PDA

View Full Version : Коса, която заприличва на г*з след известно време...

oTPoBHa
12-21-2010, 20:59
Като се изкъпя и се изсуша е супер... Понеже имам дълга, права и тежка коса без никакви етажи, попитах фризьорката как да и придавам някакъв съвсем незначителен обем, колкото да има някаква форма и тя ми каза да слагам леко преса в корените. Пробвах, става добре! Но после заприличва на г*з. Имам предвид, след около час-два. Ако се напръскам с лак, то от него файда няма, косата ми просто става на клечки. Да сложа пяна - надали ще помогне, ако ме разбирате. А косата ми съвсем не е някаква изтощена, със сухи връхчета и т.н., даже обратното. И си се омазнява през 2 дена... Wateva.
Какво да направя, че да и запазя формата по-дълго време? Да изглежда сресана и красива, а не сплъстена и .... грррррр
Кажете някакви идеи, моля!

FuckingFreak
12-22-2010, 06:09
От какво разстояние пръскаш лак и по колко слагаш? Преди и моята все ставаше на клечки сега съм с червения тафт и нямам проблеми. Все още имам трайни следи от черния,не знам лошо ли го слагах или самия той си беше некачествен, но факт е че имам пърхут от него който много трудно почти го махнах. А и още повече - косата ти няма етажи. Така става доста по - тежка и разбира се слегнала в корените.
Знам, че не искаш да я режеш обаче май това е най - добрия вариант според мен. Дълга коса знам от познати, че се поддържа много трудно, особено ако е на черта, каквото и да използваш - пяна,лак все ще ти сляга косата и няма да ти държи. Виждала съм красиви прически на момичета с дълги коси, но то просто отдалече си личи, че ако докоснеш косата няма да е коса, ами направо нещо твърдо като желязо.

Rebirthing
12-22-2010, 07:49
След като косата ти се омазнява на 2 дни, не би ли трябвало да се счита за мазна ? По-принцип мазните коси или тези които са склонни към омазняване нямат обем. За обем мога да ти предложа една рецепта, която даже написах във форума съвсем наскоро. Купуваш от билков магазин розмарин и слагаш 1 супена лъжица на 400 мл. вряща вода, оставяш да престой час, след което като се изкъпеш, най-добре с тампон или гъба напояваш косата, най-вече в корените. Ако косата ти е много дълга, не знам дали ще има ефект заради тежестта, но може да направиш по-голямо и концентрирано количество.
Също така, може да пробваш други изсушаващи средства за коса, както и маски и пяна за обем. В краен вариант тупирай малко косата в корените.

oTPoBHa
12-22-2010, 12:05
Омазняват и се само корените... 2-3 см. С етажите нещата въобще не ми харесват - косата седи буквално като окълцана... И то точно отгоре. Много момичета са на етажи и косата им уж требва да има неква форма, а всъщност няма никаква, освен ако не е тупирана яко или на преса.. Се тая..
Идеята е как да и запазя формата за по дълго време, тия маските за обем мога и в интернет да ги намеря, тя е добре след като се изкъпя, но формата се губи след известно време просто.. Някакъв ефикасен спрей, нещо подобно, ако някой знае?

heiress
12-24-2010, 01:07
Мисля, че по- добър обем можеш да си придадеш със сешоар, отколкото с преса.

coolness
12-24-2010, 14:13
Моята коса е дълга до кръста и е на етажи и и повярвай не седи акто "окълцана".И на мен са ми казвали,че имам тежка и гъста коса и винаги като отида на фризйор ме филира,защото косата просто е много...за да изглежда добре я изправям слагам и вафлички в корените и леко я тупирам..после хората ме питат дали е изкуствена даже така че опитай и ти с етажите и филиране :)

rahito
12-24-2010, 15:52
можеш да слагаш бебешка пудра в корените, не се омазнява толкова бързо и предава обем ама не кой знае какъв :)

LipSy
12-24-2010, 20:49
Щом една коса седи като окълцана когато е на етажи, значи фризьорката толкова си разбира от работата! Аз лично винаги се правя на етажи и винаги казвам да ме филират много. Кой обаче чул, кой недочул...Всичко зависи от фризьора! Моята коса не пада толкова тежко, обаче косъмът ми е много мек и седи като пухкава. Винаги съм на етажи и никога не е изглеждала като накълцана, а даже напротив. Питали са мен как е толкова мека. И ти пробвай с етажите, обаче си избери добър фризьор, който да си разбира от работата! За обема можеш да използваш преса за вафли и да пресираш в корените. После и "играеш" един гребен и обемът ти е готов. Лакът за коса се пръска от дългичко разтояние, за да не се получат клечки. И гледай силата на лака: 1,2,3,4 или 5. Аз съм доволна от лаковете на SCHWARZKOPF! Вчесвай се лекичко по няколко пъти на ден, за да ти седи все така хубава и да изглежда добре. В крайна сметка няма перфектна коса, която цял ден да е в изрядно състояние и даже и 1 кичур да не помръдне!