View Full Version : Куче
Ужасно много искам куче.Не държа да е порода,мога да се грижа за него,не пътувам често,нямаме малки деца вкъщи,но ето го проблема.Живеяс майка си в апартамент,тя изрично е казала,че куче вкъщи няма дори да влиза,а аз искам такова ужасно много.Моля я откакто бях на 6 ( сега съм на почти 15 ),но отговора винаги е не.При баща ми въпроса стои по същия начин.Все ми обясняват как кучето щяло да прави много бели,постоянно да цапа,нямало кой да го извежда,кой щял да го гледа ако реша да ида някъде и т.н.Наистина искам вкъщи да има поне едно нещо,което да ме радва независимо от обстоятелствата.Имате ли някакви идеи как да я склоня.
FuckingFreak
12-17-2010, 07:34
Вземи си куче, което е малко. Пример - чихуахуа. Една приятелка беше под същия въпрос, наистина кучето ѝ струваше 900 лева, чистокръвно, но пък нямаха възможност да гледат друго.
SummerSmile
12-17-2010, 10:26
Решението е да си вземеш наистина малко куче, понеже то не изисква чак толкова много грижи.
Другото е (ако не държиш да е задължително куче, а просто искаш животинка на която да се радваш) вземи си порче. Струват към 200-250лв и са 1000 пъти по-добри от което и да е куче. Подскачат като луди, забавляват те, правят номера, не е нужно да ги мъкнеш на двучасови разходки, не ядът много, изискват по-малко грижи и са много забавни. Лично моите почета са големи откачалки...подскачат все едно имат пружини на краката, а преди това си ги ударил с дъска по главата. :D
Противно на учакваното порчетата не меришат лошо. Причината хората да твърдят, че меришат зле е понеже, когато един пор е в природата на свобода той си лови храната, крие я някъде в бърлогата си и я забравя. В домашни условия това не се случва. Мен ми е много забавно с порчетата. Тичаме си по плаже заедно, плуваме заедно в морето и изобщо са много верни приятели и не се отделят от теб, ако си ги дресирал добре. :)
kalpazanka
12-17-2010, 12:54
Вземи си хамстер за три лева. Ще имаш домашен любимец, който няма да лае, да ръси косми из апартамента, да ти лигави чехлите и да "снася" където му падне. Отделно една кутия храна за хамстери е стотинки, най-много лев. Познат дърводелец ако имаш, ще те снабдява със стърготини. ;)
MoonWillow
12-17-2010, 12:54
При мен беше същото положение,само че аз исках куче от 3 годишна и получих чак на 16. Няма да стане на сила повярвай ми ;д Всичко съм опитвала и нищо не действа. Просто трябва да им докажеш че може да се грижиш за куче и те трябва да се примирят ;д Мойте така направиха. Може пък и вашите да нямат възможност да си позволят да гледат куче. Не са евтини повярвай ми. Само за храна давам на месец по 100-150 лв,отделно ветеринари,кокалимбисквит и играчки. А това че малките кучета се гледат по-лесно от големите не е вярно. Куче ли е иска грижи. Замисли се дали можеш да ставаш в 6 ВСЯКА сутрин да го разхождаш. Разходките са поне 2 на ден и трябва да са по час-два. Отделно косми ;д Аз лично даже в храната си намирам косми,ама се свиква ;д После това куче иска внимание,възпитание ;д Не е плюшена играчка,а аз така си мислих. Чак след като си вземеш осъзнаваш каква грижа е. Наистина си помисли дали можеш да се грижиш за едно куче. Не ти ги пиша тези неща за да те откажа,а за да се подготвиш и да знаеш с какво се заемаш. Ако живееш в по-голям град можеш да навиеш майка ти да посетите някой приют само нали да видите кучетата и накрая кой знае,може да си тръгнеш с някое ;д
babyy123
12-18-2010, 14:15
кажи им ,че ако трябва ти ще събираш пари , за да го купиш ,ще го извеждш редовно , ще му купуваш храната , ще чистиш ако се изходи във вас просто ти ще се грижиж за него . Аз поне така направих и повтарях на ден милярд пъти думата куче накрая ми разрешиха и си го купих :)
Ще продължавам до опитвам.Относно парите и аз това казвам (освен,че съм против идеята породисто куче,при положение,че толкова бездомни животинки чакат собствениците си) казах им,че ще чистя,ще го извеждам и все едно говоря на стена.Започвам да се отчайвам,но кой знае можа късмета да ми се усмихне :D .Благодаря на всички,които отговориха
Кучето НЕ изисква толкова много грижи. Аз имам куче- не пуска косми, кротък, но капризен. Парите трябва да си ги предвидила, ако не можеш да гледаш куче като хората, изобщо не си копувай!!! Разходките- в 6 часа сутринта го вадиш за 10-15 минути, на обяд за 5 минути, следобед, ако имаш време, го изкарваш за 40 мин и вечер половин час или повече. Така го разхождам аз. За храната- да не е много скъпа, но все пак кучето да я яде. Възпитанието- най- важното е "седни", "ела", "стой", "прав", "легни", "не", "остави го", "долу". Започва се от рано, за да свикне бързо. Веднъж на 2 дни трябва да се реше. при ветеринаря ще си определите кога да ходите. Всяка порода си има особености. Тъй като искаш мелез, много внимавай. Трябва да разбереш дали кучето е доминантно или покорно, за да разбереш как да го възпитаваш.
Съвети- Играй си с кучето колкото може по- често. Не му слагай някакви дрехи, защото ще му е неприятно. Разходките ги комбинирай със срещите с приятели когато можеш. Никога не му давай от твоята храна, защото веднъж хареса ли му, няма отърване. Чети книги за отглеждане на кучета- много помагат. Ако запомниш важните неща, скоро тези грижи няма да са ти в тежест. Най- гадно е ставането в 6, ама се свиква. Кучето промени живота ми. :grin:
zlatit0o
12-19-2010, 18:16
Аа.. махни ги тея допълнителни грижи ще си създаваш.. :D
и аз имах същия проблем бях на 8,а сега съм на 12, но ето че след по-малко от месец вече ще си имам(при това от любимата ми порода). Ето аз как ги убедих:Те и моите ми казаха че куче няма да стъпи амаа..ся кат са разведоха и живея само с мама започнах първо с много мрънкане амаа..така не ставаше после сама започнах да се интересувам от всичко свързано с породата обясних и обстоятелствата ии малко по малко започна да се навива и ся като се върнем от почивката ще си го вземем.И както другите ти казаха по-малките кучета изискват по-малко грижи.Моета любима порода е йоркширски териер те са малки и много сладки не пада козина и ако се грижиш добре за тях не миришат.Мисля,че са много добър избор.
А пък и някой от кучетата като йоркитата са зиморничави и не бива да се извеждат на разходки зимата,което е плюс за теб
SmilezZz
12-20-2010, 08:37
Щом и двамата ти казват едно и също нещо,
трудно ще ги разубедиш..
А защо не си избереш някое друго животинче,
например - хамстер,папагал и тем подобни..
heavenlyone
12-20-2010, 17:31
Абе защо не си вземеш една тарантулка например kato Grammostola pulchra към 10,20 лв терариум и 20,30 лв тарантулката.Не прави боклук не иска разходки яде 1-2 пъти на седмица,
една капачка от шише с малко водица и друго не ти трябва.Пък и си е тръпка като я пуснеш да лази по тебе. :D :D :D
sladurka122
12-20-2010, 18:04
Аз имам куче от както се помня и само 1 е правило много бели. Сега имаме куче, което е на 10 години и не е направило нито една беля. Ако не сме раздигнали масата, например на Бъдни вечер, няма да пипне нищо, а го чуваме от 2 годишен. Ако искаш куче трябва да кажеш, че ще му чистиш, ще го разхождаш и така нататък.
Ами аз убедих родителите ми за куче по-лесно,защото предишното ми умря преди известно време а то беше на цели 18 години и беше с мен от както се бях родил и всички бяхме свикнали с него много,та им казах,че искам пак да си имам компания и с малко убеждения се съгласиха.Mеждудругото непородистите кучета,особено бездомните мъничета са много по верни и преданни на стопаните си от която и да е друга порода.
Shturrrche88
09-27-2011, 18:09
Сериозно ли...я виж линка ти за къде е бе, момче....
Моите извинения за линка,ако толкова ти е зор да го видиш мога да ти я пратя на емайла :?
mrankoniiii
11-26-2011, 18:24
и аз много мрънках за куче и ми взеха джак - ръсел много са сладки и са много добри приятели
И аз ужасно много винаги съм искала куче да си го разхождам и да ми бъде най-добър приятел, но и нашите не искат животни вкъщи, не задруго а защото е твърде тясно
DogLover
06-16-2014, 09:38
Аз имам същия проблем.Имах куче преди но то беше огромно още от 2 месеца.Обаче като порасна още малко се привърза към друг човек а също гонеше котките а ние имахме две.Рошеше градината правеше косми играеше си с едно друго куче което беше огромно в градината и правеше много бели.Но като стана на една година порасна и вече не правеше бъркотии но въпреки това то още обичаше друг а не мен.И от тогава то отиде на село.Сега вече пораснах и знам какво да отгледаш куче чела съм толкова много гледала съм филми имам парите да си взема голдън ретривър а и те обичат всички дори и котки.Баща ми е навит но с мама не съм говорила.Предложете как да говоря с нея!! =[