Влез

View Full Version : Въпрос към мега-атеистите.

Nam3less3
12-21-2010, 17:30
Абе имам чувството, че никак не харесвате възможността да притежавате душа, да продължите да съществувате след смъртта и прочие духовни неща. Сякаш е най-лошото нещо на света. Защо? :D

Auriss
12-21-2010, 17:39
Защото идеята за някакъв "наставник" ,който да ми диктува живота ме отвращава искрено. Религията е за духовно слабите ,търсещи мярката за морал у другите ,вместо сами да изградят собствена ценностна система. Това са патерици за емоционално ощетени хора ,които нямат силата да приемат реалността и се опитват да избягат от нея, криейки се зад разни фалшиви божества и обещания за нов живот ,на ново място.

Единствената "религия" която ,поне на нивото ,на което съм запознат с нея , смятам за полезна , е будизмът.

PS: Ако Бог е такъв ,какъвто го описва Библията - предпочитам да съм си най-добър приятел с Луцифер .... жалко само ,че той пък мрази хората :D

Nam3less3
12-21-2010, 17:48
Защото идеята за някакъв "наставник" ,който да ми диктува живота ме отвращава искрено. Религията е за духовно слабите ,търсещи мярката за морал у другите ,вместо сами да изградят собствена ценностна система. Това са патерици за емоционално ощетени хора ,които нямат силата да приемат реалността и се опитват да избягат от нея, криейки се зад разни фалшиви божества и обещания за нов живот ,на ново място.

Единствената "религия" която ,поне на нивото ,на което съм запознат с нея , смятам за полезна , е будизмът.

PS: Ако Бог е такъв ,какъвто го описва Библията - предпочитам да съм си най-добър приятел с Луцифер .... жалко само ,че той пък мрази хората :DНикой не ти диктува живота, тва па къде го чу. Религията дава най-висшата ценностна система, която е и най-трудната за изпълнение и разбиране. Реалността е за да се борим с нея, а не да чакаме да умрем и да идем в рая. Християнството включва всичко, каквото е в будизма. Като се замисля, в скорошно време единствено Ганди е живял живот и е извършвал дела, които да са най-близко до посланията на християнството. Някой го наричат Христос на 20ти век.

WaterLilly
12-21-2010, 18:02
Това животът да продължава и след смъртта ме кара да мисля, че не си струва този да го живея на пълни обороти. По-яко ми е смъртта да е гейм оувър, да няма втори шанс. Пък и не виждам логична причина да има живот след смъртта.

Auriss
12-21-2010, 18:12
Християнството включва всичко, каквото е в будизма

Будизмът включва ли наказанията за грешниците от християнската доктрина.

Аз сериозно обмислям да отворя сайт "NoMasturbation.com" ; "Onanist.com" или нещо подобно ,в който да предупреждавам чикиджийте ,хомосексуалните и хората ,правещи секс с презервативи че са се запътили straight to Hell! :D

gandalfepi4
12-21-2010, 18:48
не, харесва ми идеята за душа, не ми се ще всичко от мен да умре заедно с тялото ми.

идеята за непрекъснат съзнателен живот ме ужасава обаче - престави си че цялата вселена изведнъж стане пълен вакуум и ти трябва да пълзиш от единния край до другия и всеки път като стигнеш до един от двата да оставяш там най-малката възможна частица материя - кварк примерно.

когато си запълнил цялата вселена с маса, плътна като черна звезда след безкрайни еони ще си минал една микросекунда от чакането за започване на вечния живот... и НИКОГА няма да можеш да спреш да живееш...

това е най-ужасяващото проклятие

Nam3less3
12-21-2010, 18:50
не, харесва ми идеята за душа, не ми се ще всичко от мен да умре заедно с тялото ми.

идеята за непрекъснат съзнателен живот ме ужасава обаче - престави си че цялата вселена изведнъж стане пълен вакуум и ти трябва да пълзиш от единния край до другия и всеки път като стигнеш до един от двата да оставяш там най-малката възможна частица материя - кварк примерно.

когато си запълнил цялата вселена с маса, плътна като черна звезда след безкрайни еони ще си минал една микросекунда от чакането за започване на вечния живот... и НИКОГА няма да можеш да спреш да живееш...

това е най-ужасяващото проклятиеЕ ти имаш предвид да живееш вечно в тази вселена, нали става въпрос за задгробен живот, т.е. извън нашата физическа вселена.

Nam3less3
12-21-2010, 18:50
Християнството включва всичко, каквото е в будизма

Будизмът включва ли наказанията за грешниците от християнската доктрина.

Аз сериозно обмислям да отворя сайт "NoMasturbation.com" ; "Onanist.com" или нещо подобно ,в който да предупреждавам чикиджийте ,хомосексуалните и хората ,правещи секс с презервативи че са се запътили straight to Hell! :DИнквизитор :D

HRaBr0TyYKeBaPcHe
12-23-2010, 11:36
Не виждам каква връзка има душата с Бог, Библии и тн?Не виждам връзката.Така, че анкетата няма много смисъл, защото е двупосочна.
А Аурисс, Луцифер не мрази хората.Просто не се е поклонил на Бог,според неговото нареждане,което си е робско нареждане.
А и да ако трябва на някой то по-добре Луци, все пак е ангел.И то реалномислещ.

ZipFail
12-23-2010, 12:35
По-яко ми е смъртта да е гейм оувър, да няма втори шанс. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nam3less3
12-23-2010, 13:49
А Аурисс, Луцифер не мрази хората.Просто не се е поклонил на Бог,според неговото нареждане,което си е робско нареждане.
А и да ако трябва на някой то по-добре Луци, все пак е ангел.И то реалномислещ.omfg

Destroyer89
12-23-2010, 18:28
Аве "безименен' ще ми обясниш ли, какво по дяволите значи "мега атеист"!?
Това дали ни харесва или не, няма значение. Просто сме по-реално гледащи на нещата. Вярата в богове, както се изрази, някой по-долу е за по-слабите духом, които предпочитат да използват чужда ценностна система и да могат да си обясняват неща, които научно не могат, защото, когато е измислена религията, хората не са можели да си обяснят дъжда, слънцето и др. и затова са измислили боговете...Като цяло религията(каквато и да е тя)съществува поради слабостта на човека.
Относно живота след смъртта- това е измислено, за да се приеме по-лесно смъртта. А това за рая и ада е, за да имат стимул хората да се държат добре, защото всичко показва, че по-жестоки създания от хората, няма !
Относно ученията на Христос. Виж тях ги подкрепям с всичките си крайници, но за съжаление не ги спазвам. Днешният свят е толкова жесток и неблагоприятен, въпреки всички технологии за услесненито му, че ако ги спазваш, просто няма да можеш да оцелееш. Всеки ще те използва и унижава, което е много тъжно ...Жалкото е, че ако спазвахме християнските закони, пък и на, която и да е друга религия светът щеше да е доста по-добро място, но просто човечеството не е устроено по този начин. Сами знаете, че религиите са били изопачавани от оригиналната им форма и, за да придобиват, някой хора власт. Засега почти нищо хубаво не са донесли. Само кръв и хаос и допълнително разидинение между човечеството.

Auriss
12-23-2010, 18:31
Всъщност се води серафим ,но както и да е . А до колко е "мислеща" една измислица .....

ЕДИТ: Хора ,сериозно ви ПРИКАНВАМ - започнете да четете някаква философия - ако ви се струва тъпо - започнете с Нитцше ,увлекателно пише.

Nam3less3
12-23-2010, 18:41
Аве "безименен' ще ми обясниш ли, какво по дяволите значи "мега атеист"!?
Това дали ни харесва или не, няма значение. Просто сме по-реално гледащи на нещата. Вярата в богове, както се изрази, някой по-долу е за по-слабите духом, които предпочитат да използват чужда ценностна система и да могат да си обясняват неща, които научно не могат, защото, когато е измислена религията, хората не са можели да си обяснят дъжда, слънцето и др. и затова са измислили боговете...Като цяло религията(каквато и да е тя)съществува поради слабостта на човека.
Относно живота след смъртта- това е измислено, за да се приеме по-лесно смъртта. А това за рая и ада е, за да имат стимул хората да се държат добре, защото всичко показва, че по-жестоки създания от хората, няма !
Относно ученията на Христос. Виж тях ги подкрепям с всичките си крайници, но за съжаление не ги спазвам. Днешният свят е толкова жесток и неблагоприятен, въпреки всички технологии за услесненито му, че ако ги спазваш, просто няма да можеш да оцелееш. Всеки ще те използва и унижава, което е много тъжно ...Жалкото е, че ако спазвахме християнските закони, пък и на, която и да е друга религия светът щеше да е доста по-добро място, но просто човечеството не е устроено по този начин. Сами знаете, че религиите са били изопачавани от оригиналната им форма и, за да придобиват, някой хора власт. Засега почти нищо хубаво не са донесли. Само кръв и хаос и допълнително разидинение между човечеството.Ти не може да си реално гледащ на нещата, защото нямаш онова познание. Вярата е знание. Липсата на вяра е и липса на онова знание, без което ще пишеш измислици като тия. Религията съществува за духовно усъвършенстване и достигане до Бог.

Nam3less3
12-23-2010, 18:42
Всъщност се води серафим ,но както и да е . А до колко е "мислеща" една измислица .....

ЕДИТ: Хора ,сериозно ви ПРИКАНВАМ - започнете да четете някаква философия - ако ви се струва тъпо - започнете с Нитцше ,увлекателно пише.Предпочитам по-духовна философия, макар че не съм запознат с неговата.

Destroyer89
12-23-2010, 18:53
Всъщност, вярата е точно незнание . Породена е от незнание, хората вярват в нея от незнание и е изопачена по хиляди начини пак от незнание. И от незнание хората продължават да вярват в изопачената версия.

Nam3less3
12-23-2010, 18:54
Всъщност, вярата е точно незнание . Породена е от незнание, хората вярват в нея от незнание и е изопачена по хиляди начини пак от незнание. И от незнание хората продължават да вярват в изопачената версия.Ти пък. Истинската вяра е знание. Вярата не трябва да произтича от невежество.

Destroyer89
12-23-2010, 18:58
Обясни ми, какво е истинска вяра !

gandalfepi4
знам че съквартиранта ми е мазен педераст

вярвам че съквартиранта ми е мазен педераст

radeberger
Религията съществува за духовно усъвършенстване и достигане до Бог.

Религията е измислена за по-лесно ръководене на народа през ранните векове.

Може би будизмът прави изключение.

Nam3less3
12-23-2010, 19:01
Религията съществува за духовно усъвършенстване и достигане до Бог.

Религията е измислена за по-лесно ръководене на народа през ранните векове.

Може би будизмът прави изключение.Религията е дадена от Бог за по-лесно духовно усъвършенстване на хората. Ако твърдиш така за будизма, кажи го и за християнството.

А вярата е дар.

Destroyer89
12-23-2010, 19:08
Така и не ми отговори на въпроса - Какво според е истинска вяра ?
И религията като такава я има доста преди християнството и всякви подобни, когато хората са вярвали в много богове и са си я измислили сами, така че едва, ще е дар от Бог

gandalfepi4
12-23-2010, 19:17
неймлес, ако един и същи индивид е създал и будизма, и исляма то в единия случай е работил напушен.

не може единия път за усъвършенстване да включва позволение и окуражаване изнасилването на военопленички, заповядва убиването на друговерци, окуражава изнасилването на жена ти и побоища над нея, позволява ти да лъжеш за да разпоространиш религията, казва с какви точно камъни да убиваш хванатите в изневяра за да се мъчат максимално дълго, позволява педофилията, ограничава на абсолютния максимум човешките права на жените и още доста други отвратителни гадости

а другия път да е едно от най-миролюбивите и пацифистични течения в историята на хората

и всъщност от къде по дяволите знаеш че всичките религии са създадени от бог?

ти дори не знаеш колко са камо ли да си ги изучавал всичките, една по една за да отсееш колко от тях са човешки и колко господни

че и какъв прииом прилагаш за да разграничиш между двата типа?

и откъде знаеш че бог ги е създал, както твърдиш?

Nam3less3
12-23-2010, 19:18
Така и не ми отговори на въпроса - Какво според е истинска вяра ?
И религията като такава я има доста преди християнството и всякви подобни, когато хората са вярвали в много богове и са си я измислили сами, така че едва, ще е дар от БогИстинската вяра не може да се опише с думи.
Христос е син на Бог, така че заради това може да се нарече дар от Бог.

Nam3less3
12-23-2010, 19:19
неймлес, ако един и същи индивид е създал и будизма, и исляма то в единия случай е работил напушен.

не може единия път за усъвършенстване да включва позволение и окуражаване изнасилването на военопленички, заповядва убиването на друговерци, окуражава изнасилването на жена ти и побоища над нея, позволява ти да лъжеш за да разпоространиш религията, казва с какви точно камъни да убиваш хванатите в изневяра за да се мъчат максимално дълго, позволява педофилията, ограничава на абсолютния максимум човешките права на жените и още доста други отвратителни гадости

а другия път да е едно от най-миролюбивите и пацифистични течения в историята на хората

ти дори не знаеш колко са камо ли да си ги изучавал всичките, една по една за да отсееш колко от тях са човешки и колко господни

и откъде знаеш че бог ги е създал, както твърдиш?Всичките тези пътища са еднакви в основата си - доброта, любов и другите подобни неща. А иначе тая тема е много широка, първо да обсъдим християнството и да станем категорични във верността му, пък тогава другите пътища.

Destroyer89
12-23-2010, 19:22

и откъде знаеш че бог ги е създал, както твърдиш?
Това пък откъде го измъдри за исляма ?! Всъщност исляма проповядва почти същите неща като християнството(в оригиналните им форми), но и двете религии стават жертва на извращаване. Будизмът е най-миролюбивата, защото просто се е запазила, малко или много в оригиналното си състояние.

Nam3less3
12-23-2010, 19:24
Това пък откъде го измъдри за исляма ?! Всъщност исляма проповядва почти същите неща като християнството(в оригиналните им форми), но и двете религии стават жертва на извращаване. Будизмът е най-миролюбивата, защото просто се е запазила, малко или много в оригиналното си състояние.+1
Хората харесват будизма, защото не се е стигнало до там последователите му да бъдат манипулирани от църкви и т.н.

gandalfepi4
12-23-2010, 19:48
ейй бе, дебели са ви главите значи.

ето, нагледайте се на чист и неопорочен, оригинален, 100%-ов ислям в чиято основа стои любов и не знам си к'во на филанкешията, ето по ред на твърденията от предния ми пост доста пасажи които казват точно това :

http://www.danielpipes.org/comments/22787

http://www.thereligionofpeace.com/Quran/023-violence.htm

http://www.youtube.com/watch?v=e_PtLcs9mjM

http://www.freerepublic.com/focus/f-news/1454121/posts

за размера на камъните можах да намеря само в законодателствата на такива страни (не прилагам линк че е само една стена текст, но ако пейстнете текста в гугъл ще излезе)

Articles 63-104 of the Islamic Penal Code of Iran pertain to the punishment of stoning. Article 104 demands that the stones that are to be cast are not to be big enough to kill by one or two throws, nor must they be so small that they cannot be called a stone. In essence, Article 104 has facilitated the provision of death by torture - the condemned is struck by stones of a size that will take a long time to die.

за педофилията е дълго и широко но всичко се свежда до две неща:

мохамед е перфектен и безгрешен във всяко едно отношение и всеки мъж трябва да прави като него

мохамед чука девет-годишно момиченце

ако толкова не вярвате гугълнете "islam pedophilia" че много материал трябва да наблъскам в един пост

http://skepticsannotatedbible.com/quran/says_about/womens_rights.html

забравих да вмъкна че ако се откажеш от исляма трябва да бъдеш убит

http://en.wikipedia.org/wiki/Apostasy#Islam

ако още ще ми дрънкате колко е миролюбив корана първо четете този линк

http://skepticsannotatedbible.com/quran/cruelty/long.html

и второ знайте че ако две неща в корана си противорекът по правило се счита за вярно това, което е по-към края (а, сега да познаем къде са по-гадните заповеди а?) и второ - ал такия - всеки мюсюлман може без проблем да лъже ако му се зададе неудобен въпрос

освен това и корана е значително по-чист и оригинален от библията, НИЩО не е добавяно в него.

а сега ако може пак някой да ми обясни за великите му морални ценности?

Nam3less3
12-23-2010, 20:01
Ще взема да прочета тоя Коран само за да ти отговоря :D

gandalfepi4
12-23-2010, 20:14
ти не си чел корана, но твърдиш че библията е по-съвършена от него?

не си чел книгата на втората най-разпорстранена религия в целия, шибан свят и смееш да твърдиш че християнството е най-добрия избор от всички?

ти всъщност какво знаеш бе неймлес, я кажи, кажи и не лъжи - колко си чел за другите религии преди да разбереш коя е най-вярна и тн. от тях?

Nam3less3
12-23-2010, 20:31
ти не си чел корана, но твърдиш че библията е по-съвършена от него?

не си чел книгата на втората най-разпорстранена религия в целия, шибан свят и смееш да твърдиш че християнството е най-добрия избор от всички?

ти всъщност какво знаеш бе неймлес, я кажи, кажи и не лъжи - колко си чел за другите религии преди да разбереш коя е най-вярна и тн. от тях?Чел съм го задочно :D
Иначе съм чел и чувал много неща, но с помощта на вярата и Святия Дух и още няколко неща разбрах общата ситуация. Тези неща се знаят. Източниците ми са повече от сигурни.

gandalfepi4
12-23-2010, 21:27
ми като е толкова просто ни кажи каква е въпросната ситуация бе пич.

Nam3less3
12-23-2010, 21:31
ми като е толкова просто ни кажи каква е въпросната ситуация бе пич.Трябва цяла книга да напиша, за да е задоволителен отговора ми.

HRaBr0TyYKeBaPcHe
12-23-2010, 21:33
А и да ако трябва на някой то по-добре Луци, все пак е ангел.И то реалномислещ.omfg

Какво ОМФГ???

Nam3less3
12-23-2010, 21:34

Какво ОМФГ???"по-добре Луци"
Ако не знаеш, той е олицетворение на злото, а злото е омразата.
Ултра-глупости пишеш.

Destroyer89
12-23-2010, 21:38
Вие наистина ли спорите, какъв е бил, някой паднал ангел, който всъщност не съществува ?!
пп. На латински Луцифер значи носител на светлина.

HRaBr0TyYKeBaPcHe
12-23-2010, 21:48

Ултра-глупости пишеш.

Човек ти не знаеш какво говориш???Прочети кой е Луцито и после ми спори и какво е направил.Както Дестроиер написа той е паднал със светлината...Той е ангел!Виж защо е паднал...Това доказва, че вашия възвишен Бог е такова копеле(мисля че думата е точна).

Nam3less3
12-23-2010, 21:51

Ултра-глупости пишеш.

Човек ти не знаеш какво говориш???Прочети кой е Луцито и после ми спори и какво е направил.Както Дестроиер написа той е паднал със светлината...Той е ангел!Виж защо е паднал...Това доказва, че вашия възвишен Бог е такова копеле(мисля че думата е точна).В някаква голяма грешка си. Луцифер е "паднал", защото е бил горд, а гордостта е най-страшното нещо. Не знаеш такива елементарни неща :shock:

Nam3less3
12-23-2010, 21:52
Вие наистина ли спорите, какъв е бил, някой паднал ангел, който всъщност не съществува ?!
пп. На латински Луцифер значи носител на светлина.Луцифер съществува като символ на ултимативното зло в мислите на духовните.

Auriss
12-23-2010, 21:58
ъъъъъ ..... окей :D. Аз се повтарям ,че се води серафим правилното ,но както и да е :D. И с никаква светлина не е падал ,просто името Луцифер означава "светлоносец" :D.
Леле ,взех да се чувствам като тия freaks дето коментират разни подобни теми и си вярват :D.

До колко хипотетичните действия на въпросния са зли можем да поспорим ,но....пак ще ме заболи глава от постовете ти ;(. Когато осъзнаеш ,че светът не се изчерпва с Християнския морал драсни 2 реда относно "злия" Луцифер и "добрия" Бог :)

ПП: "ултимативно зло" = > "ултиматум" = > ????????????????

пп2 : неймлесс да не е решил да се изразява по....възвишено ? и несвързано :D ?

HRaBr0TyYKeBaPcHe
12-23-2010, 22:00

Ултра-глупости пишеш.

Човек ти не знаеш какво говориш???Прочети кой е Луцито и после ми спори и какво е направил.Както Дестроиер написа той е паднал със светлината...Той е ангел!Виж защо е паднал...Това доказва, че вашия възвишен Бог е такова копеле(мисля че думата е точна).В някаква голяма грешка си. Луцифер е "паднал", защото е бил горд, а гордостта е най-страшното нещо. Не знаеш такива елементарни неща :shock:

Не Луци е бил горд, а дедоти Божи.

Destroyer89
12-23-2010, 22:02
И продължавате да водите тази поначало безмислена дискусия за това, какви са били, някакви несъществуващи обекти...So lame

Nam3less3
12-23-2010, 22:03
Мисля, че и 3мата имате нужда от разяснение на притчата за Луцифер.
За доброто и злото, за гордостта.
За жалост(ваша) :D сега ще си пусна филм(в който няма атеизъм :D ) и друг път ще ви кажа какво мисля за Луцифер - ако дотогава не сте го измислили :D

Destroyer89
12-23-2010, 22:05
Колкото повече пишеш за християнството, толкова повече се обеждавам, че си нямаш и понятие от него.

Nam3less3
12-23-2010, 22:06
Колкото повече пишеш за християнството, толкова повече се обеждавам, че си нямаш и понятие от него.Един от двамата ни си няма, и ще разбера кой е.

Auriss
12-23-2010, 22:09
Ей ,чакай! Тук ли си ? Nam3less3 ? Има разпродажба в Denyl ! Опа ... аз друго щях да ти казвам. Ааааааааа ,да. Пусни си Zeitgeist - много готин филм - за дядо Господ се разправя - само хубави неща .
Айде ,приятно гледкане. И като заспиваш ,да си посолиш первазите да не те обладае някой демон докато спиш....

ПП: ... то това май в Supernatural го гледах ама .... Библийка ,сериалче....каква разлика :D

HRaBr0TyYKeBaPcHe
12-23-2010, 22:11
Човек ти си заслепен от любовта към Бог, не може да проумееш.Но се се тормози, не си виновен(добре де виновен си).

Nam3less3
12-23-2010, 22:12
Ей ,чакай! Тук ли си ? Nam3less3 ? Има разпродажба в Denyl ! Опа ... аз друго щях да ти казвам. Ааааааааа ,да. Пусни си Zeitgeist - много готин филм - за дядо Господ се разправя - само хубави неща .
Айде ,приятно гледкане. И като заспиваш ,да си посолиш первазите да не те обладае някой демон докато спиш....

ПП: ... то това май в Supernatural го гледах ама .... Библийка ,сериалче....каква разлика :DЧастта в зейтгейст за християнството е правена от някой, който разбира толкова от християнство, колкото майка ми от ядрена физика.

Nam3less3
12-23-2010, 22:13
Човек ти си заслепен от любовта към Бог, не може да проумееш.Но се се тормози, не си виновен(добре де виновен си).Да не намекваш, че имам нужда от специализирана помощ :lol:
Заслепен съм от атеистични антидуховни мнения, които в този форум са колкото са песъчинките на плажа :!: :D

Auriss
12-23-2010, 22:15
Ако със същото упорство защитаваше корана ,след този пост щях да звъня в ДАНС

HRaBr0TyYKeBaPcHe
12-23-2010, 22:16
Човек ти си заслепен от любовта към Бог, не може да проумееш.Но се се тормози, не си виновен(добре де виновен си).Да не намекваш, че имам нужда от специализирана помощ :lol:
Заслепен съм от атеистични антидуховни мнения, които в този форум са колкото са песъчинките на плажа :!: :D

Не се отдалечавай от темата, и не го извъртай.

Destroyer89
12-23-2010, 22:23
Работата е там, че каквото и да следва го прави на сляпо, което всъщност е целта на религията като цяло. Да не се замисляш, докато я следваш, защото направиш ли го ще осъзнаеш, че може и да не е толкова нужна.
пп. Майка ми е вярваща, при това доста, но не сляпо. Доста често водим дискусии за това и ми се аргоментира по начин, по който спора наистина става доста интересен. Тука просто си е говорене на празни приказки.

Nam3less3
12-23-2010, 22:27
Няма как да се аргументирам тук. Ако искате всички да се срещнем на живо, ще ви бъдат разяснени всичките въпроси, за които питахте(е надявам се).

Nam3less3
12-23-2010, 22:27
Ако със същото упорство защитаваше корана ,след този пост щях да звъня в ДАНСАко защитавах така корана, то определено нямаше да съм фундаменталист, защото не мисля, че религиозния фанатизъм е в духа на корана.

Nam3less3
12-23-2010, 22:28

Не се отдалечавай от темата, и не го извъртай.Тогава ще го кажа дикретно:
Не съм заслепен от любов към Бог, и мога да го проумея, не се тормозя, и съм невинен :D

HRaBr0TyYKeBaPcHe
12-23-2010, 22:30
Няма как да се аргументирам тук. Ако искате всички да се срещнем на живо, ще ви бъдат разяснени всичките въпроси, за които питахте(е надявам се).

Слушай дестроиер.

Auriss
12-23-2010, 22:32

Аха ,да-да. Да ми гепнеш някой косъм ,да ми вържеш някое конче накриво и оп - в гроба. Знам ви аз вас какви сте :D .

Nam3less3
12-23-2010, 22:33

Аха ,да-да. Да ми гепнеш някой косъм ,да ми вържеш някое конче накриво и оп - в гроба. Знам ви аз вас какви сте :D .Аз съм толкова стандартен човек, че ако ме познаваше в реалния свят, никога нямаше и да си помислиш, че бих писал тия писания :D

filmimilmi
12-25-2010, 15:01
Или си атеист, или не си. Няма степенуване, или необходимост от крайности. Иначе понякога ми се струва, че най-агресивните защитници на тази теза, тайничко се надяват, че Бог съществува и, че с тези спорове упорито го предизвикват най-накрая да се покаже, за да им подари безвъзмездно щастие... :-D

Auriss
12-25-2010, 16:01
Никнеймът ти отговаря на мнението в случая :)

gandalfepi4
12-25-2010, 16:19
Или си атеист, или не си. Няма степенуване, или необходимост от крайности. Иначе понякога ми се струва, че най-агресивните защитници на тази теза, тайничко се надяват, че Бог съществува и, че с тези спорове упорито го предизвикват най-накрая да се покаже, за да им подари безвъзмездно щастие... :-D

http://funnyemotions.webs.com/photos/mischievious7.gif

wuuut...?

HRaBr0TyYKeBaPcHe
12-25-2010, 20:55

Много точно казано.И аз съм забелязъл такава практика.Не са сигурни, но се самоподкокоросват и се опияняват от бращолевенията си, надявайки се другия да поддаде и да покаже слабост.

Auriss
12-25-2010, 22:52
Пийте си хапчетата без алкохол занапред.

ZipFail
12-25-2010, 23:38
Стига си спамил раздела е, трол..

Auriss
12-26-2010, 04:36
Тцтц ,какво отношение.
Е ,спамя казваш. А да "дискутирам" ли трябва ? С вас ?
С едни папагали ,които повтарят едно и също като разгонени политици ?
Опитах.
Не стана.
Смешни сте ми.
Заяждам се с вас.
Върви на ....... си.

Auriss
12-26-2010, 05:18
Всъщност размислих. Ще отделя още пет минутки от живота си в безсмислени спорове с хора ,сбора от чието IQ сигурно дори не преполовява моето. Хайде.

Тъй като ме нарече "трол" заради коментара ми ,който беше
Пийте си хапчетата без алкохол занапред
позволи ми да ти дешифрирам смисъла. А той е следния - "това са пълни глупости и не виждам абсолютно никакъв смисъл дори да се опитвам да те опровергавам" и беше по адрес на ето този пост :

Много точно казано.И аз съм забелязъл такава практика.Не са сигурни, но се самоподкокоросват и се опияняват от бращолевенията си, надявайки се другия да поддаде и да покаже слабост.
Първото и най-важното - брЪщолевя и забелязвАм. В 20 реда пост да сбъркаш става ,ама в едно изречение 2 правописни и една граматическа грешка си е множко. Директно по тъч линията в графа "не си заслужава да спориш" :).

Не знам в случая кое те е подразнило повече - това ,че обиждам групата ,към която принадлежиш (тоест на хахо-хихи чиуауа чигун феновете) или това ,че като реша да си правя труда да се аргументирам, такива като теб изглеждат като голословни плужеци ? А ?

И за да няма недоразумения ще дам поредното никому ненужно обяснение (все пак тези ,към които е насочено са с умствени затруднения ,а останалите са си наясно). Атеизмът отрича съществуването на каквито и да било богове ,духове ,призраци ,полтъргайсти ,дяволи ,ангели ,чудовища ,дядо Коледовци и прочие. Накратко означава ,че мирогледът на човек с такива възгледи е 100% материален и точно 0% духовен (по отношение на свръхестественото).

Въпросният не знам точно с какво право се изказва по този начин. И то с подобни думички. Бръщолевения са на лайняния ви Бог простотиите ,дето от цялата смешна Библия морално и достоверно е само поведението на "Дявола" ,който е представен като съвкупност от чест ,достойнство и егоизъм (които поне аз намирам за положителни качества). Сигурно и затова е "Светлоносец" - то май само там е просветлението :D:D:D.
Колкото до опиянението - мм ,не. Даже смея да говоря от името на повечето "атеисти" ,които пишат тук ,тъй като съм останал с такова впечатление - не че ни е кеф ,даже понякога е досадно ,просто губи време и е забавно.
А относно "поддаването" и показването на слабост - иска ми се пак да го напиша

Пийте си хапчетата без алкохол занапред.
Айде докажи ми сега ,че ако не беше чувал за Християнство щеше да си християнин ? Или будист ? Или ... мм ... мюсюлманин ?
А всъщност забравих - в Библията пише да не се почита чужд бог ,но напоследък стана модерно да се твърди ,че всички религии представляват едно и също божество.
Дам! Сто процента си прав относно слабостта. Добре че съм се родил с атеистични гени ,та поне да се отличавам от стадото.
Че т'ва вроденият синдром на християнски дебилизъм е богУизбрана работа.

...

Много сте ми противни на моменти ,честно ви го казвам. И то не защото имате различна позиция ,а защото си позволявате да давате квалификации кой какъв ,как ,защо ...

Иначе понякога ми се струва, че най-агресивните защитници на тази теза, тайничко се надяват, че Бог съществува и, че с тези спорове упорито го предизвикват най-накрая да се покаже, за да им подари безвъзмездно щастие...
Аре кажи ми как пък го установи това ? Аз ще ти кажа на какво се надявам тайничко - да ,надявам се да има нещо ,но повярвай ми - ако това нещо е твоя Бог - по добре да си изгния в пръстта.
Не знам как грам не ви прави впечатление колко противна и унизителна е тази религия ,която така фанатично защитавате.

Се 1 ,няма да си губя повече времето.
Ако искате дискусия - моля :) . Ако ще се замеряме с епитети - пропускам.
Пък и много "натролих" ..............

ZipFail
12-26-2010, 10:21
Като толкова много не ти харесва раздела, че и пишеш такива романи за да го обясниш най-подробно, не пиши в него бе ;)
Форума е голям, като не те кефи темата, не пиши по нея, просто е. Поне не пречи на хората, които могат да водят смислен разговор.
Някак си е нормално като влезеш във "Философия и Религия", да се говори за философия и религия, а не за атеизъм, не мислиш ли ? Така че стига си натяквал възгледите си на другите, ако не ти харесва - ходи във форум за атеизъм.

Много сте ми противни на моменти ,честно ви го казвам. И то не защото имате различна позиция ,а защото си позволявате да давате квалификации кой какъв ,как ,защо ...

А ти за 1 пост раздаде поне 20 от въпросните квалификации :)
Много злоба има в теб, спри да си я изливаш във форума, щото и в тоя раздел има модератори ;)

filmimilmi
12-26-2010, 13:24
Иначе понякога ми се струва, че най-агресивните защитници на тази теза, тайничко се надяват, че Бог съществува и, че с тези спорове упорито го предизвикват най-накрая да се покаже, за да им подари безвъзмездно щастие...
Аре кажи ми как пък го установи това ? Аз ще ти кажа на какво се надявам тайничко - да ,надявам се да има нещо ,но повярвай ми - ако това нещо е твоя Бог - по добре да си изгния в пръстта.
Не знам как грам не ви прави впечатление колко противна и унизителна е тази религия ,която така фанатично защитавате.

Ами значи съм прав. Надяваш се, че има нещо. Иначе аз не съм фанатик, още по-малко съм такъв при условие, че никъде не защитавам никоя религия, за което ме набеждаваш така уверено. Иначе включването ти в темата е повърхностно и действително нито казваш нещо, нито поне философстваш.

Колкото до религията, никой не те заплашва с горене на клада и всеки е свободен да вярва в каквото си пожелае. Единствено ти ставаш смешен защото не си конкретен в нищо, само си повтаряш колко си изключителен, а това изобщо не е така. Постовете ти лъхат на отблъскваща самовлюбеност, а така дори да се опитваш да докажеш нещо е все едно да гасиш пожар със слама.

Auriss
12-26-2010, 14:52
Като толкова много не ти харесва раздела, че и пишеш такива романи за да го обясниш най-подробно, не пиши в него бе Wink
Форума е голям, като не те кефи темата, не пиши по нея, просто е. Поне не пречи на хората, които могат да водят смислен разговор.
Не съм видял да се води смислен разговор. Съжалявам. A и не помня да съм казвал нещо за раздела ? Ъхъ ?

Някак си е нормално като влезеш във "Философия и Религия", да се говори за философия и религия, а не за атеизъм, не мислиш ли ? Така че стига си натяквал възгледите си на другите, ако не ти харесва - ходи във форум за атеизъм.

Мислех ,че дискусиите относно "религия" включват и аргументиран спор относно "достоверността" или причината да се вярва в дадена религия. Греша ли ?
Колкото до философията - препоръчах на скоро на някой от вас да чете ФИЛОСОФИЯ ,но вашата представа за "нея" е твърде ограничена. На практика е като да си говоря за ядрена физика с журналист. Съжалявам ако и това звучи "самовлюбено" ,но е факт ,че ме упреквате в некоректност ,а вие сте тези ,които блокират възможността за каквато и да било дискусия ,увъртайки и избягвайки въпросите. О ,да , и също така повтаряйки едно и също наизуст.

А ти за 1 пост раздаде поне 20 от въпросните квалификации Smile
Много злоба има в теб, спри да си я изливаш във форума, щото и в тоя раздел има модератори
Каквото повикало - такова се обадило. Не следвам християнски морал ,нали знаеш :). Вие давате квалификации - аз отговарям със същото. Ако не ви устройва ... ами ,шанс :).

Ами значи съм прав. Надяваш се, че има нещо. Иначе аз не съм фанатик, още по-малко съм такъв при условие, че никъде не защитавам никоя религия, за което ме набеждаваш така уверено. Иначе включването ти в темата е повърхностно и действително нито казваш нещо, нито поне философстваш.

Още като го пишех очаквах подобен отговор. Ако искаш да "пофилософстваме" - нямаш проблеми - ще обясня точно какво имах предвид и по каква причина го казах. Дали ще разбереш е друг въпрос.

Колкото до повърхностното ми включване - по дяволите ,виж заглавието и анкетата към тази тема ? Моля те ....

Относно това дали си фанатик или не - все ми е едно. Даваш неоправдана констатация относно хората с атеистични възгледи от позицията на страничен човек (или поне така изглежда от начина ти на изразяване).

Колкото до религията, никой не те заплашва с горене на клада и всеки е свободен да вярва в каквото си пожелае. Единствено ти ставаш смешен защото не си конкретен в нищо, само си повтаряш колко си изключителен, а това изобщо не е така. Постовете ти лъхат на отблъскваща самовлюбеност, а така дори да се опитваш да докажеш нещо е все едно да гасиш пожар със слама.

Това за кладата изобщо не го разбрах.

Не съм конкретен казваш. Ами ,реших да си препрочета последния пост. Ето какво пише конкретно в него (накратко ,разбира се) :

1)някои от вас не зацепват изобщо какво им се говори или просто не умеят да мислят
2)дразни ви отношението МИ към ВАС (което грам не ме касае :) )
3)обяснявам ви същността на атеизма
4)казвам ви ,че ми е забавно да се заяждам с вас
5)задавим ви въпроси (на които ,разбира се , не получавам отговори) относно вашата християнска същност и това на какво се дължи
6)давам си мнението относно положителните морални ценности в притчата за Луцифер
7)питам също защо обяснявате напред-назад (точно последните 2ма не знам ,но съм 100% сигурен ,че попадах дори в този форум на нещо подобно) ,че всички религии тръгват от един бог при положение ,че в Библията изрично е казано "Да нямаш друг бог освен мен"

Може и да съм пропуснал нещо ,но вече не е от значение. Не и когато говоря с хора като вас.
И впрочем ,само така ,между другото ,нека ви поясня нещо :

Ако искате дискусия - моля Smile . Ако ще се замеряме с епитети - пропускам.
Пък и много "натролих" ..............

Ти понеже водиш много смислен разговор и не писа само и единствено за да ми кажеш колко съм ти досаден и троля/спамя. Точно 2 мнения назад :)

Постовете ти лъхат на отблъскваща самовлюбеност, а така дори да се опитваш да докажеш нещо е все едно да гасиш пожар със слама.
Прав си ,такъв съм. Face it and keep going.

Това ,което се опитвам да ви кажа е ,че макар да ме набеждавате в спам и тролване ,вие бяхте тези ,които просто си изляха коментарите по МОЙ адрес без да кажат АБСОЛЮТНО нищо съществено. И то ПЪРВИ. Моето може да го наричате плоско ,несъществено , "не-конкретно" и прочие ,но поне .... беше .... по темата.
А сега беше просто безплодни обяснения ,предизвикани от вашите постове.

Имам само един въпрос и обещавам да не си изказвам после мнението :) - как точно прецени ,че не казвам нищо и само си троля. Прочети заглавието и въпроса в анкетата ,прочети ми и поста после. Ако още водим спор относно това за хапчетата и алкохола - без коментар. Ако пък не - чакам си отговора и дано да го дочакам :)

ПП: Не знам защо ме заплашваш с Модератор - спазил съм приличен тон - това ,че си водя дискусиите по-агресивно не означава ,че трябва да ме банват. Нали знаеш ? :) . Пък и изобщо не ме касае дали ти е приятен или не тона ми. Чаооо :)

ПП2 : За да потвърдя мнението ви за мен ще ви го кажа направо - не ми се занимава с вас и няма да си правя труда да отговарям на постовете ви оттук-нататък. Но пък няма и да ви лиша от некомпетентното си и повърхностно мнение във форума :) .

filmimilmi
12-26-2010, 15:38
@Auriss, прегледай отново постовете си и си отговори на въпроса какво успя да докажеш? Личното мнение не е доказателство, то е само гледна точка. Ако очакваш да получиш единствено своите отговори по темата, тогава защо не проведеш монолог в дневника си, а не тук? А за кладата, идеята ми беше, че не живеем в средновековието и всеки е свободен да си живее със собствена философия за живота. Никой не ти налага вяра насила, но и ти нямаш основание да се държиш арогантно с чуждите възгледи. До тук показваш само плитко мислене и тесногръдие. Плюс това е тъпо да си мислиш, че поредицата Zeitgeist са центъра на просветата, без да провериш абсолютно нищо друго. Ако там считаш, че отговорите на всичките ти въпроси са се изчерпали, какво ти е необходимо още?

HRaBr0TyYKeBaPcHe
12-26-2010, 19:03
Auriss я не си придавай важност!!!
"Ние започнахме ПЪРВИ", аууу бебчо да ти дам ли биберончето.
Извинявай, че не си препрочитам мненията за грешки, аз имам работа не мързелувам по цял ден пред "най-ценното на всички времена" - компа, като някои хора(мисля че се досещаш)
А и като те гледам и ти не си правописно и граматично блестящ.Трай си по-добре, вместо да се излагаш.
Като те гледам не пръцкаш дъгички от знание и мъдрост...Нямаш си на понятие от материята, а ми претендираш за високо IQ...Я върви пикай и се парзаляй бе момко...сигурно ще се забавляваш.А и като те гледам явно вярваш в леприкони и феи още...
По-добре си мълчи поне да не се отчайвам колко е простичък народа...
Слушай filmimilmi до сега не съм чел негово мнение което да е грешно.Ти си самовлюбен и ще се лъзнИш доста яко...ааа то катo гледам по-зле дали може...

FataMorgana
12-27-2010, 11:15
Абе имам чувството, че никак не харесвате възможността да притежавате душа, да продължите да съществувате след смъртта и прочие духовни неща. Сякаш е най-лошото нещо на света. Защо? :D

Не! Страхотно е! Просто не можи да вярваш в нещо само защото истината не ти харесва! Примерно, аз вярвам че Ръсел Бранд ми е гадже. Ама той не е, той ще се жени за Кейти Пери. Горе долу по същия начин. Не можи да вярваш в нещо само защото така ти оттърва!

HRaBr0TyYKeBaPcHe
12-27-2010, 11:37

Не! Страхотно е! Просто не можи да вярваш в нещо само защото истината не ти харесва! Примерно, аз вярвам че Ръсел Бранд ми е гадже. Ама той не е, той ще се жени за Кейти Пери. Горе долу по същия начин. Не можи да вярваш в нещо само защото така ти оттърва!

Така е...Права си...
Конкретно за душата...Съществува...Аз не вярвам, аз знам...
Иначе това което си казала е много точно!
Е може да вярваш в нещо защото така ти отърва, но това не значи, че е вярно, и трябва да го налагаш на другите...

gandalfepi4
12-27-2010, 14:15
Конкретно за душата...Съществува...Аз не вярвам, аз знам...

you joking?

Auriss
12-27-2010, 14:28
Добре ,сериозно. Какво те кара да си 100% сигурен ,че душа съществува и въобще - след като жизнените ти функции прекъснат и тялото ти се превърне в парче месо ще се случи нещо ?
Моля (без да се заяждам този път :) ) , не изтъквай out-of-body experiences или някакви разлики в теглото след смъртта.
Тъй като "все пак" и аз съм се интересувал от окултното (не мога да говоря ,без да проверя ,нали така) ,но не съм пристъпвал до там да опитам каквото и да било ,тъй като ,меко казано ,написаното звучи нелепо - ти или твои познати (за които можеш да гарантираш ,че не са балон с въздух) имали ли сте някакво "преживяване" ? Тоест след като вярваш в прераждането и душата ,значи вярваш и в "духове" ? Опитвал ли си да потвърдиш вярата си ? Едно е да коментираме Бог ,който си хвърка далечко ,а съвсем друго прераждането ,за което дори имаше разни коментари ,че под хипноза се появяват спомени от предишни животи?
Не ме разбирай грешно. Този път НЕ се заяждам. И ще потвърдя това ,което ти казах по-рано :).

NomNomNom
12-27-2010, 16:04
Не съм чела коментарите по темата.
Инак - психологията/психоанализата е моята религия, Фройд е моят Бог. :D

И все пак в граничните ситуации хората споделят, че усещат един покой и нищо друго .
Склонна съм да вярвам, че това ще ме сполети като умра.

За преражданията - по- близко ми изглежда, от колкото състоянията на/местата рай, ад,
Вече, ако човек има богато въображение , може много идеи да му дойдат за някакъв задгробен живот.

Другата опция е, че ще изчезна, което не ми се вижда възможно, защото съм прекалено готина и се харесвам .

Инак, на някаква болна част от мен й доставя удоволствие като вижда удовлетворението на околните от добре свършена работа/услуга и т.н.
Предполагам за дето съм се чувствала непълноценна заради отношението на тате към мен в детството ми. Примерно.

Нещото , което личностната ми ценностна система съди е нежеланието за знание и разбиране.
Сигурно, защото когато почна да говоря никой не иска да ме слуша.

Съвестта ми вече съвсем не е толкова строга, колкото беше преди години, но имам много трески да за дялкане.

Примерно, не си представям да не се трогна от нещо нуждаещо се от помощ (демек нещо, което видимо не се чувства добре, то никой не се чувства добре => разкъсвах се като малка вътрешно заради всички) , но в крайна сметка всеки теглен от несъзнаваното си дроби нещата сам и в страданието си се чувства удовлетворен (е, друг е въпроса за изоставените на смет бебета).
Но ако погледнем още по-отгоре нещата, човек не е отговорен за своите деяния, ами среда която го моделира.

Идеята ми беше, че нямам нужда от религия, която да ме кара да се стремя към нещо "духовно", и без това се чувствам нормално добре.
Живея си с наивното убеждение, че като умра всичко ще е о.к. Просто не искам да е сега, че чакам т.нар. развитие на цивилизацията ни да видя до къде ще стигне. А и нали знам, че на нашите ще им е криво, а както казах- това състрадание ми е треска за дялане.

Та, идеята за прераждането също не звучи зле.

HRaBr0TyYKeBaPcHe
12-27-2010, 17:54
Искате да ви кажа от къде знам че душата съществува?Откъде съм сигурен?Ееем ще ви кажа някои неща...
Еми има неща които не мога да ви кажа...Но ще ви кажа пък други...
Така...Подхвана хипнозата...Има много случаи(демек хора) подложени на хипноза и разказват за предишни животи и тн.Един доктор се е изумил от това и е написал книга(еее не е единствен, има стотици, а и не само книги).Ако се напъна повече мога да ти кажа и имена, но ме марзи...
Както съм писал и преди...Душата не се рестартира(казано по компютърски),не започва отначало, а се наслагва(ъпгрейдва) с всеки живот...Демек всеки носи опита(душевния) от минали животи...
Имал ли си дете?Ако нямаш в бъдеще обърни внимание!!!
В началото при раждането душата е изпратена в това тяло...Тя в началото не може да се примири с това, че е прокудена в тяло(демек е един вид наказание).Около 1 година от раждането плаче по един начин, после по друг(вече по примирено, така да се каже).Тогава душата вижда че няма отръвка...Обърни внимание на бъдещото си дете(ако нямаш де).
А и защо "градинарите" се хранят чрез нас?(не мога да ти кажа кои са те)...Защото ние имаме свойството да притежаваме душа...Това не е случайно...Няма случайни неща...
Това добре ли е или пак ще ми извадиш някФи простотии?

Nam3less3
01-02-2011, 14:22
Искате да ви кажа от къде знам че душата съществува?Откъде съм сигурен?Ееем ще ви кажа някои неща...
Така...Подхвана хипнозата...Има много случаи(демек хора) подложени на хипноза и разказват за предишни животи и тн.Един доктор се е изумил от това и е написал книга(еее не е единствен, има стотици, а и не само книги).Ако се напъна повече мога да ти кажа и имена, но ме марзи...
Както съм писал и преди...Душата не се рестартира(казано по компютърски),не започва отначало, а се наслагва(ъпгрейдва) с всеки живот...Демек всеки носи опита(душевния) от минали животи...
В началото при раждането душата е изпратена в това тяло...Тя в началото не може да се примири с това, че е прокудена в тяло(демек е един вид наказание).Около 1 година от раждането плаче по един начин, после по друг(вече по примирено, така да се каже).Тогава душата вижда че няма отръвка...Обърни внимание на бъдещото си дете(ако нямаш де).
А и защо "градинарите" се хранят чрез нас?(не мога да ти кажа кои са те)...Защото ние имаме свойството да притежаваме душа...Това не е случайно...Няма случайни неща...
Това добре ли е или пак ще ми извадиш някФи простотии?Значи вярваш в душа и прераждане но не и в Бог? И как ставят тия процеси без да има "нещо отгоре"?

NomNomNom
01-02-2011, 17:10
Значи вярваш в душа и прераждане но не и в Бог? И как ставят тия процеси без да има "нещо отгоре"?
А защо трябва да е именно бог ?

01-02-2011, 17:19
Това добре ли е или пак ще ми извадиш някФи простотии?Значи вярваш в душа и прераждане но не и в Бог? И как ставят тия процеси без да има "нещо отгоре"?

Не виждам какво общо имат...?

Nam3less3
01-03-2011, 12:22
А ако не е Бог, какво има?

01-03-2011, 14:03

Бог няма нищо общо с душата и с неините фази и тн.

Nam3less3
01-03-2011, 14:44

Бог няма нищо общо с душата и с неините фази и тн.Какви са тия фази на душата?

01-03-2011, 14:45

В тленното тяло, извън него и тн...

Sashakiss
01-03-2011, 18:26
Аз вече не съм атеист. Нямам религиозна принадлежност.

Според мен съм добър човек, но съм добър, не защото следвам някакви учения, а защото аз сам реших да бъда такъв.

Бездушен човек? Какво означава да нямаш душа? Да си лишен от творчески възможности? Да не следваш християнските учения?

Религиите и различните учения не могат да ти разкрият истината. До истината човек достига сам и без учители.

Може в някое учение да се намери покой и чувство за сигурност, но според мен то е фалшиво.

ZipFail
01-03-2011, 18:29
До истината човек достига сам и без учители.

Абсолютно ;-)

01-03-2011, 19:48
До истината човек достига сам и без учители.

Абсолютно ;-)

Не винаги...

ZipFail
01-03-2011, 20:04
Учителите са за те насочат, но не могат да ти дадат знание или просветление, без да го изживееш и разбереш на свой ред :)

Както се казва - Можеш да заведеш коня си на водопой, но не можеш да го накараш да пие ;)

01-03-2011, 20:05
Учителите са за те насочат, но не могат да ти дадат знание или просветление, без да го изживееш и разбереш на свой ред :)

Както се казва - Можеш да заведеш коня си на водопой, но не можеш да го накараш да пие ;)

Айде, че не мога....

ZipFail
01-03-2011, 20:10
Сигурно Дейвид Айк може и те е научил и тебе :lol:

01-03-2011, 20:13
Сигурно Дейвид Айк може и те е научил и тебе :lol:

Браво Къци...

Nam3less3
01-06-2011, 11:43

В тленното тяло, извън него и тн...И къде се намира когато е извън него? В матрицата? Или в тънките светове.

01-06-2011, 12:34

В тленното тяло, извън него и тн...И къде се намира когато е извън него? В матрицата? Или в тънките светове.

Чоек...ти не знаеш на кои ора си...па....нали ти си точно този който ми натяква постояно за душата и когато аз ти казах, свойства на душата(така да го наречем) ти ми казваш, че такова нещо няма....
Яаааааа.....Се осъзнай...Иди в Хималаите и медитирай по цял ден с надеждата Ииииииисус да цъфне пред теб...

Nam3less3
01-06-2011, 12:52
Чоек...ти не знаеш на кои ора си...па....нали ти си точно този който ми натяква постояно за душата и когато аз ти казах, свойства на душата(така да го наречем) ти ми казваш, че такова нещо няма....
Яаааааа.....Се осъзнай...Иди в Хималаите и медитирай по цял ден с надеждата Ииииииисус да цъфне пред теб...Не казвам че няма такова нещо, ами питах къде се намира душата ако е извън тялото според твойте Велики Теории :D

01-06-2011, 15:19
Яаааааа.....Се осъзнай...Иди в Хималаите и медитирай по цял ден с надеждата Ииииииисус да цъфне пред теб...Не казвам че няма такова нещо, ами питах къде се намира душата ако е извън тялото според твойте Велики Теории :D

Тука не мога да ти кажа на 100%...Тука си признавам, че това което знам не е 100% сигурно, че е вярно...

blo0dangel
01-13-2011, 11:45
Хмм.. Първо да се извиня че прекъсвам безкрайния кръговрат в който сте се вкарали с тоя спро и да споделя мнение което определено не искам да натрапвам(жалък опит за дискусия ако искаш).. Вярата и религията са прекалено сложна материя за повечето хора(преди някой да се е обидил, не визуализирам никои ;) ) и когато подхванеш такъв разговор трябва наистина да говориш а не да спориш, спорът в случая няма да доведе до никъде. Уверила съм се в това многократно, да кажем че вероятно малко съм помъдряла с възрастта, но не споря вече. Готава съм да споделя моята гледна точка и съответно да се аргументирам ако има кои да ме слуша, иначе стената би била много по-добър събеседник. И в този ред на мисли никой няма права да се изказва кое е правилно и кое не(що се отнася до вяра) и в кого трябва да трябва да вярваш. по света има толкова много религии, че ако наистина си избираш коя е най-подходяща за теб ще ти е доста трудно, всяка си има + и -. Казах "наистина избираш" защото я има и другата практика родителя да натрапва на детето си своята вяра, което според мен не е правилно. Не е правилно и да се кръщава новородено - първо та то няма грехове които да му се опрощават и второ това не е неговия собствен избор а на родителите, а и има хора които го правят просто защото другите го правят, един вид да не се цепят от стадото(това май не беше много по темата, извинявам се за което). Относно душата и прераждането, ада и рая(понеже ги зачекнахте и тях) на хората им е приятно да вярват че ги има, че има нещо след смъртта(впрочем колко от вас които така защитавате християнството сте всяка седмица на църква, и забелязали ли сте че масата хора в църквата са с единия крак в гроба?!). Много по лесно е да се вярва в това, а и за близките на починалия е по-лесно да вярват, че човека които са изгубили е на по-добро място, а не гние под краката им.
Някой го каза и по горе, вярата е създадена за да се контрулират хората, с което съм напълно съгласна така е било най-лесно за оправляващите. Някой твърдят че е за да се обединят, но защо тогава има толкова различни богове и религии? Защо толкова хора са загинали заради нея? Защо за едни е свято нещо дан убиеш убиеш човек който не вярва в твоя бог а за друг това е грях(не ми казвайте че не сме в средните векове вече, защото това се случва и в наши дни)?
И да не забравя имам един въпрос към Неймлес - вярата какво знание ти дава? Дори и да прозвучи малко грубо, но имам странното чувство че нямаш особено големи познания по въпроса. На няколко пъти те попитаха какво е вярата, какво знание ти носи, защо вярваш... Има още толкова много въпроси на които не би отговорил както и на тези, измъкването с знам от достоверен източник не е достатъчно. Все пак щом вярваш толкова силно ще можеш да се аргументираш, да се основеш на някои от текстовете в библията(конкретен и точен цитат), но ти не направи нито едното от двете до сега.. Защо ли? И не на последно място защо след като си такъв християнин на аватара ти стои символа на атеистите??? ( ако не вярваш http://bg.wikipedia.org/wiki/Файл:Atom_of_Atheism-Zanaq.svg )
Както и да е малко се поотнесох.. Ако бях убедена че някой ме слуша наистина а не чете между редовете и няма да изопачи всяка една моя дума бих предължила още доста, но уви от това което прочетох до сега малко се съмнявам.. Това от мен..

Nam3less3
01-13-2011, 12:42
И да не забравя имам един въпрос към Неймлес - вярата какво знание ти дава? Дори и да прозвучи малко грубо, но имам странното чувство че нямаш особено големи познания по въпроса. На няколко пъти те попитаха какво е вярата, какво знание ти носи, защо вярваш... Има още толкова много въпроси на които не би отговорил както и на тези, измъкването с знам от достоверен източник не е достатъчно. Все пак щом вярваш толкова силно ще можеш да се аргументираш, да се основеш на някои от текстовете в библията(конкретен и точен цитат), но ти не направи нито едното от двете до сега.. Защо ли? И не на последно място защо след като си такъв християнин на аватара ти стои символа на атеистите??? ( ако не вярваш http://bg.wikipedia.org/wiki/Файл:Atom_of_Atheism-Zanaq.svg )Вярата е дар, и дава знание за това, че Бог съществува(това никой атеист не може да го разбере), а също и човек ако е вярващ, той получава други знания, мъдрости, чрез Бог. Това го има описано на различни места в Библията но не ми се търси сега, а и Светите Отци са го разтълкували в книги като Добротолюбие(които за пореден път препоръчвам, ако някой има някакви въпроси - там да чете, а не само да ме питате).
А относно другите части от поста ти - то има някой религии и учения, за които се знае, че са измама и водят по грешния път, та хората трябва да се предпазват от тях.
Кръщенето е хубаво да се прави, а това че децата нямат грехове не е абсолютно вярно, няма невинни хора(било то и деца), щом си се родил, значи имаш предишни грешки и грехове за поправяне.
Не е нужно постоянно да ходиш църква, църквата е в сърцето на човека.
А аватара ми е от галерията във форума и го възприемам като модел на атома, пък ако ще и всички атеисти да го имат за символ, даже и да си го татуирам пак не ме прави атеист, защото не съм.

01-13-2011, 17:14
Еми никой атеист не може да го разбере защото имат една идейка повече и по-незаблуден акъл...

Nam3less3
01-13-2011, 18:07
Еми никой атеист не може да го разбере защото имат една идейка повече и по-незаблуден акъл...Еми никой атеист не може да го разбере защото имат една идейка по-малко и по-заблуден акъл...

01-13-2011, 18:15
Еми никой атеист не може да го разбере защото имат една идейка повече и по-незаблуден акъл...Еми никой атеист не може да го разбере защото имат една идейка по-малко и по-заблуден акъл...

Никога...

gandalfepi4
01-14-2011, 08:20
Вярата е дар, и дава знание за това, че Бог съществува(това никой атеист не може да го разбере),

ако знаеше че има бог нямаше да вярваш че има бог.

аналогия - знаеш че майка ти съществува, следователно не ти се налага да вярваш в нея.

и аз така - знам че масата на която седя съществува и не ми се налага да вярвам че съществува.

оправи си понятията най-пачем

освен това и самото ти твърдение е невярно - толкова атеисти има които са ex-вярващи. странно защо те описват това "знание" за което говориш като самовнушението на пубер който "знае" че е лудо влюбен в спаска от 8-ми "Б"

а също и човек ако е вярващ, той получава други знания, мъдрости, чрез Бог.

по тази причина ли атеистите имат по-високо IQ от вярващите?

или под знание ти разбираш това да виждаш в книга, която е гласувана за божествена, написана частично от езичници и базирана на вярванията на други езичници, които пък са вярвали в други богове когато са правили въпросните митове (сравнително лесно проследими са корените на яхвето, но реалността греши нали?) нещо което ако я прочетеш излиза че е грешно?

нещо тип "има прераждане"(идея, която даже в "мъдрия сборник с мъдрости" който ни прати и който толкова хвалиш и сочиш като супер верен е описана като лъжовна), което пък е тотално НЕ библейско понеье:

ясно и кратко е казано че не е така "човек умира веднъж и следва съд" (което дадох като отговор на реторичния ти въпрос "но не е казано колко пъти умира човек нали :D "

дедуктивно защото е описано как можеш да възкресиш разни хора всякакви, а това е абсолютно невъзможно ако душата е в друго тяло вече.

и напълно очевидно - това е ЛЕКО важен въпрос, но съвсем случайно не е споменат НИКЪДЕ в библията, а самата идея е била непозната по тези места понеже си я взел от източните, "сатанински" според npp, религии

големо знание пич, даже не знаеше кои части от божествената книга са добавени изкуствено и кои не и ми вадеше разни умни и мъдри мисли за това какво значат докато не ти показах черно на бяло че ги няма в оригинала и са добавени по-късно с политическа цел (за голям кеф на конспираторите из форума)

blo0dangel
01-14-2011, 08:23

Незнам защо мислиш атеистите за по-глупави и заблудени при положение че те търсят и намират отговорите в науката?! Не го разбирам това ти схващане за хората.. Как единствения източник на който се обосноваваш ти може да е много по достоверен на хилядите други?!

Nam3less3
01-14-2011, 11:16

Незнам защо мислиш атеистите за по-глупави и заблудени при положение че те търсят и намират отговорите в науката?! Не го разбирам това ти схващане за хората.. Как единствения източник на който се обосноваваш ти може да е много по достоверен на хилядите други?!Какво ма бърка науката? Библията да не е учебник по физика? Тук става въпрос за духовно усъвършенстване, науката какви отговори дава по тоя въпрос?

Nam3less3
01-14-2011, 11:24
Вярата е дар, и дава знание за това, че Бог съществува(това никой атеист не може да го разбере),

ако знаеше че има бог нямаше да вярваш че има бог.

аналогия - знаеш че майка ти съществува, следователно не ти се налага да вярваш в нея.

и аз така - знам че масата на която седя съществува и не ми се налага да вярвам че съществува.

оправи си понятията най-пачем

освен това и самото ти твърдение е невярно - толкова атеисти има които са ex-вярващи. странно защо те описват това "знание" за което говориш като самовнушението на пубер който "знае" че е лудо влюбен в спаска от 8-ми "Б"

а също и човек ако е вярващ, той получава други знания, мъдрости, чрез Бог.

по тази причина ли атеистите имат по-високо IQ от вярващите?
Вярата си е цял светоглед, не просто някакво си вярване в нещо.
Бивши проститутки и бивши вярващи няма. Тия бивши вярващи за които говориш никога реално не са били вярващи.
Тия знания и мъдрости са на духовна тематика, не на научна или каквато и да е друга, така че нямат общо с IQ-то.

blo0dangel
01-14-2011, 12:02

Незнам защо мислиш атеистите за по-глупави и заблудени при положение че те търсят и намират отговорите в науката?! Не го разбирам това ти схващане за хората.. Как единствения източник на който се обосноваваш ти може да е много по достоверен на хилядите други?!Какво ма бърка науката? Библията да не е учебник по физика? Тук става въпрос за духовно усъвършенстване, науката какви отговори дава по тоя въпрос?

Моите учебници по физика поне са пълни с факти. А не са сглобени така че на някой да му е удобно. От моите учебници по физика не са изгорени дялове за да се угоди на вижданията на църквата за твоя бог. Говориш постоянно вярата какво знание била, тя не е за това. Тя дава сила на вярващия, да си повярва че всичко е възможно, че не всичко е изгубено когато изглежда така. Ти знаеш ли какво ще стане с теб след като умреш, аз зная както и всеки здраво мислещ човек го знае. Ще спреш да дишаш, сърцето ти ще спре да бие, всички жизнени процеси в теб ще спрат, ще си мъртъв и това е. Ще бъдеш заровен в земята, тялото ти постепенно ще започне да се разпада, докато не останат само кости, а от тях прах. И няма друго, единствения начин да продължиш да живееш е в сърцата на хората които са те обичали, но и това е просто спомена за теб. Друго е че всеки вярващ, а и хората изгубили близък ще се надяват че тои е на едно по добро място. Но това са само надежди, просто така е по-лесно да утихне болката която те изпълва. А ти като един християнин от къде го измислих това за прераждането?!? Ад, рай, страшен съд, но от къде пък прераждане? Твоето знание са чисто и просто надежди че със смъртта ти няма да си отиде всичко от теб... И така е но ще остане споменът за теб не нещо друго(съжалявам че се повтарям).

Nam3less3
01-14-2011, 12:07
Глупости говориш, изобщо не е вярно нито това за вярата, нито останалото. Но вече си имам ново правило - ще следвам какво казвва библията и няма да отговарям постоянно на хора, които не са вярващи, и умишлено октазват да проумеят нещата. Защото е писано да не говориш за тия теми на хората, които ги отричат.

blo0dangel
01-14-2011, 12:30
:lol: :lol: Хайде сега тропни с краче сърдито и ме кажи на мама.. Няма да правиш това и това защото го пише в библията, а всичко което не ти е угодно ще го пропускаш? Браво истински християнин. :-D

Nam3less3
01-14-2011, 12:41
:lol: :lol: Хайде сега тропни с краче сърдито и ме кажи на мама.. Няма да правиш това и това защото го пише в библията, а всичко което не ти е угодно ще го пропускаш? Браво истински християнин. :-DНе го правя, защото прецених, че е правилно в тази ситуация.

gandalfepi4
01-14-2011, 12:55
казано и е:

езекил 23:21

Така ти си ламтяла за невъздържаността на младостта си, когато гърдите ти бяха мачкани от Египтяните заради младата ти задница.

и нека не забравяме:

Песен на песните 7:3

3Двете ти гърди са като две сърнета близнaчета

нека и не забравяме песен на песните 8 където пише как една мома много иска да даде на брат си да се напие с нейното вино и сокът от наровете и (преди това той сравнява хър ваджайна с винен бокал, а гърдите и с нарове. да не стане недоразумение само)

Nam3less3
01-14-2011, 13:48
Това не е част от Христовото Учение.

gandalfepi4
01-14-2011, 13:58
разбира се :D

01-14-2011, 14:42
:lol: :lol: Хайде сега тропни с краче сърдито и ме кажи на мама.. Няма да правиш това и това защото го пише в библията, а всичко което не ти е угодно ще го пропускаш? Браво истински християнин. :-DНе го правя, защото прецених, че е правилно в тази ситуация.

Демек правиш каквото ти изнася, а което не ти харесва, си викаш - "аааа то не се отнася за мен"....Браво "християнинооо"...

Nam3less3
01-14-2011, 15:38

Демек правиш каквото ти изнася, а което не ти харесва, си викаш - "аааа то не се отнася за мен"....Браво "християнинооо"...Правя изцяло каквото трябва(поне колкото мога), ти не критикувай моето християнство, ами виж своето, което даже липсва.
Писано е "А защо гледаш сламката в окото на брата си, пък гредата в своето око не усещаш? Или, как ще кажеш на брат си: "Чакай, да извадя сламката от окото ти". А пък на, в твоето око има греда! Лицемерецо, извади първом гредата от окото си, и тогава ще видиш, как да извадиш сламката от окото на брата си." :D

01-14-2011, 15:46

Демек правиш каквото ти изнася, а което не ти харесва, си викаш - "аааа то не се отнася за мен"....Браво "християнинооо"...Правя изцяло каквото трябва(поне колкото мога), ти не критикувай моето християнство, ами виж своето, което даже липсва.
Писано е "А защо гледаш сламката в окото на брата си, пък гредата в своето око не усещаш? Или, как ще кажеш на брат си: "Чакай, да извадя сламката от окото ти". А пък на, в твоето око има греда! Лицемерецо, извади първом гредата от окото си, и тогава ще видиш, как да извадиш сламката от окото на брата си." :D

Какво ми цитираш религиозни текстове....Аз съм атеист...какво ме плашиш...
ама какво ли се разправям....нали не съм аз управлявания(е управляван съм здраво, но с 1 идея по-малко)...

п.п. Очаквам да ме заплашиш, че бог ще ме порази...

Nam3less3
01-14-2011, 15:48
п.п. Очаквам да ме заплашиш, че бог ще ме порази...По-скоро ще са рептилите. Ще ти напиша донос и ще им го пратя ако ме дразниш :-x

01-14-2011, 15:52
п.п. Очаквам да ме заплашиш, че бог ще ме порази...По-скоро ще са рептилите. Ще ти напиша донос и ще им го пратя ако ме дразниш :-x

Хах...А така ебавай се с истината...Дано твоя бог те порази с мазен гръм...!

Nam3less3
01-14-2011, 15:57

Хах...А така ебавай се с истината...Дано твоя бог те порази с мазен гръм...!Няма мое няма твое Бог е Берое(Стара Загора). :D

blo0dangel
01-14-2011, 16:06
Чакай, чакай.. Нали не трябваше да се казва името божие напразно.. Ти и твоята изкривена вяра и християнство...

01-14-2011, 16:06

Хах...А така ебавай се с истината...Дано твоя бог те порази с мазен гръм...!Няма мое няма твое Бог е Берое(Стара Загора). :D

Никога...Бог е от Две Могили...

Nam3less3
01-14-2011, 16:08
Чакай, чакай.. Нали не трябваше да се казва името божие напразно.. Ти и твоята изкривена вяра и християнство...Защо да е напразно - аз се шегувам - хората се смеят - всяко смеене увеличава човешкият живот с 1 минута - нима това е напразно?

blo0dangel
01-14-2011, 16:11
Чакай, чакай.. Нали не трябваше да се казва името божие напразно.. Ти и твоята изкривена вяра и християнство...Защо да е напразно - аз се шегувам - хората се смеят - всяко смеене увеличава човешкият живот с 1 минута - нима това е напразно?

А секса с 20, ама не виждам хора който да се **** на всяка втора крачка.. А и като се замислиш, проститутките няма ли да са безсмъртни тогава.. :razz: :razz: :razz: :razz:

Nam3less3
01-14-2011, 16:13

А секса с 20, ама не виждам хора който да се **** на всяка втора крачка.. А и като се замислиш, проститутките няма ли да са безсмъртни тогава.. :razz: :razz: :razz: :razz:Те не споменават името Божие :)

blo0dangel
01-14-2011, 16:17

А секса с 20, ама не виждам хора който да се **** на всяка втора крачка.. А и като се замислиш, проститутките няма ли да са безсмъртни тогава.. :razz: :razz: :razz: :razz:Те не споменават името Божие :)

А колко от тях познаваш? Защо да не са вярващи? И те са хора.. ;)

Nam3less3
01-14-2011, 16:18
А колко от тях познаваш? Защо да не са вярващи? И те са хора.. ;)Те не могат по желание да станат вярващи.

blo0dangel
01-14-2011, 16:22
А колко от тях познаваш? Защо да не са вярващи? И те са хора.. ;)Те не могат по желание да станат вярващи.

Не могат и на сила. Щом го чувстват в сърцето си, никой не може да обори вярата им.

Nam3less3
01-14-2011, 16:25

Не могат и на сила. Щом го чувстват в сърцето си, никой не може да обори вярата им.Ами да, а тука разни лица се опитват да оборват вярата ми :D

blo0dangel
01-14-2011, 16:32

Не могат и на сила. Щом го чувстват в сърцето си, никой не може да обори вярата им.Ами да, а тука разни лица се опитват да оборват вярата ми :D

Ако под разни лица имаш предвид мен, много далеч от истината никога и на никои не съм акзвала в какво да вярва, не съм си и помислила да го правя. Всъщност ти беше който твърдеше че не били вярващи.
Извън темата, но все пак да си кажа аз. Всичките ми приятели познати и роднини са вярващи. Много повече християни са от колкото ти твърдиш че си. И никога, ама никога не съм имала конфлитки с тях на тази тема. Защото като възрастни хора умеем да се изслушваме а не да бръщолевим на празни обороти.

Nam3less3
01-14-2011, 16:48

Ако под разни лица имаш предвид мен, много далеч от истината никога и на никои не съм акзвала в какво да вярва, не съм си и помислила да го правя. Всъщност ти беше който твърдеше че не били вярващи.
Извън темата, но все пак да си кажа аз. Всичките ми приятели познати и роднини са вярващи. Много повече християни са от колкото ти твърдиш че си. И никога, ама никога не съм имала конфлитки с тях на тази тема. Защото като възрастни хора умеем да се изслушваме а не да бръщолевим на празни обороти.Ми отивай да разпитваш тях, не мене, щом са повече християни. Или не могат да ти отговорят на въпросите и за това пишеш тука?
Аз тука се забавлявам а и имам много мнения писани в тоя форум, не мога да изслушвам всеки и да пиша километрични постове. А и няма смисъл, никой не ми е казал нещо интересно(с малки изключения).

01-14-2011, 17:16
Включително и ти...не си казвал нещо интересно...