PDA

View Full Version : Мускулна треска

Red_Devil
12-30-2010, 16:43
Моля по-запознатите с възстановяването на мускулите да пишат :)
Става въпрос за мускулната треска на другия ден след тренировка. Доколко е полезна за растежа на мускула ? Също така, ако не е полезна, то възможно ли е да я избегнеш като си правил серии почти до отказ ? Конкретен пример, правих преди 4 дена супер здрава тренировка за крака (клякане), и още леко ме болят. След тренировка се разтягам, а преди това загравам. А друг път като правя ръце примерно и на другия ден не усещам напрежение имам чувството, че нищо не съм направил, до каква степен е така ?

blackfireXx
12-30-2010, 16:52
земи си хубав душ наяж се хубаво и си почивай :) на мене за 2-3 дена ми мина :)

HHristov
12-30-2010, 18:20
Чук си :) Нищо ти няма

ZipFail
12-30-2010, 19:09
Мускулната треска значи микро-разкъсвания на мускулите които стават при тренировка, след това мускулите се възтановяват и заради стреса натрупват бонус маса...не е нужно да имаш мускулна треска за да трупаш, но значи че си тренирал здраво ;)

firstdiesel
12-31-2010, 16:40
мускулната треска само може да ме зарадва :)

iwancho
12-31-2010, 16:50
Мускулната треска значи микро-разкъсвания на мускулите които стават при тренировка, след това мускулите се възтановяват и заради стреса натрупват бонус маса...не е нужно да имаш мускулна треска за да трупаш, но значи че си тренирал здраво ;)

Вчера бях ходил във фитнеса да блъскам и вечерта си седях тука и бях прочел твоя пост и си виках "Ейй,трябва скоро да имам мускулна треска,да "натрупам бонус маса" " хаха и днес имам 8-)

blackfireXx
12-31-2010, 16:51
о аз мн се кефя като имам треска :D

alabama4151
12-31-2010, 19:27
Мускулната треска ме кара да се чувствам добре (свършил съм добра работа в залата)

radeberger
12-31-2010, 20:38
Поне на мен ми помагат 2 аспирина след тренировка. Пак има мускулна треска, но не много.

Иначе има разни хранителни добавки за възстановяване, но не съм пил от тях.

kadishona
01-01-2011, 11:50
Твърдението, че мускулната треска е полезна за тренировките и също толко грешно, колкото това, че е вредна!
Мускулната треска е отделяне на киселина при непознати движения!

Мускулната треска се получава при нови и неизпитвани дълго време натоварвания!

firstdiesel
01-01-2011, 11:55
Истината за мускулната треска е, че още не открито от какво се причинява ... тия работи дет ги казвате са само предположения!

radeberger
01-01-2011, 12:45
Истината за мускулната треска е, че още не открито от какво се причинява ... тия работи дет ги казвате са само предположения!

Причинява се от млечна киселина в мускилите. А аспирина съдържа салицилова киселина (ако не се бъркам ), която неутрализира млечната.

firstdiesel
01-01-2011, 15:57

Причинява се от млечна киселина в мускилите. А аспирина съдържа салицилова киселина (ако не се бъркам ), която неутрализира млечната.

аха ... а тая млечна киселина защо се появява ? ;)

radeberger
01-01-2011, 16:02

аха ... а тая млечна киселина защо се появява ? ;)

Не знам, това си спомням от химията в 9-ти клас. :D

TheManTheLegend
01-01-2011, 18:18
Тази млечна киселина е резултат от анаеробното дишане на мускулите. Ако цикъл на крепс ви говори нещо от учебника за 10ти клас по биология-молекулата глюкоза се разгражда то въглероден диоксид, водород и молекули АТФ (енергия) като се отделя точно пирогроздена киселина (или нещо от тоя сорт) и в края на краищата тя става млечна киселина.

wolf23
01-01-2011, 18:54
най доброто решение е пий 2 аналгина. минава бързо но за слеващия път да знаеш 1 аналгин е добре да го пиеш преди тежкото физическо натоварване.

TheManTheLegend
01-01-2011, 20:42
Аналгин/аспирин пречат на усвояването на белтъчините. Няма да можеш да се възтановиш. Малко болка не е проблем, само първите 2-3 пъти боли повече

radeberger
01-01-2011, 23:26
Е колко да пречат. Но по принцип не е хубаво да се пие аналгин много често.

kadishona
01-02-2011, 09:55
То никакъв аналгитик не е хубаво да се пие МНОГО често!