PDA

View Full Version : Обица на езика

starwars1996
12-14-2010, 18:07
КАк сте сигорно има такава тема , но немога да я намеря.Питам конкретно.
1.Боли ли ?С упойка или без?
2.Колко дена използваш сандрина
3.По-хубаво метална или силиконова обица след като ти е зарастнал вече езика
4.Предложете едно хубаво студио за тази операциа.Пловдив,София,Ста а Загора имена ако може!!
5.За или против.
Благодаря за отделеното време.Ако може компетентни мнения

FuckingFreak
12-14-2010, 18:17
Нямам обица, но съм чела доста. Ето някои от нещата, може да не са верни, съжалявам за което, но повече не знам.
1. Попринцип се слага Лидокаин за упойка, но той не е кой знае колко силен (само изтръпва) и някой казват че боли, други споделят че изобщо не се усеща. Предполагам е строго индивидуално и зависи от това кой колко издържа на болка.
2. Мисля, че 2 седмици, но по скоро зависи как зараства. Предполагам знаеш, че отначало езика се подува, по-трудно ядеш, фъфлиш и т.н.
3. Отиваш в студиото и когато те продупчат ще ти препоръчат каква да си купиш, специално за новопробити дупки, които са по 20-22 мм. Предполагам мед. стомана
4. Някое пиърсинг студио. (На Тъмно или някакво друго.) В Пловдив и София съм сигурна, че има На Тъмно, но за други незнам. Ако искаш преди това обиколи, разпитай и погледни каква е хигиената, г/д колко ще ти вземат и т.н.
5. Ами на някои им ходи,на други не. Понякога съм за, друг път не. Но ако 1996 (на ника ти) е годината на раждането ти съм твърдо ПРОТИВ.

starwars1996
12-14-2010, 18:27
Нямам обица, но съм чела доста. Ето някои от нещата, може да не са верни, съжалявам за което, но повече не знам.
1. Попринцип се слага Лидокаин за упойка, но той не е кой знае колко силен (само изтръпва) и някой казват че боли, други споделят че изобщо не се усеща. Предполагам е строго индивидуално и зависи от това кой колко издържа на болка.
2. Мисля, че 2 седмици, но по скоро зависи как зараства. Предполагам знаеш, че отначало езика се подува, по-трудно ядеш, фъфлиш и т.н.
3. Отиваш в студиото и когато те продупчат ще ти препоръчат каква да си купиш, специално за новопробити дупки, които са по 20-22 мм. Предполагам мед. стомана
4. Някое пиърсинг студио. (На Тъмно или някакво друго.) В Пловдив и София съм сигурна, че има На Тъмно, но за други незнам. Ако искаш преди това обиколи, разпитай и погледни каква е хигиената, г/д колко ще ти вземат и т.н.
5. Ами на някои им ходи,на други не. Понякога съм за, друг път не. Но ако 1996 (на ника ти) е годината на раждането ти съм твърдо ПРОТИВ.Благодаря ако още някой знае нещо по-въпроса нека сподели.Иначе питам заради сестра ми която е на 17!!

POLLINA
12-14-2010, 23:06
1.Боли ли ?С упойка или без? -Изобщо,слагат ти малко лидокаин.
2.Колко дена използваш сандрина- аз лично 1 седмица.
3.По-хубаво метална или силиконова обица след като ти е зарастнал вече езика- ми попринцип силиоконова е по-добре,защото металната се удря в зъбите ти. Но на мен лично не ме кефят силиконовите и съм с метална и нямам проблеми.
4.Предложете едно хубаво студио за тази операциа.Пловдив,София,Ста а Загора имена ако може!!- дупчих се в стара загора в на тъмно
5.За или против. - за 8-)

LqlQLqQxD
12-15-2010, 12:38
Единственото, което имам да допълня към отговора на POLLINA е, че не е хубаво да си взимаш силиконова обица, в смисъл това, на което се завиват топчетата да не е силиконово, понеже се огъва и стои странно :D

starwars1996
12-15-2010, 13:07
А каква храна може да се яде.Чух за някакви детски пюрета.Нещо което да наяжда ме интересува.Мляко неможело алкохол същто след всяко хранене сас сандрина се жабуркаш.Само храна ме интересува която да не натоварва тоест да не боли като я ядеш или ще трябва да се гладува цяла седмица и повече!!!А лоша ли ще е човек да отиде да се пробие без предрожител тоест никой да не го подкрепя.Болката каква е като прехапан език или по лека и колко време трае.

POLLINA
12-15-2010, 15:59
аз всичко ядях. ама мляко не е хубаво,защото има бактерия в него и може да ти го възпали.

starwars1996
12-19-2010, 08:29
Някой може ли да ми каже каква е болката.Като прехапан език или по-лека!!Благодаря предварително

whitebunny
12-24-2010, 17:21
Мен ме боля малко даже по- малко от колкото да си прехапя езика (има хора които не ги боли изобщи и не им тече кръв болката вече си е индивидуална ). Но имам една позната дето не можеше да си затвори устата 6 дена заради болките и подутия език. Мен лично ме болеше първите 3 дена и фъфлех мн малко почти не се усещаше (само на С и З 8-) :razz: ) към 5-6 дена , хапвах си от всичко без проблем. Пробиваха ме без упойка не било хубаво да се слага ама и аз не разбрах защо :? Ако ще се пробиваш след като ти зарасне езика и можеш вече да си сменяш обицата смени си топчетата със пластмасови (знам че бързо се развалят и т.н.) да не са ти метални, защото ако си я дрънкаш много по зъбите ти се разваля емайла (и зъбите стават по-чувствителни което хич не е приятно) макар че някой хора викат че са от еди-колко си време с метални топчета и нищо им няма мн мн не ми се вярва. Аз за всеки случай си ги смених защото зъбките ми не са от най-здравите :o

ShowMeHowToLie
12-24-2010, 18:28
Здравейй
Аз имам обеца вече два месеца и мога да ти кажа че всичко е много индивидуално.. Майка ми също се продупчи в същия ден но нейният език остана подут много по дълго и и беше трудно да яде, докато аз ядох пица на втория ден.. около 10тина дни се жабурих с елудрил. Амм ако се сетиш за друг въпрос.. питай :))

whitebunny
12-24-2010, 20:39
Здравейй
Аз имам обеца вече два месеца и мога да ти кажа че всичко е много индивидуално.. Майка ми също се продупчи в същия ден но нейният език остана подут много по дълго и и беше трудно да яде, докато аз ядох пица на втория ден.. около 10тина дни се жабурих с елудрил. Амм ако се сетиш за друг въпрос.. питай :))бахти яката майка наще дори не ми даваха майка ми разбрана първия месец след като се пробих, а баща ми още не е... обицата ми е от 8 месеца вече :grin:

LipSy
12-24-2010, 20:56
Здравейй
Аз имам обеца вече два месеца и мога да ти кажа че всичко е много индивидуално.. Майка ми също се продупчи в същия ден но нейният език остана подут много по дълго и и беше трудно да яде, докато аз ядох пица на втория ден.. около 10тина дни се жабурих с елудрил. Амм ако се сетиш за друг въпрос.. питай :))

Майка ти се е пробила с теб?! Оооо, де и аз да имах такава! :) То си е направо мечта! :grin: :)

starwars1996
12-27-2010, 19:17
Благодаря на всички отговорили.Цена мисля че от 30 до 40 лв с обицата и дупченето