View Full Version : овесени ядки
zaiobaio
12-26-2010, 15:48
Чудя се защо овесените ядки се ядат предимно за закуска? На мен сутрин ми трябва прилична закуска, за да изкарам до обяд. А ми се иска да сваля някое и друго килце. Според вас дали ако си ям нормално през деня и овесени ядки за вечеря ще има някакъв ефект ?
LifeFitness0
12-26-2010, 16:15
В овесените ядки има много въглехидрати,което ги прави перфектни за закуска,но не и за вечеря-нали вечер избягваме въглехидрати привечер ако ще сваляме. :)
zaiobaio
12-26-2010, 17:02
Аха ясно. А едно кисело млекце с плодове например дали ще е добре за вечеря :)
LifeFitness0
12-26-2010, 17:31
Най-добре би било една салата(независимо дали от зеле или домати и краставици),но и това е вариант. :)
titinkaa
12-26-2010, 17:53
Овесените ядки се препоръчват за закуска,защото засищат,и ако си човек който издържа на глад,или е свикнал да яде по късен обяд,то тогава овесените ядки са перфектни за закуска.Аз с тях издържам до 13:00-14:00ч. на обяд,правя си ги с прясно мляко,но топло,оставям ги да се накиснат,за да омекнат и тогава ги ям,може и една лъжица мед да сложиш.
Ти пробвай няколко пъти да закусиш със овесени ядки и ако не те нахранват достатъчно после на обяд пак можеш да хапнеш малко овесени ядки. Ако път не стане по този начин яж по-лека храна за закуска + овесени ядки. За вечерта не знам дали помагат.
Овесени ядки можеш да ядеш по всяко време на деня, защото те са лесно усвоими и въглехидратите са храна за целия организъм и се изразходват бързо :) Освен това забързват метаболизма, помагат за храносмлането и перисталтиката на червата, богати са на фибри, същевременно бедни на мазнини - въобще чудесна храна. Яж ги по колкото искаш - няма да ти се "залепят", защото "пресните" въглехидрати покриват енергийните нужди на организма при елементарни функции като храносмилане, дишане, дори най-обикновено ходене. Ако ги съчетаеш и с по една-две обиколки на стадиона, ще смъкваш бавно и сигурно, както е правилно ;)