Влез

View Full Version : Съвет за водене на разговор

selenium
12-16-2010, 17:56
Здравейте,

по стечение на обстоятелствата скоро ще имам възможността да изляза с едно много симпатично момиче. Проблема ми е, че трудно водя разговор с човек на когото държа, но не познавам отдавна. Нямам този проблем, когато съм в по-голяма компания (дори от напълно непознати) или с някоя, за която не ми пука особено.

Сега обаче вероятността да се държа като пълен идиот е твърде голяма. И друг път съм попадал в подобна ситуация. Разговора или прилича на разпит, тъй като почвам да я питам най-различни неща с цел тя да захване някоя тема или протича във вид на неловко мълчание.

Трябват ми съвети за поддържане на разговор. Прехвърляне от една тема на друга (за да не циклим все на едно и също), възможни теми за разговор и т.н.

Не отивам на среща, нито искам да свалям момичето, искам просто да прекараме приятно час, два. Това е всичко.

Тя е на 18, аз на 21 :)

GLaDOS
12-16-2010, 18:31
Ами да ти кажа и при мене е нещо подобно ,когато ми пука за момичето отсреща...
Незнам дали ще ти помогне нещо ...но ти без да я разпиташ и без да зададеш някой друг глупав въпрос,просто няма как да поддържаш разговор ,поради простата причина че ти не я познаваш и не си знаете допирните точки ... Разпитай я малко ,след това като откриеш нещо общо поддържай разговора ,майтапчета това онова .След това се придържай към правилото да не задаваш много въпроси ,на които се отговаря само с "да " и "не " за да не замира разговора. Но за да потръгне ,трябва и тя да има желание ...ако не стане не се притеснявай че ти си виновен . :)
Логиката ми е странна ,но в повечето случай ми се получава . ;)

Sometimes
12-17-2010, 15:42
Хммм :)
Питай я, какво обича да прави,като ти каже .. ти кажи: Аз пък обичам тва и тва.. дрън дрън. Кажи и да разкаже нещо за себе си, тя естествено съм сигурна няма да знае какво да ти каже.. питай я
дали и се е искало да направи нещо откачено, импулсивно, например
скок с бънджи. може ли да плува, какво мисли да прави това лято..
кви филми харесва, каква музика слуша , какво гледа първо в едно момче.. :) Усмихвай и се, и я гледай в очите!!!! .. Друго друго.. не и прави комплименти, освен може да и кажеш : ей сега като се заслушах имаш много сладко гласче. После и кажи, че се надяваш да не и е било тъпо и че може пак да излезете когато има време.. :)