View Full Version : Как да кажа на мама че искам да нося сутиен ?
Здравейте!
Незнам как да кажа на мама,че искам да нося сутиен.Веднъж бях готова да и кажа,когато исках да ходя с една бяла блуза на училище и тъкмо да и кажа и тя каза че още съм малка за сутиен и т н и аз си замълчах.Но наистина имам нужда!! Гърдите ми не са ми много голями но не са и мн малки. Но просто ми е мн некомфортно !! :?
Моля ви помогнете ми :( незнам какво да направя :oops:
sh0c0ladch3ee
12-26-2010, 19:30
Ами кажи и го направо.. няма нищо срамно в това да носиш сутиен. Пък и тя е жена ще те разбере. Спокс не се притеснявай това е нещо нормално. А ти всъщност на колко години си? Хайде успех кукло не се притеснявай :)
аз съм на 13 :oops: и съм наистина мн срамежлива :D незнам но мисля след Коледната ваканция да говоря с нея,защото сега и моята сестра си е в нас и ще ме бъде пще повече срам :oops: Охх нз как тя ще реагира сигурно ще каже че нямам нужда и т н :(
SpOrTs_GiRl
12-26-2010, 20:04
Аз проносих на 11/12, обаче и мен много ме беше срам да й кажа. Просто й кажи, че ти е некомфортно, че твои съученички вече носят, че ти е неудобно да ходиш така .. Мисля, че би те разбрала. :)
просто й казваш,че ти е неудобно да ходиш без сутиен и това е!в крайна сметка иди и си купи един ако толкова се опъва и почни да си го носиш!а и не виждам защо да те спира да носиш сутиен :-o :-o :-o
slynchicety98
12-26-2010, 20:48
Отиваш купуваш.После к'во ще ти каже да не го носиш ли , и ти ще я послушаш :D
кажи и че си пораснала, и че това е важно за теб за да се чувстваш по-комфортно сред другите ..
djipsito
12-27-2010, 05:09
Набий й груб филм и ще видиш колко бързо ще се навие да ти купи сутиен ;)
Примерно й кажи че ти прозират зърната и момчетата само те гледат и тва те притеснява... знам ли, не вярвам тогава да ти откаже 8-)
hondacbr954
12-27-2010, 07:37
Примерно й кажи че ти прозират зърната и момчетата само те гледат и тва те притеснява... знам ли, не вярвам тогава да ти откаже 8-)
+1
Despicable95
12-27-2010, 08:31
Поговори още с нея , кажи че всички момичета на твоята възраст вече носят и ти искаш а и викаш не са ти толко малки гърдите .. ако пак ти се изпули , вземаш си пари и отиваш с някоя приятелка да си купиш 8-) после като те види какво ще ти каже .. Сваляй сутиена !! :lol:
Не се притеснявай това са нормални неща :grin:
marin4itu
12-27-2010, 08:57
Аз бях на 13, когато съученички ми казаа, че вече съм за сутиен. Отидох и си купих и след това го показах на мама. :D Тя се учуди, че има толкова малки сутиени, но хората вече всичко са изислили. Не се притеснявай чак толкова, това си е нормална част от развитието ти. ;)
Как ще те е срам от собствената ти майка? :shock:
shokoladd
12-27-2010, 09:28
Просто и намекни и и кажи че другите вече носят...при мен се получи такa :D 8-) :-D
аз съм на 13 :oops: и съм наистина мн срамежлива :D незнам но мисля след Коледната ваканция да говоря с нея,защото сега и моята сестра си е в нас и ще ме бъде пще повече срам :oops: Охх нз как тя ще реагира сигурно ще каже че нямам нужда и т н :(
Аз лично бих споделила първо със сестра си !!
Направи нещо, за да се сближиш с майка си !!!
Не бива точно от нея да те е срам! Все пак от нея си излязла!
evilgirl888
12-27-2010, 11:13
Аз просто отидох и си купих сутиен и мама каза ти сутиен ли носиш от кога... и после вика хубо ти стои .. винаги е срамно първия път да покажеш на мъжка си че искаш, но повярвай ми по срамно е когаато ти трябва и вsички носят освен теб... моя съвет е просто иди и си вземи ... а ако майка ти мисли че са ти малки гърдите кажи и да ти купи корсетче...
хм...аз бях по-малка като си взех първия. Мама просто ме попита дали искам и аз и казах "да".
Напълно нормално е да искаш,не се срамувай,говори с нея. Дори си мисля, че сега,когато сестра ти си е у вас можеш първо да говориш с нея и после със майка си :) Както решиш,няма страшно,съмнявам се да е толкова консервативна,че да мисли за срамно да носиш сутиен,на 13 си,всичко е ОК
Успех и весели празници :)
Сега като прочетох всички мнения се почувствах малко по-уверена :) но наистина мисля след ваканцията да и кажа . :oops: и ако каже че съм още малка и че нямам нищо да сложа в сутиена ще и кажа че има малки сутиени и,че свички ме питат защо не нося ! :grin: :Д То си е и така де това лято всички момичета с които излизах ме питаха защо не нося . И наистина незнам защо ме е толкова срам :-D Ще ви пиша дали съм и казала и тя какво е казала след ваканцията БЛАГОДАРЯ ВИ !! Ако още някой има мнение за проблема ми нека да го сподели с удоволствие ще го прочета :)
Носенето на сутиен да не би да е предизвикано от това,защото сам ти не носиш от твоите приятелки?Аз лично не виждам нищо странно,но ако найстина се чувстваш готова и мислиш,че ще ти е удобно,питай без да те е срам,все пак ти е майка,както казаха и повечето-ще те разберее 8)
Ами не не съм единствената която неноси.Повечето момичета носят но има и други които не носят а аз искам да пронося защото ми е наистина мн некомфортно всичко ми прозира и ми не е удобно.Когато тичам се чувствам ужасно... :(
Ами тогава си вземи бюстие.. :)
И аз обмислях за бюстие...и си помислих че бюстието за начало ще е по-добре и след няколко месеца да сложа сутиен но незнам.. :?
Аз лично мисля,че като за начало това е по-добрия вариант ..но ти си знаеш как б исе чувствала по-добре :)
Ами незнам може би ако и кажа че искам бюстие няма да ме е толкова срам :---)
nepowtorima
12-27-2010, 19:01
Щом като бягаш, и ти е некомфортно, бюстието не действа.. То е като боди с някакъв лек ластик отдолу.. Най-добре сутиен... И недей да те е срам от майка ти... Какво ще ти каже като и тя е минала през този период :) :)
:grin: Със сестра ми ще ходим и ще си купя :grin: Благодаря на всички !!! :)
DarkTemplar
12-28-2010, 09:59
Пфууу, вижда му се края на този "легендарен въпрос"... [-(
Браво! Надявам се да направиш нещо по въпроса със сближаванито!
RoSKo0o0
12-28-2010, 12:24
Няма от какво да се притесняваш. Това е естествен процес (освен за плоскогърдите камили).
anonymous708973
12-28-2010, 14:00
Пфууу, вижда му се края на този "легендарен въпрос"... [-(
Колко си мил 8-)
Като ще си купуваш, поне му пусни снимка :)
VikitoRia
12-28-2010, 16:41
на мен мама ми купи в 5 клас мисля, а аз не исках да го нося :D
HoneyxGirl
12-28-2010, 16:47
Спомням си,че и мен ме беше срам да и кажа,но си купих сама,а тя разбра впоследствие 8-)
tedddiiii
12-28-2010, 18:17
просто й казваш,че ти е неудобно да ходиш без сутиен и това е!в крайна сметка иди и си купи един ако толкова се опъва и почни да си го носиш!а и не виждам защо да те спира да носиш сутиен :-o :-o :-o
+1 8)
BillapsS
12-29-2010, 10:35
Предлагам ти един лесен и сигурно ефективен начин ... МАМО ИСКАМ ДА НОСЯ СУТИЕН :D :D :D
ralica55
12-29-2010, 10:46
Примерно й кажи че ти прозират зърната и момчетата само те гледат и тва те притеснява... знам ли, не вярвам тогава да ти откаже 8-) +1 :razz: 8-)
ами просто и кажи че ти е време че ти е некомфортно че ти пречи докато тичаш некви такива работи ако не както казаха съфорумниците набии я в некав филм и ше ти купи ако не ТИ СИ КУПИ .. Ако бях на твое място и бях жена щях да поговора с сестричката 100 % тя ше те разбере дори по добре от маика ти НАДЯАВАМ СЕ ДА СЪМ ПОМОГНАЛ :P :P :-P :-P I give MY BEST
Отиваш в магазина и си купуваш сутиен без да питаш майка ти, сестра ти, интернет гаджето и др. Кво те боли.
mrazqkindergarten
12-29-2010, 11:39
Отиваш в магазина и си купуваш сутиен без да питаш майка ти, сестра ти, интернет гаджето и др. Кво те боли.
Интернет гаджето.. :lol:
По темата казваш и просто, че не ти е удобно без сутиен и ако пак се репчи, отивай да си купиш. Много по-добре ще се чувстваш, независимо, че не са ти много големи гърдите. И моите не са, ама не излизам от нас без сутиен. :P
excuseme
01-01-2011, 13:12
Няма какво да се срамуваш. В това няма нищо срамно.Мисля че тя ще те разбере .
имаше едно моми4е от махалата вместо сутиен носеше бански отдолу ние мн и се смяхме 4е е бански а не сутиен :D :D :D :D :D :D
ggiirrll
01-01-2011, 21:09
Емии кажии и все пак нищо лошо няма да напраиш това не е нещу за което да те убие или пък да ти се скара ;))
AngelOfMercyy
01-25-2011, 18:46
+1напълно съм съгласен
ThisIsMe
01-25-2011, 19:13
И за какво трябва да и казваш или да и искаш разрешение?
Просто си купи и си го носи.Тя сама ще забележи и не вярвам да вземе да ти крещи и да те обвинява защо си си била купила сутиен :?
Въпрос : Как да кажа на мама че искам да нося сутиен ?
Отговор: Мамо искам да нося сутиен
Сериозно ли :Д
dream1707
01-25-2011, 19:50
Чудя се какво толкова му е срамното, все пак тя ти е майка, не трябва да те е срам толкова от нея, ами след време, ако имаш нужда да разговаряш с нея на "темата" .. как ще го направиш, като те е срам. Колкото до сутиена, според мен хич не си малка, аз почнах да нося във 2ри клас :D:D А на 13 нямах нито една съученичка, която да не носеше. Не си малка, кажи и че ти е некомфортно и искаш да носиш, тя няма как да те спре за това, ако не ще отидеш, ще си купиш и пак ще си го носиш.
- Мамо, аз нося сутиен. :)
-ТИ НОСИШ СУТИЕН??!!??!!!?!! ВЪН ОТ ДОМА МИ, ПРОКЛИНАМ ТЕ, ИЗЧАДИЕ АДОВО!!!!! :shock:
Isabelle
01-25-2011, 21:02
хаха не се смейте на момичето и мен ме беше много срам първия път.По- добре еде и се купи сама :)
hoooodyhoooooo
01-26-2011, 07:26
А бе хора, всякакви родители има, и всякакви дечица. Момичето е на 13 години, тепърва се развива като жена и е нормално да се притеснява от тялото си, от такива въпроси, въобще от промените. Аз на нейните години се срамувах, защото си бях обръснал девствения мустак, имах самобръсначка и се криех... Всякакви случаи има.
Въпросът обаче тук е - този сутиен наистина ли ще ти помогне или просто го искаш за гъзарийка като аксесоар? Защото, ако гърдите ти тепърва се развиват, може и да те боли повече от пристягането на сутиена (тук дамите може да ме подкрепят, въпреки, че случаи всякакви). При тичане и скачане в тая възраст е така, просто некомфортно. Но си помисли хубаво, поговори и с двете - и сестра ти, и майка ти :) Те ще те разберат - само започни с "Много се притеснявам...ама искам да питам..." :) Това ще ги разчувства :)
Dollystar
01-26-2011, 07:39
Както преди всичко първо се притесняваш, така е и при първата целувка, при секса ... при всичко, но това не трябва да те притеснява, няма по-нормално нещо от това да носиш сутиен, просто й кажи не вярвам да ти се скара... а ако наистина те е много срам си купи самичка, аз така направих.. въпреки, че можех да кажа на майка ми, просто така ми текна :D
.. а защо трябва да е сутиен? Можеш да започнеш с бюстиета?? :-o
Кажи й, че ти е некомфортно, че се притесняваш. Аз така казах на майка ми, и отидохме заедно и ми купи. Дори в магазина ме беше много срам :D Отначало е така. :)
vasko9933
01-26-2011, 09:55
- Мамо, аз нося сутиен. :)
-ТИ НОСИШ СУТИЕН??!!??!!!?!! ВЪН ОТ ДОМА МИ, ПРОКЛИНАМ ТЕ, ИЗЧАДИЕ АДОВО!!!!! :shock:
Не..не..
- Мамо, нося сутиен. :)
НЕ СЪМ ТИ МАЙКА ВЕЧЕ :razz: :razz:
Няма от какво да се боиш. ! Все пак ти е майка 8)
viktoria1
03-26-2013, 11:02
И аз съм така несмея да и кажа защото ще каже МАЛКА сИ.
viktoria1
03-26-2013, 11:03
Не..не..
- Мамо, нося сутиен. :)
НЕ СЪМ ТИ МАЙКА ВЕЧЕ :razz: :razz:
Няма от какво да се боиш. ! Все пак ти е майка 8)
Тъпчоо да тя и е майка но.......и аз немога да и го кажа.
viktoria1
03-26-2013, 11:07
Така звучи лесно но НЕ ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕА.....
Пфф не се притеснявай...Вдишваш, издишваш, броиш до 3 и на екс всички изпяваш. Аз така правя и е много бързо и лесно. Пробвай! :-)
Feeling_None
03-26-2013, 13:29
Аз пък проносих на 12 и то без да питам майка ми.Един ден тя се прибра с 3 сутиена вкъщи и вика тея са за тебе.
:D
От 10 годишна нося и от начало аз се дърпах :Д
Просто си купи сама. Има и много евтини.
Mutti, ich will einen Büstenhalter endlich tragen.
chushkopek
03-26-2013, 15:10
Ich wusste nicht, Sie sprechen Deutsch.
Ich wusste nicht, Sie sprechen Deutsch.
Bis jetzt wusste ich auch nicht. :D
anonymous708973
03-26-2013, 15:19
Въх, въх.
Amore-Mio*
03-26-2013, 20:52
Майките не са тъпи и са минавали по същия път.
Кажеш ли "имам нужда от сутиен, некомфортно ми е така" - ще те разбере. Още повече, че независимо на колко си - имаш ли нужда, ще дойде дори с теб, за да ти купите.
А още една тайна. Майките, когато са били кат вас', са си викали: "Леле, колко искам да си имам момиченцееее. Не някво досадно момче дето само ще ми прави пакости. Ще си консултирам дъщеричката за момчетата, ще й купя първия сутиен, ще й обясня като дойде първия цикъл, ще й държа ръчичката цял живот, блабла." Ще се насере от кеф да мине през тва с тебе.
anonymous708973
03-27-2013, 11:05
А още една тайна. Майките, когато са били кат вас', са си викали: "Леле, колко искам да си имам момиченцееее. Не някво досадно момче дето само ще ми прави пакости. Ще си консултирам дъщеричката за момчетата, ще й купя първия сутиен, ще й обясня като дойде първия цикъл, ще й държа ръчичката цял живот, блабла." Ще се насере от кеф да мине през тва с тебе.
Начи моята доста брутално се е излъгала в това отношение.
Ама като за момче ги чаткаш нещата, бе :) Бравос.
Ама как може да ви е срам от родителите, я се стегнете.
Ама като за момче ги чаткаш нещата, бе :) Бравос.
Мерсим. Не беше много трудно. Представих си през кво не искам да минавам като родител. :lol:
DisappointedDreamer
03-27-2013, 11:30
:lol: :lol: :lol:
Майка ми никога не е говорила за такива неща с мен. Спомена го веднъж, когато бях на 8 годинки. ^^
Авторке, или проявяваш инициатива да говориш с майка си, която действително сигурно ще иска да ти обясни някои неща и да ти купи сутиенЧЕ, или просто сама отиваш и си купуваш нещо.
anonymous708973
03-27-2013, 14:55
Мерсим. Не беше много трудно. Представих си през кво не искам да минавам като родител. :lol:
ПХАХАХАХАХАХА!
На кого ли ми напомняш :д
Tsukuda_Hiroshi
03-27-2013, 14:59
Мацката сигурно вече носи сутиен, но аз прочетох темата сега и се сетих за вица:
-Мамо, вече сЪм на 16. Може ли да нося сутиен?
-Не, Гошо...