View Full Version : Въпрос за кученце..
tsvety_91
12-15-2010, 19:55
[b] У нас имаме сериозен проблем :( Аз искам куче,но семейството ми нe,стигнахме до компромисен вариант да бъде някое мъничко :) и една приятелка иска да ми продаде Йоркширче и ми прати снимки,но аз не съм сигурна,че наистина е тази порода и ме е страх,че ще стане по-голямо!!! Моля кажете си мнението :) :) :)
http://www.album.bg/tsvety_91/images/26161898/
http://www.album.bg/tsvety_91/images/26161897/
http://www.album.bg/tsvety_91/images/26161896/
Това със сигурност не е йорки :? По-скоро прилича на улично кученце :? Да не говорим,че ми изглежда и възрастно :-o
tsvety_91
12-15-2010, 20:24
На 6 месеца е :( :( :( значи мислиш,че ще стане по-голямо...
radeberger
12-15-2010, 20:39
Ако наистина е тази порода не би трябвало да стане по-голямо. Това на снимката не ми изглежда чист йоркширски териер.
Аз не бих си взел такова. Всички кучета от тази порода, които съм виждал, са много злобни и лаят по всичко което видят.
Ще те посъветвам да изчакаш 1 година и ако тогава още искаш куче си вземи. ;)
Само на 6 месеца?!Изглежда ми поне 2 годишно :?
А и не съм казала,че ще стане по-голямо,а че не е йорки и че не си струва да даваш пари за него :?
Да не говорим,че аз лично съм твърдо против купуването на куче от зоомагазин,приятел,обява и т.н.,защото няма да има родословие,няма да си сигурна дали след време няма да се разболее от нещо вродено и да умре ... :?
tsvety_91
12-15-2010, 20:56
Е аз ако имах 500-700лв щях да си взема от развъдник-ясно е! Просто това кученце изпадна мн изгодно и се чудя наистина :( а иначе няма проблем,че е злобно и аз съм така (шегичка)
bebchoOoOoOo
12-15-2010, 21:38
Милото, колко е сладко :-)
Аз пък съм твърдо против даването на луди пари за породисто куче... Не си заслужавало да дава пари за това куче, а само за породистите ли си заслужава? Има толкова много бездомни кученца, или такива, които се подаряват от хора, които нямат възможност да ги гледат, но пък не са породисти и какво? Те не заслужават ли обич и грижи? Те са готови да дадат на човек цялата си обич, но точно заради такива предразсъдъци толкова много животинки умират от глад и студ по улиците... То и при хората има мелези, ама отношението към тях е по-различно, все пак хората сме голяма работа :? Убедила съм се, че по-гадни същества от нас хората няма.
П.С. Към автора - съжалявам, че не е по темата, но на мен това ми е много болна тема...
И на мен ми е жал за бездомните животни,но ако успея да накарам нашите да ми вземат куче ще искам да е с мен възможно най-дълго.Точно за това бих си взела куче само от развъдник,защото там гарантират за тях и при правилни грижи животинчето ще живее дълго.Докато при тези от обявите нямаш гаранция,че майката или бащата не страдат от някоя наследствена болест :?
SomeoneWhoYouDontKnow
12-16-2010, 18:42
Хмм... Това НЕ Е йорки- едно йорки трябва да изглежда по доста различен начин, ноаз те съветвам да отидешв Богров, Сеславци или Надежда- там има и дребни кученца, а някой от тях са още бебета... Те наистина имат много по-голяма нъжда от дом отклкото това кученце на снимката.... Или пък си осинови йоркиподобно... Аз иам осиновено хъсеподобно куенце, обаче заради това, че го взехме от пишман-развъдчици имаше проблеи с дисциплината в началото, но с малко воля и това се преодоляа :)