
сигурно 80% от вас няма да издържат и 1 месец във време на комунизъм...

CaSsIe
12-08-2010, 20:46
Комунизма има и положителни и отрицателни страни, но според мен отрицателните са много повече. Лично според мен, правото на глас и избор е едно от основните неща, които прави човек свободен. По времето на комунизма, ако кажеш "а" срещу, ти да видиш едиснтвената партия, те ще ти изрядат цялата азбука и ще те разстрелят пред всички. Да не говорим, че не можеш да правиш каквото искаш, не можеш да се обличаш, както си искаш, да слушаш, каквато музика на теб ти харесва и т.н. Всичко това е много, много тъпо, но с цел масово промиване на мозъци си е било практика едно време.
От друга страна, хубавото е, че е имало работа за всички, хората са живяли много по - спокойно, а не като сега да излезнеш на улицата и да се убият за жълти стотинки...

Rot
12-08-2010, 21:40
Дрън дрън та пляс. Съществото над мен да си среже вените, не заслужава право на мнение. И после комунизма бил лошо нещо!
Правото на глас в 21вия век не съществува никъде, държавите и политиката се управляват от бизнеса - не от хората.
Истината е, че никъде по света е нямало комунизъм. Нито в СССР, нито в Куба, нито в България, нито в С. Корея, нито във Виетнам, нито в Китай...

Взимали са се някои мерки, естествено, за да се спре моралната деградация. Умряли са милиони невинни хора, животът на още повече е превърван в ад, репресиите и цензурата не стихват...
Криво откъдето и да го погледнеш, нали?
Прочетете следния текст и ми кажете, не намирате ли нещо много сходно и в българското общество...

Българският текст на
т.н. «План на Алън Дълес»

Ще свърши войната, всичко някак си ще улегне, ще се утаи и уреди. И ние ще хвърлим всички сили, всичкото си злато, цялата материална сила за измамване и оглупяване на хората! Човешкият мозък, съзнанието са приспособени към промяна. Посявайки в СССР хаос, ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви, в които да вярват. Как? Ние ще
намерим наши единомишленици... наши съюзници и помощници в самата Русия.

Епизод след епизод ще се разиграва грандиозната по своя мащаб трагедия на гибелта на най-непокорния на Земята народ - руския, на окончателното необратимо угасване на неговото самосъзнание.

От литературата и изкуството им ние например постепенно ще изтръгваме тяхната социална същност, ще отчуждим творците, ще им отнемем желанието да се занимават с изобразяване, с изследване на тези процеси, които се извършват в глъбините на народните маси. Литературата, театрите, кината, пресата - всичко ще изобразява и прославя най-низките човешки усещания, чувства и страсти. Ние по всякакъв начин ще поддържаме и издигаме така наречените творци, които ще започнат да насаждат и втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма, предателството - с една дума, всякаква безнравственост.

В управлението на държавата ще създадем хаос и безпорядък. Незабелязано, но активно и постоянно ние ще съдействаме за своеволието на чиновниците, рушветчийството, безпринципност и мотаене - всичко, което води до онова, което им скимне да правят. Бюрократизмът и недобросъвестната работа ще бъдат въздигнати до добродетел...честността, порядъчността и почтеността ще се осмиват и ще станат никому ненужни, ще се превърнат в отживелици от миналото...
Простащината и наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинският страх един от друг, и нахалството, безсрамието, предателството, национализмът и враждебността между народите и най-вече враждебността и омразата към руския народ - всичко това ние ловко и незабелязано ще култивираме и всичко това ще разцъфне с кичести цветове.

Сега малцина, много малко хора ще се досещат или даже ще разбират какво става... Но такива хора ние ще поставим в безпомощно положение, ще ги превърнем в посмешище, ще намерим начин да ги оклеветим и да ги обявим за измет на обществото. Ще изтръгваме духовните корени на болшевизма, ще опошляваме, ще унищожаваме корените на народната нравственост. По този начин ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикаме ерозия и ще отстраняваме ленинския фанатизъм. Ние ще се залавяме с хората още от детските и юношеските им години. Главният ни залог ще бъде на младежта, ще започнем да я разлагаме, развращаваме, да я лишаваме от чест. От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити.

Ето така ние ще направим.

Spikeey
12-08-2010, 21:47

пс- ^ alestorm xD
И кво кефиш ли им се :lol: :lol:на мен няколко години xD

иначе са нестандартни...и са идиоти xD
бяха със Сабатон тук 8-)
Видех :D не ме интересува особено стига да ми харесват песните :D

CaSsIe
12-09-2010, 07:10
Rot не мисля, че ти си точния човек, който трябва да ми казва, аз дали имам право на мнение или не. И съществото над теб, няма да си среже вените, само защото тъпа мъжка/ женска (не те знам какъв пол си) путка, не може да приеме чуждо мнение. Много зле, много зле... думи нямам.

Ай сиктир :)

Rot
12-09-2010, 08:17
Rot не мисля, че ти си точния човек, който трябва да ми казва, аз дали имам право на мнение или не. И съществото над теб, няма да си среже вените, само защото тъпа мъжка/ женска (не те знам какъв пол си) п***а, не може да приеме чуждо мнение. Много зле, много зле... думи нямам.

Ай сиктир :)

Това, че си изказал/a мнение, не значи че аз трябва да го приема след като за мен е абсолютно простотия. Кретен... :lol:

CaSsIe
12-11-2010, 09:20
Баси, ама си бил и малоумен на всичкото отгоре. Има други места на които можеш да се правиш на хипер, мега умен като говориш някакви простотии, ама не съм аз човека, който ще ти обърне внимание на тъпизмите.
Кретеноид :D

п.с. не съм казвала да приемеш моето мнение за правилно, а да осъзнаеш, че има и други мнения освен твоето, но ти като Вожда на изродите, не успя и да разбереш какво ти казвам. Аз лично приключвам спора... с тъпи хора няма какво да си кажа :)

ach0
12-11-2010, 10:59
Имало си е добри и лоши страни, като например през комунизма в не е оставал човек без работа и да рови в кофите за боклук, но пък са били забранени неща като слушането на музика която не е българска например.

Има една малка подробност, всичко Българско е било качествено и стойностно.. сега като сме свободни и с право на глас па имаме ли нещо българско? (освен киселото мляко)